بین الملل تابناک: روز پنجشنبه با دستور پوتین، روسیه به صورت گستردهای به اوکراین حمله کرد؛ حملهای که اکنون وارد دومین روز خود شده است. این تحول چند روز بعد از آن رخ داد که مسکو رسماً استقلال جمهوریهای «دونتسک» و «لوهانسک» در شرق اوکراین را به رسمیت شناخت. روسیه میگوید اوکراین به تعهداتش ذیل توافقات مینسک که در سالهای ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ برای حل مناقشههای موجود میان جداییخواهان و کییف حاصل شده بود، عمل نکرده است.
کنگره آمریکا با معرفی قطعنامهای قصد دارد روسیه را به دلیل آغاز عملیات نظامی علیه اوکراین از شورای امنیت سازمان ملل متحد اخراج کند.
این قطعنامه که نسخهای از آن به رویت آکسیوس رسیده سازمان ملل متحد بایستی «اقدامات آییننامهای» لازم را برای تغییر در بند ۲۳ منشور خود جهت خارج کردن روسیه از اعضای دائم این شورا را انجام دهد.
در این قطعنامه با اشاره به «حمله روسیه به اوکراین» تصریح شده حمایت مسکو از استقلال «دونتسک» و «لوهانسک» تهدیدی جدی علیه صلح و امنیت بینالمللی است و با وظایف روسیه به عنوان یکی از اعضای دائم شورای امنیت در تعارض است.
وزارت خارجه اوکراین گفت که روسیه از سرزمینهای خود، از دریای سیاه و دریای آزوف، شبه جزیمه کریمه، دونباس و بلاروس به ما حمله میکند.
وزارت خارجه اوکراین اضافه کرد که روسیه حملات موشکی به زیرساختهای کییف و دیگر شهرها انجام داده است.
بر اساس اعلام وزارت خارجه اوکراین، روسیه حملات خود را با استفاده از جنگندهها، موشکهای بالستیک، خمپاره، تانک و خودروهای زرهی انجام میدهد.
وزارت خارجه اوکراین اضافه کرد که روسیه حمله نظامی گستردهای برای سیطره بر کییف انجام داده است.
خبرنگار والا نیوز خبر داد که سفیر اسرائیل در مسکو به دلیل انتقاد این رژیم از حمله روسیه به اوکراین، به وزارت خارجه روسیه احضار شد.
فیلیپو گراندی کمیسر عالی پناهجویان سازمان ملل اعلام کرد که در ۴۸ ساعت گذشته بیش از ۵۰ هزار اوکراینی این کشور را ترک کردهاند.
به گزارش "سی ان ان"، گراندی در توییتی گفت: بیش از ۵۰ هزار پناهجوی اوکراینی در کمتر از ۴۸ ساعت از کشور خود گریختهاند. اکثریت آنها به لهستان و مولداوی پناه بردهاند و بسیاری نیز درحال حرکت برای خروج از مرزهای اوکراین هستند.
آژانس پناهندگان سازمان ملل تخمین میزند که به دلیل حمله روسیه به اوکراین، دهها هزار نفر آواره خواهند شد.
به گزارش ایرنا، این درحالی است که یک مقام امنیتی روسیه روز جمعه به خبرگزاری دولتی تاس گفت: از روز ۱۸ ماه فوریه تاکنون، ۱۱۳ هزار نفر از ساکنان جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک به روسیه پناهنده شدهاند.
به گفته این مقام دولتی روسیه، ۷۱ هزار نفر از این افراد، تابعیت اوکراینی، ۴۱ هزار نفر تابعیت روسیه دارند و ۳۴۵ نفر هم اتباع کشورهای دیگر هستند.
رسانه های آمریکایی به نقل از یک مقام دفاعی این کشور اعلام کردند که روسیه تاکنون حدود ۲۰۰ موشک به اوکراین پرتاب کرده است.
رسانه های آمریکایی که نام این مقام دفاعی را بیان نکرده اند، به نقل از وی روز جمعه به وقت محلی نوشتند حدود ۲۰۰ موشک پرتاب شده از سوی روسیه مناطق مسکونی در اوکراین را تحت تاثیر قرار داده است.
