عاملی: بعضی از استان‌ها در بحران غرق شده‌اند

خطیب نماز جمعه اردبیل گفت: نباید در استان ها منتظر آمدن بحران به متن زندگی مردم باشیم بلکه باید سریعاً و بدون فوت وقت دست به کار شویم.
کد خبر: ۱۱۸۷۴۲۹
|
۲۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۷ 12 August 2023
|
4367 بازدید
|
۹


به گزارش تابناک به نقل از شفقنا، آیت الله سید حسن عاملی در خطبه های این هفته نماز جمعه که در مصلای اردبیل برگزار شد، اظهار داشت: چند هفته گذشته در خصوص کارخانه آهن اسفنجی انتقاد کردیم که قرار بود این کارخانه عظیم و حساس در شهریور ماه در عرض ۳۰ ماه افتتاح شود اما بعد از گذشت ۲۴ ماه آثاری از افتتاح نبود بعد از انتقاد، معاون محترم وزیر صمت به استان مسافرت و موضوع را از نزدیک بررسی کرد این هفته معاون محترم تماس گرفتند و اعلام کردند 300 میلیارد تومان به پروژه تزریق شد کپی چک را نیز به اینجانب ارسال کردند و اعلام کردند که تا آخر شهریور ۷۰۰ میلیارد تومان تزریق می‌شود ما از ایشان و از وزیر محترم که دستور پیگیری دادند تشکر می‌کنیم.

وی ادامه داد: اخیراً کمبود آب در دشت مغان مخصوصاً در منطقه بیله سوار و پایمال شدن بعضی از محصولات اهالی را نگران ساخت. این هفته به وزیر محترم پیغام فرستادیم که وزارت خانه باید معضل را حل نماید بعد از آن وزیر محترم نیرو طی تماس تلفنی اظهار داشتند پروتکل با کشور مقابل بر سر آورده رود ارس روی ۹۰ متر مکعب در ثانیه بسته شده بود و ما آن را به ۱۲۵ رساندیم و چهارشنبه آب را باز می‌کنیم شنبه سر مزرعه می‌رسد.

 

وی در ادامه افزود: در خصوص بی آبی باید دقت کرد که اولاً خشکسالی در حوزه های آبریز ارس اثر مهمی در کم آبی گذاشته است ثانیاً دست اندازی‌های غیرقانونی توسط مردم در بالا دست در منطقه آذرشرقی بی داد می‌کند حتی گزارش می‌رسد که در حد وسیع برنج کاشته شده در حالی که کاشت برنج در این منطقه ممنوع است.

آیت الله عاملی اضافه کرد: متاسفانه بعضی از مسئولین در آن استان ایجاد حقابه جدیدکرده اند که کاملاً خطا و اضاعه حق الناس است.

وی افزود: اما در استان ما هم باید اقداماتی صورت بگیرد؛ اولاً باید کل منطقه به آبیاری مکانیزه تبدیل شود در پایاب سد خداآفرین از آبیاری مکانیزه استفاده می‌شود مقدار مصرف آب در آنجا و مقدار برداشت محصول توسط آنها در مقایسه با مناطقی که از آبیاری غرقابی استفاده می شود حیرت آور است عجیب است که در دو کشت و صنعت دولتی الان هم آبیاری غرقابی دارند! اگر کل منطقه به آبیاری مکانیزه تبدیل شود قطعاً آب اضافه می‌ماند.
دوم اینکه ۱۷۰ کیلومتر از کانال آبیاری دشت مغان خاکی است و باید در اسرع وقت هزینه تبدیل آن به کانال سیمانی تهیه و اقدام شود الان دیگر زمان کانال خاکی نیست و این عیب بزرگی برای ماست.

وی گفت: کشاورزان عزیز با دولت همکاری کردند و به کشت دوم اقدام نکردند و منفعت عظیمی را از دست دادند دولت حداقل از باب تشکر از آنها اقدام به بازسازی کانال نماید. سوم اینکه باید در اسرع وقت آب پایاب خداآفرین از سد قیزقلعه سی تامین شود و فشار روی سد میل مغان وارد نشود. در هر صورت وزیر محترم تکرار کردند که با تسهیم اخیر جای هیچ نگرانی برای دشت مغان نیست البته ما موضوع را رها نمی‌کنیم و نتیجه آن را باید به صورت ملموس در روی زمین ببینیم.

وی اضافه کرد: مشکل آب استان فقط شمال استان نیست در دشت اردبیل بحران جدی است در مهرماه آب سد یامچی تمام می‌شود و فشار مضاعف بر آب‌های زیرزمینی وارد می‌شود در حالی که آب‌های زیرزمینی در نهایت ۱۰ سال یا ۱۵ سال می‌تواند جواب دهد بعد از آن نه در آسمان و نه در زمین آب وجود ندارد.

