به گزارش بورس تابناک، سخنگوی صنعت برق کشور در گفتگو با مرضیه یاسی خبرنگار بورس تابناک گفت: برای تامین برق ۴۴۰ واحد بزرگ صنعتی انرژی بر درکشور، وزارت نیرو بنا دارد با ساخت نیروگاه ۱۰ هزارمگاواتی بخشی از نیاز برق صنایع را تامین کند و برنامه ریزی شده است تعطیلات تابستانی این واحدها منطبق با پیک مصرف تابستانی بخش خانگی باشد.
شفافسازی نرخ برق با عرضه در بورس انرژی
مصطفی رجبی مشهدی افزود: عرضه برق در بورس انرژی راهکار مناسبی برای عرضه برق و شفاف شدن نرخ است و اگر صنایع این کار را انجام دهند، میتوان گفت یک گام روبهجلو انجام شده است.
به گفته وی، وزارت نیرو توانسته است در ۷۵ روز ابتدای سال، ۱۰ درصد انرژی بیشتر به صنایع بویژه بخش فولاد تخصیص دهد تا در این مدت صنایع فولادی با ذخیره سازی تولیدات و مواد اولیه مثل گندله و کنسانتره در ایامی که برق آنها قطع است تولیدات خود را متوقف نکنند و به فولادسازان همچنین ابلاغ شده است یک ماه تعطیلات تابستانی خود را برای تعمیرات و اورهال صنایع خود بگونهای برنامه ریزی کنند که همزمان با اوج مصرف برق خانگی باشد.
وی ادامه داد: قطعی برق صنایع بویژه صنایع مستقر در شهرکهای صنعتی بگونهای خواهد بود که فقط یک روز در هفته از ساعت ۱۱ صبح تا ۲۳ شب قطعی برق خواهند داشت و واحدهای تولیدی در این مدت تعطیل خواهند بود و بجای این یک روز تعطیلی میتوانند در روز جمعه فعالیت تولیدی داشته باشند و حتی در شیفت شب کار کنند و به این ترتیب برق شهرکهای صنعتی با تعطیلی یک روزه واحدهای کوچک و متوسط صنعتی تامین خواهد شد.
سخنگوی صنعت برق کشور تصریح کرد: ۴۴۰ واحد بزرگ صنعتی انرژی بر نیز در کشور وجود دارد که وزارت نیرو بنا دارد با همکاری این واحدها و ساخت نیروگاه ۱۰ هزارمگاواتی بخشی از نیاز برق صنایع را تامین کند و پیش بینی میشود تعطیلات تابستانی این واحدها نیز منطبق با پیک مصرف تابستانی بخش خانگی باشد بنابراین قطعی برق این صنایع بسیار کمتر از سال گذشته خواهد بود.
وزارت نیرو خریدار ۵۸۰ تومانی هر مگاوات برق واحدهای تولیدکننده
رجبی مشهدی درباره عرضه برق صنایع دارای نیروگاه به بورس انرژی و فراهم بودن زیرساخت انتقال برق این صنایع به دیگر صنایع گفت: اگر صنایع و واحدهای تولیدکننده برق، مازاد تولید برق داشته باشند میتوانند برق مازاد خود را در اختیار وزارت نیرو قرار دهند و در زمان پیک مصرف، برق مازاد خود را کیلوواتی ۵۸۰ تومان به وزارت نیرو بفروشند.
وی افزود: بیش از ۳۰ واحد صنعتی درحال حاضر در کشور وجود دارند که میتوانند با نیروگاههای اختصاصی خود حدود ۲۰۰۰ مگاوات برق تولید کنند و الباقی توسط دستگاههای اجرایی تولید میشود.