با تحولات منطقه و جهان

واکنش کرملین به عذرخواهی پوتین از اسرائیل/ گزارش یک مرکز مطالعات امنیتی درباره مذاکرات ایران و عربستان/ محکوم کردن عملیات استشهادی در تل آویو از سوی محمود عباس/ برگزاری رزمایش مقابله با تحریم از سوی چین

واکنش کرملین به عذرخواهی پوتین از اسرائیل، گزارش یک مرکز مطالعات امنیتی درباره مذاکرات ایران و عربستان، محکوم کردن عملیات استشهادی در تل آویو از سوی محمود عباس، برگزاری رزمایش مقابله با تحریم از سوی چین و رد ادعای آمریکا از سوی طالبان درباره حضور داعش در افغانستان، از مهم‌ترین خبرها و رویدادهای منطقه و جهان در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
کد خبر: ۱۱۱۷۲۸۵
|
۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۰ 06 May 2022
|
24820 بازدید
|
۴

واکنش کرملین به عذرخواهی پوتین از اسرائیل/ گزارش یک مرکز مطالعات امنیتی درباره مذاکرات ایران و عربستان/ محکوم کردن عملیات استشهادی در تل آویو از سوی محمود عباس/ برگزاری رزمایش مقابله با تحریم از سوی چین

بین الملل تابناک: واکنش کرملین به عذرخواهی پوتین از اسرائیل، گزارش یک مرکز مطالعات امنیتی درباره مذاکرات ایران و عربستان، محکوم کردن عملیات استشهادی در تل آویو از سوی محمود عباس، برگزاری رزمایش مقابله با تحریم از سوی چین و رد ادعای آمریکا از سوی طالبان درباره حضور داعش در افغانستان، از مهم‌ترین خبرها و رویدادهای منطقه و جهان در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.

واکنش کرملین به عذرخواهی پوتین از اسرائیل 

شبکه خبری المیادین اعلام کرد که کاخ کرملین، خبر رسانه های عبری مبنی بر عذرخواهی ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه از نخست وزیر رژیم صهیونیستی را تکذیب کرده است.

به گزارش تارنمای خبری المیادین، سخنگوی رسمی کرملین، عذرخواهی ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه از نفتالی بنت، نخست‌وزیر اسرائیل را تکذیب کرده و آن را خبرسازی رسانه های عبری خوانده است.

ساعاتی پیش، رسانه های اسرائیلی از عذرخواهی پوتین از اسرائیل به خاطر سخنان لاوروف خبر داده بودند.

به گزارش شبکه المیادین، دفتر نخست وزیر اسرائیل اعلام کرد که نفتال بنت، نخست وزیر عذرخواهی ولادمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه را به خاطر اظهارات سرگئی لاوروف درباره ریشه های یهودی هیتلر پذیرفت.

واکنش کرملین به عذرخواهی پوتین از اسرائیل/ گزارش یک مرکز مطالعات امنیتی درباره مذاکرات ایران و عربستان/ محکوم کردن عملیات استشهادی در تل آویو از سوی محمود عباس/ برگزاری رزمایش مقابله با تحریم از سوی چین

بر اساس خبر دفتر نخست وزیر رژیم صهیونیستی، بنت و پوتین روز پنجشنبه تلفنی با هم صحبت کردند و نخست وزیر اسرائیل از پوتین به خاطر موضع آشکار وی درباره ملت یهود و هولوکاست تشکر کرد.

رسانه های اسرائیلی اعلام کردند که در این گفت وگوی تلفنی، نفتالی بنت درخواست رئیس جمهوری اوکراین مبنی بر خروج غیرنظامیان از شهر ماریوپل را به اطلاع پوتین رسانده و پوتین پذیرفته است که این کار از طریق باز شدن یک گذرگاه انسانی توسط صلیب سرخ و سازمان ملل متحد انجام شود.

گزارش یک مرکز مطالعات امنیتی درباره مذاکرات ایران و عربستان 

مرکز مطالعات امنیتی «سوفان» مستقر در نیویورک در گزارشی به بررسی دور پنجم مذاکرات ایران و عربستان سعودی پرداخت و از پیشرفت در آن خبر داد.

