«تابناک» هر روز سعی دارد با انتخاب تیترهایی از حوزههای مهم خبری به خصوص سیاسی و اقتصادی، شما را در جریان اخباری مهم و اثرگذار قرار دهد که قطعا باید شنیده و خوانده شوند. در این بسته خبری، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی و اوضاع اقتصادی کشور انداخته میشود که مخاطبان با مطالعه آن به رهیافتهای مهمی از سیر وقایع اثرگذار کشور دست خواهند یافت.
اظهارات جنجالی خیابانی درباره علت باخت ایران و پیروزی عربستان
امروز ویدئویی در شبکههای اجتماعی وایرال شد که در آن جواد خیابانی، دلیل باخت سنگین ایران و پیروزی عربستان را چنین توضیح میداد: «عربستان برد، چون حمایت ملی مردم را پشت سرش داشت و ایران باخت، چون مردم از تیم ملی حمایت نکردند. تیمی که حمایت مردم را نداشته باشد دوزار هم نمیارزد.»
خیابانی ساعتی بعد با انتشار ویدئویی ادعا کرد که ویدئوی منتشره تقطیع شده است و بخشی از یک پاراگراف صحبت او بوده.
سلیمینمین: نباید با سلبریتی ها درگیر شویم
سلیمی نمین گفت: ما نباید با سلبریتی ها که یک قشر پر مصرفی هستند و هزینه هایشان زیاد است و به دنبال این هستند که امکاناتی را برای خودش به دست بیاورند درگیر شویم. این قشر غالباً می خواهد برخورداری داشته باشند و ما نباید خودمان را در مقابل این قشر قرار دهیم، در حالی که می توان به راحتی با آن ها تعاملاتی داشت.
جبلی: هر وقت منافع صداوسیما نادیده گرفته شود، شکایت می کنیم
رییس صداوسیما گفت: از هر پلتفرمی که قوانین را رعایت نکند، شکایت میکنیم. پیمان جبلی درباره دلیل شکایت صداوسیما از پلتفرم آپارات، اظهار کرد: بخش حقوقی ما نه فقط از آپارات که از هر حوزهای که قوانین را زیر پا بگذارد، شکایت میکند. وی ادامه داد: ما برای دفاع از حق خود از برخی پلتفرمها که حق کپی رایت و پخش را رعایت نکرده یا خلاف قانون عمل میکنند، شکایت میکنیم؛ البته شکایت ما برای بار اول نیست و هر وقت منافع سازمان صداوسیما با نقض قانون نادیده گرفته شود، شکایت کرده و مرجع صالح قضایی به شکایت رسیدگی میکند و ما هم تابع قانون هستیم. مدیرعامل صباایده و بنیانگذار آپارات و فیلیمو در توییتر خود از شکایت صداوسیما و ابلاغ آن خبر داده است. محمدجوادشکوری مقدم، در صفحه شخصی خود نوشت: امروز حکم جدید کیفری بنده با شکایت شاکی همیشگی، سازمان صدا و سیما از آپارات، صادر و ابلاغ شد. در این حکم، با عدم توجه به کاربر محور بودن آپارات، مسئولیت محتواهای صدا و سیما که توسط کاربران در سایت آپارات بارگذاری شده را متوجه مدیر سایت دانستهاند.
