بین الملل تابناک/ تحولات خاورمیانه: ورود بمبافکن هستهای آمریکا به خاورمیانه، برنامه طالبان برای تشکیل ارتش ۱۵۰ هزار نفری، امضای سیزده یادداشت تفاهم و موافقنامه همکاری میان ترکیه و امارات، تهدید طالبان به تجدید نظر در روابط با آمریکا و اعلام حمایت انصارالله یمن از انقلاب مردم بحرین، از مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
ورود بمبافکن هستهای آمریکا به خاورمیانه
بمبافکن هستهای آمریکا که از پایگاه خود در انگلیس پرواز کرده بود، غیرمنتظره مسیر خود را تغییر داد. این بمبافکن که نزدیک سواحل لبنان و سوریه شده بود، غیرمنتظره به سمت جنوب تغییر مسیر داد و وارد حریم هوایی مصر شد؛ جنگندههای رژیم صهیونیستی نیز آن را همراهی کردند.
به گزارش سایت عربی ۲۱، براساس دادههای سایت هوانوردی، دو بمب افکن استراتژیک آمریکا از نوع B-۵۲H Stratofortress از پایگاه خود در انگلیس، صبح دوشنبه به منظور انجام ماموریت بر فراز اروپا بلند شدند.
طبق گزارش این سایت، دو بمب افکن با شمارههای ۶۱-۰۰۳۸ و۶۱-۰۰۱۸ وارد حریم هوایی مدیترانه شدند. آنها از فراز تنگه جبل طارق عبور کرده و عملیات سوخت گیری هوایی از دو هواپیمای Boeing KC-۱۳۵ Stratotanker را انجام دادند.
از طرفی سایت آی ۲۴ نیوز اسرائیل گزارش داد، جنگندههای اف -۱۵ از نوع "باز" وابسته به نیروی هوایی رژیم صهیونیستی، این بمبافکن آمریکایی را که در مسیر خود به خلیج فارس از حریم هوایی اسرائیل عبور کرد، همراهی نمودند.
سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی به پرواز جنگندهها اشاره کرد که در چارچوب همکاری مستحکم با ارتش آمریکا انجام شد.
این سخنگو گفت: این پرواز به عنوان بخشی از همکاری با ارتش آمریکا انجام گرفت که روندی مهم برای "حفظ امنیت هوایی اسرائیل و خاورمیانه" محسوب میشود.
در خصوص تحرکات نظامی آمریکا در منطقه میتوان گفت، نیروی هوایی آمریکا شنبه از ورود جنگندههای شبح خود از نوع F-۲۲ رپتور به امارات خبر داد. این اقدام در راستای حمایت آمریکا از همپیمانانش در برابر حملات انصارالله یمن است.
برنامه طالبان برای تشکیل ارتش ۱۵۰ هزار نفری
وزارت دفاع دولت طالبان از تمایل این جنبش به تشکیل ارتش جدید متشکل از ۱۵۰ هزار نیرو خبر داد.
به گزارش سایت شبکه روسیا الیوم، عنایت الله خوارزمی، سخنگوی وزارت دفاع دولت طالبان در افغانستان اعلام کرد که این وزارتخانه برای تشکیل یک ارتش ۱۵۰ هزار نفری برنامهریزی میکند.
وی در این باره اظهار کرد: برای ایجاد چنین ارتشی به نیروهای مجرب نظامی نیاز است و وزارت دفاع در نظر دارد افسران مجرب را در ارتش جدید استخدام کند.
خوارزمی در ادامه گفت که ارتش جدید یک یونیفورم خاص خواهد داشت و تلاش برای تهیه چنین یونیفورمی در جریان است.
خوارزمی در مورد تجهیزات نظامی که در زمان سقوط دولت قبل از افغانستان خارج شد نیز تاکید کرد: گفتوگو با تعدادی از کشورهای همسایه در این زمینه در جریان است.
