چگونه جنگ اوکراین ضعف‌های ناتو را آشکار کرد؟

یک روزنامه آلمانی در مطلبی به بررسی تغییراتی که جنگ اوکراین روی ناتو ایجاد کرد پرداخته و به آشکار شدن ضعف‌های این ائتلاف در جریان این جنگ اشاره کرد.
کد خبر: ۱۱۶۴۴۸۷
|
۲۹ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۷:۳۲ 18 February 2023
|
4832 بازدید


به گزارش تابناک به نقل از تسنیم، روزنامه "تاگس شاو" آلمان در مطلبی با عنوان چگونه جنگ روسیه اوکراین را تغییر داده است، نوشت: جنگ روسیه علیه اوکراین ناتو را از روی ضرورت تغییر داده است. زیرا پوتین و حمله‌های بی امان او نقاط ضعف ائتلاف را آشکار کرده است.

در ادامه این مطلب آمده است: حمله پوتین به اوکراین نقاط ضعف ناتو را آشکار کرد. اروپایی‌ها مسئول بیشتر این ضعف‌ها هستند چرا که سیستم‌های تسلیحاتی بسیار زیادی در این منطقه وجود دارد که با هم کار نمی‌کنند. تانک‌های بی‌شماری هستند که سال‌ها تنها آمار را زیبا کرده‌اند اما اکنون کاملاً غیرقابل استفاده هستند.

در ادامه این مطلب آمده است: جنگ اوکراین ضعف دیگری را آشکار کرد: مهمات کافی در اروپا وجود ندارد. این همان چیزی است که ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو هم در این هفته متوجه آن شده و اعتراف کرد که ذخایر مهمات خالی است. وی در این باره گفت: اگر امروز برای توپخانه سنگین مهمات سفارش دهید، تا دو سال آن را به دست نمی آورید. استولتنبرگ می‌گوید که ممکن است بیشتر هم طول بکشد.

وی تاکید کرد: جنگ در اوکراین مقادیر زیادی مهمات مصرف می‌کند، که ذخایر متفقین را تخلیه می‌کند. هر روز مهمات بسیار بیشتر از تولید این صنعت شلیک می شود. دبیرکل ناتو درخواست کرد: شرکت‌های تسلیحاتی لطفاً در نوبت های شبانه روزی از جمله در شب کار کنند.

اتحاد ناتو البته قوانین عرضه‌ای دارد، اما به جز آمریکایی‌ها، به ندرت هیچ کشوری از آنها پیروی کرد. تخمین زده می‌شود که هیچ کشور اتحادیه اروپا برای بیش از یک هفته مهمات کافی نداشته باشد.

در ادامه این مطلب آمده است: حمله 24 فوریه روسیه علیه اوکراین برای ناتو غافلگیرکننده نبود. چند روز قبل استولتنبرگ آخرین هشدار را به مسکو ارسال کرده بود. استولتنبرگ به کرملین هشدار داد و اعلام کرد که ناتو برای دفاع از قلمرو خود هر کاری که لازم باشد انجام خواهد داد. وی تاکید کرد که ضمانت کمک اعمال می‌شود و حمله به یک عضو به عنوان حمله به همه حساب می‌شود.

با این حال، این تضمین فقط برای کشورهای عضو خود این ائتلاف اعمال می شود. از ابتدای جنگ، ناتو استراتژی دوگانه‌ای را برای اوکراین دنبال می‌کند. اوکراین از حمایت تسلیحاتی گسترده برخوردار است، اما نه به هر قیمتی و نه به قیمت تبدیل شدن ناتو به یک حزب جنگی.

توبیاس دبیل، استاد روابط بین‌الملل در دانشگاه دویسبورگ-اسن، می‌گوید: این استراتژی تا حد زیادی جواب داده است . یکی اینکه از ایجاد مناطق پرواز ممنوع بر فراز اوکراین به عنوان مثال، که به مداخله فوری ناتو مرتبط است، اجتناب کرده است. وی تاکید کرد: ما در مورد تحویل هواپیماهای جنگی که طبق قوانین بین‌المللی به منطقه خاکستری ختم می‌شد محتاط بوده‌ایم.

در این شرایط تونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا هم می‌گوید که او هرگز ناتو را "قوی‌تر یا متنوع تر" از این ندیده است، حداقل در 30 سال گذشته که در سیاست خارجی و امنیتی فعال بوده است.

در ادامه این مطلب آمده است: کارشناسان امنیتی اروپا امیدوارند که وحدت جدید در اتحاد، مبنای جدیدی برای در نهایت رسیدگی به مشکلات ساختاری این ائتلاف نظامی باشد. بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان در نشست ناتو در بروکسل گفت: مشاجره بر سر تحویل تانک‌های مشترک و فاجعه کمبود مهمات - اگر یک درس باشد آن این است که نیاز به استانداردهای مشترک برای سلاح و مهمات در اروپا وجود دارد.

با این حال این طرح تاکنون، تقریباً همیشه به دلیل منافع ملی فردی اعضاء شکست خورده است. 27 وزیر دفاع در اتحادیه اروپا هستند که همگی از سفارش تانک‌های مارک ملی خود، هویتزرهای مارک دار و تفنگ‌های تهاجمی مارک خود خوشحال هستند. علیرغم برنامه‌هایی که اتحادیه اروپا راه اندازی کرده است، همکاری‌های فعالانه مشترک نادر است. از نظر سیاست تسلیحاتی، اتحادیه اروپا هنوز یک لحاف تکه تکه است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