به گزارش تابناک به نقل از اکوایران: با پایان محدودیتهای کرونایی در سال ۲۰۲۲ و بازگشایی سالنهای سینما و تئاتر، صنعت سینما جان تازهای گرفت. اگرچه هنوز سطح فروش سینما به دوران پیش از پاندمی برنگشته است اما ۱۰ فیلم برتر باکس آفیس در ایالات متحده و جهان توانستند بهمراتب، بیش از همتایان خود در سال ۲۰۲۱ بفروشند.
با اینکه به دلیل تأخیر کرونایی در تولید برخی فیلمهای بزرگ، این پروژهها به سال ۲۰۲۲ موکول شده بودند، فیلم دوستان نتوانستند؛ مانند سالهای قبل، شاهد عناوین بزرگ یا بهاصطلاح «بلاک باستر» باشند. اکثر فیلمهای پرفروش نیز دنباله مجموعههای محبوب بهحساب میآیند. فیلمهایی که دیگر سرمایهگذاری امنی برای کمپانیهای سینمایی شده تا با کمترین زحمت بتوانند بیشترین مشتری را به سالنهای نمایش بکشانند.
بازگشت قدرتمند جیمز کامرون با راه آب
درآمد جهانی فروش فیلمها با ۲۷ درصد افزایش نسبت به سال ۲۰۲۱، در سال ۲۰۲۲ به ۲۵.۹ میلیارد دلار رسید. اگرچه نسبت به متوسط سالهای ۲۰۱۹-۲۰۱۷، ۳۵ درصد کمتر است.
با وجود پیشتازی چین در فروش سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱، آمریکا توانست با فروش ۷.۵ میلیارد جایگاه اول را کسب کند. چین نیز با ۴.۳۳ میلیارد دلار و ۳۶ درصد کاهش نسبت به سال ۲۰۲۱، در رتبه دوم قرار گرفت. این رقم نسبت به متوسط سهساله پیش از پاندمی، ۴۹ درصد کمتر بود و حتی طبق برخی تحلیلها، کمترین فروش آن در ۱۱ سال گذشته محسوب میشود.
مجموع سهم بازار سینمایی اروپا، خاورمیانه و آفریقا، ۷.۱ میلیارد دلار بود که نسبت به متوسط سهساله پیش از کرونا ۳۱ درصد کاهش و نسبت به ۲۰۲۱، ۵۲ درصد بیشتر بود. انتظار میرود فروش کل بازار جهانی (به غیر از آمریکا و چین) حدود ۱۴ میلیارد دلار باشد. یعنی ۵۵ درصد سود بیشتر نسبت به سال ۲۰۲۱ و ۲۹ درصد ضرر نسبت به متوسط سهساله قبل از شیوع کرونا. هر سه منطقه مذکور در مقایسه با باکس آفیس چین و آمریکا عملکرد بهتری نسبت به میانگین ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹ داشتند.
منطقه آسیا - اقیانوسیه (به غیر چین) توانست نزدیک به ۵.۲ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲ درآمد داشته باشد که ۲۶ درصد کمتر از متوسط سهساله قبل از پاندمی و ۴۹ درصد بیش از سال ۲۰۲۱ محسوب میشود. ژاپن نیز تنها با ۹.۴ درصد کاهش نسبت به میانگین سهساله، ۱.۵ میلیارد دلار فروش داشت.
اما ضعیفترین عملکرد برای کشور روسیه بود که ۴۳ درصد نسبت به سال ۲۰۲۱ و ۵۷ درصد نسبت به سهساله پیش از پاندمی، فروش کمتری داشت.
با این حساب و به غیر از هند که هنوز آمار نهایی آن منتشر نشده است، ۱۵ بازار سینمایی برتر جهانی به این ترتیباند:
چین: ۴.۳ میلیارد دلار
ژاپن: ۱.۵ میلیارد دلار
بریتانیا: ۱.۲ میلیارد دلار
فرانسه: ۱.۱ میلیارد دلار
کره جنوبی: ۰.۹ میلیارد دلار
آلمان: ۰.۸ میلیارد دلار
استرالیا: ۰.۶۴ میلیارد دلار
مکزیک: ۰.۶۳ میلیارد دلار
اسپانیا: 0.۴ میلیارد دلار
برزیل: ۰.35 میلیارد دلار
ایتالیا: ۰.۳۳ میلیارد دلار
روسیه: ۰.۳۱ میلیارد دلار
هلند: ۰.۲۷ میلیارد دلار
عربستان سعودی: ۰.۲۵ میلیارد دلار
و امارات متحده عربی: ۰.۱۶ میلیارد دلار.