این مقام ارشد دفاعی آمریکا به خبرنگاران گفت که از زمان آغاز حمله روسیه به اوکراین، نیروهای روسیه حداقل ۲۰۰ موشک به اوکراین پرتاب کرده است.
این مقام آمریکایی افزود: موشک ها عمدتا از زمین و هوا به سمت اوکراین پرتاب شده اند.
به گفته این مقام، این موشک ها ترکیبی از موشک های بالستیک و کروز هستند.
لیوئیجی دیماریو، وزیر امور خارجه ایتالیا و رئیس کمیته وزرای شورای اروپا از تعلیق حق نمایندگی روسیه در این شورا خبر داد.
به گزارش رویترز، لوئیجی دی ماریو در بیانیهای اظهار داشت: کمیته وزرای شورای اروپا که ایتالیا ریاست آن را برعهده دارد تصمیم گرفت که حق نمایندگی فدراسیون روسیه را در این شورا تعلیق کند.
وی افزود: ایتالیا این اقدام را به دلیل وضعیت رویداد بین روسیه و اوکراین ضروری میداند.
شورای اروپا بعد از جنگ جهانی دوم برای حراست از حقوق بشر و حاکمیت قانون در قاره اروپا تشکیل شده است. این شورا در بیانیهای اعلام کرد تصمیم امروز به معنای آن است که فدراسیون روسیه کماکان عضو شورای اروپا و معاهدههای مرتبط با این شورا است.
با این حال، حق نمایندگی فدراسیون روسیه از کمیته وزیران شورای اروپا و مجمع پارلمانی آن به حالت تعلیق درآمده است.
«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه شامگاه جمعه در سخنانی از ارتش اوکراین خواست تا قدرت را در این کشور در دست بگیرد.
وی که در جلسه شورای امنیت ملی روسیه صحبت میکرد، گفت: «اگر قدرت در دستان شما باشد، توافق آسان خواهد بود».
رئیس جمهور روسیه در ادامه گفت که روسیه در حال مبارزه با تروریستها و نازیهای جدید در اوکراین است.
پوتین گفت که ارتش روسیه در حال مقابله با افراد افراطی در اوکراین است و از نیروهای مسلح اوکراین خواست تا از غیر نظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده نکند.
وی افزود: «مسبب هر آنچه که در اوکراین روی میدهد مستشاران غربی به خصوص آمریکاییها است».
خبرنگار پایگاه خبری آکسیوس گزارش داد که «ولودمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین شامگاه روز گذشته در ویدئو کنفرانس با سران کشورهای اروپایی گفت که این شاید آخرین باری است که من را زنده میبینید.
پاپ در اقدامی بیسابقه از جهت دستورالعملهای دیپلماتیک برای ابراز نگرانی از رویدادهای اوکراین به سفارت روسیه در واتیکان رفت.
به گزارش رویترز، ماتئو برونی سخنگوی واتیکان بدون اظهار نظر در مورد اخبار مبنی بر مداخله واتیکان برای توقف رویارویی نظامی روسیه و اوکراین گفت که پاپ ۳۰ دقیقه در سفارت روسیه بوده و برای ابراز نگرانی در مورد تحولات اوکراین رفته بوده است.
گفته میشود این اولین بار است که پاپ برای گفت وگو با یک سفیر در زمان درگیری به سفارتخانهای رفته باشد. سفرای خارجی در واتیکان معمولا برای دیدار با پاپ به کاخ فراخوانده میشوند. اندری یوراش سفیر اوکراین در واتیکان گفته بود کییف آماده میانجیگری واتیکان برای جلوگیری از بروز جنگ است.
شبکه تلویزیونی «ان.ت.و» از شبکه های غیردولتی روسیه اعلام کرد که ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین کی یف را ترک کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی سراسری «ان.ت.و» روسیه، زلنسکی کی یف را ترک کرده است و همینک در یک پناهگاه زیرزمینی در منطقه ای خارج از پایتخت بسر می برد.
رسانه روسی گفت که رئیس جمهوری اوکراین از این پناهگاه زیرزمینی، فرامین را صادر می کند و سخنان وی درباره آمادگی کی یف برای مذاکره با روسیه در مورد موقعیت بیطرف اوکراین از این محل بیان شده است.
