بین الملل تابناک: دویست و شانزدهمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای زیادی را به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی اعلام کرد که این رژیم تمامیت ارضی و حق حاکمیت اوکراین را برسمیت میشناسد.
در بیانیه وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی آمده است که این رژیم نتایج همه پرسی که توسط روسیه در مناطق شرقی اوکراین برگزار شده را برسمیت نخواهد شناخت.
«ینس استولتنبرگ» دبیر کل ناتو روز جمعه گفت در صورتی که اوکراین در جنگ با روسیه شکست بخورد، همه ما شکست خواهیم خورد.
وی در ادامه گفت: «همه پرسی روسیه در ۴ منطقه در اوکراین و هشدار ضمنی درباره استفاده از سلاح هستهای، تشدید بحران از سوی روسیه به شمار میآید».
دبیر کل ناتو اضافه کرد: «نمیتوانیم انتظار پایان یافتن جنگ در اوکراین را داشته باشیم اما باید آماده ادامه حمایت از اوکراین برای طولانی مدت باشیم».
استولتنبرگ گفت: «در تلاش برای عدم تشدید تنش جنگ در اوکراین هستیم و حمایت کاملی از کییف انجام میدهیم».
وی گفت ناتو این اعتقاد را ندارد که احتمال زیادی درباره استفاده از سلاح هستهای در جنگ اوکراین وجود دارد اما این احتمال را جدی در نظر میگیرد.
وزارت امورخارجه چین روز سه شنبه در مخالفت تلویحی با الحاق منطقه دونباس به روسیه، تاکید کرد کرد همه کشورها باید به حق حاکمیت و تمامیت ارضی یکدیگر که از اصول اولیه و اهداف منشور سازمان ملل متحد است احترام بگذارند.
به گزارش تارنمای رسمی وزارت خارجه چین، وانگ ونبین سخنگوی وزارت امورخارجه چین اعلام کرد چین همواره به حق حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها احترام می گذارد و معتقد است اهداف و اصول منشور سازمان ملل متحد باید رعایت شود. از سوی دیگر نگرانی های امنیتی مشروع تمامی کشورها باید جدی گرفته شود و هرگونه تلاشی برای حل و فصل هر بحرانی به شکل صلح آمیز باید مورد حمایت قرار بگیرد.
وی در ادامه سخنانش درباره مسئله اوکراین، افزود چین همواره در طرف صلح می ایست و به هر پیشرفتی در زمینه مذاکره صلح آمیز متعهد است.
این سخنگوی وزارت خارجه چین در نشست خبری روز گذشته خود نیز تاکید کرد که چین و اوکراین دو شریک راهبردی هستند و از زمان ایجاد روابط دیپلماتیک بین دو کشور از 30 سال قبل، همکاری در زمینه های مختلف بین دو کشور پیشرفت خوبی داشته است.
شهروندان جمهوری های دونباس، دونتسک، لوهانسک و همچنین مناطق آزاد شده خرسون و ژاپوروژیه امروز(سه شنبه) در آخرین همه پرسی الحاق به روسیه شرکت کردند. در همین حال قزاقستان اعلام کرده است که مخالف الحاق دونباس به روسیه است و این همه پرسی را به رسمیت نمی شناسد.
شهروندان جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک و همچنین مناطق آزاد شده خرسون و ژاپوروژیه در منطقه دونباس طی پنج روز، ۲۳ تا ۲۷ سپتامبر (یکم تا پنجم مهرماه) در همه پرسی الحاق به خاک روسیه آراء خود را به صندوق انداختند.
این در حالی است که در سال ۲۰۱۴ هم شبه جزیره کریمه با برگزاری همه پرسی به روسیه پیوست.
وزیر امور خارجه فرانسه امروز (سهشنبه) در سفری اعلام نشده وارد پایتخت اوکراین شد.
به گزارش پایگاه خبری العربیه، کاترین کولونا، وزیر امور خارجه فرانسه با انتشار پستی در رسانههای اجتماعی از ورودش به شهر کییف خبر داد.
وزیر امور خارجه فرانسه در پستی که برای اعلام این سفر از پیش اعلام نشده خود در توئیتر منتشر کرد، نوشت: "صبح بخیر اوکراین، خوش برگشتم."
او همچنین به زبان فرانسوی نیز نوشت: "صبح بخیر اوکراین، فرانسه در کنار شماست."
او عکسی از خودش در حال راه رفتن کنار سفیر فرانسه در اوکراین ضمیمه این پست کرده است.
وزیر خارجه انگلیس برگزاری همه پرسی در دو جمهوری تازه استقلال یافته اوکراین برای پیوستن به روسیه را مورد انتقاد قرار داد.
«جیمز کلورلی» امروز سه شنبه اعلام کرد که نتایج همه پرسی جعلی روسیه را به رسمیت نمی شناسیم و تحریم هایی را علیه مسئولین آن اعمال کردیم.
