بین الملل تابناک: توقیف نفتکش حامل سوخت قاچاق در خلیح فارس توسط سپاه، سفر امیرعبداللهیان به اردن برای شرکت در یک نشست منطقه ای، درخواست قدیروف از مسلمانان جهان برای اتحاد علیه ناتو، برگزاری رزمایش دریایی مشترک مصر و روسیه و زیان یک تریلیون دلاری اروپا به دلیل بحران انرژی از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
توقیف نفتکش حامل سوخت قاچاق در خلیح فارس توسط سپاه
پایگاه خبری شبکه العالم گزارش داد، نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، یک نفتکش حاوی ۳۳۰ هزار لیتر سوخت قاچاق را در آبهای خلیج فارس، توقیف و ۱۲ خدمه آن را بازداشت کرد؛ هنوز جزئیات بیشتری در این خبر منتشر نشده است.
سفر امیرعبداللهیان به اردن برای شرکت در یک نشست منطقه ای
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (دوشنبه) ۲۸ آذر ماه از حضور حسین امیرعبداللهیان در نشست بغداد ۲ در امان پایتخت اردن خبر داد.
وی در این باره گفت: در پی دعوت رسمی از آیتالله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشورمان برای شرکت در نشست بغداد ۲ در اردن، حسین امیرعبداللهیان به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران در این نشست شرکت خواهد کرد.
گفتنی است در این نشست که قرار است فردا (سهشنبه) ۲۹ آذر ماه مقاماتی از بحرین و عمان، مصر، عربستان، امارات عربی متحده، قطر، ترکیه، فرانسه و عراق نیز حضور دارند.
نخستین نشست بغداد با عنوان اوایل شهریورماه ۱۴۰۰ در بغداد برگزار شد. امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه،عبدالله دوم پادشاه اردن، عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر، تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر، محمد بن راشد نخستوزیر امارات عربی متحده، صباح خالد الصباح نخستوزیر کویت، یوسف العثیمن دبیرکل سازمان همکاری اسلامی، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه و فیصل بن فرحان وزیر خارجه عربستان سعودی از جمله حاضران در این نشست بودند.
در همین خصوص نیز ارتش اردن، شامگاه شنبه، اعلام کرد در راستای برگزاری امنیت نشست «همکاری و شراکت بغداد»، قصد دارد نیروهای نظامی این کشور را از جاده فرودگاه بینالمللی «الملکه علیاء» در عمان تا منطقه «البحر المیت» مستقر کند.
«فؤاد حسین» وزیر امور خارجه عراق هشتم دسامبر ماه جاری میلادی در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با همتای اردنی و مصری خود در امان -پایتخت اردن- اعلام کرده بود که انتظار میرود ایران و ترکیه نیز در این اجلاس شرکت کنند.
درخواست قدیروف از مسلمانان جهان برای اتحاد علیه ناتو
رمضان قدیروف، رهبر چچن در پیامی به زبان چینی از مسلمانان جهان خواست با "تلاشهای مشترک" خود علیه ناتو متحد شوند.
به گزارش اوکراینسکا پراودا، رمضان قدیروف در کانال تلگرامش نوشت: ظرف صد سال گذشته، آمریکا و اروپا دهها جنگ، کودتای نظامی و حمله را سازماندهی کردهاند و میلیونها غیرنظامی قربانی آنها شدهاند. آنها اکنون تهدید وحشتناکتری را ایجاد میکنند و تمامی ارزشهای اخلاقی را که مردم تمامی کشورها در طول حیاتشان ایجاده کردهاند، نابود میسازند.
وی تایید کرد: ثروت و تسلیحات آنها در برابر همبستگی، اراده و ایمان ما هیچ است.
رهبر چچن در ادامه پیامش خاطرنشان کرد: ائتلاف نظامی ناتو، وجود تمام دنیا را تهدید میکند؛ اما روسیه برعکس تصورات غرب، این شیطان را به چالش کشیده و بیشک به سمت پیروزی حرکت میکند.
رمضان قدیروف در پایان تصریح کرد: از تمامی مسلمانان میخواهم با برادرانشان در یک سمت بایستند و با هم علیه دشمن مشترک مقابله کنند، زیرا ناتو بزودی سرزمینهای آنان را نابود میکند؛ علت انتشار این متن به زبان چینی مشخص نشده است.
برگزاری رزمایش دریایی مشترک مصر و روسیه
ارتش مصر عصر یکشنبه از برگزاری رزمایش دریایی مشترک با روسیه در آبهای سرزمینی این کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاری آناتولی ترکیه، ارتش مصر از برگزاری رزمایش دریایی با نیروهای روسیه در قالب یک طرح آموزشی مشترک خبر داد که دورهای برگزار میشود.
