به گزارش تابناک به نقل از تسنیم، اخیرا مقامات مختلف حزبالله از جمله شخص سید «حسن نصرالله» دبیر کل این جنبش هشدار دادند که ممکن است رژیم صهیونیستی به دنبال بازی با زمان بوده و تلاش کند حل و فص پرونده مناقشه مرزی میان لبنان و فلسطین اشغالی را به تعویق بیاندازد.
بنابراین بحران میان لبنان و رژیم صهیونیستی درباره این پرونده ادامه دارد و در حالی که طرف لبنانی پیشتر تاکید کرده بود اسرائیل قبل از رسیدن به توافق اجازه ندارد از میدان کاریش بهرهبرداری کند، طی چند روز گذشته وزارت انرژی رژیم اشغالگر اعلام کرد که میدان کاریش را جزء منطقه مورد مناقشه نمیداند و به دنبال امضای قرارداد با شرکتهای بینالمللی از جمله شرکت انرژین یونان برای آغاز عملیات استخراج گاز از میدان مذکور است.
این مسئله موجب شد تا سید حسن نصرالله در سخنرانی اخیر خود بار دیگر تهدید کند که مقاومت بیکار نخواهد ماند و اسرائیل قادر به محافظت از سکوهای گازی خود در میدان کاریش نخواهد بود.
در این شرایط برخی ناظران سوالاتی مطرح میکنند مبنی بر اینکه آیا لبنان و رژیم صهیونیستی در برابر صحنه اجتناب ناپذیر جنگ قرار دارند یا اینکه گزینههای دیگری برای خروج از این تنشها و جلوگیری از تشدید آن پیدا میشود؟
شاخصها نشان میدهد که موضع اسرائیل در پرونده ترسیم مرزها و به ویژه در رابطه با میدان کاریش در یک دوراهی پیچیده قرار داد. به طوری که کابینه انتقالی رژیم صهیونیستی به ریاست «یائیر لاپید» معتقد است تقابل نظامی با حزبالله در مرحله فعلی و به ویژه قبل از انتخابات کنست یک خودکشی سیاسی است و از طرف دیگر اگر بخواهد از طریق دیپلماتیک پرونده مذکور را حل کند ناچار است امتیازاتی به لبنان بدهد.
همچنین علیرغم تلاش صهیونیستها برای وانمود کردن به توانمندی در اتخاذ ابتکار عمل جهت تقابل با مقاومت-چه فلسطین و -چه لبنان، اما جنگ 3 روزه اخیر در نوار غزه ثابت کرد که اسرائیل قادر به مدیریت جنگ حتی با یکی از گروههای مقاومت فلسطین نیست. بنابراین اسرائیلیها به خوبی میدانند که رویارویی نظامی با حزبالله لبنان چه از نظر معیارها و چه قدرت طرف مقابل و چه بازه زمانی و دامنه جغرافیایی قابل مقایسه با درگیریهای نظامی با فلسطینیان نیست. به ویژه اینکه حزبالله به راحتی با موشکهای دقیق خود میتواند هر نقطه از فلسطین اشغالی را هدف قرار داده و خسارات مالی و جانی سنگینی به اشغالگران وارد کند.
شماری از کارشناسان و محافل صهیونیست در این باره معتقدند که جنگ سوم با حزبالله به ویژه در بازه زمانی کنونی موجب نابودی توان بازدارندگی اسرائیل میشود و نقاط ضعف این رژیم را در منطقه فاش میکند؛ چرا که قدرت موشکی حزبالله را نمیتوان با مقاومت فلسطین مقایسه کرد و در شرایطی که جنبش جهاد اسلامی روزانه 333 موشک به سمت مواضع اسرائیل شلیک میکرد، حزبالله قادر به پرتاب روزانه 3 هزار موشک است.
در نتیجه صهیونیستها در تکاپو برای حذف گزینه تقابل نظامی با حزبالله هستند و گزینههای دیگر را بررسی میکنند و بنابراین ممکن است اسرائیل به دنبال به تعویق انداختن مذاکرات درباره ترسیم مرزهای دریایی باشد. در این زمینه اسرائیلیها روی 2 مورد حساب کردهاند که به شکل زیر ارزیابی میشود:
-انجام انتخابات کنست در اوایل نوامبر و تشکیل یک کابینه ثابت که توانایی مدیریت پرونده مناقشه مرزی را داشته باشد و ضعفهای کابینه انتقالی را جبران کند.
-وقوع برخی تحولات داخلی در لبنان از طریق برنامههای واشنگتن برای ایجاد هرج و مرج در این کشور از جمله عدم تشکیل دولت و نیز خلاء ریاست جمهوری و همچنین تشدید فشارهای اقتصادی و مالی.
به اعتقاد صهیونیستها این دو مورد موجب وقوع تحولاتی میشود که از یک سو توانایی حزبالله را برای ورود به رویارویی نظامی کاهش میدهد و از طرف دیگر اسرائیلیها میتوانند بعد از تشکیل یک کابینه مستقل، تحت حمایت آمریکا تمرکز بیشتری برای امتیازگیری از لبنان داشته باشند. به این ترتیب لبنان مجبور میشود دست کم برای احیای بخشی از حقوق خود تسلیم خواستههای واشنگتن و تلآویو گردد.
علاوه بر آن اسرائیلیها اطمینان دارند که ایالات متحده و اتحادیه اروپا فشار زیادی را به دولت لبنان اعمال خواهند کرد تا این کشور هرچه سریعتر برای رسیدن به توافق با اسرائیل اقدام کند. در این زمینه یائیر لاپید به اروپاییها گفته که مسئله میدان کاریش و تهدیدات حزبالله درباره آن تنها به اسرائیل مربوط نمیشود؛ بلکه مستقیما با بحران انرژی در جهان ارتباط پیدا میکند و اروپاییها که به دنبال گاز این میدان هستند باید اقدامی انجام دهند.
اما با همه این وجود در اطلاعات درزیافته از محافل نظامی و سیاسی اسرائیل مشخص است که صهیونیست ها هنوز راهکاری برای مقابله با تهدیدات حزبالله و سیدحسن نصرالله پیدا نکردهاند و به خوبی میدانند که دست کم مقاومت لبنان فریب این مانورها را نمیخورد. بنابراین طبق هشدارها و تهدیدهای سید حسن نصرالله اقدام اسرائیل به استخراج گاز از میدان کاریش در ماه سپتامبر به معنای آغاز یک تقابل نظامی میان این رژیم و حزبالله خواهد بود و مقاومت مجوز لازم را برای دفاع از حقوق لبنانیها دارد. در هرصورت جنگ گزینهای است که اسرائیلیها به هیچ وجه آن را نمیخواهند و علی رغم ادعاهای پوچ مقامات صهیونیست چون «بنی گانتس» وزیر جنگ رژیم اشغالگر، این رژیم همچنان در وضعیتی از سردرگمی برای خروج از مخمصه پرونده مناقشه مرزی با لبنان قراردارد و تنها چشم به حمایتهای آمریکا دوخته است.