«تابناک» هر روز سعی دارد با انتخاب تیترهایی از حوزههای مهم خبری به خصوص سیاسی و اقتصادی، شما را در جریان اخباری مهم و اثرگذار قرار دهد که قطعا باید شنیده و خوانده شوند. در این بسته خبری، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی و اوضاع اقتصادی کشور انداخته میشود که مخاطبان با مطالعه آن به رهیافتهای مهمی از سیر وقایع اثرگذار کشور دست خواهند یافت.
مقام وزارت کار: ممکن است مجبور شویم برای پرداخت حقوق بازنشستگی، کیش و قشم را بفروشیم
مدیرکل بیمههای اجتماعی وزارت کار: ممکن است به جایی برسیم که مجبور شویم کیش، قشم و خوزستان را بفروشیم تا بتوانیم حقوق بازنشستگان را بدهیم. سجاد پادام گفت: کشور یونان ۱۰۰ جزیره فروخت تا بتواند مطالبات بازنشستگانش را بدهد، ما هم به زودی به این وضعیت دچار میشویم. حتی اگر سه میلیون بشکه نفت را بدون تحریم بفروشیم و پولش را کامل بگیریم، باز هم نمیتوانیم بحران بازنشستگان را حل کنیم. باید در ۵ ماه ۸۵ هزار میلیارد کار عمرانی میکردیم ولی فقط ۱۳ هزار میلیارد اجرایی شده؛ یعنی ۲۰ درصد.
همسر شهید حمیدرضا الداغی: همسرم به خاطر هیچ جناح و سیاستی این کار را نکرد و بسیجی نبود
همسر شهید حمیدرضا الداغی، شهروندی که در دفاع از یک دختر جوان کشته شد در این ویدئو میگوید: کار همسرم بخاطر هیچ جناح و سیاستی نبوده. اون فیلم آنقدر واضح است که هیچ حرف و حدیثی ندارد. حمید از دختری دفاع کرد که بیحجاب نبود و اون پسر هم مامور نبود و خودش هم بسیجی نیست. هیچکس نمیتونه این رو به هیچ موضوع دیگهای بچسبونه. نه داخل و نه خارج.
برای افسانه بایگان و فاطمه معتمد آریا پرونده قضایی تشکیل شده
خبرگزاری تسنیم نوشت: برای افسانه بایگان و فاطمه معتمدآریا از بازیگران سینما و تلویزیون به دلیل کشف حجاب و تشویش اذهان عمومی پرونده قضایی تشکیل و به مقامات قضایی ارسال شده است. بر اساس این خبر، در چند روز گذشته این دو بازیگر در مراسم بزرگداشت یکی دیگر از بازیگران بدون حجاب حضور یافته و عکسهای آنها به سرعت در فضای مجازی منتشر شده بود و مردم خواهان برخورد با این بازیگران شده بودند.
اجاره نشینی اشتراکی در تهران در پی افزایش اجاره بها
خبرگزاری مهر نوش: بررسی ها نشان می دهد که خریدار ملک زیاد است اما فروشنده ای نیست؛ همچنین وضعیت گرانی اجاره بهای مسکن هم موجب شده تا مستاجران خانه ها را شریکی اجاره کنند. بررسیهای میدانی نشان داده است که کمتر کسی خانه خود را میفروشد و از سوی دیگر تقاضای خرید خانه نیز افزایش پیدا کرد. از این رکود مستأجران هم بی نصیب نماندند و صاحبخانه ها براساس نیاز خود خانه را اجاره میدهند. یکی از مشاورین املاک در محدوده تهرانپارس به مهر گفت: روزانه حدود ۱۰ نفر برای خرید خانه مراجعه میکنند اما تنها جواب ما این است که خانه برای فروش کم شده است و افرادی حاضر به فروش خانه هستند که خانه قدیمی را با قیمت نوساز معامله میکنند. که از این جهت خریدار هم پشیمان از خرید میشود. وی در ادامه در خصوص وضعیت اجاره بها گفت: در این منطقه اجاره بها نسبت به سال گذشته افزایش قابل توجهی داشته اما نکتهای که جلب توجه میکند این است که دو یا سه خانواده، یک خانه ۱۲۰ متری را اجاره میکنند تا هم رهن و هم اجاره بها را نصف پرداخت کنند.
