بزرگترین دلیل مهاجرت نخبگان ایرانی چیست؟

سال‌هاست مهاجرت نخبگان از کشور به‌عنوان مسئله‌ای مهم در کشور مطرح است و بسیاری از افراد باسواد و باتجربه به بهانه کار و اشتغال کشور را ترک می‌کنند؛ اما شوربختانه امروزه مردم عادی نیز شوق مهاجرت دارند و بسیار شنیده‌ایم که افرادی به بهانه‌های متعدد حرف از مهاجرت می‌زنند و بسیار دیده‌ایم اقوامی که مهاجرت کرده و از ایران خارج شده‌اند.
کد خبر: ۱۱۲۸۵۶۷
|
۱۶ تير ۱۴۰۱ - ۰۸:۲۸ 07 July 2022
|
13404 بازدید
|

به گزارش «تابناک» به نقل از روزنامه شرق، نکته نگران‌کننده اینجاست که صحبت از مهاجرت در بین کودکان، نوجوانان و جوانان رواج پیدا کرده و از الان بدون هیچ منطقی، سودای مهاجرت در سر می‌پرورانند و این موضوع برای آینده کشور بسیار خطرناک است.

اگر موج مهاجرت در سال‌های گذشته دلایل سیاسی به همراه داشت، تب اخیر مهاجرت، دیگر سیاسی نیست. پای صحبت هرکدام از متقاضیان مهاجرت که بنشینی، مشکلات اقتصادی، آزادی اجتماعی و امید را از دلایل خود برای میل به مهاجرت می‌دانند.

در سال‌های گذشته برخی مسئولان اعلام کردند ۱.۵ میلیون ایرانی در صف مهاجرت به استرالیا و کانادا هستند و این عدد که امروزه حتما بیشتر شده، ترسناک است. خروج نیروهای کارشناسی و ورزیده به اقتصاد ملی آسیب می‌زند و یکی از دلایل تهی‌دست‌شدن ایرانیان، مهاجرت نیروهای نخبه است.

«امید» کلمه‌ای که این روزها شاید در ظاهر به کم‌رنگ‌ترین حالت خود رسیده باشد و این امر را می‌توان از افزایش مهاجرت‌ها به کشورهای مختلف و خروج میلیاردها دلار به بهانه خرید ملک در کشور همسایه به‌وضوح مشاهده کرد.

همان‌طور که مقام معظم رهبری فرمودند، ناامیدکردن جوانان و نخبگان، همکاری با دشمنان است و همین امر مسئولیت دولت جدید را برای تزریق امید و شادی در کنار رفع مشکلات اقتصادی پررنگ‌تر می‌کند. طبق آمارها از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰ حدودا ۵۰۰ هزار نفر به تعداد مهاجران ایرانی اضافه شده است. در واقع به طور متوسط، هرساله ۵۰ هزار نفر از شهروندان ایرانی مهاجرت کرده‌اند! بخش مهمی از این مهاجرت در همین چند سال اخیر اتفاق افتاده است.

در واقع می‌توان گفت سیل مهاجرت در ایران، در یکی، دو سال اخیر به سونامی مهاجرت تغییر پیدا کرده است و دلیل اصلی آن کاهش امید به آینده در کشوری است که به «مرز پرگهر» شهرت دارد.

