تذکرات مهم رئیس سازمان بازرسی کل کشور

شستا نباید حیاط خلوت گروه‌ها، جناح‌‎ها و یا صاحب منصبان باشد / آیا قانون منع دو شغله‌ها رعایت می‌شود؟ / در هشت سال ۱۱ مدیرعامل برای شستا منصوب شده است / گاهی در پرونده‌ای که تشکیل می‌شود تبانی صورت می‌گیرد

کسی که در بنگاه اقتصادی کارش را آغاز می‌کند، اولین کسی را که منصوب می‌کند، مسئول بازرگانی و فروش است؛ گویی این مسئول بازرگانی و فروش در برخی از بنگاه‌های اقتصادی سرقفلی دارد. در بحث سرمایه گذاری‌ها، آیا به موضوعات شرکت توجه می‌شود یا تحت تأثیر فشار‌های سیاسی یا منفعت شخصی است؟ آیا پروژه‌ها دارای توجیه فنی و اقتصادی هستند و بموقع اجرا می‌شوند؟
کد خبر: ۱۱۲۹۸۳۰
|
۲۳ تير ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۵ 14 July 2022
|
7944 بازدید
|
۸

تابناک: خداییان گفت: بنگاه اقتصادی، کننده کار می‌خواهد نه اینکه فلان شخص، به دلیل اینکه با فلان مسئول یا وزیر و شخص ارتباط دارد در بنگاه اقتصادی فعالیت کند. شستا نباید حیاط خلوت گروه‌ها باشد.

 ذبیح الله خدائیان در همایش سراسری شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی (شستا) از سرمایه گذاران به عنوان سربازان جنگ اقتصادی یاد کرد و با اشاره به اینکه دشمنان یک جنگ تمام عیار اقتصادی را علیه کشور شروع کرده‌اند، بیان نمود: دشمنان به دنبال این هستند که با این جنگ اقتصادی مردم و کشور را در تنگنا قرار دهند و امروزه سرمایه گذاران به عنوان سربازان این جنگ در خط مقدم هستند.

وی با تاکید بر اینکه مجموعه شستا، نقش مهم و مؤثری در خنثی سازی توطئه دشمنان و تحریم‌ها دارد به فرامین رهبر معظم انقلاب پیرامون لزوم توجه به اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و افزود: ایشان در جلسات مختلف پیرامون ضرورت توجه به اقتصاد مولد و درون زا مبتنی بر دانش بنیان تاکید داشته‌ و فرموده‌اند که اقتصاد باید عدالت محور و مردمی باشد نه اینکه به اختلاف طبقاتی دامن بزند.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به فرمایش های رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه اقتصاد نباید تک محصولی و دولتی باشد، اظهار کرد: اگر فرامین رهبر معظم انقلاب را در دستور کار قرار دهیم به طور حتم در حوزه اقتصاد موفق خواهیم بود و هرگونه کوتاهی در این بخش خیانت است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود یکی از موضوعات مورد اشاره را توجه ویژه به شفافیت عنوان کرد و افزود: باید در تمامی اقدامات از جمله انتصابات، معاملات، قراردادها و دخل و خرج‌ها شفافیت وجود داشته باشد و در این صورت است که به طور حتم بسیاری از مسائل و مشکلات موجود رفع خواهد شد.

خدائیان با تاکید بر لزوم توجه ویژه به موضوع شفافیت و ضمانت اجرا برای عدم توجه به آن گفت؛ آیا ما در مجموعه شستا با این حجم هلدینگ و شرکت‌هایی که دارد می‌توانیم ادعا کنیم که شفافیت وجود دارد؟ و اگر امروزه در مورد این موضوع سوال شود می‌توانیم قاطعانه اعلام کنیم شفافیت را در مسئولیت خود داشته‌ایم؟

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در ادامه به موضوع انتصابات در شستا اشاره کرد و ادامه داد: شرایط انتصابات مدیرعامل و سایر اعضای بنگاه تولیدی باید شفاف و در معرض دید عموم باشد و مسئولان امر بر لزوم توجه به این موضوع تاکید داشته و این شفافیت ضمانت اجرا داشته باشد.

وی تاکید کرد: باید بررسی شود آن فردی که به عنوان مدیرعامل انتخاب می‌شود آیا تخصص و تجربه لازم را دارد و در این زمینه تاکنون فعالیتی داشته است؟ از این روی، ضرورت دارد سازمان بازرسی انتصاب انجام شده را بررسی نموده و اگر به موردی برخورد کند شخصی که منصوب شده است شرایط لازم را ندارد به مراجع ذیصلاح معرفی می‌شود.