شبکه تلویزیونی روسیه ۲۴ هم در گزارشی به نقل از ژان ایو لودریان وزیر خارجه فرانسه، گفت که پاریس متعهد شده است که برای محافظت از رئیس جمهوری اوکراین اقدام کند.
«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین گفت ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه آماده است هیأتی از مقامات بلندپایه را برای گفتوگو با کییف به مینسک بفرستد.
سفیر ایران در جمع دانشجویان ایرانی در اوکراین:
امروز هیچ جای شهر کییف امن نیست.
دوستان در سفارت جا داریم ولی مطمئن باشید آنجا برای شما امن نیست.
علیرغم حکومت نظامی در جمع شما حاضر شدم.
دیشب در گفتوگو با وزیر خارجه ایران تاکید شد؛ الان مهمترین کار ما حفظ جان شهروندان ایرانی است.
وزارت دفاع اوکراین در حساب توئیتری خود مدعی شلیک یک ناو روسی به یک نفتکش با نام «روح هزاره» با پرچم رومانی در آبهای اوکراین شده است.
هنوز هیچ منبع رسمی این خبر را تایید نکرده است.
برخی منابع خبری میگویند که در 12 مایلی از خاک اوکراین در آبهای دریای سیاه، یک نفتکش با پرچم رومانی هدف یک موشک قرار گرفته است. با این حال برخی منابع دیگر میگویند که علت این حادثه هنوز مشخص نیست.
«ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین در پیامی ویدئویی که در کانال تلگرامی خود منتشر کرد، از «ولادیمیر پوتین» همتای روس خود دعوت کرد تا به گفتوگو بنشینند.
به گزارش خبرگزاری «اسپوتنیک»، زلنسکی در این پیام گفت: «میخواهم یک بار دیگر از رئیسجمهور فدراسیون روسیه درخواست کنم، بیایید برای جلوگیری از مرگ مردم پای میز مذاکره بنشینیم». وی در عین حال از اروپاییان با تجربه جنگی خواست تا به صفوف اوکراین در برابر روسیه بپیوندند.
درخواست برای مذاکره یک روز پس از آن صورت میگیرد که زلنسکی اعلام کرد کییف روابط دیپلماتیک خود را با مسکو قطع کرده است. وی دیروز در یک نشست خبری گفت: امروز صبح در تاریخ ثبت شد، اما این تاریخ برای کشور ما و روسیه کاملا متفاوت است و ما روابط دیپلماتیک خود را با روسیه قطع کردیم.
بنابر برخی گزارشها، صدای تیراندازیهای شدید نزدیک ساختمان هیات دولت اوکراین شنیده میشود.
همچنین بر اساس آخرین خبرها دستکم گروهی از نیروهای روسیه وارد کییف شدهاند و نیروهای بیشتر از دو محور در حال نزدیک شدن به پایتخت این کشور هستند.
در عین حال از خارکف هم خبر میرسد که نبرد توپخانهای شدید جریان دارد و صداهای انفجار متعددی از این شهر شنیده شده است.
وزارت دفاع روسیه تایید کرد که چتربازان ارتش روسیه روز گذشته کنترل نیروگاه اتمی چرنوبیل را در اختیار گرفتند.
روز پنج شنبه و در اولین روز عملیات ارتش روسیه در اوکراین، مقامات این کشور اعلام کردند که ارتش روسیه کنترل نیروگاه هستهای چرنوبیل را به دست گرفته است.
پیشتر، «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین مدعی شده بود که نیروهای روسیه در تلاش هستند تا کنترل نیروگاه هستهای چرنوبیل را به دست بگیرند. او در توییتی نوشت: نیروهای اشغالگر روسیه در تلاش برای تصرف چرنوبیل [نیروگاه هستهای] هستند. مدافعان ما جان خود را فدا میکنند تا تراژدی ۱۹۸۶ تکرار نشود. این یک اعلان جنگ علیه کل اروپا است.
وزار دفاع روسیه همچنین سطح تشعشعات رادیواکتیو در این نیروگاه را نرمال و طبیعی خوانده است.
