با صد و هفتاد و هفتمین روز حمله روسیه به اوکراین

وقوع انفجارهای مهیب و آتش سوزی در پایگاه هوایی روسیه در کریمه+ فیلم/ شرط زلنسکی برای ازسرگیری مذاکرات با روسیه/ پیام های جنگی اوکراین به روسیه با حمله به کریمه

صد و هفتاد و هفتمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های زیادی را به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
کد خبر: ۱۱۳۵۹۲۱
|
۲۸ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۲ 19 August 2022
|
74824 بازدید
|

وقوع انفجارهای مهیب و آتش سوزی در پایگاه هوایی روسیه در کریمه+ فیلم/ شرط زلنسکی برای ازسرگیری مذاکرات با روسیه

بین الملل تابناک: صد و هفتاد و هفتمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های زیادی را به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

پیام های جنگی اوکراین به روسیه با حمله به کریمه
۱۴۰۱/۰۵/۲۸ - ۱۸:۳۱

با وقوع سه انفجار در پایگاه‌های نظامی روسیه در شبه‌جزیره کریمه و روستای داخل خاک روسیه، اوکراینی‌ها لفاظی درباره حمله متقابل را تشدید کرده‌اند.

به نوشته وبگاه شبکه «فاکس نیوز»، اوکراین در حال ارسال این پیام به روسیه است که قصد دارد شبه‌جزیره کریمه که از سال ۲۰۱۴ به روسیه الحاق شده را پس بگیرد.

«سرهی براتچوک» سخنگوی دولت نظامی اودسا در اوکراین این هفته در مصاحبه با روزنامه «تایمز» انگلیس گفت: «این آتش‌بازی‌ها به این معنا هستند که کریمه در حال بازگشت به اوکراین است».

این اظهارات پس از آن مطرح شده که سه انفجار به فاصله چند روز در پایگاه‌های نظامی روسیه در کریمه رخ داده است و به تجهیزات و خطوط ارتباطی آسیب وارد کرده است.

کی‌یف تا به حال به صورت رسمی مسئولیت این انفجارها را بر عهده نگرفته اما «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین و برخی دیگر از مقامات این کشور به طور تلویحی به برنامه برای حمله به این منطقه اشاره کرده‌اند.

«ربکا کافلر» مأمور امنیتی سابق آمریکایی و نویسنده کتاب «دستورالعمل پوتین: طرح مخفی روسیه برای شکست آمریکا» به فاکس نیوز گفت: «گرچه اوکراین به‌طور رسمی مسئولیت این انفجارها را قبول نکرده ولی رئیس جمهور زلنسکی پیش‌تر هشدار داده بود که برای حملات متقابل در ماه‌های آگوست و سپتامبر برنامه‌ریزی شده است و شخص وی و مشاورش میخاییلو پودولیاک به دخالت اوکراین در انفجارهای اخیر اشاراتی داشته‌اند».

زلنسکی اخیراً اعلام کرده: «هر روز و هر شب شاهد گزارش‌هایی از انفجارهای موقت در قلمروهای تحت اشغال اشغالگران هستیم. من هم‌اکنون از تمامی مردم کریمه، در مناطق جنوب کشور و مناطق تحت اشغال دونباس و منطقه خارکیف می‌خواهم که بسیار مراقب باشند. لطفاً به تأسیسات نظامی ارتش روسیه و تمامی مکان‌هایی که آن‌ها مهمات و تجهیزات خود را انبار می‌کنند و مراکز فرماندهی دارند، نزدیک نشوید».

پودولیاک نیز مدعی شده که کی‌یف قصد دارد پل کریمه را تخریب کند. او در مصاحبه با روزنامه انگلیسی «گاردین»، این پل را که کریمه را به سرزمین اصلی روسیه متصل می‌کند، «غیرقانونی» خواند و اهمیت نظامی آن را که شریان حمل و نقل است، یادآوری کرد. او گفت: «این گونه اشیاء باید نابود شود».

هشدار مجدد روسیه به آمریکا درباره ورود به جنگ اوکراین
۱۴۰۱/۰۵/۲۸ - ۱۸:۲۹

معاون وزیر خارجه روسیه گفت: مسکو بارها به آمریکا درباره تبدیل این کشور به یکی از طرف‌های جنگ در اوکراین هشدار داده است.

به گزارش خبرگزاری تاس، سرگئی ریابکوف روزجمعه درگفت‌وگو با کانال یک تلویزیون دولتی روسیه اعلام کرد:بارها از طریق ارائه یادداشت‌های رسمی و گفت‌وگو، به مقامات آمریکایی هشدار داده‌ایم که دخالت بیشتر، واشنگتن را در آستانه قلمداد شدن به عنوان یکی از طرف‌های جنگ قرار می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه واشنگتن هرگونه دخالت در جنگ اوکراین را رد می‌کند، افزود: در شروع کار، آمریکا ارائه تسلیحات را بنابه ضرورت تکذیب می‌کرد اما اکنون کمپینی عوام‌فریبانه از سوی غرب و به‌ویژه آمریکا شروع شده که دفاع از خود را دلیل ارسال تسلیحات به کی‌یف اعلام می‌کند.