وی با بیان اینکه متاسفانه در گذشته در طرح جامع آب کشور سهم اردبیل را به جای آب‌های سطحی از آب زیرزمینی گذاشته‌اند و در این خصوص مسئولین وقت استان بی‌دقتی کرده سند را امضاء کرده اند خاطر نشان کرد: بعضی از کارشناسان برای حل معضل سد شهریار و بعضی ارس را را پیشنهاد می‌کنند اما راهکار اصلی استفاده از خزر است تمام کشورهای حاشیه خزر به این کار مبادرت کرده‌ و آب شیرین کن های عظیم نصب کرده اند ما نباید منتظر باشیم فاجعه به ما برسد بعد دست به کار شویم در حال حاضر بعضی از استان‌ها در داخل ایران در بحران غرق شده‌اند در تبریز یک سد کلاً از رده خارج شد و به آب‌های زیرزمینی روی آوردند در اکثر استان‌ها دولت سراغ کشاورزان رفته و چاه‌های عمیق آنها را با پول خوب می‌خرد اما بالاخره آب‌های زیرزمینی تمام خواهد شد در بسیاری از مناطق کشور حتی در استان ما چاه ها به آب اسیدی رسیده است و نشست‌های حیرت آور در لایه‌های زمین اتفاق افتاده همه این ها زنگ بزرگ هشدار است.تحقیقات کشاورزی نشان می دهد بعضی از گندم های حاصل از آب چاه های عمیق حتی برای حیوان هم خوب نیست.

وی تصریح کرد: ما نباید در استان منتظر آمدن بحران به متن زندگی مردم باشیم باید سریعاً بدون فوت وقت دست به کار بشویم در این خصوص اقدامات زیر لازم است صورت بگیرد: اول مقدمات استفاده از آب‌های سطحی در استان مثل سد شهریار و ارس و… فراهم شود دوم از آب خزر مثل تمام کشورهای حاشیه خزر باید استفاده شود، سوم تفکیک بین آب شرب و آب مصرفی ضروری ضروری است زیرا زیر شهرها پر از آب است اما به درد شرب نمی‌خورد اما کاملاً برای استحمام و شستشو جواب می‌دهد اینکه آب تصفیه شده را که هزینه هنگفتی به آن صرف می‌شود به دستشویی‌ها ریخته شود فاجعه بزرگی است.

وی با تاکید بر لزوم حساسیت در مصرف آب گفت: در کشورهای پیشرفته لوله آب آشپزخانه را به سیفون دستشویی وصل می‌کنند تا از آب چندین بار استفاده شود در آینده نزدیک کل ایران قطعاً مثل سایر کشورهای دنیا به تفکیک آب روی خواهند آورد عجیب این است که در استان‌های همجوار با دریا نیز به جای استفاده از آب در دریا در غیر شرب از آب تصفیه شده استفاده و آن را به حمام و دستشویی می‌ریزند.

چهارم سیستم لوله کشی شهرها کاملاً فرسوده است و لذا نشتی وحشتناکی در لوله ها وجود دارد وقتی آب تزریق شده از مبدا را با آب مصرف شده در خانه ها مقایسه می کنند می بینند سی درصد آب مفقود شده است یعنی در اثر پوسیدگی لوله ها به مقصد نرسیده است سرمایه گذاری در این باب بسیار ضروری است و در اندک مدتی تمام هزینه مصرف شده و بلکه بیشتر تامین می گردد.

وی بیان کرد: با این تصویری که از اوضاع آب شد اهالی محترم به خوبی واقف شدند که باید با نهایت حساسیت و وسواس در مصرف آب دقت کنند در روایت وارد شده کسی در مصرف آب در وضو اسراف می‌کرد حضرت او را نهی کرد او با تعجب پرسید: افی الوضوء سرف؟ یعنی آیا در وضو هم اسراف معنا دارد؟ حضرت فرمود: نعم و لو کنت علی نهر! یعنی اسراف اسراف است ولو در کنار نهر پر آبی باشی!