وزارت دفاع روسیه همچنین در بیانیه خود درباره عملیات در اوکراین با بیان اینکه تا کنون 150 نظامی اوکراینی خود را تسلیم کردهاند گفت: ارتش روسیه تا کنون 18 تانک اوکراینی و 7 سیستم پرتاب راکت مختلف و 41 خودروی نظامی دیگر را منهدم کرده است.
مقامات سه کشور آمریکای لاتین؛ شامل آرژانتین، کلمبیا و شیلی خواستار پایان درگیری روسیه و اوکراین و خروج سربازان روس از آن کشور شدند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، ایوان دوکه رئیسجمهوری کلمبیا در پیامی تصویری از ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه خواست به درگیری در اوکراین پایان دهد.
وزیر امور خارجه آرژانتین نیز درخواست مشابهی را مطرح کرد و شیلی نیز از پیوستن به تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه روسیه خبر داد.
منابع خبری اعلام کردند با ورود نیروهای روس به منطقهای در شمال کییف، وزارت دفاع اوکراین از مردم این کشور خواسته است تا با استفاده از کوکتل مولوتف با آنها مقابله کنند.
این در حالی است که به گزارش رسانهها تمامی شهرهای مهم منطقه «سامی» تحت محاصره نیروهای روس قرار دارد.
نشریه گاردین در خبری به نقل از حانا مالیار معاون وزیر دفاع اوکراین اعلام کرد، ارتش روسیه دو خودروی نیروهای مسلح اوکراین را توقیف کرده و با تعویض اونیفورم نیروهای ارتش اوکراین در حال نزدیکی به مرکز شهر کییف است.
این نشریه افزود: به نظر میرسد والاری زالوژنی فرمانده نیروهای مسلح اوکراین نیز در بیانیهای در پایگاه اطلاعرسانی نیروهای مسلح اوکراین این اظهارات را تایید کرده است.
«ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین صبح جمعه با انتشار یک پیام ویدئویی جدید، خواستار مقاومت در برابر روسیه شد و از متحدان اوکراین برای دومین بار در چند ساعت گذشته انتقاد کرد. او در اظهاراتی که به نظر میرسید به ایالات متحده اشاره دارد، گفت: امروز صبح، ما به تنهایی از کشور خود دفاع میکنیم. درست مثل دیروز، قدرتمندترین کشور جهان از دور به آن نگاه میکرد.
به گزارش رویترز، وی متعهد شد در حالی که نیروهایش با نیروهای روسیه که در حال پیشروی به سمت پایتخت در «بزرگترین حمله به یک کشور اروپایی از زمان جنگ جهانی دوم میجنگند»، در کییف بماند.
زلنسکی در پیامی ویدیویی گفت: دشمن من را به عنوان هدف شماره یک مشخص کرده، خانواده من هدف شماره دو هستند. آنها میخواهند با نابود کردن رئیس دولت، اوکراین را از نظر سیاسی نابود کنند. من در پایتخت خواهم ماند. خانواده من نیز در اوکراین هستند.
پیشتر، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه ایالات متحده، در پاسخ به این سوال که آیا نگران امنیت زلنسکی است یا خیر، به «سیبیاس» گفت: تا جایی که میدانم، رئیسجمهور زلنسکی در سمت خود در اوکراین باقی میماند و البته ما نگران امنیت همه دوستانمان در اوکراین هستیم، مقامات دولتی و دیگران.
زلنسکی همچنین با بیان این که جهان همچنان آنچه را که در حال وقوع است از دور تماشا میکند، گفت: «اوکراین تنها ماند، روسیه تحت تاثیر تحریمهای جدید قرار نگرفت». وی افزود: دیر یا زود، روسیه باید با ما در مورد پایان دادن به این عملیات نظامی، در مورد پایان دادن به این تهاجم صحبت کند و هر چه زودتر این گفتوگو آغاز شود، خسارات روسیه کمتر خواهد بود.
وی همچنین مدعی شد نیروهای روسیه مناطق غیرنظامی را هدف قرار میدهند و از روسها خواست که علیه جنگ اوکراین اعتراض کنند. زلنسکی گفت: در ساعت ۴ صبح، نیروهای روسی به حملات موشکی خود به خاک اوکراین ادامه دادند. آنها میگویند که فقط تأسیسات نظامی را هدف قرار میدهند، اما اینها دروغ است. در واقع، آنها تشخیص نمیدهند که در کدام مناطق عملیات انجام میدهند. در آسمان کییف (امروز صبح)، گلولهباران شد. در یک آپارتمان مسکونی آتشسوزی شد. چنین حملاتی به پایتخت ما از سال ۱۹۴۱ رخ نداده است.
