بین الملل تابناک: بمباران سنگین شمال سوریه توسط جنگندههای ترکیه، ارسال گسترده تجهیزات نظامی آمریکا به سوریه، پیام تهدیدآمیز حماس به اسرائیل، توافق بین دولت ونزوئلا و مخالفان و برگزاری رزمایش نظامی از سوی اسرائیل، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
بمباران سنگین شمال سوریه توسط جنگنده های ترکیه
بامداد یکشنبه، جنگنده های ارتش ترکیه، مواضع مختلفی از اهداف نیروهای کرد سوری و ارتش سوریه را هدف قرار دادند.
به گزارش سیریا لایومپ، بامداد یکشنبه حملات جنگندههای ارتش ترکیه در مناطق مختلفی از شمال سوریه ادامه یافت و در این حملات بخشهای مختلفی از مواضع نیروهای کرد سوری هدف بمباران قرار گرفت.
بر اساس گزارشها، در ساعات ابتدایی بامداد، جنگندههای ترکیه به مواضع مشترک گروه کردی یگانهای مدافع خلق (وای پی جی) و ارتش سوریه در تل رفعت و اطراف پایگاه هوایی مناق حمله کردند.
حمله جنگندههای ترکیه به پایگاه هوایی مناق در حومه شمالی حلب ـ که تحت کنترل نیروهای دموکراتیک سوریه و ارتش سوریه است ـ همچنین در ساعات بعدی بامداد نیز ادامه یافت.
پس از آن، جنگندههای ترکیه اهدافی را در روستای مرعاناز در حومه شمالی حلب که تحت کنترل نیروهای دموکراتیک سوریه است، هدف قرار دادند.
کاروان نظامی نیروهای مسلح ترکیه سپس به منطقه و گذرگاه مرزی اونجو پینار منتقل شد و آن گونه که منابع میدانی گزارش دادند، ارتش ترکیه از طریق گذرگاه باب السلمه به تقویت مواضع خود در این منطقه پرداخت.
همزمان شلیک توپخانه از پایگاههای نظامی ترکیه در جرابلس به سمت مواضع نیروهای دموکراتیک سوریه در حومه شرقی حلب نیز ادامه یافت و این بمباران تا ساعات نیمه بامداد همچنان ادامه داشته است.
به طور کلی گفته شده است که گلوله باران جنگندههای ترکیه در اطراف شهر کوبانی متمرکز شده است؛ شهری که سنگر مقاومت کردها در برابر داعش نیز به شمار میرود. این شهر که به عربی عین العرب نامیده میشود، اولویت اصلی ارتش ترکیه در صورت حمله احتمالی زمینی به شمال سوریه است.
همزمان گزارش شده که ارتش دولتی سوریه که با نیروهای کرد در این منطقه در یک جبهه قرار دارد، نیروهای کمکی قابل توجهی را به آنجا اعزام کرده است.
سازمان غیردولتی دیده بان حقوق بشر سوریه (OSDH) در همین ارتباط اعلام کرد که نیروهای ارتش سوریه، روز شنبه حدود ۲۰ خودروی زرهی از جمله تانک و توپخانه را در این جبهه واقع در مناطق شمالی سوریه مستقر کردند.
هواپیماهای ترکیه نیز شامگاه شنبه بر فراز مواضع ارتش سوریه در اطراف کوبانی شلیک کردند. آنکارا حزب کارگران کردستان (پکک) را عامل حملهای میداند که در ۱۳ نوامبر در استانبول شش کشته و بیش از ۸۰ زخمی بر جای گذاشت.
از سوی دیگر، همزمان با بمباران مناطقی از شمال سوریه توسط جنگندههای ترکیه، «مظلوم عبدی»، فرمانده نیروهای سوریه دموکراتیک که مورد حمایت آمریکاست، در یک کنفرانس مطبوعاتی در حسکه سوریه گفت که نیروهایش عملیات علیه گروه تروریستی داعش را به دلیل حملات ترکیه علیه شمال سوریه متوقف کرده اند.
بر اساس آمار سازمان دیده بان حقوق بشر سوریه، در جریان تشدید تنشها در پنج روز گذشته ۶۷ تن کشته و بیش از ۶۰ تن زخمی شده اند.