در روزهای گذشته رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری برای جلوگیری از مهاجرت پیشنهاد تشکیل سازمان ملی مهاجرت را داده‌ و اعلام کرده که کشورهای اطراف با وعده‌های پول‌های کلان به دنبال جذب نخبگان ایرانی هستند. نکته اینجاست که با حرف و دستورالعمل و تشکیل ستاد نمی‌توان جلوی مهاجرت را گرفت و دولت باید به فکر اقدامات عملی و افزایش سطح رضایت عمومی جامعه و افزایش امید به آینده باشد. فراوانی اخبار ناامیدکننده مانند افزایش قیمت‌ها و تورم، مردم را محاصره کرده و روحیه آنها را در مواجهه با روند صبوری کاهش داده است. مثلا این روزها یکی از امیدواری‌های مردم، همین مذاکرات است که در اروپا و برای برجام جریان دارد و بسیاری امید دارند توافق برد-برد صورت بگیرد و تأثیری در آینده آنها داشته باشد تا شاید امید به آینده در کشور افزایش یابد و از مهاجرت نخبگان و ایرانیان به کشورهای دیگر نیز جلوگیری شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۴۳
انتشار یافته: ۲۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۶
آقا زاده را برگردانید تا تب مهاجرت کم سود
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۶
حرف های اساسی رو در لفافه سانسور گفتی. ممنون ولی متاسفانه بعید میدونم این حرفها به کسی بر بخوره یا اتفاقی بیفته
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۶
برای مردم عادی علت اصلی میل به مهاجرت ا قتصاد و ازادیهای اجتماعی ست ولی برای نحبگان علاوه بر ازادیهای اجتماعی ازادیهای سیاسی هم هست
کلا اکثریت مردم فکر میکنند که کشور به سمت طالبانیسم میرود و اینده مبهم و سیاهی دارد که شواهد انهم هست
ناشناس
|
Turkey
|
۰۹:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۶
همین گشت ارشاد و مسائلی مثل طرح صیانت برای مهاجرت نخبگان کفایت میکنه. دلایل دیگر که بماند
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۶
سلام می خواهید غلت را پیدا کنید بیایید از خودشان سوال کنید .( ادم گرسنه دین و ایمان ندارد این پاسخی است که می شنوید ) طرف سالیان سال درس می خواند در کارش اسطوره می شود و می خواهد وارد بازار کار شود تحویلش نمی گیرند چرا ؟ برای اینکه افرادی هستند که نمی خواهند با نخبگان با ابتکار و اختراع آنها منافع حاصل از واردات آنها را با خطر مواحعه کنند ( قران کریم 24 مورد از هحرت
به میان اورده است با تعابیر مختلفی مانند قرآن کریم در ۲۴ مورد از هجرت سخن به میان آورده است، با تعابیر مختلفی؛ مانند «مهاجراً»، «مَنْ یُهاجِرْ»، «من هاجر»، «الذین هاجروا» و… همچنین در احادیث و روایات فراوانی به مسئله هجرت پرداخته شده است؛ مانند این که هرکس در حال هجرت برای خدا از دنیا برود، روز رستاخیز با اصحاب بدر محشور خواهد شد. و یا با هجرت خود برای فرزندانتان بزرگی و عظمت به ارث بگذارید.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۶
1- آرامش خیال 2-راحت زندگی کردن 3-درآمد زیاد 4-رفاه آسایش که باعث رفتن جوانان از این کشور میشود و حالا چرا نخبه کار گر استاد کار در همین کشور دوست و همسایه ما عراق توی کرکوک و اربیل سلیمانه طرف چند برابر پول ایران داره دستمزد میگیره
سجادی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۶
سلام.بنده سالها در این کشور کار طراحی انجام میدهم.خدا میدونه که دستگاههای زیادی طراحی کردم .ارشد مکانیک دانشگاه دولتی دارم. همیشه عشق به وطن بهم انرژی کار داده ولی بعد از سخنان حسن عباسی تصمیم به مهاجرت گرفتم.البته خودم اسمشو میذارم فرار.فرار از جهل موکد
دکتر کیا
|
United States of America
|
۰۹:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۶
هر کسی در ایران تقریبا نامید شده غیر از پزشکان خاص و مدیران صویژه خوار حقوق دریافتی کفاف زندگی را نمیده باید رفت و رفت تا این دولت و حکومت سرش به سنگ بخوره و به جای ستیز با بقیه دنیا به فکر رفاه مردم خودش باشد این سیاست های نخ‌نمای هسته ای پرهزینه و بی بهره و ضدیت با اسرائیل و کشورهای منطقه را کنار بگذارد و از طریق علمی برای آبادی و پیشرفت کشور اقدام شود آدمهای نالایق کنار بروند شایستگان کشور را به خوبی اداره میکنند یه تعدادی باید از صندلی‌های شأن که سالهاست بهش چسبیده اند کنده شوند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۶
جکومت هیچ برنامه ای برای 10 سال آینده یا حتی 5 سال آینده نداره . مشکل آب، مشکل برشکستگی صندوق های بازنشستگی، مشکل مسکن، و .....هیچ برنامه ای ندارن. فقط در یک مورد حجاب برنامه دارن واقعا نا امید کننده اس.
علی اقا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۶
حضرات مسلول که میگن مملکت گل و بلبله و همه مشکلات زیر سره دشمنانه قسم خوردمونه ،ملاک حال مردمه نه حرف مسئولین ،چیزی که مبینیم با یوتوپیای تصور ایشان زیمن تا آسمان فرق داره
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