معاون وزیر خارجه روسیه با یادآوری تهدید ارتش اوکراین درباره حمله به کریمه گفت: همه این اقدامات به معنای بالا بردن سطح تنش است و آمریکا و دیگر متحدانش در ناتو فقط اتخاذ چنین رویکردی را توصیه نمی‌کنند بلکه مشوق آن هستند.

پیشتر، روزنامه پولیتیکو چاپ آمریکا به نقل از یک مقام بلندپایه دولت آمریکا گزارش داده بود که واشنگتن، استفاده کی‌یف از تسلیحات آمریکایی برای حمله به کریمه را مجاز می‌داند، زیرا «دفاع از خود» محسوب می‌شود.

نشست سه جانبه اردوغان-گوترش-زلنسکی در اوکراین
۱۴۰۱/۰۵/۲۸ - ۱۵:۴۱

رؤسای جمهور ترکیه و اوکراین به همراه آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در شهر لویو اوکراین نشستی درباره بحران اوکراین و جنگ با روسیه برگزار کردند.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه و آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل در کنفرانس خبری که بعد از این نشست برگزار کردند به مزایایی که توافق چندی پیش به دست آمده در شهر استانبول بر سر نقل و انتقال غلات اوکراین در پی داشته اشاره کرده و درباره وضعیت پیرامون نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا اظهار نگرانی کردند.

به نوشته پایگاه راشا تودی، رئیس جمهور ترکیه پس از دیدار با زلنسکی و گوترش درباره توافق به دست آمده با میانجیگری ترکیه پیرامون موضوع غلات در اوکراین صحبت و تاکید کرد که این توافق به نفع کل جهان بوده است.

رجب طیب اردوغان با تاکید بر اینکه کشورش در تلاش برای یافتن راه حل‌های دیپلماتیک برای جنگ کی‌یف و مسکو است بیان کرد آنکارا از تمامیت ارضی و حاکمیت اوکراین حمایت می‌کند.

اردوغان همچنین درباره درگیری‌ها در نزدیکی نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا در اوکراین ابراز نگرانی کرد.

این نیروگاه هسته‌ای در حال حاضر تحت کنترل روسیه است.

اردوغان پس از این نشست سه جانبه در کنفرانسی مطبوعاتی گفت: ما نمی خواهیم چرنوبیل جدیدی را تجربه کنیم.

او از جامعه بین‌الملل خواست تا در مسیر یافتن راه‌حل سیاسی برای جنگ در اوکراین مسئولیت بیشتری بپذیرد.

اردوغان که کشورش از اعضای ائتلاف ناتوی متخاصم با روسیه است گفت: «در حالی که به تلاش‌های خود برای یافتن راه‌حل ادامه می‌دهیم، در کنار دوستان اوکراینی خود باقی می‌مانیم.»

روسیه توسعه طلبی خصمانه ناتو را مقصر بروز و تشدید تنش‌ها در اوکراین که متعاقبا جرقه جنگ اوکراین را زد، اعلام کرده است در حالی که این ائتلاف با تداوم جنگ اوکراین سیاست توسعه طلبی خود را تشدید کرده و با ارائه کمک‌های تسلیحاتی هر چه تحریک آمیز تر به اوکراین باعث شعله‌ور تر شدن آتش جنگ در این کشور شده است.

رئیس جمهور ترکیه همچنین خاطر نشان کرد که مساله تبادل زندانیان در مذاکرات برگزار شده در شهر لویو مورد بحث قرار گرفت و افزود: ترکیه برای این موضوع اهمیت زیادی قائل است.

رئیس جمهور ترکیه در مورد ازسرگیری صادرات غلات اوکراین بر اساس توافق چندی پیش که در شهر استانبول با میانجیگری ترکیه حاصل شد صحبت کرد و گفت: «نه تنها اوکراین، بلکه کل جهان اثرات مثبت توافق تاریخی استانبول برای ازسرگیری صادرات غلات اوکراین را احساس کرده است.»

اردوغان افزود: «از اول آگوست - زمانی که اولین کشتی غلات اوکراین را ترک کرد - حدود 625000 تن غلات اوکراین از طریق 25 کشتی به بازارهای جهانی تحویل داده شده است.»

آنکارا با مسکو و کی‌یف برای باز کردن یک کریدور دریایی از اوکراین برای صادرات غلات هماهنگی کرده است و انتظار می‌رود اجرای این توافق کمبود جهانی غذا را کاهش دهد.

ترکیه، سازمان ملل، روسیه و اوکراین در 22 جولای توافقنامه مهمی را برای از سرگیری صادرات غلات از سه بندر اوکراین در دریای سیاه امضا کردند.

اردوغان در لویو گفت: «ما در جریان نشست سه جانبه خود، امکانات مختلف برای آنکه فضای مثبت ایجاد شده دراثر توافق استانبول به صلح دائمی منجر شود را نیز ارزیابی کردیم.»

گوترش، دبیرکل سازمان ملل هم از روسیه و اوکراین خواست تا «روحیه سازش» نشان دهند و از ادامه اجرای موفق توافق مربوط به غلات اوکراین اطمینان حاصل کنند.

گوترش اظهار کرد: «از روز اول، طرفها به صورت حرفه ای و با حسن نیت برای حفظ جریان مواد غذایی تلاش کرده‌اند. من از آنها می خواهم که این روند ادامه یابد و آنها با روحیه سازش بر همه موانع غلبه کنند و همه مشکلات را به صورت دائم حل‌وفصل کنند.»

