بین الملل تابناک: پنجاه و ششمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که تحولات و رویدادهای زیادی را به دنبال خود داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
رئیس جمهور آمریکا قرار است امروز چهارشنبه نشستی را با رهبران ارشد ارتش آمریکا طی یک گردهمایی سالانه در کاخ سفید داشته باشد؛ نشستی که با ورود جنگ در اوکراین به یک مرحله پرریسک جدید و برنامه ریزی آمریکا برای ارسال کمکهای نظامی بیشتر، اهمیت خاصی پیدا میکند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، یک سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا اظهار کرد: مجموعهای از موضوعات در این نشست از سوی لوید آستین، وزیر دفاع، مارک میلی، رئیس ستاد مشترک و دیگر رهبران ارشد ارتش آمریکا مورد بحث قرار میگیرند. این واقعه شامل نشستی رسمی در بال غربی کاخ سفید و همین طور ضیافت شامی در اقامتگاه رئیس جمهور آمریکا با همسران این رهبران پس از آن است.
در حالی که این نشست سالانه مرتبط با سیاستگذاری نظامی به ندرت خبرساز میشود، امسال موضوعات مهمی در دستور کار آن قرار دارد که در رأس آن جنگ اوکراین است؛ جنگی که مقامات نگرانند امنیت اروپا را برای سالهای آینده به خطر بیندازد.
«جان کربی» سخنگوی پنتاگون سهشنبه شب اذعان کرد برخی متحدان غربی به اوکراینیها جنگنده رساندهاند.
به نوشته نشریه «ویک» سخنگوی وزارت دفاع آمریکا در نشستی خبری گفت: «در حال حاضر اوکراینیها، نسبت به چند هفته قبل هواپیماهای جنگی بیشتری در اختیار دارند و این امر، اتفاقی نیست».
کربی در اظهاراتی سربسته افزود: «علت این افزایش [تعداد جنگندهها] این است که دیگر ملتهایی که تجربه کار با آن نوع از هواپیماها را دارند، قادر بودهاند به آنها (اوکراینیها) کمک کنند که هواپیماهای بیشتری به هوا بلند کنند».
این مقام آمریکایی درباره اقدامات پنتاگون در این زمینه گفت، آمریکا به اوکراین در تأمین قطعات هواپیما کمک کرده است ولی «ما هواپیمای کاملی ارسال نکردهایم».
هنگامی که از کربی درباره تعداد این هواپیماهای جنگی ارسالی به اوکراین سوال شد، او در جواب گفت: «بدون وارد شدن به این بحث که دیگر ملتها چه چیزهایی را فراهم کردهاند، باید بگویم که اوکراین قادر بوده ابعاد ناوگان هوایی خود را افزایش دهد و فکر میکنم صحبت در اینباره تا همین جا کافی باشد».
به نوشته ویک، علاوه بر کربی، یک مقام ارشد پنتاگون نیز روز سهشنبه گفته است، آمریکا ظرف چند هفته گذشته، هر روز به اوکراین محموله نظامی فرستاده است.
به گفته این مقام که به نام وی اشاره نشده است، «یک محموله دیگر دیروز وارد [اوکراین] شد و بعدی نیز ظرف ۲۴ ساعت آینده در قالب هفت پرواز وارد خواهد شد. زمان زیادی طول نمیکشد که این محمولهها تخلیه شده و بهصورت زمینی وارد اوکراین شوند».
«ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه امروز (چهارشنبه) از تداوم عملیات نظامی ویژه این کشور در اوکراین تا زمان بازگشت زندگی عادی به منطقه دونباس خبر داد.
پوتین طی سخنانی در اینباره گفت: «فاجعه در دونباس و اقدامات تروریستی ما را مجبور کرد برای کمک به هموطنان خود در لوهانسک و دونتسک عملیات نظامی خود را آغاز کنیم».
به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، وی با بیان اینکه عملیات نظامی روسیه تا تامین امنیت کامل برای ساکنان لوهانسک و دونتسک ادامه خواهد داشت، ابراز اطمینان کرد که «به لطف روسیه، صلح به دونباس باز میگردد».