زبان مردم را متوجه میشویم؛ اما بعضی وقتها خودمان را میزنیم به متوجه نشدن
محمود عباسزاده مشکینی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی درباره اینکه مسئولانی همچون آقای ضرغامی میگویند من با بازجوی دهه هشتادی ها صحبت کردم میگوید من متوجه نمیشوم اینها چه میگویند، یا در یک فایل صوتی که منتشر شده است یکی از مسئولان میگوید ما با کسانی مواجه هستیم که چیزی برای از دست دادن ندارند و صحبت از گفتوگو به میان میآید؛ راه این گفتوگو چیست، گفت: کسی که مرتکب جرم میشود باید بازداشت شود. جرم هم مشخص است چیست. راههای اثباتش هم در قانون مشخص است. من اعتقاد دارم نه از این طرف بام باید بیفتیم نه از آن طرف بام. من شخصا حرف مردم را میفهمم. اینجوری نیست که حرف مردم فهمیدنی نباشد. چرا نمیفهمیم؟ اینها بچههای ما هستند. این دانشآموزانی که امروز در مدارس هستند، بچههای ما هستند؛ در مدارس خودمان تربیت شدند. پای صدا و سیمای خودمان نشستهاند؛ چرا نباید زبانشان را بفهمیم؟ تا به حال چهکار میکردیم که زبانشان را نفهمیدهایم؟ کجا غافل بودهایم؟ چرا نباید بفهمیم؟ اگر زبان مردم را نمیفهمیم چگونه در جایگاه مدیریت اداره امور مردم مینشینیم؟ چرا باید بنشینیم؟
وی با بیان این که اتفاقا من اعتقاد دارم ما زبان مردم را متوجه میشویم خوب هم متوجه میشویم؛ اما بعضی وقتها خودمان را میزنیم به متوجه نشدن، بیان کرد: آدم باید کمی جرأت ابراز نظر داشته باشد. الحمدالله نظام سیاسی ما یک نظام دموکراتیک بر مبنای نظام فکری اسلامی است و از گفتوگوی درست و منطق قوی استقبال میکند و به اصول اعتقاد داریم. به اصلاح در چارچوب هم باید اعتقاد داشته باشیم و داریم. برخی هم خدا را میخواهند هم خرما را؛ خیر، بعضی جاها دست زدن به تغییرات بزرگ و اصلاحات عمیق در چارچوب اصول نیاز است.
سخنگوی دولت: دلیل استعفای رستم قاسمی تشدید بیماری بود
سخنگوی دولت گفت: با توجه به استعفای آقای رستم قاسمی به دلیل تشدید بیماریشان، آقای افندیزاده به عنوان سرپرست این وزارتخانه در جلسه امروز هیات دولت حضور داشت. علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت صبح امروز چهارشنبه (2 آذر) در حاشیه هیات دولت در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: با توجه به استعفای آقای رستم قاسمی به دلیل تشدید بیماریشان، آقای افندیزاده به عنوان سرپرست این وزارتخانه در جلسه امروز هیات دولت حضور داشت. وی افزود: رئیسجمهور و اعضای دولت از ایشان قدردانی کردند و آرزوی شفای عاجل برای ایشان داشتند. به محض آغاز فعالیت مجلس در هفته جدید، وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی معرفی خواهد شد.
انسیه خزعلی: در فرهنگ مبتذل غربی، زن را با جسم مطرح میکنند
معاون سید ابراهیم رئیسی در امور زنان گفت: زن با عقل و توانمندیهایش، نه با جسم و ظاهر، در جامعه حاضر شود. اما در فرهنگ مبتذل غربی زن را با جسم مطرح میکنند. وقتی آن فرهنگ مبتذل در جامعه ترویج پیدا کند، بسیاری از توانمندیهای زن مغفول میماند و شکوفا نمیشود. از این روی، اسلام محدوده جنس را به خانواده اختصاص میدهد و زن مثل یک مرد و مثل سایر کسانی که در جامعه فعالیت دارند با فکر، ایدهها، خلاقیت، هنر و علم خود در جامعه ظاهر میشود. این فلسفه را پشت قوانین مربوط به حجاب میبینیم که چه اندازه به نفع زن است و میتواند تشبیه به کمربند ایمنی باشد که شاید محدودیتی ایجاد کند، ولی مصونیت، امنیت و حفظ حریم و حدودی برای زنان و دختران دارد. در این موارد باید کسانی که قانونگذارند توجه داشته باشند تا قانون بر مبنای حکمت و مصلحت جامعه باشد و طبیعتاً کار کارشناسی روی آن انجام بگیرد.
از قانون اعطای تابعیت به فرزندانِ مادران ایرانی سوءاستفادههای بسیاری شد
شهریار حیدری عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یازدهم با اشاره به قانون اعطای تابعیت از طریق مادر به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی گفت: بنا به ضرورت در یک مقطعی تابعیت برای فرزندان مادران ایرانی صادر شد، اما با کمال تاسف این قانون باعث سوءاستفاده بسیار زیادی در این موضوع شد و تقریبا حق و حقوق مادران ایرانی به گونهای زیر سوال رفت.
روایت وزیر ورزش از ایجاد مزاحمت و فحاشی در بازی ایران و انگلیس
حمید سجادی وزیر ورزش و جوانان گفت: پیش از شروع بازی با انگلستان مزاحمتی از روی سکوها با به کار بردن الفاظی غیرورزشی صورت گرفت. در حین بازی نیز کلمات غیرورزشی شنیده شد. روی سکوها نیز پرچمهای غیرمجازی وارد شده بود که تماشاچیان با هم درگیر شدند. خوشبختانه مسئولان انتظامی آنجا سامان دادند. به تیم ملی اهانتی نشد و ایرانیها در ورزشگاه به خوبی از تیم ملی حمایت کردند.