گوترش از غیرنظامی‌سازی نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا در اوکراین حمایت کرد و بدون اشاره به اقدامات تحریک آمیز نظامیان اوکراین و حامیان آنها در ناتو تنها از روسیه خواست تجهیزات و پرسنل نظامی خود را از این نیروگاه خارج کند و در عین حال خواستار تلاش‌هایی شد تا اطمینان حاصل شود که این نیروگاه به هدف عملیات نظامی تبدیل نمی‌شود.

آنتونیو گوترش هشدار داد که هر گونه آسیب به نیروگاه اتمی زاپوریژیا در اوکراین "خودکشی" است. دبیر کل سازمان ملل بدون اشاره به حملات خطرناک و تلاش‌های تحریک ‌آمیز طرف اوکراینی علیه این نیروگاه هسته‌ای گفت که «شدیدا نگران» وضعیت این نیروگاه است و گفت که باید آن را غیرنظامی کنند.

دبیرکل سازمان ملل متحد در ادامه اظهارات امروز پنجشنبه خود در شهر لویو گفت که سازمان ملل می خواهد صادرات غلات از اوکراین را قبل از زمستان افزایش دهد.

گوترش با ستایش از توافق چندی پیش بین اوکراین و روسیه با میانجیگری ترکیه و سازمان ملل که منجر به از سرگیری صادرات غلات اوکراین در این ماه شد گفت: «ما تمام تلاش خود را برای افزایش عملیات‌های خود با هدف مقابله با زمستان آینده انجام خواهیم داد.»

او اضافه کرد: «️نشانه های ایجاد ثبات در بازارهای جهانی مواد غذایی شروع شده است.

گوترش با گفتن اینکه قیمت گندم در جهان پس از امضای توافق نقل و انتقال غلات اوکراین هشت درصد کاهش یافته، گفت: «️هیچ راه حلی برای بحران مواد غذایی بدون محصولات اوکراینی یا روسی به وجود نمی آید.»

گوترش اظهار داشت: «در عین حال – در اتفاقی حیاتی- ما نشانه هایی را دیده ایم که بازارهای جهانی غذا شروع به ثبات پیدا کردن کرده اند. اما بیایید توهم نداشته باشیم - راه درازی در پیش است تا این روند خودش را در زندگی روزمره مردم و در نانوایی‌های محلی و بازارهایشان خود را نشان دهد.»

او گفت: «خروج مواد غذایی و کود از اوکراین و روسیه در مقادیر بیشتر برای آرام کردن بیشتر بازارهای کالاها و کاهش قیمت ها بسیار مهم است.»

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین هم پس از گفتگو با آنتونیو گوترش، مدعی شد که سازمان ملل باید امنیت نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا را تضمین کند.

زلنسکی در پستی در رسانه‌های اجتماعی نوشت: «توجه ویژه ای به موضوع باج خواهی هسته ای روسیه در نیروگاه زاپوریژیا شد. این وحشت آفرینی عمدی از سوی متجاوز می تواند عواقب فاجعه بار جهانی برای کل جهان داشته باشد.»

زلنسکی در ادامه این ادعاهای خود نوشت: «بنابراین سازمان ملل باید امنیت این هدف استراتژیک، غیرنظامی سازی و آزادسازی کامل آن از نیروهای روسی را تضمین کند.»

وزارت خارجه روسیه به اظهارات گزاف آنتونیو گوترش و رئیس جمهور اوکراین برای غیرنظامی سازی حوزه نیروگاه اتمی زاپوریژیا در جنوب اوکراین را رد کرد.

ایوان نچایف، سخنگوی وزارت خارجه روسیه در یک نشست خبری گفت که این پیشنهاد "غیرقابل قبول" است.

به نوشته خبرگزای آناتولی، اجلاس سه جانبه اردوغان، زلنسکی و گوترش بلافاصله پس از دیدار دوجانبه ای بین رئیس جمهور ترکیه و همتای اوکراینی او با موضوع بحث در مورد همه جوانب روابط آنکارا و کی‌یف در سطح مشارکت راهبردی برگزار شد.

به گفته اداره ارتباطات دولت ترکیه، اردوغان، زلنسکی و گوترش درباره گام‌هایی ممکن برای پایان دادن به جنگ از طریق روش‌های دیپلماتیک و حفظ مکانیسم ایجاد شده برای صادرات غلات اوکراین به بازارهای جهانی گفتگو کردند.

این نشست پشت درهای بسته وبرای مدت حدود 40 دقیقه برگزار شد.

به دنبال توافق 22 جولای سازمان ملل، روسیه و اوکراین در استانبول ترکیه برای گشایش سه بندر اوکراین در دریای سیاه با هدف صادرات غلات، در تاریخ 27 جولای یک «مرکز هماهنگی مشترک» در شهر استانبول متشکل از نمایندگان سه کشور و سازمان ملل با هدف نظارت بر اجرای توافق و تسهیل نقل و انتقال امن کود و مواد غذایی تجاری توسط کشتی‌های باربری تاسیس شد.

گوترش قرار است به شهر اودسای اوکراین برود تا به بازدید از نقل و انتقال غلات بپردازد و روز شنبه برای بازدید از «مرکز هماهنگی مشترک» عازم ترکیه می‌شود.