پیشتر «عبدالقادر سلوی» ستون نویس روزنامه حریت روز پنجشنبه در مطلبی اعلام کرده بود که عملیات جدید مرزی ترکیه در سوریه ممکن است پس از ماه دسامبر آغاز شود. بنا به نوشته این روزنامه ترکیهای، نیروهای مسلح این کشور در حال اجرای عملیات نظامی در عراق هستند. همچنین انتظار میرود، این عملیات در ماه دسامبر به پایان برسد. در نتیجه پس از آن شمارش معکوس برای عملیات زمینی نیروهای ارتش ترکیه در سوریه باید آغاز شود. به پیش بینی این روزنامه نگار ترک، این بار عملیات نظامی بسیار بزرگتری برای اجرا در سوریه در نظر گرفته شده است.
ارسال گسترده تجهیزات نظامی آمریکا به سوریه
دیدهبان حقوق بشر سوریه اعلام کرد که ائتلاف آمریکا تجهیزات نظامی گستردهای را به مناطق شمال و شرق سوریه منتقل کرد.
به گزارش شبکه خبری روسیا الیوم، دیدهبان حقوق بشر سوریه اعلام کرد: ائتلاف آمریکا تجهیزات نظامی گستردهای شامل ۱۰۰ کامیون را از شمال عراق به پایگاههایش در تل بیدر و قسرک در جنوب حسکه منتقل کرد.
به گفته دیده بان حقوق بشر سوریه، این ششمین کاروان نظامی است که طی ماه نوامبر به مناطق شمال و شرق سوریه منتقل شده است.
این اقدام همزمان با حملات هوایی ترکیه به شمال عراق و سوریه صورت میگیرد. حملات ترکیه علیه حزب کارگران کردستان(پ.ک.ک) و یگانهای مدافع خلق (ی.پ.گ) است.
جمعه نیز ائتلاف آمریکا، سی کامیون حامل مواد لجستیکی و تانکرهایی را به مناطق تحت سیطره نیروهای سوریه دموکراتیک (قسد) منتقل کرد.
پیام تهدیدآمیز حماس به اسرائیل
روزنامه الاخبار لبنان نوشت، با افزایش تهدیدات رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه در پی عملیات شهادتطلبانه در قدس، جنبش حماس پیام شدیداللحنی از طریق مصر به این رژیم فرستاد.
این روزنامه به نقل از منابعی در جنبش حماس نوشت، میانجیگران مصری با این جنبش تماس برقرار کردند تا اوضاع را پس از عملیات فلسطینیان در قدس اشغالی بررسی کنند که به کشته شدن یک صهیونیست و زخمی شدن ۲۲ تن دیگر منجر شد. رژیم صهیونیستی حماس را مسئول این عملیات دانسته و تهدید کرده است که بار دیگر سیاست ترور رهبران جنبش در غزه را از سر خواهد گرفت.
این منابع گفتند، حماس به این اتهامات پاسخ داده و آنها را تلاشی برای کاهش فشارهای داخلی اسرائیل با انتقال نبرد به نوار غزه توصیف کرده است. این جنبش در ادامه تهدید کرده است که بازگشت دشمن به سیاست ترور علاوه بر وقوع درگیریهای بزرگ با مقاومت فلسطین در غزه، لعن و نفرینی برای رژیم صهیونیستی و جرقهای برای راهاندازی موج بزرگ عملیات شهادتطلبانه به دنبال خواهد داشت.
به نوشته این روزنامه، این جنبش همچنین دشمن را از انجام عملیات نظامی یا امنیتی علیه نوار غزه برحذر داشت و تهدید کرد، واکنش امروز حماس مانند سال ۲۰۰۲ نخواهد بود و تمام شهرهای رژیم اشغالگر زیر آتش مقاومت قرار خواهند گرفت.
به گفته این منابع، مصریها قبلا پیام تهدیدآمیز رژیم صهیونیستی را به حماس رساندند، مبنی بر اینکه اگر ثابت شود این جنبش در پس عملیات قدس قرار دارد، نوار غزه پاسخ تندی دریافت خواهد کرد.