رئیسجمهور روسیه با بیان اینکه وضعیت دونتسک و لوهانسک در سالهای گذشته بدتر شده و شهروندان آنجا در شرایط سختی زندگی میکنند، از اینکه ساکنان دونباس در هشت سال گذشته از بمبارانها و گلولهباران ارتش اوکراین رنج می بردند، ابراز تاسف کرد.
بر اساس این گزارش، پوتین وعده داد که روسیه به طور مداوم برای حفاظت از ساکنان دونتسک و لوهانسک عمل خواهد کرد و تضمین میکند که صلح در دونباس برقرار خواهد شد.
«دیمیتری پسکوف» سخنگوی ریاستجمهوری روسیه امروز (چهارشنبه) با اشاره به تحویل پیشنویس سندی روشن توسط مسکو به کییف، گفت توپ اکنون در زمین اوکراین است.
پسکوف طی نشست خبری روزانه در کرملین، گفت: «طرف اوکراینی دائماً از توافقاتی که قبلاً با آن موافقت کرده بود منحرف میشود، دائماً موضع خود را تغییر میدهد و تمایل زیادی برای تقویت روند مذاکرات نشان نمیدهد».
به نوشته وبگاه شبکه «ریانووستی»، وی با بیان اینکه چنین رویکرد اوکراین برای اثربخشی مذاکرات عواقب بسیار بدی دارد، گفت: «کار طرف اوکراینی در مذاکرات جای تأمل دارد و به دنبال تقویت روند نیست».
سخنگوی کرملین همچنین خبر داد: «در حال حاضر پیش نویس سند ما به طرف اوکراینی تحویل داده شده است که شامل عبارات کاملاً روشنی است. توپ در سمت آنها است. ما منتظر پاسخ هستیم».
بر اساس این گزارش، پسکوف دربارع نظر مسکو نسبت به مهلت پاسخگویی کییف به سند ارائه شده از سوی روسیه گفت: «ما تمایل به تقویت روند مذاکرات داریم».
وی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره تصمیم انگلیس برای محروم کردن ورزشکاران روسی از حضور در مسابقات تنیس ویمبلدون نیز هشدار داد که این مسابقات از حذف تنیسبازان روسی آسیب خواهد دید.
«سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه روز سهشنبه گفت که اقدام غربیها در افزایش ارسال تسلیحات به اوکراین، به وضوح نیت این کشورها برای به پیش بردن اوکراین برای جنگ کردن تا آخرین نظامی اوکراینی را نشان میدهد.
وی که در جریان دیدار با فرماندهان روس صحبت میکرد، افزود: «آمریکا و همپیمانان غربی تمام تلاش خود را برای طولانی کردن عملیات نظامی روسیه در اوکراین میکنند و این کار را از راه ارسال تسلیحات به اوکراین انجام میدهند».
شویگو اضافه کرد: «آمریکا و کشورهای غربیِ تحتِ سیطره واشنگتن، هر کاری انجام میدهند تا آنجایی که امکان دارد عملیات نظامی روسیه را به تاخیر بیاندازند.
وزیر دفاع روسیه تاکید کرد که این کشور به اجرای طرح آزادسازی سرزمینهای دو جمهوری دونتسک و لوهانسک ادامه خواهد داد و گفت که روسیه مصمم است که زندگی مسالمتآمیز را به سرزمینهای آزاد شده بازگرداند.
«سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه نیز امروز در سخنانی گفت که مسکو چاره دیگری جز آغاز عملیات نداشت، زیرا نیروهای اوکراینی حملات خود را در دونباس تشدید کرده و این امر باعث تخلیه گسترده غیرنظامیان از منطقه شده بود و جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را مجبور به درخواست کمک از مسکو کرد.
وی همچنین از مرحله جدید عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین خبر داد و بار دیگر اظهار داشت که نیروهای روسی تنها زیرساختهای نظامی اوکراین را هدف قرار میدهند.