«آنتون هراشچنکو» مشاور وزیر کشور اوکراین:
آنتون هراشچنکو، مشاور وزیر کشور اوکراین گفته است: «امروز سختترین روز خواهد بود. روسیه قصد دارد با تانک از ایوانکیف و چرنیهف وارد کییف شود. مدافعان کییف با سلاحهای ضد تانک متحدان بینالمللی آماده مقابله هستند. برخی از تانکهای روسیه که تاکنون وارد خاک این کشور شدهاند در حملات موشکی به آتش کشیده شدند.»
وزارت دفاع اوکراین میگوید که نیروهای مسلح این کشور از آغاز تهاجم در ساعات اولیه روز پنجشنبه، حدود ۸۰۰ تلفات به نیروهای روسیه وارد کردهاند. به گزارش سیانان، هنوز مشخص نیست که آیا این وزارتخانه تنها به تعداد کشتهشدگان اشاره میکند یا خیر.
این وزارتخانه همچنین اعلام کرد که بیش از ۳۰ تانک روسی و همچنین هفت هواپیمای روسی و شش بالگرد منهدم شده است. سیانان گزارش داد به طور مستقل نمیتواند آمار ارائه شده از سوی اوکراین را تایید کند.
بر اساس اطلاعات ستاد کل اوکراین، ارتش در حال حاضر به شدت با نیروهای روسی در منطقه شمال غربی کییف درگیر است.
درگیری در فرودگاه مهم استراتژیک هاستومل نیز جریان دارد و نیروهای اوکراینی در آنجا مواضع خود را حفظ کردند.
بر اساس گزارش رسانهها، نیروهای روسی همچنین به فرودگاه شهر ریونه در غرب این کشور حمله کردند.
درگیری و حملات از نقاط دیگر مانند شهر سومی در شمال شرق اوکراین نیز گزارش شده است.
وزارت دفاع اوکراین همچنین از شلیک موشک به منطقه Zaporizhia در جنوب اوکراین در صبح روز جمعه خبر داد.
لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا در تماسی تلفنی با بعضی اعضای کنگره آمریکا گفت که پیاده نظام مکانیزه روسیه که از بلاروس وارد اوکراین شدهاند، حدود ۲۰ مایل (تقریبا ۳۲ کیلومتر) با کییف فاصله دارند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، لوید آستین وزیر دفاع آمریکا در تماسی تلفنی با اعضای کنگره آمریکا گفت که پیاده نظام مکانیزه روسیه که از بلاروس وارد اوکراین شدهاند، حدود ۲۰ مایل (تقریبا ۳۲ کیلومتر) با کییف فاصله دارند.
وزیر امور خارجه آمریکا اظهار کرد: همه شواهد نشان می دهد که روسیه قصد تهدید و محاصره کییف را دارد.
آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا پنجشنبه شب به وقت محلی افزود: ما معتقدیم که مسکو برنامه هایی را برای نقض گسترده حقوق بشر علیه مردم اوکراین طراحی کرده است.
وی در نشست ویژه سازمان همکای و امنیت اروپا گفت: اقدامات روسیه توهین به دموکراسی، حقوق بشر و نجابت انسانی است.
فومیو کیشیدا نخست وزیر ژاپن که در واکنش به برسمیت شناختن دونتسک و لوهانسک توسط روسیه تحریم هایی علیه این کشور اعمال کرده بود، گفت که توکیو بخاطر اقدام نظامی مسکو علیه کی یف تحریمهای بیشتری علیه مسکو وضع می کند.
به گزارش خبرگزاری کیودو، کیشیدا روز جمعه با اعلام اینکه ژاپن بخاطر حمله روسیه به اوکراین تحریم های بیشتری علیه مسکو اعمال خواهد کرد، به کشورهای تحریم کننده روسیه پیوست.
ولادیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین گفته است: "دشمن من را به عنوان هدف شماره یک مشخص کرده، و خانواده ام هدف شماره دو هستند."
او در نطقی ویدئویی که رسانه های اوکراین پخش کردند، خاطرنشان کرد که در "مقرهای دولتی" در کییف به سر می برد و خانوادهاش نیز در اوکراین هستند.
زلنسکی همچنین اخطار داد که مقام های اوکراینی اکنون "اطلاعاتی مبنی بر ورود گروه های خرابکاری دشمن به کییف" در دست دارند.
مشاور دولت اوکراین اعلام کرد کییف، پایتخت این کشور پیش از سحر امروز (جمعه) هدف حمله با موشکهای بالستیک قرار گرفته است.
به گزارش شبکه خبری سی.ان.ان، این خبر در حالی منتشر شده که روسیه به حمله نظامی خود علیه اوکراین که به کشته شدن دهها نیروی نظامی این کشور منجر شده، ادامه میدهد.
آنتون گراشچنکو، مشاور وزیر کشور اوکراین در پیامی به خبرنگاران گفت: حملات علیه کییف با موشکهای کروز یا بالستیک ادامه دارد.
یک تیم از شبکه خبری سی.ان.ان در منطقه گزارش داد، دو انفجار بزرگ در مرکز کییف و سومین انفجار مهیب در دوردست شنیده شده است. تصاویر نشان میدهد که یک بلوک آپارتمانی در حال آتش گرفتن است؛ اما علت آتش سوزی مشخص نیست.
معاون وزیر کشور اوکراین نیز انفجار در کییف را ناشی از ساقط کردن یک موشک روسی توسط یک سامانه ضد موشکی اوکراینی دانست.
معاون وزیر کشور اوکراین روز پنجشنبه نیز به سی.ان.ان گفته بود، گویا نیروهای روسی در حال محاصره شهر و آماده حرکت به داخل آن هستند. مقامهای دولت کییف بر این باورند که نقشه روسیه سرنگونی رهبری اوکراین و روی کار آوردن یک دولت طرفدار روسیه است.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین همچنان در شهر است اما گفته بر این باور است که گروههای خرابکار دشمن وارد شهر شده و او هدف اول آنها و خانوادهاش هدف بعدی هستند.
درخواست اوکراین از هکرها برای کمک به دفاع در مقابل روسیه
دولت کییف از داوطلبان گروههای هکری زیرزمینی این کشور درخواست کرده تا برای دفاع از زیرساختهای حساس اوکراین کمک کرده و حملات سایبری جاسوسی علیه نیروهای روسی انجام دهند.
به نوشته روزنامه گاردین، همزمان با حملات ارتش روسیه به شهرهای مختلف در اوکراین، درخواست از داوطلبان گروههای هکری زیرزمینی از سوی دولت کییف مطرح شده است.
دولت اوکراین از هکرها و کارشناسان امنیت سایبری خواسته تا از طریق "گوگل داکس" درخواست خود را ارائه کرده و تخصص خود از جمله توسعه بدافزار را مطرح کنند و در وبسات خود آورده است: جامعه سایبری اوکراین! زمان آن رسیده تا به دفاع سایبری از کشور بپردازید.
"ایگور اوشف"، موسس یک کمپانی امنیت سایبری در کییف به رویترز گفت، این پست را به درخواست یکی از مقامهای ارشد وزارت دفاع اوکراین منتشر کرده است.
این کمپانی به همکاری با دولت اوکراین در زمینه دفاع و پشتیبانی از زیرساختهای حساس کشور مشهور است.
وی همچنین گفت: داوطلبان به دو واحد سایبری دفاعی و تهاجمی تقسیم میشوند؛ بخش دفاعی مشغول دفاع از زیرساختهای دولت از جمله نیروگاههای تولید برق و سیستم آب است. در جریان حمله هکری ۲۰۱۵ که هکرهای روسی در آن دست داشتند، برق ۲۲۵ هزار مشترک اوکراینی قطع شد.
اوشف همچنین افزود، واحد تهاجمی نیز به ارتش اوکراین در انجام جاسوسی دیجیتال علیه نیروهای مهاجم کمک میکند. نیروهای نظامی روسی در کشور ما هستند و ما باید بدانیم آنها چه میکنند.