تسنیم: قدرت خرید ایرانیها از 101 ملت دنیا بیشتر است
تسنیم در گزارشی نوشت: به تازگی خبری در فضای مجازی دست به دست شده که در آن ریال ایران، بیارزشترین پول جهان معرفی شده است. ۱۸۰ پول ملی در دنیا بر اساس ارزش برابری خود با دلار آمریکا سنجیده شدهاند که در آن ریال ایران بهدلیل تعداد ارقام بیشتری که در برابر یک دلار آمریکا دارد، بیارزشترین پول ملی معرفی شده است. در واقع باید گفت این نوع ردهبندی پولهای ملی خودش بیارزشترین نوع ردهبندی محسوب میشود که هیچ جایگاهی در تعیین و تعریف شرایط اقتصادی یک کشور و مقایسه وضعیت اقتصادی کشورها با هم ندارد؛ اما یک شاخص مهم برای مقایسه اوضاع اقتصادی ملتها، میزان درآمد ملی سرانه آنها بر اساس شاخص قدرت خرید است. سازمان ملل در گزارش خود از سلسله گزارشهای توسعه انسانی میزان درآمد سرانه ملی ۱۹۳ کشور جهان در سال ۲۰۲۱ و بر اساس شاخص قدرت خرید را اعلام کرده است. این گزارش درآمد سرانه ملی ایران را ۱۳۰۰۱ دلار محاسبه کرده که با وجود اعمال سختترین تحریمها علیه اقتصاد ایران این رقم بیشتر از درآمد سرانه ملی ۱۰۱ کشور جهان است؛ یعنی حداقل، میتوان گفت اوضاع درآمدی ایرانیها و قدرت خرید آنها بهطور متوسط همچنان از ۱۰۱ ملت دنیا بیشتر است و قرار داشتن چند صفر اضافی روی اسکناسها نمیتواند ملاک خوبی برای سنجش وضعیت اقتصادی مردم کشورهای مختلف باشد.
واکنش وزارت جهاد کشاورزی به ادعای واردات مرغ منجمد
معاون امور دام و طیور وزارت جهاد کشاورزی درباره ادعای مرغداران مبنی بر مازاد مرغ تولیدی داخل و واردات مرغهای منجمد در یک گفت و گوی تلویزیونی گفت: از سال گذشته مجوزی برای واردات مرغ به کشور صادر نشده است. سال گذشته به دلیل اینکه عرضه مرغ نابسامان بود برای تنظیم بازار دولت موظف بود، کمبود مرغ را از طریق واردات پوشش دهد بنابراین مجوز واردات صادر شد. اولویت در رویکرد دولت برای تنظیم بازار تولیدات داخلی بوده و به همین دلیل وزارت جهاد کشاورزی مجوز صادرات به تولیدکنندگان نداد. حتی مجوزهای قبل هم باطل شد.
فاطمی امین: از طرف دولت هیچ مانعی برای واردات خودرو وجود ندارد
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: یک میلیارد یورو منابع برای واردات خودرو پیشبینی شده و الان تمام زیرساختها فراهم و ثبت سفارش آغاز شده است و از طرف دولت هیچ مانعی در این زمینه وجود ندارد.
سپردهگذاری ۵ میلیارد دلاری سعودیها در بانک مرکزی ترکیه
فاینانشیال تایمز: عربستان سعودی در حال مذاکره با دولت ترکیه برای سپردهگذاری ۵ میلیارد دلاری در بانک مرکزی این کشور هستند. این اقدام داراییهای حساب ذخیره ارزی ترکیه را افزایش خواهد داد و البته نشانهای دیگر از نزدیک شدن ترکیه و عربستان به فاصله چهار سال پس از قتل جمال خاشقجی، روزنامهنگار سعودی در سفارت عربستان در آنکاراست. یکی از مقامات وزارت اقتصاد عربستان گفت که ریاض و آنکارا درباره سپردهگذاری در بانک مرکزی ترکیه در حال مذاکره هستند. یکی از مقامات وزارت اقتصاد ترکیه هم این موضوع را تایید کرد وی گفت: مذاکرات تمام نشده، اما در مراحل پایانی است.