کمک امنیتی ۸۰۰ میلیون دلاری دولت بایدن برای اوکراین
۱۴۰۱/۰۵/۲۸ - ۱۵:۳۵

بعد از تصویب چند میلیارد دلار کمک نظامی جدید آمریکا برای اوکراین در سال مالی جدید، اکنون گفته می‌شود بخشی از این کمک‌ها آماده شده است.

سه منبع آگاه آمریکایی بامداد جمعه خبر دادند که دولت «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در حال آماده‌سازی حدود ۸۰۰ میلیون دلار کمک نظامی بیشتر برای اوکراین بوده و احتمالا در عرض بیست‌وچهار ساعت آینده این کمک‌ها اعلام می‌شود.

این منابع به خبرگزاری «رویترز» گفتند، بایدن با استفاده از اختیارات ریاست‌جمهوری آمریکا که به او اجازه می‌دهد انتقال تسلیحات بیشتر از ذخایر نظامی این کشور را بدهد، این کمک را برای اوکراین صادر می‌کند.

این منابع که خواستند نامشان فاش نشود، توضیح دادند که این اطلاعیه ممکن است در هفته آینده نیز منتشر شود و هشدار دادند که ارزش بسته‌های تسلیحاتی ممکن است قبل از اعلام تغییر کند.

به نوشته رویترز، کاخ سفید از اظهار نظر درباره این گزارش خودداری کرد.

انگلیس: پوتین در جنگ اطلاعاتی علیه اوکراین درحال باختن است
۱۴۰۱/۰۵/۲۸ - ۱۵:۳۴

رئیس آژانس اطلاعاتی امنیتی و سایبری (جاسوسی) دولت انگلیس جمعه (۱۹ اوت) مدعی شد روسیه با گذشت حدود شش ماه پس از حمله به اوکراین نتوانسته در فضای سایبری علیه این کشور موفق عمل کند.

«جرمی فلمینگ» در مقاله‌ای در نشریه «اکونومیست» با بیان این که هر دو کشور از قابلیت‌های سایبری خود در جنگ اوکراین استفاده کرده‌اند و مدعی شد: تاکنون، رئیس‌جمهور پوتین به طور کامل در جنگ اطلاعاتی در اوکراین و غرب شکست خورده است. اگرچه این دلیلی برای خوشحالی است، نباید این را دست کم بگیریم که چگونه پخش اطلاعات نادرست توسط روسیه در سایر نقاط جهان نقش ایفا می‌کند.

وی ادعا کرد: مانند تهاجم زمینی روسیه، به نظر می‌رسد که برنامه‌های اولیه آنلاین این کشور هم موفق نبوده است. استفاده روسیه از ابزارهای سایبری تهاجمی غیرمسئولانه و بی‌رویه بوده است. روسیه بدافزار WhisperGate را برای تخریب سیستم‌های دولتی اوکراین به کار گرفته است.

این مقام انگلیسی در ادامه ادعاهای خود گفت روسیه قبلاً از همین شیوه نامه در مورد سوریه و بالکان استفاده کرده و اطلاعات نادرست آنلاین بخش عمده‌ای از راهبرد روسیه است.وی سپس مدعی شد با این حال، ستاد ارتباطات دولت انگلیس توانسته آن را رهگیری کند و به موقع هشدار دهد.

به ادعای وی، نیروی سایبری ملی بریتانیا می‌تواند با استقرار یک واحد نظامی که از ابزارهای سایبری تهاجمی استفاده می‌کند، به روسیه پاسخ دهد.

اردوغان به دنبال گفت‌وگو با پوتین درباره وضعیت زاپوریژیا
۱۴۰۱/۰۵/۲۸ - ۱۵:۳۳

رئیس جمهوری ترکیه امروز (جمعه) گفت که قصد دارد تا درباره اوضاع در نیروگاه اتمی زاپوریژیا با پوتین گفت‌وگو کند و از وی بخواهد تا اقداماتی قاطع در این باره انجام دهد.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه به خبرنگاران در مسیر بازگشت از لویو، اوکراین گفت: مساله نیروگاه اتمی زاپوریژیا یک مساله تصادفی نیست. نخست اینکه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باید رصد کاملی بر این مساله داشته باشد و یکسری کارهای لازم را انجام دهد.

وی ادامه داد: ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین به ویژه از ما خواسته که روسیه تمامی مین‌ها و تجهیزات مرتبط را از این منطقه خارج کند تا اوضاع دیگر به این منوال نباشد. ما قرار است در این باره با ولادیمیر پوتین،‌ رئیس جمهوری روسیه گفت‌وگو کنیم و از او در این باره درخواست داشته باشیم.

رئیس جمهوری ترکیه افزود، در جریان گفت‌وگوها در لویو به زلنسکی پیشنهاد کرده تا با پوتین در ترکیه دیدار کند.

وی همچنین گفت: این نخستین سفر من به اوکراین پس از آغاز جنگ در این کشور بود. در این دیدار با رئیس جمهوری اوکراین، من درباره تمامی جوانب روابط دو جانبه بین کی‌یف و آنکارا از جمله جنگ در جریان در این کشور گفت‌وگو کردم.

اردوغان همچنین به این نکته اشاره کرد که آنکارا به همبستگی و حمایت از یکپارچگی قلمرو و حاکمیت ارضی اوکراین ادامه خواهد داد و افزود: ما به مشارکت در حل جنگ اوکراین از طریق دیپلماسی و مذاکرات ادامه می‌دهیم.