نکات اصلی مطرح شده در این‌ گزارش عبارتند از: گفت‌وگوی عربستان سعودی با ایران، نشان‌دهنده عدم اطمینان پادشاهی سعودی در مورد نقش ایالات متحده در تضمین امنیت خلیج فارس است.
گفت‌وگوهای بین دو طرف در مورد مسائل نسبتاً قابل مدیریت از جمله زیارت آتی حج پیشرفت داشته است.
مقامات عربستان سعودی امیدوارند که این گفت‌وگوها بتواند راه حلی سیاسی برای درگیری در یمن ایجاد کند.
مذاکرات ایران و عربستان می‌تواند به شکست بن‌بست در مذاکرات چندجانبه برای احیای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ ایران کمک کند.

در مقدمه این گزارش آمده است: در اواخر آوریل، ایران فاش کرد که دور پنجم مذاکرات با عربستان سعودی را در بغداد، محل اکثر دورهای قبلی نشست‌ها در سال ۲۰۲۱، برگزار کرده است. رسانه‌های ایران گزارش دادند که جدیدترین دور مذاکرات با حضور «مقامات ارشد دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی ایران و رئیس سازمان اطلاعات عربستان سعودی» برگزار شد. سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفت: مذاکرات اخیر مثبت و جدی بوده و شاهد پیشرفت هستیم.

طبق این‌ گزارش، رسانه‌های ایرانی افزودند، انتظار می‌رود وزرای خارجه دو کشور در آینده نزدیک با یکدیگر دیدار کنند که به طور بالقوه ارتقای قابل توجهی در سطح مذاکرات خواهد بود. مقامات دو کشور به منظور آمادگی برای این دیدار در سطح عالی، پیش بینی می‌کنند در عمان که روابط نزدیک‌تری با ایران نسبت به سایر کشورهای حاشیه خلیج فارس دارد، دیدار کنند.

به نوشته سوفان، برخی توافقات جزئی بنا بر گزارش‌ها در بغداد حاصل شد؛ به عنوان نمونه، ایران ۴۰ هزار زائر ایرانی را در اواخر سال جاری به شهر مکه در عربستان سعودی برای مراسم حج اعزام خواهد کرد.

با این حال به نوشته این مرکز مطالعات امنیتی، چانه‌زنی دشواری برای این دو کشور در پیش است. به ادعای این گزارش، تهران برای برقراری مجدد روابط دیپلماتیک فشار می‌آورد و به نظر می‌رسد ریاض می‌خواهد امتیازات قابل توجهی را از تهران در مورد مسائل منطقه ای بگیرد و موافقت کرده که به ایران اجازه دهد سفارت خود در ریاض را فقط برای فعالیت‌های مرتبط با سازمان همکاری اسلامی مستقر در جده بگشاید.

در ادامه این گزارش ضمن طرح اتهاماتی علیه ایران آمده است: مقامات سعودی به دنبال کسب امتیاز در مورد مناقشه یمن هستند. از سال ۲۰۱۵، عربستان سعودی و متحد کلیدی آن در خلیج فارس، امارات عربی متحده به دولت (مستعفی) یمن کمک می‌کنند تا با جنبش حوثی‌های مورد حمایت ایران (انصارالله یمن) که در سال ۲۰۱۴ بیشتر مناطق شمالی و مرکزی یمن را تحت کنترل خود درآورد، مبارزه کند. ایران به حوثی‌ها در ارائه فناوری موشکی که این گروه، مکرر علیه اهداف سعودی استفاده می‌کند، کمک کرده است. در ژانویه، آن‌ها به اهدافی در نزدیکی فرودگاه بین المللی ابوظبی شلیک کردند. هر دو کشور خلیج فارس از عدم اقدام تلافی جویانه ایالات متحده ابراز تاسف کرده‌اند. با این حال، ایالات متحده به هر دو کشور سامانه‌های دفاع موشکی پیشرفته، از جمله سامانه‌ای که حملات موشکی حوثی‌ها به امارات را رهگیری کرد، ارائه نموده است.