خبرگزاری «تاس» هم گزارش داد سرگئی لاوروف گفت: مرحله دیگری از عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین برای آزادسازی جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک در حال آغاز است و من مطمئن هستم که این لحظه بسیار مهمی از این عملیات ویژه خواهد بود.
«جان کربی» سخنگوی پنتاگون شامگاه سهشنبه گفت که نیروهای روس همچنان به بمباران ماریوپل ادامه میدهند و به دلیل بمبارانهای هوایی و حملات توپخانهای، ویرانیهای زیادی در این شهر بوجود آمده است.
وی مدعی شد که روسها در تلاش برای به کارگیری مبارزان خارجی به خصوص از سوریه هستند اما گفت که نمیداند آیا روسیه در این زمینه موفق شده است یا خیر.
سخنگوی پنتاگون اضافه کرد که هیچ نشانهای وجود ندارد که روسیه از تسلیحات شیمیایی یا بیولوژیکی در اوکراین استفاده کرده است.
وی همچنین اشاره کرد که هیچ نشانهای وجود ندارد که نشان دهد روسها تجهیزات یا تسلیحات ارسالی غرب به اوکراین را هدف قرار دادهاند.
وزارت دفاع روسیه روز دوشنبه خبر داده بود که در حملهای موشکی، یک مرکز پشتیبانی در شهر لویو و محمولههای بزرگ تسلیحات غربی را که هفته پیش وارد اوکراین شده بود را نابود کرده است.
وزارت خارجه کانادا از اعمال تحریمهای تازه این کشور علیه روسیه در ارتباط با بحران اوکراین خبر داد و اعضای خانواده رئیسجمهور روسیه را به فهرست تحریمها اضافه کرد.
منابع رسانهای غربی گزارش دادند، دولت کانادا روز سه شنبه تصمیم خود را برای اعمال تحریمهای تازه این کشور علیه روسیه به دلیل «جنگ اوکراین» اتخاذ و نامهای جدیدی را به فهرست تحریمهای خود اضافه کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت خارجه کانادا اعلام کرد که این کشور تحریمهای هدفمندی را علیه ۱۴ فرد حقیقی وابسته به «رژیم روسیه» از جمله دو دختر ولادیمیر پوتین رئیسجمهور این کشور اعمال میکند.
اقدام کانادا در اعمال تحریمهای تازه علیه روسیه و هدف قرار دادن اعضای خانواده ولادیمیر پوتین در شرایطی انجام شده که ماه گذشته میلادی آمریکا، انگلیس، اتحادیه اروپا و ژاپن «ماریا ورونتسووا» و «کاترینا تیخونووا» دختران رئیسجمهور روسیه را تحریم کردند.
هم زمان با «عید پاک»، دبیرکل سازمان ملل خواستار برقراری آتشبس چهار روزه در اوکراین شد تا امکان توزیع کمکهای بشردوستانه و خروج غیرنظامیان فراهم شود.
به گزارش وبسایت روزنامه ایندیپندنت، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد با اشاره به همزمانی عید پاک با تشدید حملات روسیه در شرق اوکراین گفت که آتشبس در این شرایط بیش از همیشه "ضرورت" دارد.
دبیرکل سازمان ملل در جمع خبرنگاران اظهار کرد: «این حمله و تلفات سهمگین غیرنظامیان که تاکنون شاهد آن بودهایم در مقایسه با وحشتی که در آینده حاکم خواهد شد، میتواند رنگ ببازد. چنین چیزی هرگز نباید رخ بدهد. از روسها و اوکراینیها میخواهم که اسلحه خود را زمین بگذارند و راهی برای نجات کسانی که در معرض خطر هستند، بیابند.»
گوترش پیشنهاد کرد که آتشبس از فردا که مسیحیان ارتدوکس آن را "پنجشنبه مقدس" مینامند، آغاز شود.