طالبان ۱۵ اوت سال ۲۰۲۱ کنترل افغانستان را برعهده گرفت و دولت موقتی را به رهبری محمد حسن آخوند در ماه سپتامبر تشکیل داد. از آن زمان به بعد، سازمانهای بینالمللی بارها نسبت به اوضاع وخیم انسانی در این کشور هشدار دادهاند. اگرچه این دولت به صورت بینالمللی به رسمیت شناخته نشده است، بسیاری از کشورها با این جنبش ارتباط برقرار کردهاند تا احترام خود را به حقوق بشر و فراگیری نشان دهند.
امضای سیزده یادداشت تفاهم و موافقنامه همکاری میان ترکیه و امارات
ترکیه و امارات در جریان سفر «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه به ابوظبی، تعدادی توافقنامه همکاری، یادداشت تفاهم و پروتکلهای امضا شده توسط طرفهای متعدد در دو کشور را مبادله کردند.
خبرگزاری امارات اعلام کرد که «محمد بن زاید آل نهیان» ولیعهد ابوظبی و اردوغان در تبادل این قراردادها حضور داشتند.
این خبرگزاری اعلام کرد که هدف از امضای قراردادهای مذکور، تقویت همکاریها و گسترش همکاریها بین دو کشور است و شامل زمینههای سرمایه گذاری، بهداشت و کشاورزی، علاوه بر حمل و نقل، صنایع، فناوریهای پیشرفته،، فرهنگ، جوانان و... است.
رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه، روز دوشنبه به دعوت محمد بن زاید ولیعهد ابوظبی، سفر رسمی به امارات متحده عربی انجام داده است.
اردوغان قرار است امروز سه شنبه با سفر به دبی، از نمایشگاه «اکسپو ۲۰۲۰ دبی» هم دیدن کند. سوم آذرماه سال جاری بود که محمد بن زاید آل نهیان، ولیعهد ابوظبی به دعوت رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه به آنکارا رفت تا آنها بعد از ده سال بار دیگر با یکدیگر دیدار کنند.
تهدید طالبان به تجدید نظر در روابط با آمریکا
طالبان واشنگتن را تهدید کرد در صورت عدم تجدید نظر درباره پرداخت غرامت به بازماندگان قربانیان ۱۱ سپتامبر از محل داراییهای بلوکه شده افغانستان، روابط خود با ایالات متحده آمریکا را بازنگری خواهد کرد.
به گزارش یورو نیوز، براساس دستور جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، دولت این کشور اجازه یافت ۷ میلیارد دلار از داراییهای مسدود شده بانک مرکزی افغانستان را مصادره کند. بر همین اساس، نیمی از این مبلغ به قربانیان و بازماندگان حملات یازده سپتامبر پرداخت خواهد شد. ۳/۵ میلیارد دلار دیگر هم قرار است به کمکهای بشردوستانه به افغانستان اختصاص یابد.
انعامالله سمنگانی، معاون سخنگوی طالبان با انتشار یک پیام توییتری، با انتقاد شدید از تصمیم واشنگتن نوشت: «رئیس جمهوری آمریکا داراییهای افغانستان را که پیش از این در بانکهای این کشور گذاشته شده بود، با بیاعتنایی به تمام قواعد بینالمللی مصادر کرد و حالا میخواهد کنترل همین اموال را به شکلی غیر مسئولانه به دست بگیرد.»
این مقام ارشد طالبان در ادامه افزود: «حملات یازده سپتامبر هیچ ربطی به افغانستان ندارد. هرگونه دستبرد به اموال مردم افغانستان به بهانه این ماجرا، یک نقض جدی توافق با امارت اسلامی است. اگر ایالات متحده رویه خود را عوض نکند و به رفتار تحریک آمیز خود ادامه دهد، امارت اسلامی افغانستان هم مجبور خواهد بود در سیاست خود نسبت به این کشور بازنگری کند.»