موج تحریمهای بینالمللی علیه روسیه
استرالیا، تایوان، فرانسه و اتحادیه اروپا هم در اقدامی به وضع تحریمها علیه روسیه بابت حمله به اوکراین دست زدهاند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، استرالیا امروز (جمعه) تحریمهای بیشتری را علیه روسیه وضع کرد که شامل یکسری از شهروندان نخبه و قانونگذاران میشود و گفته، غیرقابل قبول است که چین محدودیتهای تجاری را با مسکو آن هم در زمانی که به اوکراین یورش برده، تسهیل کرده است.
اسکات موریسون، نخست وزیر استرالیا در یک نشست خبری گفت: ما با شرکای خود برای اعمال موج جدیدی از تحریمها علیه روسیه همکاری میکنیم تا فشارها بر این کشور تشدید شود. این تحریمهای جدید علیه اولیگارشهای روسی است که قوای مالی آنها برای مسکو مهم است و همچنین ۳۰۰ نفر دیگر از اعضای پارلمان روسی نیز در فهرست تحریمها قرار گرفتهاند که به استقلال دو منطقه دونتسک و لوهانسک در استان دونباس رای دادند.
موریسون همچنین از فقدان واکنشی قوی و قاطع از سوی چین انتقاد کرد که یکسری از محدودیتهای تجاری را با مسکو تسهیل کرده است.
نیوزیلند نیز تحریمهایی را علیه روسیه وضع کرده که شامل ممنوعیت سفر به روسیه و ممنوعیت تجارت کالا با ارتش این کشور میشود.
در این میان، وزارت امور خارجه تایوان نیز اعلام کرد، تایپه نیز به جمع تحریم کنندگان بینالمللی روسیه میپیوندد و در بیانیهای گفت: دولت به شدت متاسف است، روسیه به جای حل مناقشات از طریق گفتوگوهای صلح آمیز دیپلماتیک راه نظامی و حمله با زور را در پیش گرفته و دیگران را میآزارد. دولت تایوان با هدف واداشتن روسیه به توقف حمله نظامی علیه اوکراین و انتخاب گفتوگوهای صلح آمیز میان تمامی طرفهای درگیر اعلام میکند که به تحریمهای بینالمللی اقتصادی علیه مسکو ملحق میشود.
همچنین شارل میشل، رئیس شورای اروپایی نیز امروز اعلام کرد: اتحادیه اروپا تصمیم سیاسی برای وضع تحریم علیه روسیه بابت حمله به اوکراین اتخاذ کرده است.
وی در نشست فوقالعاده اتحادیه اروپا گفت: ما یک تصمیم سیاسی برای افزودن به بسته تحریمی خود گرفتهایم که میتواند برای رژیم روسیه دردناک و طاقت فرسا باشد. ما همچنین درباره حمایت از مردم و دولت اوکراین برای بسیج ظرفیت مالی و حمایت بشردوستانه صحبت کردیم.
اورزولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپایی نیز امروز گفت: تحریمهای جدید علیه روسیه ۷۰ درصد از بخش بانکداری این کشور و شرکتهای کلیدی دولتی را تحت تأثیر قرار میدهد و روسیه را از دسترسی به فناوریهای مدرن محروم میکند.
رئیس کمیسیون اروپا در نشست فوقالعاده اتحادیه اروپا ادامه داد: نخست، این بسته شامل تحریمهای مالی است که دسترسی روسیه را به مهمترین بازارهای سرمایه قطع میکند. ما اکنون ۷۰ درصد از بازار بانکی روسیه را هدف قرار دادهایم. همچنین، شرکتهای دولتی کلیدی از جمله در زمینه دفاعی نیز هدف قرار میگیرند. این تحریمها هزینههای استقراض و تورم در روسیه را افزایش میدهد و به تدریج پایه صنعتی روسیه را منهدم میکند. همچنین این تحریمها روسیه را از دسترسی به فناوریهای حیاتی از جمله میکروچیپها محروم میکند.
امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه نیز امروز اعلام کرد، دولتش تحریمهایی را علیه روسیه جدا از آنچه اتحادیه اروپا وضع کرده، اعمال میکند و به زودی طیف این تحریمها اعلام میشود.