واحدهای صنفی فرزاد فرزین و پسر قلعه نوعی اخطار پلمب گرفتند
تسنیم: رستوران "لبینا" متعلق به فرزاد فرزین خواننده و همچنین "جگرسرای سامان طلا" متعلق به سامان فصلی و هوتن قلعه نوعی (فرزند امیر قلعه نوعی) بعلت کشف حجاب و بی توجهی به تذکر و تعهدات متعدد قبلی، اخطاریه پلمب دریافت کردهاند.
بازداشت یکی از اعضای دفتر زاکانی
مهدی عباسی در تذکر پیش از دستور خود در یکصد و چهل و چهارمین جلسه دوره ششم شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اینکه در مبارزه با فساد نباید هیچگونه تبعیضی دیده شود، گفت: بنا بر بیانات مقام معظم رهبری، کسی که آلوده به فساد باشد، قادر نخواهد بود با فساد مقابله کند. قرار بود پیش از عید موضوعاتی از اتفاقات شهرداری مطرح کنم که پریشب متوجه شدم یکی از اعضای دفتر شهردار تهران به دلیل اتهامات مالی بازداشت شده است. عباسی با بیان این که عناصری در سال گذشته نیز در دفتر شهردار تهران بازداشت شده بودند، اظهار داشت: سوالاتی مطرح است که چه کسانی، این افراد را وارد شهرداری کرده و به آنها مسئولیت دادهاند و این افراد با چه کسانی روابط مالی دارند؟ عضو شورای شهر تهران ادامه داد: افرادی هستند که از آنها اخاذی شده و مورد ظلم قرار گرفتهاند و اگر صلاح دیده شود، آمادگی دارند در صحن شورا حاضر شوند و باید این اتفاقات رمزگشایی شود. عباسی تاکید کرد: خلاف واقع را پشت سر هم تکرار کردن شاید افکار عمومی را قانع کند، اما برای بنده باور کردنی نیست.
علی مطهری: برخی مراجع جرات ندارند حرف بزنند
علی مطهری به روزنامه هم میهن گفت: مراجع جرات ندارند حرف بزنند؛ این چه مرجعی است که نمیتواند حرف بزند. یکی از مراجع بود که به او گفتیم چرا شما درباره این موضوع اظهارنظر نکردید، گفت اجازه دهید، برویم طبقه پایین به زیرزمین برویم، میترسید که شنود داشته باشد. به آنجا رفتیم، گفت که شما فکر کردهاید ما آزاد هستیم و میتوانیم هر حرفی را بزنیم؟ من درباره یک موضوع حرفی را زدم، پیش من آمدند و گفتند فلان میکنیم. این بد است، روحانیت باید آزاد باشد و حرفش را بزند حتی اگر مخالف نظام باشد. میگویند در نهایت جایی که اختلاف میشود، نظر ولی فقیه ملاک است، ولی باید بتوانند حرف بزنند، این بهتر است یا اینکه از ترس نتوانند حرف بزنند؟ روحانیت باید به جایگاه خود برگردد، اگر ایشان بود حتما این وضع روحانیت را نداشتیم.مسئله آزادی بیان هم همین است، فضای بستهای داریم و قطعا ایشان به این فضا راضی نبود. نوع برخورد با منتقدان همین است، کسی انتقاد کند بازداشت و زندان میشود. ایشان به صراحت میگوید اگر جمهوری اسلامی بخواهد فضای خفقان ایجاد کند، شکست میخورد، اینها هست و چاپ شده. صدای ایشان موجود است. میگویند اگر نخواهد به عدالت اجتماعی اهمیت دهد، شکست میخورد. این حرفها را ایشان ده روز بعد از پیروزی انقلاب میگوید که همه در حال شور و شعف هستند. قطعا اگر ایشان بود ما شرایط دیگری داشتیم.