رئیس جمهوری ترکیه به خبرنگاران گفت: همانطور که به پوتین در جریان سفرم به سوچی گفتم، به زلنسکی هم یادآور شدم که می‌توانیم نشست‌هایی را با حضور آن دو داشته باشیم.

در جریان دیدار سه جانبه بین زلنسکی، اردوغان و آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل آنها درباره اقدامات ممکن بعدی برای فعال کردن مکانیسم ایجاد شده برای صادرات غلات اوکراین هم صحبت کردند.

مقام اسبق آمریکایی: زلنسکی دروغگو و متوهم است
۱۴۰۱/۰۵/۲۸ - ۱۵:۳۳

«داگ باندو» مشاور «رونالد ریگان» رئیس‌جمهور اسبق آمریکا در مقاله‌ای از دولتمردان فعلی این کشور خواست تا به جای گوش فرا دادن به درخواست‌ها و سخنان دولت زلنسکی، منافع مردم آمریکا را مدنظر قرار دهند.

او در وبسایت «امریکن کانسرویتیو» نوشت که مقامات آمریکایی در ارتباط با بحران اوکراین، به طور کامل بر پایه اطلاعات غلطی اقدام می‌کنند که «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین به آن‌ها ارائه می‌کند.

باندو افزود: «مسائل بسیاری است که نمی‌توان به راحتی از کنار آن‌ها گذشت و انتقاد نکرد، داستان‌ پردازی‌های دروغین درباره قهرمانی‌های نیروهای اوکراینی و ارائه اطلاعات غیر دقیق درباره تلفات ارتش روسیه یکی از مهم‌ترین راهبردهای دولت کی‌یف به شمار می‌رود. این‌ها تا حد زیادی عجیب نیست، اما بخش مهم ماجرا این‌جاست که سیاستمداران آمریکایی باید در تصمیم‌گیری‌های خود بر اساس واقعیت‌ها و نه بر اساس سخنان کی‌یف عمل کنند.»

این مقام اسبق آمریکایی با بیان اینکه آمریکا بارها در سیاست‌گذاری‌ها متأثر از کشورهای دیگر بوده، اظهار داشت: «مداخله آلبانیایی‌ها در پایان دهه هشتاد قرن گذشته منجر به درگیری در کوزوو شد و در دهه ۹۰ میلادی قرن بیستم سیاستمداران آمریکایی که اصالت اروپای شرقی داشتند، سیاست مخرب گسترش ناتو به سوی مرزهای روسیه را تشویق کردند که با تمامی وعده‌های غرب به مسکو در این زمینه مغایرت داشت.»

او با توجه به درخواست‌های مداوم زلنسکی برای جلوگیری از مشارکت روسیه در انواع مختلف همکاری‌های بین‌المللی، از مقامات آمریکایی خواست تا مرز روشنی بین منافع کی‌یف و منافع واشنگتن ترسیم کنند و توضیح داد: «واشنگتن باید سطح حمایت و نهایت آن را تعیین کند. کی‌یف نیز می‌تواند اهداف خود را مشخص کند اما آمریکا و اروپا لزوما نباید از این اهداف حمایت کنند... در واقع اگر یک خواسته زلنسکی را برآورده کنیم، درخواست بعدی او خطرناک‌تر خواهد بود و اگر فردا برنامه خود را برای حمله به روسیه یا حمله به سن پترزبورگ اعلام کند چه خواهد شد؟. آیا واشنگتن و ناتو پول و سلاح لازم برای اجرای این طرح را دارند؟»

مشاور رونالد ریگان، در ادامه رسانه‌های وابسته به دولت زلنسکی را «بی وجدان» خطاب کرد و نوشت که آن‌ها تمامی انتقادات را رد می‌کنند. بیندو همچنین نوشت که غرب، حوزه رسانه را از تمامی رسانه‌های همسو با روسیه، پاکسازی کرده است.

«داگ باندو» به نوع برخورد دولت کی‌یف به گزارش عفو بین‌الملل درباره ارتکاب جنایت جنگی از سوی ارتش اوکراین اشاره کرد و نوشت که کی‌یف حتی قبل از جنگ نیز مانع کار رسانه‌های غربی می‌شد.

 

این مقام سابق آمریکایی همچنین به نوع برخوردی که با شبکه سی.بی.اس شده بود اشاره کرد و نوشت که این شبکه گزارشی آماده کرده بود که می‌گفت به دلیل فساد و مسائل بروکراتیک، عمده کمک‌های نظامی اهدایی از سوی هم‌پیمانان اوکراین به مقصد نهایی نمی‌رسد، اما انتقادات و فشارها این شبکه را مجبور کرد که از پخش مستند خود عقب‌نشینی کند و مستند مذکور نیز هیچ زمانی پخش نشد.

به عقیده باندو، دولت اوکراین دچار سکته مغزی شده است و از سوی دیگر نیز گویی رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران آمریکایی نیز به طور مستقیم تابع کی‌یف شده‌اند؛ در این شرایط که هرگونه انتقادی با عکس‌العمل شدید کی‌یف مواجه می‌شود، ارزیابی اوضاع به شدت دشوار خواهد بود.