دبیرکل سازمان ملل افزود که هدف از این آتشبس ایجاد گذرگاههای بشردوستانه برای شهروندان غیرنظامی است که بتوانند از مناطق درگیر بگریزند و همچنین کاروانهای حامل کمکهای بشردوستانه بتوانند وارد مناطق تحت محاصره بشوند.
گوترش تاکید کرد: دوره چهار روزه عید پاک مسیحیان ارتدوکس باید لحظهای برای اتحاد جهت نجات جان انسانها و ادامه گفتوگو برای پایان دادن به رنج در اوکراین باشد.
گوترش خواستار توقف جنگ از "پنجشنبه مقدس" تا "یکشنبه عید پاک مسیحیان" در ۲۴ آوریل شد و تصریح کرد: درخواست عید پاک برای اوکراین، امکان بازگشایی گذرگاههای بشردوستانه را فراهم میکند.
در همین رابطه، وزیر خارجه اوکراین از روسیه خواست تا به توصیه آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد توجه کند و در این دوره چهار روزه به جنگ خاتمه دهند.
دمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین در توییتر خود نوشت: «روسیه در نهایت باید به سخنان دبیرکل سازمان ملل گوش کند؛ یا به این جنگ خاتمه دهد و یا حداقل یک آتشبس چهار روزه را برای بازگشایی گذرگاههای بشردوستانه اعلام کند.» وی گفت: «بگذارید اعلام کنم که فقط یک "متجاوز" در این جنگ وجود دارد و آن روسیه است. اوکراین همیشه آماده برقراری صلح بوده است.»
یک ژنرال انگلیسی هشدار داد که ناتو برای جنگ با روسیه آماده نیست.
به گزارش روزنامه ایندیپندنت، کشورهای عضو ائتلاف ناتو از زمان شروع حمله روسیه به اوکراین با اعطای کمکهای تسلیحاتی و مالی از اوکراین حمایت کرده اما مراقب بودهاند از دست زدن به هرگونه اقدامی که آنها را به این جنگ وارد کند اجتناب کنند.
ژنرال ریچارد بارونز، رئیس سابق فرماندهی نیروهای مشترک ارتش انگلیس بین سالهای 2013 تا 2016، در ضمن شرکت در جلسه استماعی نزد کمیته دفاعی پارلمان انگلیس با این سوال مواجه شد که در چه مقطعی ناتو هیچ گزینهای جز جنگیدن با روسیه نخواهد داشت.
او جواب داد: اگر نیروهای روسیه بتوانند شانس خود را تغییر دهند و بخشهای بزرگتری از اوکراین را نسبت به اهداف در نظر گرفته شده برای حمله جدیدشان در سمت شرق این کشور تهدید کنند، ناتو "در وضعیتی که باید تصمیم بگیرد قرار خواهد گرفت".
او ادامه داد: و گرفتن این تصمیم آسانتر خواهد بود اگر که ما اصلاً تدارکاتی از قبل با هدف بررسی اقدام در چنین شرایطی با سرعت لازم دیده باشیم و ما چنین کاری را انجام ندادهایم.
او بیان کرد: مورد دوم این است که اتفاقی در اوکراین رخ دهد که باعث شود ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه جنگ را در جهت اهداف خود به سایر بخشهای ناتو گسترش دهد. پس از آن مساله بسیار ساده تر است، زیرا ما در آن صورت با نقض بند 5 پیمان دفاعی متقابل ناتو روبرو خواهیم شد.
او ادامه داد: نگرانی کلی من در پاسخ به این سوال این است: دلیل اصلی ما برای جلوگیری از جنگ بین روسیه و ناتو این است که ناتو برای آن آماده نیست. و ما باید از این بابت شرمنده باشیم.
او خاطرنشان کرد: در نشست ائتلاف ناتو در ماه ژوئن اولویت باید "اعمال یک شروع مجدد در توازن قدرت با روسیه" از جنبه توانمندی نظامی باشد تا اینکه مسکو "دیگر فکر نکند می تواند شرایط مناظره با ناتو را تعیین کند".