انصاری: تصمیمات مجمع در ایجاد تحول در زندگی مردم تاثیر داشته است
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: امروز نه تنها نسبت به جایگاه مجمع تشخیص مصلحت نظام و سیاستهای آن در جامعه نخبگانی مفاهمه وجود ندارد بلکه بین قوا هم در این مورد تردید میشود.مجید انصاری در اجلاس نخبگان نظریه پردازی سیاست گذاری کلان در جمهوری اسلامی که صبح روز سه شنبه در مجلس قدیم شورای اسلامی برگزار شد، گفت: ارتباط موثر مجمع با نخبگان بسیار مهم است. در ۲۱ سالی که در مجمع بودم شاهد بودم تا چه اندازه تصمیمات و نظرات مجمع در جمعبندی و اثرگذاری در سیاستها و ایجاد تحول در زندگی مردم تاثیر داشته است، ما سیاستهای کلی بیش از نیاز وضع کردیم، برخی از آنها انصافا مهم و عمیق و با مشارکت نخبگان بوده مثل اصل ۴۴ و چشم انداز ۲۰ ساله و محیط زیست و غیره اما سوال مهم این است که چرا وقت سیاست گذاری در نظام از طریق مجمع تشخیص همزمان با آغاز سیاستگذاری های اسلامی در مالزی و چین بوده است، این قدر در ایران و کشورهای مذکور در نتیجه تفاوت است؟ چطور طی یک زمان بندی سی ساله کشوری مثل مالزی و چین به چنین جایگاهی میرسند اما در ایران نه.وی گفت: باید به این سوال نیز پاسخ داده شود چطور میشود که امروز نه تنها نسبت به جایگاه مجمع و سیاست های آن در جامعه نخبگانی مفاهمه وجود ندارد بلکه بین قوا هم در این مورد تردید می شود.
ادعای والاستریت ژورنال درباره آغاز روند نصب دوباره تجهیزات نظارتی آژانس در ایران
خبرنگار روزنامه وال استریت ژورنال در پیامی مدعی شد که روند نصب دوباره تجهیزات نظارتی آژانس بینالمللی انرژی اتمی در ایران آغاز شده است.لارنس نورمن، خبرنگار روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در پیامی در صفحه توییترش مدعی شد: شایعات تایید میشود. آژانس در حال حاضر توانسته است نصب دوباره دوربینهای خارج شده و دیگر تجهیزات نظارتی را آغاز کند. ورمن در ادامه گفت: انتظار میرود که این روند در چند روز آتی به سرانجام برسد.سازمان انرژی اتمی ایران در خرداد ماه و پس از قطعنامهای که توسط آمریکا، فرانسه، انگلیس و آلمان در شورای حکام آژانس درباره همکاریهای پادمانی ایران و آژانس صادر شده بود، با انتشار ویدیویی از خاموشی تعداد قابل توجهی از دوربین های نظارتی آژانس بین المللی انرژی اتمی خبر داد.
پرسش حقوقی معاون رئیسجمهور از مدعیان برگزاری رفراندوم
معاون حقوقی رئیسجمهور از طیف سیاسی که حدود ۳۲ سال دولت را در اختیار داشته، پرسید، چرا حتی یک بار مطابق قانون اساسی و قانون عادی تقاضای برگزاری همهپرسی از طریق مجلس شورای اسلامی را نکرده است؟محمد دهقان روز سه شنبه در توییتر نوشت: عدم استفاده متعدد از همه پرسی الزاما نقطه ضعف جمهوری اسلامی نیست بلکه به این دلیل بوده است که ما از شیوهها و سازوکارهای دیگری بهره برده ایم که این سازوکارها، قانونی و منبعث از خود قانون اساسی بوده است.