مشاور ریگان، در پایان نوشت که آمریکا و هم‌پیمانانش باید با تلاش‌های اوکراین برای وارونه جلوه دادن مسائل و توهمات دولت کی‌یف مقابله کنند و واشنگتن می‌بایست اطلاعات شفاف‌تری برای حمایت از مردم خود داشته باشد و مردم آمریکا به جای حکومت زلنسکی باید اولویت دولت بایدن باشند.

استقرار سه جنگنده میگ-۳۱ روسیه در مرز لیتوانی و لهستان
۱۴۰۱/۰۵/۲۸ - ۱۵:۳۱

مسکو سه فروند جنگنده میگ-۳۱ مجهز به موشک‌های مافوق صوت را در کالینینگراد واقع در منطقه بالتیک و در نزدیکی مرز لیتوانی و لهستان مستقر کرده است.

به گزارش الجزیره، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که جنگنده‌های مجهز به موشک‌های هوا به زمین جدید کینژال به عنوان "تمهیدات بیشتر بازدارندگی راهبردی" در پایگاه هوایی چکالوفسک مستقر شده‌اند.

لیتوانی ماه گذشته اقدام به ممنوعیت ریلی ترانزیت کالایی روسیه به منطقه کالینینگراد را اجرایی کرد و با محکومیت از سوی کرملین نیز مواجه شد. اما در مرداد ماه این ممنوعیت ریلی را لغو کرد.

مقام‌های لیتوانی ترانزیت کالاهایی را که توسط اتحادیه اروپا تحریم شده است از طریق خاک این کشور که شامل تنها مسیر ریلی بین خاک روسیه و منطقه کالینینگراد است، از ۲۸ خردادماه ۱۴۰۱ ممنوع کرده بودند.

در همین حال کاخ کرملین نیز ۳۰ خردادماه در بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن تصمیم لیتوانی در ممنوعیت ترانزیت کالاها به کالینینگراد این اقدام را بی‌سابقه خواند و اعلام کرد مسکو به زودی آن را تلافی خواهد کرد.

کالینینگراد بخشی از خاک روسیه است که بین کشورهای لهستان و لیتوانی واقع شده است و کالاهای مورد نیاز و گاز آن از خاک لیتوانی تامین می‌شود.

کالینینگراد که مقر ناوگان دریای بالتیک روسیه است، در آوریل ۱۹۴۵ توسط ارتش سرخ از آلمان نازی اشغال و پس از جنگ جهانی دوم به اتحاد جماهیر شوروی واگذار شد.

سلاح مافوق صوت از قابلیت حرکت با سرعت ۹ برابر سرعت صوت برخوردار است و روسیه سال گذشته، پرتاب‌های آزمایشی زیرکُن را از کشتی‌های جنگی و زیردریایی‌ها انجام داده است.

حمله مجدد به نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیای اوکراین

مقامات محلی در اوکراین از گلوله باران مجدد مناطق اطراف نیروگاه زاپوریژیا که بزرگ‌ترین نیروگاه هسته‌ای اروپا محسوب می‌شود خبر دادند.

به گزارش "اسپوتنیک" ولادیمیر روگوف یکی از اعضای شورای منطقه‌ای زاپوریژیا، گفت که نیروهای اوکراین در ساعات پایانی روز پنجشنبه، با استفاده از توپخانه سنگین، اقدام به گلوله باران شهر انرگودار، واقع در نزدیکی نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا کردند.

وی گفت: شبه نظامیان زلنسکی از ساعت ۲۲:۵۰ پنجشنبه شب (به وقت محلی) با توپخانه سنگین بر روی شهر انرگودار آتش گشودند.

مقامات این شهر با تایید گزارش‌ها در خصوص گلوله باران، از ساکنان محلی خواستند به مکان امن بروند.

به گزارش ایرنا، کی‌یف، مسکو را که نیروهایش در ماه مارس این نیروگاه هسته‌ای را اشغال کردند، متهم کرده که از آن به عنوان سپری مقابل اهداف اوکراینی استفاده می‌کند. روسیه نیز به نوبه خود اوکراین را متهم به موشک پراکنی به این نیروگاه می‌کند.

روسیه امروز اعلام کرد احتمال دارد این بزرگترین نیروگاه اتمی اروپا را تعطیل کند؛ اقدامی که کی‌یف از آن به عنوان خطر فزاینده یک بحران اتمی یاد می‌کند.

وقوع انفجارهای مهیب و آتش سوزی در پایگاه هوایی روسیه در کریمه

رسانه‌های محلی بامداد جمعه از وقوع انفجارهای قوی در منطقه «سِواستوپول» واقع در شبه‌جزیره کریمه خبر دادند.

برخی رسانه‌های غربی می‌گویند این انفجارهای مهیب در نزدیکی پایگاه هوایی «بِلبِک» متعلق به روسیه در شمال سِواستوپول رخ داده است.

خبرگزاری «رویترز» به نقل از منابع خود نوشت که حداقل ۴ انفجار، شهر سِواستوپول را لرزانده و در پایگاه هوایی روسی بلبک اتفاق افتاده است.

فرماندار سِواستوپول به رسانه‌های روسی خبر داد که سامانه‌های پدافند هوایی در پایگاه هوایی بلبک، یک فروند هواپیمای بدون سرنشین اوکراینی را حریم هوایی این پایگاه سرنگون کردند.

