کیوسک بین الملل تابناک: حمله سایبری گسترده به سایتهای دولتی اوکراین، رزمایش مشترک نیروهای امنیتی شورای همکاری خلیج فارس به میزبانی عربستان، ادعای پامپئو درباره التماس بایدن به ایران، هشدار دبیر کل سازمان ملل درباره تشدید تنش میان روسیه، ناتو و آمریکا و هشدار شدید کره شمالی به آمریکا از مهم ترین خبرها و رویدادهای بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.
حمله سایبری گسترده به سایتهای دولتی اوکراین
اوکراین همزمان با تنشهای صورت گرفته در مرز با روسیه از حمله سایبری گسترده به وبسایتهای دولتی خود خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، اوکراین اعلام کرد که حمله گسترده سایبری به وبسایتهای مرتبط با دولت این کشور صورت گرفته است.
براساس تصاویر منتشر شده در فضای مجازی، تارنمای وزارت خارجه اوکراین یکی از مهمترین پایگاههای دولت اوکراین بوده که هدف حمله قرار گرفته است.
پس از هک شدن سایت وزارت خارجه اوکراین پیامی با این مضمون نمایان شد:اوکراینیها تمام اطلاعات شما علنی شده است، نگران باشید و انتظار بدتر از این را داشته باشید.
تارنمای وزارتخانههای آموزش و دفاع اوکراین نیز هدف حمله سایبری قرار گرفته است.
وزارت آموزش اوکراین اعلام کرد که یک گروه افراط گرایی اوکراینی مسئولیت این حمله را به عهده گرفته است.
رزمایش مشترک نیروهای امنیتی شورای همکاری خلیج فارس به میزبانی عربستان
منابع خبری از ورود نیروهای امنیتی اعضای شورای همکاری خلیج فارس به عربستان بری برگزاری یک رزمایش مشترک در خاک این کشور خبر دادند.
شبکه روسیا الیوم امروز (جمعه) اعلام کرد که نیروهای امنیتی اعضای شورای همکاری خلیج فارس به همراه تجهیزات امنیتی خود برای برگزاری رزمایشی وارد عربستان شدند.
طبق این گزارش، این رزمایش با هدف تقویت همکاری میان کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در زمینه امنیتی و افزایش سطح هماهنگی و آمادگی برای مقابله با بحرانها و وضعیتهای فوقالعاده و همچنین مقابله با تهدیدها و خطرات احتمالی در منطقه خلیج فارس برگزار میشود.
نیروهای امنیتی عربستان، قطر، کویت، امارات، بحرین و عمان در این رزمایش حضور دارند.
این رزمایش در منطقه عملیاتی الشرقیه عربستان برگزار میشود.
نخستین دور از این رزمایش در سال ۲۰۱۶ در بحرین برگزار شد که هدف از آن تقویت همکاری مشترک بین کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، تبادل تجربیات و توسعه مستمر تعامل امنیتی با حوادث و چالشهای مشترک بود.
ادعای پامپئو درباره التماس بایدن به ایران
«مایک پامپئو»، وزیر امور خارجه سابق آمریکا در مصاحبهای مدعی شده دولت «جو بایدن»، رئیسجمهور فعلی آمریکا برای ورود به برجام به ایران التماس میکند.
پامپئو در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: «به نظر میرسد این دولت در حال التماس برای ورود به توافق دیگری است که از خطرات مصیبتبار دستیابی ایران به سلاح هستهای جلوگیری نمیکند.»
در روزهای گذشته، شمار زیادی از مقامهای دولت آمریکا از تصمیم دولت «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور سابق این کشور برای خروج از برجام انتقاد کرده است.
در تازهترین مورد «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا، بامداد جمعه خروج از برجام را یکی از بدترین تصمیمهای سیاست خارجی آمریکا دانست.
بلینکن که با رادیو «ان.پی.آر» گفتوگو میکرد در پاسخ به سوال مجری مبنی بر اینکه آمریکا چگونه قصد دارد حرکت ایران برای دستیابی ایران به «سلاح هستهای» را متوقف کند گفت: «ما آنها را متوقف کرده بودیم. توافق هستهای که چند سال پیش در دولت اوباما حاصل شد برنامه هستهای ایران را مهار میکرد.»
هشدار دبیر کل سازمان ملل درباره تشدید تنش میان روسیه، ناتو و آمریکا
آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل درباره تشدید تنش میان روسیه و ناتو و آمریکا هشدار داد.
دبیر کل سازمان ملل در جمع خبرنگاران درباره نتایج گفت و گوها میان روسیه، آمریکا و ناتو و نگرانی ها درباره احتمال درگیری اظهار داشت فکر میکنم درحال حاضرهمه نگران تشدید تنشها هستند.
وی تصریح کرد مذاکرات کنونی باید راهی پیدا کند که منجر به کاهش تنش ها شود و از هرگونه درگیری که می تواند برای اروپا و جهان فاجعه باشد، جلوگیری کند.