در حالیکه همه پرسی برای الحاق به روسیه در جمهوری های لوهانسک و دونتسک ادامه دارد، وزیر خارجه انگلیس مدعی شد همه پرسی روسیه اقدامی ناامیدکننده از سوی رئیس جمهور روسیه برای نشان دادن اوکراین به عنوان متجاوز است.
دولت انگلیس روز دوشنبه از اعمال تحریم های دیگری علیه روسیه به بهانه همه پرسی در اوکراین خبر داد. دولت انگلیس در این خصوص اعلام کرد که لندن ۹۲ نهاد و شخص روسی را به بهانه اجرای همه پرسی در اوکراین تحریم کرده است.
رئیسجمهوری روسیه در گفتوگو با همتای ترکیهای خود گفت، مسکو برای مذاکرات صلح با اوکراین آماده است، اما همزمان با تغییر وضعیت، شریاط هم عوض میشود.
به گزارش خبرگزاری تاس، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین گفت: ولادیمیر پوتین (رئیسجمهوری روسیه) در تماس تلفنی با رجب طیب اردوغان (رئیسجمهوری ترکیه) اعلام کرد که مسکو آماده مذاکره است، اما همزمان با تغییر وضعیت، شرایط نیز تغییر میکنند.
پیشتر، مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه اعلام کرد که پوتین در گفتوگویی با اردوغان در سمرقند تایید کرده که ازسرگیری گفتوگوها با کییف هنوز ممکن است.
دیمیتری پسکوف افزود، درباره مذاکرات، اصول تغییری نکردهاند. پوتین به اردوغان یادآوری کرده است که این طرف اوکراینی است که از مسیر مذاکره خارج شده است.
این سخنگوی کرملین گفت: به صورت کلی، اصول همان هستند، اهداف عملیات ویژه نظامی هم تغییری نکردهاند. همچنین در گفتوگوها بیان شد که طرف اوکراینی کاملا مسیر مذاکره را رها کرده است. به این دلیل، عملیات ویژه نظامی ادامه مییابد.
مدودف: حق داریم از سلاح هسته ای استفاده کنیم
دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه گفت: روسیه تمام تلاش خود را برای جلوگیری از ظهور سلاحهای هستهای در همسایگان متخاصم مانند اوکراین نازی انجام خواهد داد.
مدودف در تلگرام نوشت: دشمنان ما دوست دارند جملات فاخر بیان کنند. با اصطلاحات «آزادی»، «دموکراسی»، «ماموریت».
وی افزوده است: موضوع روزهای اخیر تهدید هستهای روسیه است. بایدن و تراس و سالیوانهای مختلف از روسیه می خواهند که دست خود را از "دکمه هستهای" بردارد. آنها با هم، دائماً ما را تهدید میکنند که اگر روسیه از سلاح هستهای استفاده کند، عواقب "هولناک" خواهد داشت.
مدودف نوشت: باید دوباره به شما یادآوری کنم - برای ناشنوایانی که فقط خودشان را می شنوند. روسیه حق دارد در صورت لزوم از سلاح هستهای استفاده کند. در موارد از پیش تعیین شده مطابق با اصول سیاست دولتی در زمینه بازدارندگی هسته ای، اگر ما یا متحدانمان با استفاده از این نوع سلاح مورد حمله قرار گیرند یا اگر تجاوز با استفاده از سلاح های متعارف موجودیت کشور ما را تهدید کند.
وی تصریح کرده است: رئیس جمهور روسیه اخیراً مستقیماً در این مورد صحبت کرد. علاوه بر این، ما هر کاری خواهیم کرد تا از ظهور سلاحهای هسته ای در همسایگان متخاصم خود جلوگیری کنیم. مثلاً در اوکراین نازی که امروزه مستقیماً توسط کشورهای ناتو کنترل می شود. بیهوده است که روی دلیل و اراده سیاسی رژیم کییف حساب کنیم. اما هنوز امیدی شکننده به عقل سلیم و احساس صیانت از خود وجود دارد. آنها درک میکنند که اگر تهدید روسیه از حد تعیین شده فراتر رود، ما باید پاسخ دهیم. بدون اینکه از کسی اجازه بگیریم، بدون مشورت طولانی و قطعا بلوف نیست.
مدودف تاکید کرده است: تصور کنید روسیه مجبور شود از مهیبترین سلاح علیه رژیم اوکراین استفاده کند، رژیمی که مرتکب یک اقدام تجاوزکارانه در مقیاس وسیع شده است که برای موجودیت کشور ما خطرناک است. من معتقدم که ناتو حتی در این شرایط مستقیماً در درگیری دخالت نخواهد کرد. به هر حال، امنیت واشنگتن، لندن و بروکسل برای ائتلاف آتلانتیک شمالی بسیار مهمتر از سرنوشت اوکراین در حال نابودی است که هیچ کس به آن نیاز ندارد، حتی اگر به وفور تسلیحات مختلف تامین شود. عرضه تسلیحات مدرن فقط یک تجارت برای کشورهای غربی است، اما به شدت در نفرت نسبت به ما نقش دارد.
