تابناک/ تحولات خاورمیانه: پرواز چهل دقیقهای پهپاد حزب الله بر فراز سرزمینهای اشغالی، پرواز مشترک جنگندههای سعودی با بمبافکن «بی-۵۲» آمریکا، حمله به مقر حزب رئیس پارلمان عراق، گفتوگوی صدر با بارزانی درباره تشکیل دولت اکثریت ملی و تمدید حالت فوق العاده در تونس، از مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
پرواز چهل دقیقه ای پهپاد حزب الله بر فراز سرزمین های اشغالی
جنبش حزبالله لبنان، شامگاه روز جمعه، بیانیهای در ارتباط با حادثه امنیتی در شمال اراضی اشغالی صادر کرد.
حزبالله در این خصوص اعلام کرد: «مقاومت اسلامی امروز، جمعه، در تاریخ ۲۰۲۲/۰۲/۱۸ پهپاد "حسان" را به داخل خاک فلسطین اشغالی فرستاد. پهپاد حسان در منطقه هدف به مدت چهل دقیقه در قالب یک مأموریت جمعآوری اطلاعات گشتزنی کرد».
در ادامه این بیانیه آمده است: «مأموریت شناسایی تا طول ۷۰ کیلومتر از شمال فلسطین اشغالی امتداد یافت. بهرغم تمام تلاشهای پیدرپی و متعدد دشمن برای سرنگونی، پهپاد حسان به سلامت از اراضی اشغالی بازگشت.»
حزبالله افزود: «پهپاد مأموریت موردنظر را با موفقیت و بدون آنکه اقدامات دشمن بر آن اثر بگذارد، انجام داد.»
رسانههای عبریزبان، بعدازظهر امروز، خبر دادند که آژیرهای خطر در «جلیل علیا» (شمال فلسطین اشغالی) و جولان اشغالی دو بار به صدا درآمدهاند. لحظاتی پس از انتشار این گزارش، رسانهها خبر دادند که پرندههای نظامی رژیم صهیونیستی به حالت آمادهباش درآمدهاند.
ارتش رژیم صهیونیستی رسما گزارش منابع خبری را تأیید کرد و خبر داد که یک پهپاد وارد حریم فلسطین اشغالی شده و همزمان گنبد آهنین نیز فعال شده است. ساعاتی بعد، ارتش در بیانیه دوم خود رسما به شکستش اذعان کرد و گفت که بهرغم استفاده از تمام ابزارهای رهگیری (اشاره به جنگنده، بالگرد و گنبد آهنین) نتوانسته پهپاد را رهگیری کند و این پرنده بدونسرنشین بهسلامت به آشیانه خود در لبنان بازگشته است.
پرواز مشترک جنگندههای سعودی با بمبافکن «بی-۵۲» آمریکا
رسانههای سعودی اعلام کردند که جنگندههای نیروی هوایی این کشور یک بمبافکن آمریکایی را بر فراز دریای سرخ همراهی کردند.
طبق گزارش پایگاه خبری «روسیا الیوم» ریاض طی بیانیهای رسمی ادعا کرد: این همراهی در چارچوب تداوم همکاریها بین نیروی هوایی ریاض و واشنگتن صورت گرفته و هدف از آن حفاظت از امنیت و ثبات منطقه است.
در این بیانیه آمده است: جنگندههای «اف-۱۵» نیروی هوایی سلطنتی عربستان سعودی، ماموریت همراهی با بمبافکن «بی-۵۲» آمریکایی را بر عهده داشتند.
رسانههای سعودی تصاویر همراهی جنگندههای این کشور با بمبافکن آمریکایی را هنگام عبور از دریای سرخ منتشر کردند.
عربستان سعودی و آمریکا از دوره ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» و با برگزاری یک رزمایش هوایی مشترک همکاریهای هوایی را پیگیری کردند؛ این هماهنگی بین نیروهای هوایی ریاض-واشنگتن تاکنون ادامه دارد.
پیش از این نیز شبکه تلویزیونی «فاکس نیوز» اعلام کرده بود که دو بمب افکن بی-۵۲ آمریکایی با ادعای فعالیت در جهت بازدارندگی ایران از پایگاه «داکوتای شمالی» به سمت منطقه خلیج فارس فرستاده شدهاند.
حمله به مقر حزب رئیس پارلمان عراق
افراد ناشناس اواخر روز جمعه مقر «حزب تقدم» در استان الانبار عراق را با یک بمب صوتی هدف قرار دادند.
یک منبع امنیتی به خبرگزاری شفق نیوز گفت: افراد ناشناس یک بمب صوتی را به سمت مقر حزب تقدم در منطقه هیت استان الانبار پرتاب کردند.