بامداد چهارشنبه، انفجار جداگانه در قدس اشغالی رخ داد که در اثر آن یک صهیونیست کشته و ۲۲ تن دیگر زخمی شدند.
توافق بین دولت ونزوئلا و مخالفان
روز شنبه، نمایندگان دولت و مخالفان دولت ونزوئلا بر سر تلاش برای بازگرداندن منابع مالی مسدود شده این کشور در آمریکا توافق کردند.
امضای این توافق در اولین روز از آغاز مذاکرات در مکزیکوسیتی بین دولت چپگرای نیکلاس مادورو، رئیسجمهور و احزاب اپوزیسیون صورت گرفت.
این توافق از هر دو طرف میخواهد در تأمین منابع برای کمکهای بشردوستانه، مراقبتهای پزشکی و تعمیر شبکه برق ونزوئلا که در معرض خاموشیهای مکرر است، همکاری کنند.
«داگ نایلندر»، میانجی نروژی، به امضاکنندگان یادآوری کرد، هرگونه اقدام یکجانبه از سوی هر یک از آنها که از شرایط توافق منحرف شود، توافقنامه را باطل میکند؛ هرچند متن اجازه میدهد ضمیمههایی اضافه شود.
نایلندر گفت، در حالی که جامعه بین المللی از گفتوگو حمایت میکند، پیشرفت این توافق به ونزوئلاییها بستگی خواهد داشت.
مارسلو ابرارد، وزیر امور خارجه مکزیک نیز به نمایندگی از میزبانان گفت: امضای توافق روز شنبه نشان دهنده «امید» برای آمریکای لاتین است.
گفتوگو بین دولت و مخالفان ونزوئلا سال گذشته آغاز شد، اما در اکتبر ۲۰۲۱ پس از بازداشت الکس ساب توسط ایالات متحده که با پاسپورت دیپلماتیک ونزوئلا در حال سفر بود، این مذاکرات متوقف شد. آمریکا الکس را به دلیل تلاشهایش برای کمک به کاراکاس پیرامون دور زدن تحریمهای شدید واشنگتن محاکمه کرد و این موضوع باعث شد تا مادورو مذاکرات را به حالت تعلیق درآورد.
اما ازسرگیری مذاکرات دوباره میان دو طرف پس از آن صورت گرفت که وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد که شرکت نفتی شورون مستقر در کالیفرنیا اجازه دارد فعالیتهای محدود خود را در ونزوئلا که دارای بزرگترین ذخایر نفت خام جهان است، آغاز کند.
مخالفان دولت ونزوئلا پیش از آغاز مذاکرات اعلام کرده بودند که در حال بازگشت به میز مذاکره در مکزیک هستند تا یک بار برای همیشه به توافقات ملموس و واقعی برای راهکارهای بحران انسانی دست یابند. این مذاکرات پس از میانجیگری های امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه، آلبرتو فرناندز رئیس جمهور آرژانتین و نیز واتیکان که اخیراً هیاتی را به کاراکاس اعزام کرد، از سرگرفته شد.
برگزاری رزمایش نظامی از سوی اسرائیل
منابع خبری بامداد یکشنبه گزارش دادند، ارتش رژیم صهیونیستی رزمایش نظامی در شمال فلسطین اشغالی برگزار میکند.
به گزارش خبرگزاری شهاب فلسطین، سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی گفت که نظامیان این رژیم از صبح یکشنبه تا روز پنجشنبه رزمایش نظامی در منطقه شمالی برگزار میکنند.
آویخای ادرعی افزود: هدف از این رزمایش، آمادگی نیروهای نظامی برای سناریوهای عملیاتی در چند جبهه و هماهنگی بین نیروهای زمینی و هوایی است.
ارتش رژیم صهیونیستی شهریور گذشته نیز رزمایش نظامی برگزار و در آن حمله به اهداف هوایی و زمینی با استفاده از تانک، بالگرد و پهپاد را شبیه سازی کرده بود.
رسانههای رژیم صهیونیستی سهشنبه گذشته نیز گزارش داده بودند که این رژیم و آمریکا هفته جاری رزمایش هوایی مشترک برگزار خواهند کرد.