گفت و گوهای امنیتی راهبردی روسیه و آمریکا در ۱۰ ژانویه ۲۰۲۲ (۲۰ دی) و نشست شورای ناتو و روسیه ۱۲ ژانویه (۲۲ دی) برگزار شد و نشست شورای دائمی سازمان امنیت و همکاری اروپا نیز در ۱۳ ژانویه (۲۳ دی) از جمله اقدامات برای کاستن از تنشهای دو جانبه برگزار شود.
وندی شرمن معاون وزیر امور خارجه آمریکا پس از نخستین دور مذاکرات بر سر اوکراین در بروکسل از روسیه خواست در میز مذاکره باقی بماند و به گفت و گو ها در مورد اوکراین و همچنین کنترل تسلیحات ادامه دهد.
معاون وزیر امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه به خبرنگاران در بروکسل گفت: اگر روسیه از مذاکرات خارج شود، مشخص خواهد شد که آنها در مورد دیپلماسی جدی نبوده اند و به همین دلیل ما به صورت جمعی برای هر احتمالی آماده می شویم.
وی مدعی شد گام های فشرده تعاملات دوجانبه و چند جانبه این هفته نشان می دهد که آمریکا، متحدان و شرکایش درحال وقت کشی و تاخیر نیستند.
شورای ناتو-روسیه، نشست اصلی برای مذاکرات دو طرف، دو دهه قبل تاسیس شد اما نشست های همهجانبه با حضور تمام اعضا در پی الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه در سال ۲۰۱۴ متوقف شد و فقط نشست های جداگانه ای از آن زمان به بعد برگزار شده که آخرین آن در سال ۲۰۱۹ بود.
وزارت امور خارجه روسیه ماه گذشته فهرستی از خواستههای خود برای آمریکا و ناتو را پیش از مذاکرات جاری میان مقامات واشنگتن و مسکو ارائه کرد. روسیه از آمریکا و ناتو خواسته است که اوکراین را به عضویت ناتو درنیاورند و میزان نیروهای نظامی در شرق اروپا را کاهش دهند. مسکو همچنین از آمریکا خواسته است که هیچ پایگاه نظامی در کشورهایی که اعضای سابق اتحاد جماهیر شوروی بوده و بخشی از ناتو نیستند، احداث نکند.
آمریکا با هیچ کدام از این درخواستها موافقت نکرده است. با وجود این، مقام های آمریکایی میگویند دولت جو بایدن رییسجمهوری آمریکا مایل است در مورد برخی از نگرانیهای مطرح شده از سوی ولادیمیر پوتین رییسجمهوری روسیه گفتوگو کند.
مذاکرات مقام های روسیه و آمریکا در دهم ژانویه ( ۲۰ دی ماه) با محوریت مساله تضمینهای امنیتی پیشنهاد شده از سوی مسکو در ژنو آغاز شد. هر چند گزارش رسانه های مخلتف حاکی است این مذاکرات تاکنون نتیجه قابل توجهی به دنبال نداشته و قرار است در روزهای آینده در بروکسل و وین نیز ادامه یابد.
هشدار شدید کره شمالی به آمریکا
تصمیم دولت آمریکا به ریاست «جو بایدن» برای اعمال تحریمهای جدید علیه کره شمالی با واکنش تند این کشور همراه شد.
دولت کره شمالی امروز (جمعه) از دولت بایدن به دلیل اعمال تحریمهای جدید علیه این کشور به دلیل آزمایشهای موشکی اخیر، انتقاد کرده و نسبت به اقدام قویتر و صریحتر در صورت حفظ «موضع تقابلجویانه» واشنگتن هشدار داد.
به نوشته خبرگزاری رسمی کره شمالی (KCNA) یک سخنگوی وزارت خارجه کره شمالی طی بیانیهای گفت شلیک و آزمایش اخیر موشکهای مافوق صوت توسط این کشور، تمرینی درست برای دفاع از خود است.
این سخنگو، که نامش فاش نشد، تاکید کرد که تحریمهای جدید آمریکا نشاندهنده نیات خصمانه واشنگتن با هدف «انزوا و خفه کردن» پیونگیانگ است.
این دیپلمات کره شمالی، با بیان اینکه آمریکا همچنان مواضع «گانگستری» خود را حفظ کرده، توضیح داد: تولید موشک جدید کره شمالی بخشی از تلاشهای آن برای مدرنسازی ارتش خود بوده و هیچ کشور خاصی را هدف قرار نمیدهد یا امنیت همسایگانش را تهدید نمیکند.
به نوشته خبرگزاری «آسوشیتدپرس» به نقل از این گزارش، سخنگوی وزارت خارجه پیونگیانگ اظهار داشت: «با این وجود، ایالات متحده عامدانه وضعیت را حتی با فعالکردن تحریمهای مستقل تشدید میکند و به ارجاع فعالیت عادلانه کره شمالی به شورای امنیت سازمان ملل بسنده نمیکند».
وی در ادامه تصریح کرد: «این نشان میدهد که اگرچه دولت کنونی ایالات متحده در مورد دیپلماسی و گفتگو جار میزند، اما همچنان درگیر سیاست خود برای انزوا و خفه کردن کره شمالی است. اگر ایالات متحده چنین موضع تقابلی اتخاذ کند، کره شمالی مجبور خواهد شد واکنش قویتر و محکمتری به آنها نشان دهد».
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.