موافقت کنگره آمریکا با کمک ۱۲ میلیارد دلاری جدید برای اوکراین
در ادامه حمایت دوحزبی قانونگذران آمریکایی از دولت کییف در مقابل حمله روسیه، منابع آگاه گفتند که مذاکرهکنندگان یک لایحه هزینهکرد موقت در کنگره روی درج حدود ۱۲ میلیارد دلار در بسته حمایتی نظامی و اقتصادی جدید به اوکراین توافق کردهاند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، این منابع که خواستند نامشان تا پیش از اعلام رسمی این خبر فاش نشود، گفتند که در پاسخ به درخواست دولت بایدن، این بودجه شامل ۴.۵ میلیارد دلار برای تامین قابلیتها و تجهیزات دفاعی برای اوکراین و همچنین ۲.۷ میلیارد دلار برای ادامه حمایتهای نظامی، اطلاعاتی و دیگر حمایتهای دفاعی میشود.
این بسته همچنین شامل ۴.۵ میلیارد دلار برای ادامه حمایت مستقیم بودجه از دولت کییف در سه ماهه آینده خواهد بود. یک مقام دولتی گفت که از این طریق دولت ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین میتواند به کارکنان ضروری حقوق بپردازد، از اوکراینیهایی که از جنگ فرار میکنند حمایت کند و سایر هزینههای حیاتی برای کمک به غیرنظامیان را پوشش دهد.
جو بایدن، رئیسجمهوری ایالات متحده در اوایل ماه جاری از کنگره خواست ۱۱.۷ میلیارد دلار کمک نظامی و اقتصادی اضطراری جدید برای اوکراین در لایحه هزینههای موقت ارائه کند. حمایت گستردهای در کنگره از سوی دموکراتهای همکار بایدن که کنترل شکننده بر مجلس نمایندگان و سنا دارند، و جمهوریخواهان برای کمک به اوکراین برای دفاع از خود پس از حمله روسیه وجود دارد.
کنگره با مهلت نیمه شب جمعه برای تصویب این لایحه هزینه مواجه است. این لایحه همچنین به طور موقت، طیف گستردهای از برنامههای دولت ایالات متحده را پوشش میدهد.
علاوه بر بودجه ذکر شده قبلی، این بسته شامل ۲ میلیارد دلار برای صنعت انرژی ایالات متحده، برای رسیدگی به تأثیر این جنگ و کاهش هزینههای انرژی در آینده است. همچنین به گفته یکی از منابع، این بسته شامل بودجه درخواستی برای اسکان مجدد آوارگان افغان میشود.
جدای از این، یک مقام آمریکایی گفت که دولت بایدن همچنین از کنگره خواسته تا ۳.۶ میلیارد دلار اعتبار بدهد که رئیسجمهوری آمریکا بتواند از طریق آن بگذارد تسلیحات بیشتری از انبار مهمات آمریکا منتقل شود. در هفت ماهی که از جنگ اوکراین میگذرد، واشنگتن و متحدانش میلیاردها دلار کمک امنیتی و اقتصادی به کییف فرستاده است.
گوترش: عصر اخاذی هسته ای پایان یافته است
دبیرکل سازمان ملل امروز (سهشنبه) در پیامی با تاکید بر اینکه دوران باجخواهی هستهای باید پایان یابد، گفت: هرگونه استفاده از سلاح هستهای، وقوع یک نبرد آخرالزمانی بشری را تحریک میکند.
«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل با انتشار پیامی در توییتر گفت: دوران باجخواهی هستهای باید پایان یابد. این ایده که هر کشوری میتواند وارد جنگ هستهای شود و پیروز از آن بیرون آید، مغشوش و درهم و برهم است... هرگونه استفاده از سلاح هستهای، وقوع یک نبرد آخرالزمانی بشری را تحریک میکند. باید عقبگرد کنیم.
گوترش پیش از آن هم در پیام دیگری گفت: سلاحهای هستهای مخربترین قدرتی هستند که تاکنون ساخته شدهاند. آنها هیچگونه امنیتی ارائه نمیدهند؛ فقط قتلعام و هرج و مرج به همراه دارند. حذف آنها بزرگترین هدیهای است که میتوانیم به نسلهای آینده بدهیم.
دبیرکل سازمان ملل در همین رابطه نوشت: خلع سلاح هستهای یک رویای آرمانشهری نیست. من از همه کشورها میخواهم که تنشها را کاهش دهند، خطر را کاهش دهند و اجماع جدیدی در مورد خنثی کردن تهدید هستهای برای همیشه ایجاد کنند. از بین بردن این ابزارهای مرگ، ممکن و ضروری است.
زلنسکی: دونتسک اولویت اصلی اوکراین است
ولادیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین گفت: دونتسک اولویت اصلی اوکراین است زیرا این شهر یکی از اهداف مهم روسیه است.
به گزارش رویترز، زلنسکی دوشنبه شب وضعیت نظامی در منطقه دونتسک در شرق اوکراین را دشوار توصیف کرد و گفت که وضعیت در منطقه دونتسک شدید است، ما هر کاری می کنیم تا فعالیت دشمن را مهار کنیم.