بین الملل تابناک: نامه نماینده ایران به شورای امنیت درباره اتهامات اسرائیل، درخواست هادی العامری برای خروج فوری تمام نیروهای بیگانه از خاک عراق، انتخاب رئیس جدید مجلس نمایندگان آمریکا، امضای توافق نظامی بین ژاپن و انگلیس و رایزنی وزرای خارجه ایران و پاکستان پیرامون اوضاع فلسطین، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
نامه نماینده ایران به شورای امنیت درباره اتهامات اسرائیل
در پی تلاش نماینده رژیم صهیونیستی در نشست شورای امنیت به منظور انحراف موضوع جلسه از رسیدگی به بحرانی که این رژیم در هتک حرمت مسجدالاقصی ایجاد کرده است و درخواست از شورای امنیت برای بررسی اتهاماتی که او متوجه ایران میداند، نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک با ارسال نامهای به رئیس شورای امنیت سازمان ملل، با اشاره به نشست اضطراری شورا در مورد وضعیت خاورمیانه، از جمله مساله فلسطین اتهامات بی اساس رژیم صهیونیستی علیه ایران را محکوم کرد.
امیرسعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک در این نامه تصریح کرد: هدف این اتهامات بی اساس، منحرف کردن توجه جامعه بینالمللی از جنایات جاری و نقض جدی قوانین بینالمللی رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین است.
نماینده ایران در ادامه با اشاره به وقایع اخیر در هتک حرمت مسجدالاقصی عنوان کرد: مایه تاسف است که اقدامات رژیم صهیونیستی در نقض جدی حقوق بشر و قوانین بشردوستانه بینالمللی در اراضی اشغالی فلسطین، از جمله اقدامات توهین آمیز سیستماتیک و آشکار و هتک حرمت اماکن مقدس و شریف از سوی جامعه جهانی عواقبی ندارد.
امیرسعید ایروانی با اشاره به حساسیت مسلمانان جهان نسبت به هرگونه هتک حرمت اماکن مقدسشان افزود: اگر جامعه بینالمللی، به ویژه شورای امنیت، در قبال تجاوزات مستمر رژیم صهیونیستی سکوت کند، این رژیم جرات پیدا میکند تا به جنایات و تجاوزات بیشتر ادامه دهد.
نماینده ایران در سازمان ملل در پایان تاکید کرد: از شورای امنیت میخواهیم که نقضها و جنایات مداوم رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی فلسطین را محکوم و همچنین این رژیم بیقانون را وادار کند که به شدت به قوانین بینالمللی از جمله قطعنامههای مربوطه سازمان ملل متحد پایبند باشد.
درخواست هادی العامری برای خروج فوری تمام نیروهای بیگانه از خاک عراق
«هادی العامری» رئیس ائتلاف «الفتح» در عراق، ظهر جمعه، در بیانیهای ضمن تبریک سالروز شکلگیری ارتش عراق، تأکید کرد که این کشور به نیروهای رزمی بیگانه هیچ نیازی ندارد.
بنا بر گزارش وبگاه «ایرث نیوز»، هادی العامری با اشاره به اقدامات ارتش عراق در سالهای گذشته و تشکر و قدردانی از نیروهای این کشور، در بخشی از بیانیه خود عنوان کرد که دستاوردهای ارتش عراق «نشانگر شایستگی کامل و آمادگی آنها برای انجام وظایف به منظور حفظ امنیت و ثبات بدون نیاز به حضور نیروهای بیگانه در خاک عراق است که واقعیت عدم نیاز به آنها را ثابت کرده است، از این روی ما خواستار خروج فوری تمام نیروهای رزمی بیگانه و برقراری کامل حاکمیت ملی هستیم.»
انتخاب رئیس جدید مجلس نمایندگان آمریکا
رسانههای آمریکایی گزارش دادند، «کوین مککارتی» نماینده جمهوریخواه پس از چند روز مذاکره و رایگیری ناموفق سرانجام توانست در دور پانزدهم رایگیری، آرای لازم برای تصدی ریاست مجلس نمایندگان آمریکا را کسب کند.
حزب جمهوریخواه، برتری بسیار اندکی نسبت به حزب دموکرات در مجلس نمایندگان آمریکا با ۲۲۲ کرسی در مقابل ۲۱۲ کرسی دارد. در این رایگیری ۴۲۸ عضو مجلس نمایندگان رای دادند که مککارتی توانست ۲۱۶ رای اکثریت را کسب کند. حکیم جفریز نامزد دموکرات ۲۱۲ رای به دست آورد.
مککارتی نماینده کالیفرنیاست و پیشر رهبر اقلیت مجلس نمایندگان آمریکا بود. او متعهد شده که تحقیقات متعددی را درباره بایدن و دولتش آغاز کند.