این مرکز سپس در اشاره به مذاکرات رفع تحریم‌ها علیه ایران و همزمانی آن با مذاکرات تهران و ریاض افزوده است: دیپلمات‌های بین‌المللی امیدوارند که مذاکرات ایران و عربستان حداقل به تمدید آتش‌بس دو ماهه در یمن که از اوایل آوریل آغاز شد، منتهی شود و شاید در نهایت یک راه‌حل سیاسی ایجاد کند. پیش از دور مذاکرات ماه آوریل، عربستان سعودی تمایل بالقوه خود را برای پایان دادن به مداخله خود در درگیری طولانی یمن نشان داد.

به نوشته این گزارش، با این حال، مشخص نیست که گفت‌وگوی عربستان و ایران به طور معناداری اختلافات آن‌ها را کاهش داده باشد.

سوفان در ادامه افزوده است: گفته شده در گفت‌وگوهای بغداد، مقامات سعودی از نقش ایران در یمن ابراز ناامیدی و تهران را متهم کردند که در تسهیل تمدید آتش بس کوتاهی کرده است. ایران علنی حمایت خود را از آتش بس اعلام کرده است؛ نمایندگان ایران در بغداد تاکید کردند که عربستان سعودی باید گام‌های عملی برای حرکت به سمت صلح پایدار بردارد؛ فرمولی که به معنای کاهش حمایت عربستان و امارات از نیروهای زمینی دولت (مستعفی) یمن و محدود کردن حملات هوایی عربستان و امارات در آنجاست.

بر اساس این گزارش، مقامات سعودی به توافق با ایران به عنوان مدرکی برای ادعای خود اشاره می‌کنند که ایالات متحده قصد دارد نقش خود را در امنیت خلیج فارس کاهش دهد و به کشورهای خلیج فارس برای دفاع از خود در برابر قدرت راهبردی رو به رشد ایران تکیه کند.

در بخش پایانی گزارش سوفان در اشاره به مساله حذف نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست به اصطلاح تروریستی آمریکا که به عنوان موضوع مورد اختلاف در مذاکرات وین یاد می‌شود، گفته شده که پیشرفت دیپلماتیک عربستان و ایران که به جنگ یمن پایان می‌دهد، ممکن است به الزام ایالات متحده مبنی بر «کاهش تنش» ایران در منطقه در ازای برداشته شدن نام تروریستی سپاه پاسداران، پاسخ دهد. مقامات ایالات متحده به دنبال فرمولی هستند که بتواند توافق هسته‌ای را نهایی کند و با انجام این کار، نفت بیشتری از ایران وارد بازارهای جهانی شود، به ویژه در شرایطی که عرضه روسیه با محدودیت‌های بیشتری مواجه است‌‌‌‌ و برنامه هسته‌ای در حال گسترش ایران را دوباره تحت نظارت و کنترل محکم بین‌المللی قرار دهد.

محکوم کردن عملیات استشهادی در تل آویو از سوی محمود عباس 

«محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، بامداد جمعه، به عملیات شهادت‌طلبانه دیشب در نزدیکی تل‌آویو واکنش نشان داد و آن را محکوم کرد.

بنا بر گزارش خبرگزاری رسمی فلسطین (وفا)، رئیس تشکیلات خودگردان در این باره گفت: «در شرایطی که همه سعی داریم به ثبات دست یابیم و از تنش جلوگیری کنیم، کشتن غیرنظامیان فلسطینی و اسرائیلی تنها به وخامت بیشتر اوضاع منجر می‌شود.»

واکنش کرملین به عذرخواهی پوتین از اسرائیل/ گزارش یک مرکز مطالعات امنیتی درباره مذاکرات ایران و عربستان/ محکوم کردن عملیات استشهادی در تل آویو از سوی محمود عباس/ برگزاری رزمایش مقابله با تحریم از سوی چین

محمود عباس در عین حال به کارشکنی‌های پی‌در‌پی‌ علیه مردم فلسطین و مقدسات اسلامی و مسیحی اشاره کرد و گفت که این اقدامات، فضای متشنج و بی‌ثباتی ایجاد کرده است.