او تاکید کرد، همانطور که تجمیع قوا مسالهای مهم است در عین حال حیاتی است که این نیروها و تجهیزان نظامی آنها در حوزههای درست ناتو استقرار یابند.
توبیاس الوود، رئیس کمیته دفاعی، از این ژنرال پرسید که آیا انگلیس سیستم های دفاعی لازم را برای محافظت از خود در صورت حملات روسیه دارد یا خیر؟ ژنرال بارونز پاسخ داد: "ما مطلقاً آنها را در اختیار نداریم."
او همچنین گفت: فکر نمیکنم بسیاری از مردم انگلیس به عواقب رسیدن موشکهای کروز روسیه به لندن میرسند فکر کرده باشند...این موشکها وجود دارند و ما به سادگی ابزاری برای مقابله با آنها بجز در مواردی که تعدادشان کم باشد در اختیار نداریم.
او خاطرنشان کرد: اگر انگلیس ملزم به دفاع از یک کشور دیگر عضو ناتو در برابر روسیه شود – به عنوان مثال استونی – نیروهایش در عرض حدود یک هفته" توسط نیروی هوایی روسیه نابود خواهد شد.
او تاکید کرد که دولت لندند باید افزایش بودجه نظامی را به میزان سه درصد برای پنج سال آینده با هدف رقم زدن یک "احیای مجدد" در نیروهای مسلح انگلیس در نظر بگیرد.
ادعای مقام اروپایی: روسیه ۲۰ هزار مزدور برای جنگ در دنباس استخدام کرده است
یک مقام اروپایی مدعی شد، روسیه ۲۰ هزار مزدور از کشورهای سوریه، لیبی و سایر مناطق جهان برای استفاده در حمله جدید خود به منطقه دنباس در اوکراین استخدام کرده است.
روزنامه گاردین به نقل از این مقام اروپایی نوشت: روسیه این افراد را بدون تجهیزات سنگین یا وسایل زرهی به منطقه جنگی اعزام کرده است.
مقام اروپایی گفت که برآوردها نشان می دهد مزدوران اعزامی به شرق اوکراین بین ۱۰ تا ۲۰ هزار نفر هستند و گروه واگنر (شرکت جذب مزدور) در روسیه آنها را استخدام کرده است.
مقام مذکور گفت: آنچه که من می توانم بگویم این است که ما شاهد انتقال برخی از آنها از سوریه و لیبی به دنباس در شرق اوکراین بوده ایم و از این افراد عمدتا به عنوان تودم مردم علیه مقاومت اوکراینی ها استفاده می شود. آنها پیاده نظم هستند و تجهیزات یا وسایل نقلیه سنگینی ندارند.
این گزارش افزود: به سربازان سابق سوری ماهانه بین ۶۰۰ تا تا ۳ هزار دلار پرداخته می شود و مبلغ پرداختی به آنها بستگی به درجه نظامی و تجربه آنها برای جنگیدن در اوکراین دارد.
گفته می شود گروه واگنر بیشتر این سربازان را که در لیبی نیز جنگیده اند به اوکراین منتقل کرده است و ماه گذشته اطلاعات ارتش اوکراین مدعی شد روسیه توافقی را با خلیفه حفتر فرمانده ارتش لیبی که مورد حمایت مسکو است، امضا کرده تا جنگجویان لیبیایی را به اوکراین اعزام کند.
این مزدوران به منظور کمک به روسیه برای تصرف هر چه بیشتر شرق اوکراین بکار گرفته شده اند و به گفته مقامات دفاعی غربی هدف از آن تعجیل در نوعی دستیابی به پیروزی است تا ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه بتواند در مراسم رژه نظامی به مناسبت بزرگداشت سالگرد جنگ جهانی دوم آن را اعلام کند.