وی گفت که هنوز آمار دقیقی از تلفات احتمالی این حمله در دست نیست اما برخی منابع محلی گفتند که هدف قرار دادن مقر حزب متعلق به محمد الحلبوسی، رئیس پارلمان عراق، خسارات جانی در پی نداشت و خسارات تنها مادی بود.
مقرهای احزاب "تقدم" و "دموکرات کردستان" چندین هفته پیش در بغداد، الانبار و کرکوک مورد حملات مکرر قرار گرفتند.
حمله جدید چند ساعت پس از آن صورت گرفت که الحلبوسی اعلام کرد، "ارادههای کنترل نشده" برای درهم شکستن اعتبار دولت تلاش میکنند.
الحلبوسی در توئیتی نوشت: از همان اول، سیاست را به عنوان جایگزین سلاح انتخاب کردیم، چون معتقدیم خشونت دولتها را نمیسازد، بلکه با آزادی و عدالت و برابری مطابق قانون اساسی ساخته میشود.
وی افزود: امروز "ارادههای کنترل نشده" با تخریب ارکان دولت و تهدید مردم، سعی در شکستن حیثیت دولت دارند و ما نه از سلاح هراسی داریم و نه تهدید را می پذیریم و رویکرد ما برای ساختن دولت به دور از خشونت را تغییر نداده و نخواهد داد.
گفتوگوی صدر با بارزانی درباره تشکیل دولت اکثریت ملی
رهبر جریان صدر اعلام کرد، با رئیس اقلیم کردستان عراق درباره اقدامات لازم جهت هماهنگی جهت تشکیل دولت اکثریت ملی در عراق در روزهای آینده گفتوگو کرده است.
به گزارش صدی البلد، دفتر مقتدا صدر، رهبر جریان صدر عراق، در بیانیهای اعلام کرد: در جریان گفتوگوی مقتدا صدر، رهبر جریان صدر با مسعود بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق، دو طرف بر لزوم برگزاری نشست نیروهای ائتلاف سه گانه (شامل جنبش صدر، حزب دموکرات کردستان و حزب تقدم به ریاست محمد الحلبوسی، رئیس پارلمان عراق) در روزهای آینده تاکید کردند.
گفتنی است که اوضاع سیاسی داخلی عراق از زمان برگزاری انتخابات، شاهد تنش و اختلافات زیادی بوده است.
شدیدترین اختلافات میان فراکسیون جریان صدر و چهارچوب هماهنگی شیعیان عراق است، به صورتی که "محمد الصیهود"، نماینده ائتلاف دولت قانون به ریاست نوری المالکی، در پارلمان عراق در سخنانی با اشاره به اختلافات میان احزاب این کشور در زمینه تشکیل دولت و انتخاب رئیس جمهور اظهار کرد: کلید بحران تشکیل دولت و فراکسیون اکثریت در پارلمان؛ ائتلاف میان چارچوب هماهنگی شیعیان و فراکسیون جریان صدر است.
وی گفت: ائتلاف چارچوب هماهنگی و جریان صدر، خروجی از تونل تاریک سیاسی و پایانی بر بحران انتخاب رئیس جمهوری است که رویه آن توسط دستگاه قضایی متوقف شده است.
الصیهود همچنین تاکید کرد: می توان برای حل و فصل اختلافات میان جریان صدر و چارچوب هماهنگی به دیدگاههای واحد دست یافت. این اختلاف بر صحنه سیاسی سایه افکنده و هرگونه تحول در پروندههای انتخاب رئیسجمهور یا تشکیل دولت را در عراق، مسدود کرده است.
تمدید حالت فوق العاده در تونس
«قیس سعید» رئیس جمهور تونس با صدور فرمانی حالت فوق العاده در این کشور را تا پایان سال ۲۰۲۲ تمدید کرد.
به گزارش المیادین، «قیس سعید» رئیس جمهور تونس با صدور فرمانی حالت فوق العاده در این کشور را تمدید کرد. طبق فرمان صادره از سوی نهاد ریاست جمهوری تونس، حالت فوق العاده در این کشور تا پایان سال ۲۰۲۲ تمدید شده است.
بر اساس این گزارش، حالت فوق العاده در تونس از سال ۲۰۱۵ در این کشور برقرار شده است. پس از حمله افراد مسلح به گارد ریاست جمهوری تونس و به قتل رساندن شماری از نیروهای آن، حالت فوق العاده در تونس برقرار شد.
رئیس جمهور تونس پیشتر نیز فرمان انحلال شورای عالی قضائی در این کشور را صادر کرده بود. با این حال، قضات تونس با صدور بیانیهای، ضمن سیاسی توصیف کردن این تصمیم قیس سعید، خواستار تجدید نظر در آن شدند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.