تعداد بازدید : 2683

این مقام تحت امر دولت روسیه همچنین گفت که این حادثه تلفات یا خسارتی در پی نداشته و تصاویر انفجارها مربوط به پهپاد سرنگون شده است.

دقایقی بعد «اُلکسی رزنیکوف» وزیر دفاع اوکراین اظهار داشت: «هیچ چیز ما را از هدف قرار دادن کریمه و تأسیسات موجود در آن باز نمی‌دارد». رسانه‌ها این اظهارات رزنیکوف را تایید تلویحی بر انجام حمله امشب به پایگاه هوایی روسیه توصیف کردند.

«میخائیلو پودولیاک» مشاور رئیس‌جمهور اوکراین نیز بعد از این حادثه گفت: «می‌توانیم پل کرچ را که روسیه و کریمه را به هم متصل می‌کند، تخریب کنیم. هدف قرار دادن تاسیسات و پل‌های ساخته شده توسط روس‌ها مشروع است».

پیش از این نیز در نهم آگوست ۲۰۲۲، انفجارهایی در فرودگاه نظامی ساکی در غرب کریمه، که توسط روسیه اداره می‌شود، رخ داد. بخش اطلاعات ارتش انگلیس مدعی است در حمله نیروهای اوکراینی به پایگاه روسیه در شبه‌جزیره کریمه، حداقل ۸ جنگنده روسی از بین رفته است.

سازمان ملل: گوترش برنامه‌ای برای سفر به روسیه ندارد

فرحان حق معاون سخنگوی سازمان ملل روز پنجشنبه (به وقت آمریکا) اعلام کرد که در حال حاضر هیچ برنامه‌ای برای سفر آنتونیو گوترش دبیرکل این سازمان به روسیه وجود ندارد.

به گزارش اسپوتنیک، دبیرکل سازمان ملل هم اکنون به اوکراین سفر کرده و از شهرهای لویو و اودسا بازدید می‌کند.

گوترش روز شنبه نیز از مرکز هماهنگی مشترک در استانبول بازدید خواهد کرد. مرکز هماهنگی مشترک که بر اساس توافق میان ترکیه، روسیه، اوکراین و سازمان ملل ایجاد شده، وظیفه نظارت بر حمل و نقل غلات اوکراین از طریق بنادر دریای سیاه این کشور را بر عهده دارد.

سخنگوی سازمان ملل به خبرنگاران گفت: در این مرحله برنامه‌ای برای سفر گوترش به روسیه وجود ندارد.

شرط زلنسکی برای ازسرگیری مذاکرات با روسیه

«ولودیمر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین در ادامه اتهام‌زنی‌های خود علیه روسیه به‌دلیل عملیات نظامی ویژه در منطقه دونباس، این کشور را تروریستی توصیف کرد.

زلنسکی شامگاه پنجشنبه طی نشست خبری در «لِویو» به همراه «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه و «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل، مدعی شد: «روسیه به دلیل سیاستش در قبال اوکراین، یک کشور تروریست است».

به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، وی درباره جلسه خود با گوترش گفت: «از دبیرکل سازمان ملل خواسته‌ایم که سازوکارهای سازمان ملل برای آزادی زندانیان ما در زندان‌های روسیه را فعال کند».

در حالی که روسیه می‌گوید این نیروهای کی‌یف هستند که به نیروگاه اتمی «زاپروژیا» حمله می‌کنند، رئیس جمهور اوکراین اظهار داشت: «روسیه باید نیروهای خود را از نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا خارج کند و ما را به آستانه فاجعه اتمی نبرد».

زلنسکی در ادامه ادعاهای خود افزود: «ما می‌خواهیم پایه‌های نظم جهانی که توسط روسیه ویران شده است را دوباره برقرار کنیم. مذاکره با روسیه تنها در صورتی امکان پذیر است که نیروهای این کشور سرزمین‌های اشغالی اوکراین را ترک کنند».

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۲
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۶۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۸
دقیقا با همین استدلال زلنسکی در مورد تروریست بودن روسیه، آمریکا هم تروریست است همینطور تقریبا تمام کشورهای اروپایی، کانادا، استرالیا، عربستان، عراق، اسراییل، ترکیه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۸
من جمله ایران
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۸
این دوستی که جواب داده من جمله ایران، حداقل تروریست بودن اون کشورها را بر اساس استدلال زلنسکی پذیرفته. من موندم اینایی که منفی دادن استدلالشان چیه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۸
جناب ناشناس۱۶
احتمالا فقط آلبانی نشینان مورد حمایت غرب تروریست نیستند. چون هر چه غرب و آمریکا بگن درسته
نعمت
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۸
بنده بجهت موقعیت بسیار رفیع سیاسی اقتصادی که در عرصه بین المللی دارم یکبار در حاشیه اجلاس سران سازمان ملل این آقای زلیلنسکی را به دفتر خود فراخواندم و به ایشان گفتم برادر من یکمقدا درایت بیشتری داشته باش و او گفت یعنی چه بنده ارز کردم یعنی فی المثل یا مکن با پیلبانان دوستی یا برو کار میکن مگو چیست کار و ایشان با تعجب بیشتری مرا نگاه کردند و مثل اینکه هیچی نفهمیده باشند سری تکان دادند
اگر اون روز این حرف منرا میفهمید الان روسیه به تایوان حمله نکرده بود
پاسخ ها
محمد فقیه نوری
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۸
تایوان
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۸
روسیه به تایوان حمله نکرده بود ؟
نظر ندی بهتره
دوست عزیز
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۸
ظریف بود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۸
:))))
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۸
روسیه مگه به تایوان حمله کرده؟
Farhad
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۸
خیلی شيرين بود .
. خوب ارز کرده بودی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۸
نعمت قرصاتو نشسته نخور
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۸
این باید دیوانه باشد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۸
دیگه روسیه باید از بمب اتم استفاده کنه و اوکراین رو به خاکستر تبدیل کنه
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۶:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۸
برومدرسه درس بخوان تابتوانی مطالعه کنی وبفهمی که اگرروسیه چنین خطائی کندکه هرگزنمیکندخودش هم نابودمیشودو دودش بچشم شما دوست مکتب نرفته ماهم میرود بمب اتم یعنی نابودی بشریت
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۸
نیاز با بمب اتم نیست . جنگ تمام شده . این انفجارها هم به سفارش غرب برای تخریب تاسیسات اوکراین است که به دست روسها افتاده .‌
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۸
آفرین ، برو بخواب
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۸
بعد برای این پاچه خاری جنایتکارانه در حق مردم بیگناه