این مقام اروپایی گفت که به نظر می رسد کرملین در مرحله دوم جنگ خود در اوکراین چهار هدف را دنبال می کند: تصرف دونباس، ایمن سازی یک پل زمینی به کریمه که شهر تحت محاصره ماریوپل در آن بسیار مهم است، تصرف استان خرسون برای تامین آب شیرین به کریمه، و تصرف سرزمین های بیشتری تا بتواند از آنها به عنوان حائل یا ابزار چانه زنی در مذاکرات استفاده کند.
اخراج بیش از ۳۰۰ دیپلمات و کارمند سفارت های روسیه توسط کشورهای اروپایی
خبرگزاری رویترز گزارش داد که با آغاز حملات روسیه به اوکراین، کشورهای اروپایی تا کنون بیش از ۳۰۰ کارمند سفارت روسیه را اخراج کرده اند.
به گزارش رویترز، با اخراج کارکنان سفارت روسیه از کشورهای اروپایی، روسیه نیز واکنش خود را با اخراج دیپلمات های جمهوری چک، بلغارستان و اتحادیه اروپا و همچنین هلندی ها، بلژیکی ها و اتریشی ها تشدید کرده است.
در ادامه اقدام تلافی جویانه مسکو در برابر کشورهای اروپایی، وزارت امور خارجه روسیه روز سه شنبه اعلام کرد که مسکو ۳۶ دیپلمات اروپایی را اخراج می کند.
وزارت خارجه روسیه تاکید کرد که اخراج این دیپلمات ها به تلافی اقدامات مشابه علیه نمایندگان مسکو در کشورهای دیگر به دلیل عملیات نظامی کرملین در اوکراین انجام می شود.
روسیه پیشتر اعلام کرده بود که ۴ دیپلمات لیتوانیایی، ۳ دیپلمات استونیایی و ۳ دیپلمات لتونیایی را اخراج می کند. سه کشور مذکور ۱۰ دیپلمات روس را در اقدامی هماهنگ از خاک خود اخراج کرده بودند.
مسکو همچنین نماینده لوگزامبورگ را احضار کرده و به وی هشدار داده که روسیه ممکن است درجهت اتخاذ تدابیر متقابل به دلیل اخراج سفیر روسیه در این کشور کوچک اروپایی تصمیم گیری کند.
همچنین هلند، بلژیک، جمهوری چک و ایرلند از اخراج ده ها دیپلمات روس خبر دادند.
گمانهزنی مقام اروپایی: شهر ماریوپل در روزهای آینده سقوط میکند
چند روز بعد از آنکه روسیه اعلام کرد تقریبا تمامی مناطق شهر ماریوپل را از وجود نیروهای اوکراینی پاک سازی کرده است یک مقام اروپایی که خواست نامش فاش نشود از احتمال سقوط ماریوپل در روزهای آینده خبر داد.
یک مقام اروپایی روز سه شنبه به رویترز گفت که شهر بندری ماریوپل اوکراین ممکن است ظرف چند روز آینده به دست نیروهای روسی بیفتد.
وی گفت: ممکن است بعد از تصرف، شهر ماریوپل بیشتر از شهر بوچا آسیب ببیند.
کشورهای غربی در هفتههای گذشته روسیه را به جنایت علیه بشریت در شهر بوچا متهم کردهاند اما کرملین آن را رد کرده است.
این مقام اروپایی افزود: در پایان روز، ما انتظار تخریب کامل شهر و تعداد زیادی تلفات غیرنظامی در ماریوپل را داریم. ترس من این است که بدتر از بوچا باشد.
مقامات محلی میگویند هزاران نفر در شهر ماریوپل کشته شدهاند. گفته میشود نظامیان روسیه به آخرین نظامیان اوکراینی حاضر در ماریوپل مهلتی برای تسلیم تعیین کردند.
مسکو بر خلاف ادعای رسانههای غربی هدف قرار دادن غیرنظامیان را در اوکراین تکذیب کرده است و بارها اعلام کرده تنها هدفش کنترل بر پایگاههای این کشور است.