ایالات متحده آمریکا در نوامبر سال ۲۰۰۱ و پس از حملات یازده سپتامبر همان سال به برجهای سازمان تجارت جهانی در نیویورک و ساختمان پنتاگون به افغانستان حمله کرد و حکومت طالبان را در عرض تنها چند هفته سرنگون کرد. ۲۰ سال بعد، تمام نیروهای نظامی خارجی پس از توافق واشنگتن با طالبان این کشور را ترک کردند و حکومت مورد حمایت غرب فورا سقوط کرد.
از زمان بازگشت طالبان به قدرت و همزمان با کاهش شدید کمکهای بینالمللی به این کشور و مصادره اموال بانک مرکزی در بانکهای خارجی، اقتصاد افغانستان عملا از هم فروپاشیده است. سازمان ملل متحد بارها خواستار ازسرگیری کمکهای مشروط جامعه جهانی برای جلوگیری از تشدید بحران انسانی در این کشور شده است.
اعلام حمایت انصارالله یمن از انقلاب مردم بحرین
جنبش انصارالله یمن دوشنبه شب بار دیگر حمایت کامل خود را از انقلاب مردمی و ملت بحرین اعلام کرد و یازدهمین سالگرد انقلاب این کشور را به مردم آن تبریک گفت.
به گزارش تارنمای اینترنتی شبکه خبری "المسیره" یمن، دفتر انصارالله در بیانیهای اعلام کرد: تعدیهای حکومت منامه، خللی در عزم ملت بحرین، ایجاد نکرده است، زیرا شعله انقلاب با مسالمتآمیز بودن و پایداری خود، همچنان روشن است.
انصارالله ملت بحرین را ملتی مسلمان، آزاده، غیور و مجاهد دانست که دارای وجدان پاک و ناب انسانی و یک ایمان انقلابی و جهادی علیه ظلم است.
این بیانیه تأکید کرد، انقلاب بحرین، یک انقلاب اسلامی، دارای اصول و اهداف اصیل ارزشمندی بوده و در مواضع خود در ازای مسائل امت اسلامی، صادق است.
جنبش انصارالله یمن اعلام کرد: انقلاب بحرین، مخالفت خود با تمامی طرحهای خیانت و عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی را علنی کرد، چون حکومت منامه، یکی از حکومتهای مزدور است که به سرعت روابط خود را با رژیم تلآویو عادی کرده است.
در ادامه این بیانیه آمده است: جنایات حکومتهای منامه، آمریکا و عربستان علیه ملت بحرین، به هر اندازهای باشد، هرگز مانع آن نخواهد شد که ملت بحرین، به مسیر انقلابی و جهادی خود که تحقق تمامی مطالبات عادلانه خود خواهد بود، نرسد.
جنبش انصارالله بار دیگر اعلام کرد که همچنان به عنوان حامی و پشتیبان ملت بحرین و انقلاب آن برای تحقق آزادی، عدالت، استقلال و کرامت باقی خواهد ماند.
بحرین و رژیم صهیونیستی در سپتامبر ۲۰۲۰ تحت نظارت دونالد ترامپ، رییس جمهور پیشین آمریکا توافقنامه عادیسازی روابط امضا کردند.
بحرین از ۱۴ فوریه سال ۲۰۱۱ میلادی، شاهد انقلاب مردمی علیه حکومت منامه است. مردم خواهان آزادی، برقراری عدالت و رفع تبعیض و روی کار آمدن نظامی منتخب در کشورشان هستند.
ناآرامیهای بحرین تاکنون دهها کشته و هزاران زخمی بر جای گذاشته و حکومت منامه همچنین صدها بحرینی را نیز سلب تابعیت کرده است.
گروههای مدافع حقوق بشر بارها حکومت منامه را به خاطر سرکوب مخالفان محکوم کرده و خواستار اصلاحات در نظام سیاسی این کشور شدهاند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.