آقای عاملی در ادامه با اشاره به ایرادات عزاداری های امسال خاطر نشان کرد: با اینکه امسال عزاداری با عظمتی داشتیم و جوان ها با حضور پر شور خود غوغا کردند اما عیب و ایراد هم داشتیم بی اعتنایی به آیات و احکام مسلم قرآن آن هم در لباس عزا صورت عزاداری ما را کاملاً و واقعاً مخدوش می‌کرد و اهانت صریح به امام حسین(ع) و مرام او بود امام حسین(ع) قطعاً این‌ها را به اردوگاه خود راه نمی‌دهد به همین جهت فرموده:”وَمَا كُنْتُ مُتَّخِذَ الْمُضِلِّينَ عَضُدًا”(و هرگز گمراه کنندگان را به مددکاری نگرفتم)
در چند روستا علم جوشی داشتیم این کار کاملاً خرافه و کاملاً حرام است و هر کس به این کار اقدام کند و هر کس در مجالس علم جوشی حاضر شود مرتکب گناه کبیره شده است از اهالی آن روستاها می خواهم مروجین این خرافات را با تمام توان از محیط روستا طرد کنند این گونه خرافات نه در شان دین نه در شان مذهب و نه در شان ملت بزرگ ماست از سال آینده نیروی انتظامی باید با تمام توان از این خرافات جلوگیری کند و سردمداران آنها را که از ارادت مردم به اهل بیت سوء استفاده می‌کنند به جزایشان برساند. از تمام محلاتی که از آوردن طوغ به شکل صلیب اجتناب کردند تشکر می‌کنم متاسفانه سه محله طوغ صلیبی را با خود به میدان آوردند با این اشتباهات دشمن وارد می شود و می گوید عزاداری اقتباسی از مسیحیت است و صد البته در این خصوص اداره اوقاف مسئولیت مستقیم دارد. بعضی از شعراء ما یک سخن کاملاً باطل و مخالف مرام امام حسین را در قالب شعر ریخت و متاسفانه یک مداح محترم نیز آن شعر را به زبان آورد و به سابقه خوب خود صدمه زد.

وی گفت: در مجالس عزاداری در شهرها (نه در روستاها )جای منبر و عالم دین خالی است امام حسین(ع) تصریح کرده که من به هر کس هرچه می‌دهم بر پایه معرفت می‌دهم یعنی هر کس عاشق امام است و نظر به عنایت او دارد نه تنها در محرم بلکه در طول سال باید در مجالس معرفت شرکت کند هیئت امناءها در این باب مسئولیت خطیر دارند.

آقای عاملی در پایان با اشاره به عزاداری های آذری ها که در سراسر جهان در ماه محرم صورت گرفت، خاطر نشان کرد: امسال عزاداری‌های باشکوه و خالص آذری‌های جهان واقعاً قابل تحسین و ارزشمند بود. دولت روسیه کاملاً همکاری کرد و در بسیاری از شهرهای روسیه مخصوصاً در شهر “دربند” عزاداری های با عظمتی صورت گرفت دولت ترکیه کاملاً همکاری کرد و بلکه رئیس دولت خود در عزاداری شرکت کرد دولت گرجستان کاملاً همکاری کرد و آذری‌های آن کشور عزاداری با عظمتی برگزار کردند عجیب این است که امسال دولت سعودی نیز در قطیف همکاری کرد و حتی تلویزیون سعودی اقدام به پخش برنامه کرد تمام کشورهای اروپایی اجازه دادند که در خیابان‌ها عزاداری‌های باشکوه برگزار شود عزاداری در شهر دنهاق (لاهه)هلند و اجتماع آذری‌ها و ترک‌ها در آلمان حیرت آور بود با این حال بعضی از دولت ها در برابر عزاداری شیعیان مقاومت کردند البته در برابر اجتماع عظیم عزاداران مهار از دستشان خارج شد و حریف امام حسین(ع) نشدند و هیچ وقت نخواهند شد شیرین‌ترین قسمت عزاداری‌های آذری‌های جهان در روسیه بود که شعار می‌دادند: “لبیک یا خمینی لبیک یا حسین دور”

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۱
آره دست بکار بشین و بحرانها رو یکی یکی از بین ببرین.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۱
جالبه در گفتن " اوضاع خوب نیست " ریز و درشت مسئولان مسابقه گذاشته اند اما در گفتن " چرا خوب نیست " همه لال هستند .
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۲:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۱
دقت کنید در تمام حوزه ها صاحب نظر هستند!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۱
مشکل دقیقا همین هست!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۷ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۱
کشاورزان دلسوز آب مملکت رو تموم کردن حالا هم خودشون وامانده شده اند هم مملکت! البته از نقش مدیرانی که افتخار به خودکفایی داشتن نباید گذشت!
ali
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۱
ایشون فقط فرمودند در بحران غرق شده اند و احیانا فکر نکرده اند که این به ضعف مدیریت برمیگرده؟!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۱
پس امام جمعه ها باید به وزیران نامه بزنند تا طرح های شهر ها و استان هایشان پیشرفت داشته باشد؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۱
ایشا ن ایت الله نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
البته همه چیز ایت الله است چون نشانه وجود خداوند هستند
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