او همچنین بیان کرد: «گرداب خشونت نشان می‌دهد که صلح دائم، فراگیر و عادلانه راه درست و کوتاه‌ترین راه برای تأمین امنیت، ثبات برای مردم فلسطین، اسرائیل و مردم منطقه است.»

رسانه‌ها، دیشب، از انجام عملیاتی فداکارانه در منطقه «العاد» در نزدیکی تل‌آویو خبر دادند. خبرگزاری شهاب به نقل از منابع عبری گزارش داد که این عملیات با چاقو توسط یک شهروند فلسطینی صورت گرفته و در جریان آن شش صهیونیست زخمی شده‌اند.

با این حال لحظاتی بعد، رادیو رژیم صهیونیستی به صورت رسمی خبر داد که در جریان این عملیات سه صهیونیست کشته شده‌اند.

«عبد اللطیف القانوع» سخنگوی جنبش حماس با صدور بیانیه‌ای ضمن تمجید از این عملیات، گفت که چنین عملیاتی ضربه مهلکی به رژیم صهیونیستی و سیستم‌های امنیتی آن وارد می‌کند.

برگزاری رزمایش مقابله با تحریم از سوی چین 

دولت چین که نگران است از سوی غرب هدف تحریم‌هایی به سبک روسیه قرار بگیرد دستور انجام «آزمایش‌هایی جامع» برای بررسی پیامدهای چنین تحریم‌هایی بر اقتصاد آن کشور شده است.

روزنامه گاردین به نقل از یک منبع آگاه گزارش داده دولت چین اواخر ماه فوریه و اوایل مارس که دولت‌های غربی اقدام به وضع تحریم‌های بی‌سابقه علیه مسکو کردند، این آزمایش‌های گسترده را انجام داد. از چند نهاد کلیدی در دولت چین، از نهادهای دخیل در تنظیم مقررات بانکی تا نهادهای مسئول تجارت بین‌المللی خواسته شد، پاسخ چین در صورت مواجه شدن با چنین تحریم‌هایی را مشخص کنند.

منبع مورد استناد گاردین می‌گوید: «کسانی که در این رزمایش شرکت داشتند تجربه برخورد غرب با روسیه را به عنوان الگوی پایه برای سیاست‌گذاری چین قرار دادند. در این آزمایش از مجموعه‌ای از روش‌های تحقیق از جمله مدل‌سازی استفاده شد.»

گاردین نوشته پکن مشخص نکرده به چه دلیل از تشکیلات اداری گسترده‌اش خواسته چنین رزمایشی انجام دهند. آنها گفته‌اند با توجه به روابط نزدیک میان روسیه و چین، این «واکنشی طبیعی» از سوی پکن است.

واکنش کرملین به عذرخواهی پوتین از اسرائیل/ گزارش یک مرکز مطالعات امنیتی درباره مذاکرات ایران و عربستان/ محکوم کردن عملیات استشهادی در تل آویو از سوی محمود عباس/ برگزاری رزمایش مقابله با تحریم از سوی چین

«تانگو ژائو»، عضو ارشد اندیشکده کارنگی می‌گوید: «از نگاه پکن، اگر متحدان غربی به رهبری آمریکا می‌توانند چنین اقداماتی را علیه روسیه به نمایش بگذارند، می‌توانند علیه چین هم همین کار را انجام دهند. بنابراین چین نیاز دارد بداند تا چه اندازه توان مقاومت دارد.»

«ادوارد فیشرمن»، مشاور سابق «جان کری»، وزیر خارجه اسبق آمریکا در امور تحریم‌های اقتصادی گفته که هیچ اقتصادی حتی چین از تحریم‌های مالی که علیه روسیه وضع شده در امان نیست. او گفت: «هیچ جایگزینی برای نظام مالی غرب وجود ندارد و به نظر می‌رسد، این وضع تا مدت‌های مدید ادامه داشته باشد.»

