به گزارش «تابناک»، مجید شیرانی روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار به مناسبت هفته سلامت مردان اظهار داشت:یکی از شایعترین بیماریهای مردان اختلال پروستات است که با مراجعه به موقع به پزشک درمان میشود اما چنانچه مورد بیتوجهی واقع شود از زمان درمان آن میگذرد و برای فرد بیمار مشکلات جدی ایجاد میکند.
این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد افزود: مردان سالم و بیعلامت نیز از سن ۴۰ سالگی به بعد یکبار و از سن ۵۰ سالگی تا ۶۰ سالگی ۲ سال یکبار و از سن ۶۰ سالگی به بعد برای معاینه و چکاپ به دکتر مراجعه کنند.
شیرانی با بیان اینکه مردان بیشتر در معرض بیماری و خطر قرار دارند، تصریح کرد: خطرهای محیطی و شغلی، رفتارهای پرخطر و سبک زندگی مردان سبب شده تا بیشتر از زنان در معرض خطر و بیماری قرار گیرند، این موضوع مراجعه به پزشک را ضروریتر کرده است این در حالی است که مراجعه مردان به پزشک کمتر از زنان بوده و درصد مرگ و میر مردان بیشتر از زنان است.
این متخصص اورولوژیست و فلوشیپ پیوند کلیه گفت: یکی از مهمترین اهداف نامگذاری هفته ملی سلامت مردان مقابله با باورها و فرهنگ نادرستی است که باعث میشود مردان کمتر در مورد سلامت باروری خود صحبت کرده و به پزشک مراجعه کنند از همین رو نیاز است مراجعه مردان به پزشک اورولوژیست فرهنگسازی و آموزش داده شود.
وی ادامه داد: علاوهبر بیماریهای مشترک بین مردان و زنان، مردان دارای بیماریهای خاص خود هستند که بهتر است چنانچه با آن مواجه میشوند در گام نخست آن را انکار نکرده و سپس برای درمان آن به پزشک مراجعه کنند تا با تشخیص به موقع بیماری درمان زودتر به نتیجه برسد.
به گزارش ایرنا، هفته اول اسفند در کشور با عنوان هفته سلامت مردان نامگذاری شده است. روز ملی سلامت مردان نخستین بار به پیشنهاد انجمن اورولوژی ایران در سال ۱۳۸۵ پایهگذاری شد.
امسال روزشمار هفته ملی سلامت با عناوین باورهای نادرست در زمینه واکسیناسیون علیه کووید ۱۹، پاندمی کووید ۱۹ و سلامت روان مردان، سلامت باروری مردان و جوانی جمعیت، مولفههای اجتماعی مرتبط با سلامت مردان، کنترل عوامل خطر کرونا در محیط کار، سواد سلامت و نقش آن در سلامت مردان و نقش شیوه زندگی در پیشگیری از سرطانهای شایع مردان نامگذاری شده است.