سرهنگ غریب عبدالحافظ سخنگوی ارتش مصر گفت: نیروی دریایی مصر و روسیه رزمایش مشترک دریایی «پل دوستی - ۵» را برگزار کردند.
وی بدون ذکر تاریخ شروع و شمار نیروهای شرکت کننده در این رزمایش، افزود: فعالیتهای رزمایش مشترک دریایی پل دوستی ۵ که توسط یگانهای نیروی دریایی مصر و روسیه طی چند روز در آبهای سرزمینی مصر انجام شد، به پایان رسید.
سخنگوی ارتش مصر اضافه کرد، این رزمایش در چارچوب برنامه آموزشی مشترک نیروهای مسلح مصر منظم در ارتباط با روابط نظامی مشترک و تبادل تجربیات با همتایان خود در همه کشورها انجام شده است.
رزمایش نظامی «پل دوستی» بین مسکو و قاهره در سال ۲۰۱۵ در آبهای سرزمینی مصر آغاز شد. دومین دوره آن در دسامبر ۲۰۱۹، سومین دوره در نوامبر ۲۰۲۰ در نووروسیسک و پایگاه آموزشی نیروی ناوگان دریایی دریای سیاه و چهارمین دوره آن نیز در دسامبر ۲۰۲۱ در آبهای سرزمینی مصر انجام شد.
زیان یک تریلیون دلاری اروپا به دلیل بحران انرژی
خبرگزاری بلومبرگ از زیان یک تریلیون دلاری اروپا به دلیل بحران انرژی و صرف نظر کردن از گاز روسیه بخاطر تحریمها علیه این کشور خبر داد.
بر اساس این گزارش، بلومبرگ علت این زیان هنگفت را افزایش قیمت برق شرکتها و مصرف کنندگان اروپایی دانست.
بلومبرگ همچنین پیش بینی کرد، این تنها آغاز بزرگترین بحران انرژی طی دهههای اخیر در اروپاست و بعد از فصل زمستان مخازن گاز آنها خالی خواهد شد و با توجه به شرایطی که کمترین میزان گاز روسیه را دریافت میکنند پر کردن مخازن دشوار خواهد بود.
بلومبرگ در عین حال افزود، اوضاع متشنج پیرامون صادرات گاز مایع به اروپا دست کم تا سال ۲۰۲۶ که قطر و ایالات متحده بتوانند تولید گاز خود را افزایش دهند، تداوم خواهد داشت.
تحلیلگران بلومبرگ گفتند، اگر قیمت گاز در اتحادیه اروپا بار دیگر افزایش یافته و به ۲۱۰ یورو برای هر مگاوات ساعت برسد، اروپا بجای رکود با فروپاشی اقتصادی شدیدی مواجه خواهد شد.
ذکر این مهم لازم است که ارتش روسیه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) «عملیات نظامی ویژه» خود را در شرق اوکراین آغاز کرد؛ مقامات ارشد دولت روسیه میگویند، این عملیات در پاسخ به درخواست سران جمهوریهای خودمختار دونتسک و لوهانسک برای حفاظت از آنها در برابر نیروهای اوکراینی آغاز شده است. به نوشته اسپوتنیک، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه گفته است که هدف از این عملیات «حمایت از مردمی است که بیش از هشت سال تحت نسلکشی و آزار و اذیت رژیم کییف قرار داشتند.»
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه گفته بود، هدف از این عملیات «حمایت از مردمی است که بیش از هشت سال تحت نسل کشی و آزار و اذیت رژیم کی یف قرار داشتند.»
آمریکا و کشورهای غربی برای مقابله با پیشروی ارتش روسیه، ضمن ارسال انواع تسلیحات پیشرفته به ارتش اوکراین، تاکنون تحریمهای زیادی علیه روسیه اعمال کردهاند. از سوی دیگر، «سرگئی لاوروف»، وزیر خارجه روسیه نیز گفته است هر گونه محموله و کاروانِ حامل تسلیحات نظامی برای اوکراین، هدفی مشروع برای نیروهای روسیه است.
این در حالی است که «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه، اقدامات غرب علیه روسیه را «جنگ اقتصادی» خواند و تأکید کرد: غرب تحریمهای تهاجمی و بیسابقهای را علیه روسیه به اجرا گذاشت که هدف آن از بین بردن اقتصاد ما در کوتاه مدت، سرقت ذخایر ارزی ما، سقوط پول ملی (روبل) و ایجاد تورم ویرانگر بود، اما غرب به هیچ یک از این اهداف نرسید.