رد ادعای آمریکا از سوی طالبان درباره حضور داعش در افغانستان 

طالبان با رد ادعای آمریکا مبنی بر افزایش فعالیت های داعش در افغانستان اعلام کرد: به هیچ گروه اجازه نمی دهیم تا از خاک افغانستان برای ایجاد ناامنی دیگر کشورها استفاده کنند.

به گزارش طلوع نیوز، ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان گفت: تا کنون ما مراکز زیادی از داعش را از بین برده ایم، نیروهای آنان اندک هستند و چند حمله را در مدارس و مساجد انجام داده اند و دیگر دستاوردی ندارند و ما در امنیت جدی هستیم به هیچ کس اجازه نمی‌دهیم تا دست به نا امنی بزنند.

واکنش کرملین به عذرخواهی پوتین از اسرائیل/ گزارش یک مرکز مطالعات امنیتی درباره مذاکرات ایران و عربستان/ محکوم کردن عملیات استشهادی در تل آویو از سوی محمود عباس/ برگزاری رزمایش مقابله با تحریم از سوی چین

واکنش طالبان در حالی عنوان می شود که رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا در جلسه مجلس سنا مدعی شد که براساس اطلاعات سرویس های امریکا، حضور داعش در افغانستان تا کنون خطری برای امنیت ایالات متحده نداشته است، اما شواهد پنتاگون نشان می‌دهند که داعش و گروه‌های تروریستی دیگر در تلاش برای انسجام و سازماندهی در افغانستان هستند.

مارک میلی در ادامه افزود: من باور دارم که این ارزیابی ها درست هستند، به گونه‌ی که اطلاعات سرویس های ما نشان می‌دهد که داعش و گروه‌های دیگر تروریستی در تلاش هستند تا فعالیت‌های خود را دوباره در افغانستان شکل دهند اما آنان هنوز قادر به این کار نشده اند.

این مقام بلند پایه وزارت دفاع امریکا تاکید کرد که پنتاگون فعالیت‌های داعش را در افغانستان از نزدیک بررسی می‌کند و در صورت تهدید، ضد آن اقدام خواهد کرد.

حوادث متعدد چند هفته اخیر به ویژه ۱۳ حمله تروریستی هفته قبل ـ که شدیدترین آنها در سه شنبه و پنجشنبه گذشته رخ داد ـ ده ها تن از شهروندان عمدتا شیعه افغانستان را به شهادت رساند و یا زخمی کرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱۹
انتشار یافته: ۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۶
باید به تنش ها علیه آمریکا در سراسر جهان توجه ویژه شود.
لقمان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۶
برای فرصت انتخاب است زیر تسلط آمریکا یا استقلال؟ همانگونه که آمریکا از جنگ جهانی اول و دوم استفاده کرد و اروپا زیر یوغ آمریکا رفت، روسیه بدتر از آمریکا نیست؟
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۱:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۶
این بحث معذرت خواهی و تکذیب اون هم از اون بازیهاست. دو طرف میخواستن رابطه رو بهتر کنن احتمالا پوتین یک چیزی گفته اسراییل هم گنده ترش کرده گفته پوتین عذرخواهی کرده که بهانه پیدا کنه برای بهبود رابطه.
اما واقعیت اینه که موضوع یهودی بودن پدربزرگ پدری هیتلر یک موضوع مطرح جدیه. چون وکیل هیتلر در یادداشتهاش این مطلب رو نوشته که این شایعه یک زمانی مطرح شده بوده. هیتلر از وکیلش میخواد تحقیق کنه و وکیلش هم متوجه میشه که این موضوع راسته. بعدها تحلیلگران به دلایلی این نظریه رو رد کردند که به تازگی برخی تحلیلگران دیگه دلایلی که نظریه رد شده بود رو رد کردند و احتمال این نظر قوت گرفته.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۶
اختلافات بین اعراب و اسرائیل بنفع آمریکا نیست. ل
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