اوکراین ، روسیه چکاری براتون خواهد کرد !!!!؟؟؟

شریک جرم و جنایت جنگی بدون دستمزد !!!؟؟؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
۱۶:۳۵
تو که فکر نکنم سنت دو رقمی باشه دوست عزیز
مزدور آلمانی
محسن
|
Belgium
|
۱۶:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۸
چرا در جنگها همیشه دو طرف دروغ می گویند؟چه روسیه و چه اگراین؟در این فیلم مشخص است که یک انبار مهمات دارد می سوزد؟ از تعداد انفجارها مشخص است مگر یک پماد چند تا بمب یا موشک حمل می کند؟!؟!؟
پاسخ ها
ناشناس
| Poland |
۱۶:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۸
بله دو طرف تبلیغات و دروغ به نفع خود می گویند، ولی مهمترین حقیقت این است که یک کشور بزرگ به منظور کشورگشایی و تصرف، به همسایه کوچکترش حمله کرده و باعث کشتار دهها هزار نفر، آوارگی میلیون ها نفر و نابودی شهرهای بزرگ و کوچک شده است. این حمله از طرف اکثریت مطلق جامعه جهانی در مجمع عمومی سازمان ملل و نهادهای جهانی دیگر محکوم شده و غیر قانونی تشخیص داده شده است. صرف نظر از اینکه چقدر واقعیات روز به روز جبهه جنگ در مِه تبلیغات دو طرف کِدِر بشود، این حقیقت که چه کسی تجاوزگر و چه کسی مظلوم است را نباید از یاد ببریم.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۸
واقعا که .من یه سوال دارم اگر کسی بیاد همین کارو با شما و
خانوادتون کنه چکار میکنین .من طرفدا اوکراین یا روسیه
نیستم فقط انسان باشیم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۸
اوکراین حروم....است
Farhadrahi
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۸
پماد برای سوختگی‌های سطحیه
اون پهپاد مجید جان
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۸
بمب های اتم رو به سمت انگلیس روانه کنید دنیا رو از شر این شیطان واقعی خلاص کنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۸
ملکه پیر کثیف انگلیس نجس ترین کشور دنیارو ساماندهی کرد که باید از صفحه روزگار محو بشه
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۶:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۸
پوتین امده بود کیف را بگیرد حالا باید کریمه را هم بدهد تا جنگ تمام شود وگرنه تا دهها سال سر همین کریمه باید با اکراین بجنگد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
دقیقا خیلی حال و روز پوتین خنده دار شده
شعبانقلی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۸
خاک ب سر روسیه ک عرضه نداره اوکراین رو بگیره تا الان ت زده باجنگیدنش
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۶:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۸
ادعاهای روس ها از خنده دار بودن گذشته و به بی مزه بودن رسیده است. مرد حسابی، این انفجارهای مهیب و مکرر و ادامه دار فقط نتیجه سقوط یک پهپاد است؟! در واقع این نتیجه انفجار چندین هواپیمای جنگنده و انبارهای مهمات است که در این پایگاه هوایی بودند. جالب است که مطابق تصاویر ماهواره ای از این پایگاه، روسها هیچگونه آشیانه مقاوم و حتی خاکریز برای حفاظت از جنگنده های پارک شده فراهم نکرده بودند و بنابراین هر تک دانه موشک مهاجم می تواند چندین هواپیمای شانه به شانه پارک شده را منهدم کند. روس ها از روی تکبر فکر نمی کردند کسی جرأت حمله به پایگاهشان را داشته باشد.

در ضمن، دیشب یک پایگاه دیگر هوایی روسیه در منطقه بِلگورود داخل خاک روسیه در جوار مرز اوکراین نیز مورد حمله قرار گرفت و تصاویر انفجارهای بزرگ آن توسط اهالی منطقه در فضای مجازی پخش شد.
محمد فقیه نوری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۸
گفتم این احتمال وجود دارد که زلنسکی بدتر پوتین باشد رفتار زلنسکی شبیه آدولف هیتلر است
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