خدائیان با اشاره به اینکه بنگاه‌های اقتصادی محل زد و بند سیاسی نیست، افزود: بنگاه اقتصادی، کننده کار می‌خواهد نه اینکه فلان شخص، به دلیل اینکه با فلان مسئول یا وزیر و شخص ارتباط دارد یا از اقوام آنهاست در بنگاه اقتصادی فعالیت کند. شستا نباید حیاط خلوت گروه‌ها، جناح‌‎ها و یا صاحب منصبان باشد.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با انتقاد از اینکه افرادی هستند که هیچ سابقه‌ای در حوزه فعالیت خود ندارند اما در رأس هستند و مسئولیت مهم دارند، اظهار کرد: در بسیاری از موارد شخصی کارمند یک شرکت است و در جاهای مختلف کار می‌کند، حقوق از جاهای مختلف می‌گیرد، این قانون منع دو شغله ها در شستا رعایت می‌شود؟

وی با انتقاد از بی ثباتی مدیریت‌ها گفت: در ظرف هشت سال ۱۱ مدیرعامل برای شستا مشخص شده مگر کسی با عمر مدیریتی یک سال می‌تواند برنامه‌ای داشته باشد؟ یک مدیرعامل تغیبیر می‌کند و طیفی از مدیران جابه جا می‌شوند؛ بعد انتظار داریم شستا موفق باشد. آیا این شدنی است؟ آیا از نظر تعهد، تجربه و تخصص افراد شرایط لازم را دارند.

خدائیان تاکید کرد: کسی که در بنگاه اقتصادی کارش را آغاز می‌کند، اولین کسی را که منصوب می‌کند مسئول بازرگانی و فروش است؛ گویی این مسئول بازرگانی و فروش در برخی از بنگاه‌های اقتصادی سرقفلی دارد.

وی خطاب به هیأت مدیره شستا تاکید کرد؛ درست است که مدت کوتاهی است منصوب شده‌اید؛ اما آسیب‌ها را شناسایی کنید و رفع آنها را در دستور کار خود قرار دهید.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور، یکی دیگر از موضوعات مهم را حقوق و مزایا عنوان و بر لزوم شفافیت در این حوزه تاکید کرد و گفت: باید حقوق و مزایایی که معین شده، شفاف و قابل بررسی باشد و حقوق و مزایای نقدی و غیرنقدی به هر شخص در سامانه مربوطه ثبت شود. اینکه حقوق افراد به حساب خاصی واریز، ولیکن مبالغ کلانی هم در قالب کارت هدیه، تلفن همراه با قیمت بالا و … به مدیر داده می‌شود، ناشی از عدم شفافیت در پرداخت‌هاست که باید این موضوعات رصد و تمامی پرداختی‌ها از طریق یک مسیر باشد.

وی با اشاره به موضوع حاکمیت شرکتی نیز گفت: آیا دستورالعمل حاکمیت شرکتی در تمامی بنگاه‌های اقتصادی شستا اجرا می‌شود، آیا کمیته انتصاب داریم یا مدیرعامل تمامی افراد را مشخص می‌کند؟

خدائیان با تاکید بر اینکه حسابرس‌ها باید مستقل و متخصص باشند، گفت: وقتی که یک حسابرس را مدیرعامل مشخص و در تهیه گزارش هایش دخالت می‌کند، چگونه می‌توان انتظار داشت که حسابرس دقیق به وظیفه خود عمل کند، ما در اغلب شرکت‌ها نبود یک حسابرس دقیق و متخصص و مستقل را داریم.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با تاکید بر اینکه حسابرسان و بازرسان قانونی باید تخلفات را به موقع گزارش دهند، افزود: اگر گزارشات بموقع باشد پیشگیری صورت می‌گیرد.

وی به موضوع دعاوی شرکت‌ها نیز اشاره کرد و گفت: آیا هدلینگ ها نظارت کاملی بر انتخاب وکلا و مشاوران حقوقی و انعقاد حق الوکاله دارند؟ گاهی در پرونده‌ای که تشکیل می‌شود تبانی و حکم به ضرر شرکت و بنگاه اقتصادی صادر می‌شود.

خدائیان با بیان اینکه مدیران حقوقی باید مستقل باشند، بیان کرد: در بحث سرمایه گذاری ها آیا به موضوعات شرکت توجه می‌شود یا تحت تأثیر فشارهای سیاسی یا منفعت شخصی است؟ آیا پروژه‌ها دارای توجیه فنی و اقتصادی هستند و به موقع اجرا می‌شوند؟

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با تاکید بر اینکه رئیس محترم قوه قضائیه عنایت خاصی به موضوع تولید دارند به فعالیت ستاد اقتصاد مقاومتی در این قوه اشاره و بیان کرد: در سال گذشته با اقدامات انجام شده توسط این ستاد در تمامی استان‌ها از تعطیلی سه هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی جلوگیری شد.