عضو فراکسیون زنان مجلس: «سرویس جاسوسی اسرائیل» پشت بیحجابی است
صالحی میگوید: پشت قضیه بیحجابی، سرویسهای جاسوسی و اطلاعاتی اسرائیل کشورهای متخاصم با ایران قرار دارند و مردم باید حواسشان جمع باشد. پروین صالحی نماینده مبارکه درباره مقابله جدی حاکمیت با پدیده کشف حجاب که جدیداً آغاز شده، میگوید: اصل بیحجابی در این شرایط واقعاً یک بهانه است و پشت این مساله، سرویسهای جاسوسی و اطلاعاتی اسرائیل کشورهای متخاصم با ایران قرار دارند و مردم باید حواسشان جمع باشد. او میگوید: ما در رابطه با بیحجابی با دو دسته از مردم روبرو هستیم؛ دستهای که این بیحجابی، ناشی از عدم اطلاعشان است و اینها را باید از جهت فرهنگی با برنامههای اقناعکننده آگاه کنیم و دسته بسیار بسیار کمی که عامدانه در حال هنجارشکنی هستند که با اینها باید حتماً برخورد امنیتی شود. عضو فراکسیون زنان مجلس میگوید: به هر حال، کار فرهنگی، هزینهبر است. همانطور که دشمن در حال هزینه کردن زیادی است و از این بهانه استفاده میکند، ایران هم باید با برنامهریزی، کار خودش را پیش ببرد.
علیرضابیگی درباره ماجرای «خودروهای شاسی بلند»: مجلس پروندهام را به قوه قضاییه فرستاد
نمایندهای که ادعای دادن خودروهای شاسی بلند به نمایندگان مجلس از سوی وزارت صمت را مطرح کرد، درباره این موضوع گفت: مجلس پروندهام را به قوه قضاییه فرستاد.
واکنش یک نماینده مجلس به وامهای میلیاردی کارمندان بانک ها
غلامرضا مرحبا در گفتوگو با ایلنا درباره پرداخت وام میلیاردی بانک مرکزی و بانکهای دولتی و خصوصی به کارکنان خود در حالی که همین بانکها در برابر پرداخت وامهای خرد به مردم مقاومت میکنند، اظهار داشت: این ارقام را تایید نمیکنم البته باید توجه داشته باشیم که ارقام حقوق و دستمزد بانک مرکزی با تمام بانکها متفاوت و بیشتر است و رقم تسهیلات بانک مرکزی به کارکنانش از همه دیگر بانکها بیشتر بوده اما از رقم تسهیلات میلیارد تومانی به هر کارمند اطلاعی ندارم اما ارائه وامهای میلیاردی در بانکهای دولتی را قویا تکذیب میکنم و هر که ادعایی داشت، جواب آن را میدهم، چون خودم حقوق بگیر نظام بانکی دولتی هستم و در این بانکها ارقام نجومی وجود ندارد، بخواهم آن را پنهان کنم. وی تاکید کرد : من بهترین منبع برای صحت سنجی پرداخت وامهای میلیاردی بانکهای دولتی به کارکنان هستیم، چون من هم کارمند نظام بانکی هستم و به هیچ وجه از حقوق نجومی و وام میلیاردی در بانکهای دولتی خبری نیست شاید در بانکهای خصوصی وضعیت تا حدودی بهتر باشد اما در بانکهای دولتی این اعداد و ارقام وجود ندارد و کمترین سقف وام را به کارکنان خود پرداخت میکنند. سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: بودجه بانکهای دولتی در بودجه سالانه ثبت و تصویب میشود و مدیر بانک دولتی این امکان را ندارد که مانند مدیر بانک خصوصی درباره حقوق و پاداش کارکنان تصمیم بگیرد.
قیمت جوجه یکروزه حدود 17 هزار تومان شد
دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان جوجه یکروزه با اشاره به تغییر قیمت جوجه یکروزه گفت: قیمت جوجه یکروزه بر اساس سن و سویه از ۱۵ هزار و ۹۰۰ تومان تا ۱۶ هزار و ۹۰۰ تومان تعیین شد. این قیمتهای جدید در مرغ زنده و کشتار شده نیز لحاظ شده؛ به طوری که قیمت مرغ زنده کیلویی ۵۲ هزار تومان و مرغ برای مصرف کننده کیلویی ۷۳ هزارتومان شده است.
۳.۵ میلیارد دلار ۲۸۵۰۰ تومانی برای واردات دارو در سال ۱۴۰۲
رئیس کل بانک مرکزی از برنامه ریزی جهت تخصیص ۳.۵ میلیارد دلار ارز ۲۸۵۰۰ تومان برای واردات دارو، تجهیزات پزشکی و شیرخشک نوزادان در سال ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: با توجه به اهمیت تامین بموقع دارو و کاهش مشکلات مردم در این حوزه، بانک مرکزی ماهانه حدود ۳۰۰ میلیون دلار برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص میدهد.