وزارت دفاع روسیه روز شنبه در بیانیهای جداگانه اعلام کرد که نیروهای نظامی این کشور توانستهاند تمام مناطق شهر ماریوپل را از وجود نیروهای اوکراینی پاکسازی کنند و تنها تعداد کمی از نیروهای اوکراینی در کارخانه فولاد ازووتسال باقی ماندهاند.
درگیریهای شدید در شهر بندری ماریوپل به مدت چند هفته ادامه داشته است و تسخیر این شهر برای روسیه یک پیروزی راهبردی محسوب میشود.
شهردار ماریوپل اوکراین با گذشت بیش از ۶ هفته از محاصره و حملات گسترده نیروهای روسیه، مدعی شده که دستکم ۲۱ هزار تن در این شهر راهبردی که قطب صنعتی اوکراین به شمار میرفت، جان خود را از دست دادهاند.
در ماریوپل که پیش از آغاز جنگ اوکراین در ۲۴ فوریه (پنجم اسفند ماه) با حمله همه جانبه نیروهای روسیه، ۴۵۰ هزار شهروند داشت، اکنون ۱۲۰ هزار تن باقی ماندهاند و اجساد بسیاری از هزاران قربانی درگیریهای شدید در خیابانهایش پراکنده شدهاند.
کمبود تسلیحات، تدارکات و پشتیبانی توانایی نیروهای مدافع ماریوپل را برای ادامه مقاومت در برابر نیروهای روسیه تهدید میکند.
روسیه و اوکراین روز شنبه برای ایجاد ۹ گذرگاه انساندوستانه در چند شهر این کشور توافق کردند.
ایتالیا: رهبران غرب بر سر تشدید فشارها بر مسکو توافق کردند
بر اساس یک بیانیه منتشر شده از سوی دولت ایتالیا، رهبران غرب بر سر لزوم اعمال فشار بیشتر بر روسیه و افزایش دادن انزوای بینالمللی مسکو در پی حمله به اوکراین توافق کردهاند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، این رهبران شامل ماریو دراگی، نخست وزیر ایتالیا، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس به طرح "نگرانی عمیق" خود درخصوص به طول انجامیدن خصومتها در اوکراین پرداخته و بر لزوم دستیابی به یک آتش بس سریع تاکید کردند.
در این بیانیه منسوب به دولت رُم که پس از دیدار ویدیو کنفرانسی بین این رهبران منتشر شد، آمده است: (بین این رهبران) یک اتفاق نظر کلی بر سر لزوم تشدید فشارها بر کرملین از جمله با تصویب تحریمهای بیشتر و افزایش انزوای بینالمللی مسکو وجود داشت.
در این بیانیه اضافه شد، آنها بر تعهد در راستای تنوع بخشیدن به منابع تامین انرژی با هدف کاستن از وابستگی به روسیه تاکید کردند.
شولتز: نباید به روسیه اجازه داده شود در اوکراین پیروز شود
«اولاف شولتز» صدر اعظم آلمان روز سهشنبه گفت که نباید به نیروهای مسلح روسیه اجازه داده شود که در اوکراین به پیروزی برسند.
وی که این سخنان را در کنفرانس خبری پس از نشست ویدئو کنفرانسی با سران کشورهای غربی مطرح میکرد، گفت: «به همراه شرکای اروپایی در اتحادیه اروپا و ناتو، ما کاملا در این عقیده متحد هستیم که روسیه نیار در این جنگ پیروز شود».
در این نشست مجازی «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا، «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه، «اندرز دودا» از لهستان، «بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس، «ماریون دراگی» نخست وزیر ایتالیا، ««فومیو کیشیدا» نخست وزیر ژاپن، «چالز میشل» رئیس شورای اروپا، «اورسلا ون درلین» رئیس کمیسیون اروپا و «ینس استولتنبرگ» دبیر کل ناتو حضور داشتند.
شولتز در سخنان خود خطاب به نیروهای روس گفت: «فورا آتش بس برقرار و نیروهای خود را از اوکراین خارج کنید و این جنگ وحشتناک را متوقف کنید».