وی با تاکید بر اینکه سازمان بازرسی کل کشور نیز حمایت از تولید و فعالان بخش اقتصادی را در دستور کار خود دارد، به فعالیت دفتر حمایت از سرمایه گذاری و تولید ملی در این سازمان اشاره کرد و افزود: با اقدامات این دفتر از تعطیلی ۴۵۰ واحد تولیدی پیشگیری و مشکلات آنها مرتفع شد.

منبع: مهر
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۸
انتشار یافته: ۸
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۵:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۳
قانون در ایران فقط برای مستضعفان جامعه آن هم مستضعفان قدیم هستش و بس
ناشناس
|
Azerbaijan
|
۱۶:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۳
موارد زیر هیچ گاه حل نخواهد شد:
(1) خودرو سازی همیشه محبوب خواهد ماند و علی رغم پایمال شدن یکی از حقوق اولیه ی مردم، حق خریدن خودرویی امن با قیمتی جهانی، هیچ گاه نظام این مشکل را حل نخواهد کرد.
(2) شرکت های دولتی و نیمه دولتی حفظ خواهد شد و یا حداکثر خصولتی خواهد شد.
(3) در هر کدام از بلایای طبیعی نهادهایی پیدا شده و سینه سپر کرده و ظاهراً به داد مردم خواهند رسید ولی در عمل باز از همان بودجه ی دولتی استفاده خواهند کرد - شاید اگر بخش خصوصی کرده بود مقداری به صرفه تر هم بود.
(4) کنکور هیچ گاه حذف نخواهد شد و تمامی مصاحبه ها، قوانین، اخبار ... در این خصوص حرف صد من یک غاز است چون کنکور هم خود به مافیایی تبدیل شده مثل خودروسازی که صاحب دارد.
سلام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۳
قابل توجه جناب آقای دکتر علی عسگری
مدیرعامل محترم هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس .
با سلام
قانونی در کشور وضع گردید که به کارگیری بازنشسته ها ممنوع گردید .
در عسلویه یک مدیر عامل 5 سال قبل بازنشسته گردید . بعد از بازنشستگی الان 5 سال هست که مدیر عامل یک شرکت پتروشیمی ..... می باشد .
مقام معظم رهبری در سفر گهربار خویش به عسلویه خدمت در این منطقه را به مثابه جهاد در راه خدا قلمداد فرمودند . مقرر فرمودند پرسنل بصورت اقماری 2 هفته کار و دو هفته استراحت تغییر یابند .
باند ..... در شرکتهای پتروشیمی هنوز اجرا نکردند .
در صورتی که در کنار دیوار همین شرکتهای پتروشیمی در عسلویه شرکتهای گاز پارس جنوبی 2 هفته کار و 2 هفته استراحت می باشند .
اگر این عرایض به سمع و نظر مقام معظم رهبری میرسد ، التماس دستورات اجرایی را داریم .
خدا نگهدار شما .
ناشناس
|
Turkey
|
۱۷:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۳
متاسفانه شبیه این حیات خلوت های دولتی تقریبا در تمام وزترتخانه ها وجود دارد و همتی برای ذبح انها نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۳
دو شغله که سهله ما ابوالمشاغلها داریم!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۳
اصلا طبق کدام قانون مدیر عامل تامین اجتماعی را دولت منصوب میکنه ؟ تامین اجتماعی که صفر تا صدش درآمدش ، از جیب کارگران و کارفرمایان بخش خصوصی پرداخت می شه و دولت ریالی به این سازمان کمک نمیکنه . چرا نباید مدیر عامل این سازمان رو ، کارگران انتخاب کنند ؟ بنظرم وقتشه که کارگران این موضوع را مطالبه کنند تا مدیر عامل واقعی ، مدافع کارگر باشه نه تابع دولت . مدیر عامل نباید از جیب کارگر بخوره و پول کارگر رو به جیب دولت بریزه
ناشناس
|
Germany
|
۲۱:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۳
هر زمان برداشت های سعید مرتضوی از شصتا را پس گرفتین قبوله . شصتا مال همین بازنشتگان تامین اجتماعیه که هروز تو خیابونن . مال اینا خوردن نداره
سلام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۴
تابناک جان
چرا نوشته های ما را درج نمیفرمائی ؟
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