وزیر اقتصاد: هیچ یک از دولتها پای کار اجرای مالیات بر سوداگری نبودند
سید احسان خاندوزی طی سخنانی در جمع اساتید دانشگاه آزاد گفت: در حال حاضر برای عبور از اقتصاد رانتی به سمت اقتصاد دانش بنیان و تولید محور، کار بسیار دشواری را پیش رو داریم و بدون برخورد با مخالفت شدید گروههایی که از شرایط پیشین منتفع بودند، نمیتوانیم از این مرحله عبور کنیم. بدون شک، گذر از اقتصاد رانتی، سیاستی توأم با مقاومت شدید ذینفعان خواهد بود. تصویب نهایی طرح مالیات بر سوداگری در مجلس، گام بزرگ و رو به جلو بود که تا پیش از این هیچ یک از دولتها پای کار اجرای آن نبودهاند و به همین سبب امکان حمایت از تولید دانش بنیان رقابتپذیر را نداشتهاند.
انتقاد فارس از مال سازی بانک ها به جای ساختمان سازی
فارس نوشت: اعداد و ارقام پرداختی بانکها به بخش مسکن نشان میدهد که اکثریت بانکها توجهی به قانون و طرح نهضت ملی مسکن نداشتهاند؛ چنانکه از بین ۲۷ بانک و موسسه اعتباری، ۱۹ بانک زیر ۵ درصد از سهم تعیین شده توسط بانک مرکزی را پرداخت کردهاند و از بین این ۱۹ بانک، عملکرد ۹ بانک نیز صفر بوده است. نمودار زیر، عملکرد بانکها را در دورهی یک ساله منتهی به شهریور ۱۴۰۱ و دورهی از شهریور ۱۴۰۱ تا فروردین ۱۴۰۲ را نشان میدهد. مقدار اندک و سیر نزولی نسبت تسهیلات اعطایی بخش مسکن به کل تسهیلات بانکی نیز مؤید این مطلب است که هیچگاه پرداخت تسهیلات به بخش مسکن جزء اولویت بانکها نبوده است؛ چراکه طبق آمارها از سال ۱۳۷۸ تاکنون این نسبت در اکثر سالها زیر ۶ درصد بوده و بیشترین رقم آن مربوط به سال ۱۳۸۹ با ۱۱.۲ درصد است. در حالی که همین نسبت در کشورهایی همچون سوئیس و هلند به ترتیب ۴۸.۸ و ۱۸.۹ درصد است. بهانه ناتوانی شبکه بانکی در پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن و عملکرد ضعیف آنها در این مورد در حالی است که در همین سالها و به ویژه از سال ۱۳۹۵ که تسهیلات پرداختی به بخش مسکن به شدت کاهش یافته، بخش زیادی از منابع بانکها به سمت مالسازی سرازیر شده است.
قیمت تمام شده پراید ۴ هزار دلار است
محمدتقی احمدیان، استاد دانشگاه دانشگاه صنعتی شریف در پاسخ به این پرسش که به نظر شما تا چه میزان قیمتهای بازار خودرو واقعی هستند، گفت: قیمت پراید زمانیکه دلار هزار تومان بود ۴ هزار دلار برای خودروسازان تمام میشد؛ ۴ هزار دلار با احتساب هر دلار ۵۰ هزار تومان میشود ۲۰۰ میلیون تومان. در بازار نیز تا حدودی دلالها قیمتسازی و ایجاد حباب میکند، اما به نظر میرسد تورم عمومی در کشور دلیل اصلی افزایش قیمت خودرو باشد. وی تاکید کرد: دلالهای میانی از فاصله قیمت کارخانه تا بازار سود میبرند و خودروسازان باید تاحدی تولید را ادامه بدهند که خودرو به دست مردم هم برسد؛ در حال حاضر تعداد تولید کم است و دلالها از راه های گوناگون، خودرو خریداری و دپو میکنند؛ اگر تولید کافی بود قیمت کارخانه و بازار یکسان میشد.