جو بایدن که حزبش اکثریت مجلس نمایندگان را در انتخابات میاندورهای کنگره از دست داد، در پیامی انتخاب مککارتی را تبریک گفت و افزود، آماده همکاری با جمهوریخواهان است. دونالد ترامپ هم که از نامزدی وی حمایت کره بود، انتخاب او را تبریک گفت.
پیشتر، تفرقه جمهوریخواهان برای انتخاب رئیس با استهزای جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا مواجه شد؛ او در این باره گفته بود اگر جنگ داخلی میان جمهوریخواهان در مجلس نمایندگان ادامه یابد، ممکن است غیرمنتظرهترین نامزد و حتی یک تازهکار به ریاست این نهاد انتخاب شود؛ این نخستین بار در طول یک سده بود که انتخاب رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به چند دور رایگیری نیاز پیدا میکرد. طولانیترین رأیگیری در تاریخ آمریکا در سال ۱۸۵۵ بود که ۱۳۳ دور در طول دو ماه از دسامبر ۱۸۵۵ تا فوریه ۱۸۵۶ زمان برد.
مککارتی با یک گروه مخالف در حزب جمهوریخواه مقابله کرد که خواستار تغییرات در نحوه عملکرد مجلس نمایندگان هستند؛ هرچند او در برابر بسیاری از خواستههای آنها تسلیم شده بود.
امضای توافق نظامی بین ژاپن و انگلیس
روز جمعه، یک روزنامه ژاپنی از امضای توافق نظامی بین توکیو و لندن در هفته آینده برای تقابل با تهدیدات چین و روسیه خبر داد.
روزنامه یومیوری ژاپن در گزارشی از امضای توافق دسترسی متقابل برای افسران نظامی دو کشور بین توکیو و لندن در حاشیه دیدار فومیو کیشیدا نخست وزیر ژاپن با ریشی سوناک همتای انگلیسی در هفته آینده خبر داد.
یومیوری به نقل از منابع دولتی، هدف از امضای این توافق بین توکیو و لندن را تسهیل قوانین کنترل مهاجرین برای افسران نظامی دو کشور ارزیابی کرد و نوشت: انگلیس و ژاپن در حال تقویت همکاری های نظامی برای مقابله با تهدیدات روسیه و چین هستند.
ژاپن، انگلیس و ایتالیا ماه گذشته از پروژه مشترک برای ساخت نسل جدید هواپیماهای جنگنده خبر دادند که اولین توافق همکاری دفاعی با یک کشور بیگانه به جز آمریکا، از زمان جنگ جهانی دوم است.
کیشیدا قرار است دهم و یازدهم ژانویه از انگلیس دیدار کند. وی در یک سفر دوره ای به کشورهای عضو گروه هفت، از فرانسه، ایتالیا، کانادا و آمریکا نیز دیدار خواهد کرد.
رایزنی وزرای خارجه ایران و پاکستان پیرامون اوضاع فلسطین
وزیر امور خارجه پاکستان از رایزنی تلفنی با همتای ایرانی خود درباره اوضاع فلسطین اشغالی پس از اقدام توهین آمیز وزیر تندرو کابینه رژیم صهیونیستی در یورش به مسجدالاقصی خبر داد.
«بلاول بوتو زرداری» در حساب کاربری رسمی خود در توییتر اعلام کرد: با «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران درباره فلسطین تلفنی رایزنی کردم.
وی با ابراز خرسندی از گفتوگو با امیر عبداللهیان افزود: در این ارتباط وضعیت فلسطین پس از اقدام اخیر وزیر رژیم صهیونیستی در یورش به مسجدالاقصی مورد بررسی قرار گرفت.
زرداری اعلام کرد: پاکستان این اقدام تحریک آمیز اسرائیل را به شدت محکوم و بار دیگر بر موضع خود مبنی بر تشکیل کشور مستقل فلسطین براساس مرزهای قبل از سال ۱۹۶۷ به پایتختی قدس شریف مطابق با قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل و سازمان همکاری اسلامی تاکید میکند.
روز چهارشنبه، وزارت امور خارجه پاکستان طی بیانیهای، نقض حرمت مسجد الاقصی توسط وزیر رژیم صهیونیستی را قویا محکوم کرد و این اقدام را باعث تشدید اوضاع سرزمینهای اشغالی فلسطین دانست.
ایتامار بن گویر، وزیر جدید امنیت داخلی رژیم صهیونیستی چند روز پیش در نخستین هفته کاری خود به همراه گروه دیگری از صهیونیستها با حمایت نظامیان این رژیم در اقدامی تحریکآمیز به مسجد الاقصی یورش برد؛ این اقدام با واکنش گسترده مسلمانان روبهرو شد و دولتهای کشورهای اسلامی از جمله جمهوری اسلامی ایران این اقدام بن گویر را محکوم کردند.