افزایش ۱۷ میلیارد لیتری توزیع بنزین در سال ۱۴۰۲

وزیر نفت گفت: با وجود افزایش مصرف سوخت در کشور و رکورد شکنی ذخیره‌سازی سوخت مایع در نیروگاه‌ها، از ماه گذشته (تیرماه ۱۴۰۲) صادرات گازوئیل نیز آغاز شده است.
کد خبر: ۱۱۸۸۳۹۱
|
۲۷ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۹ 18 August 2023
|
2334 بازدید

به گزارش «تابناک» به نقل از وزارت نفت، جواد اوجی امروز (پنجشنبه ۲۶ مرداد) در جریان بازدید معاون اول رئیس‌جمهوری از مرکز دیسپچینگ شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران و ارتباط با مناطق شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی در سراسر کشور برای بررسی وضع تأمین و توزیع بنزین با اشاره به اینکه امسال تاکنون ۱۷ میلیارد لیتر بنزین بیشتری نسبت به پارسال در کشور توزیع شده است، افزود: پارسال میانگین مصرف بنزین در کشور ۱۰۳ میلیون لیتر در روز بوده است اما با افزایش تردد در کشور به میانگین روزانه ۱۱۹ تا ۱۲۰ میلیون لیتر رسیدیم.

وی با اشاره به اینکه مصرف بنزین در کشور ۱۳ درصد افزایش داشته است، ادامه داد: کل چهار هزار و ۴۰۰ جایگاه عرضه بنزین کشور فعال است.

وزیر نفت تأکید کرد: برای کاهش ترافیک در جایگاه‌های عرضه سوخت، محدودیت کارت‌های هوشمند سوخت را کاهش دادیم.

اوجی گفت: با بررسی از طریق ارتباط با مناطق مختلف شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی شاهد اوضاع مطلوب توزیع و تأمین سوخت بودیم.

وی با تأکید بر اینکه برای نخستین بار در کشور ۵ میلیارد لیتر سوخت مایع در نیروگاه‌ها ذخیره شده است، افزود: این ذخیره‌سازی شامل ۳ میلیارد لیتر گازوئیل و ۲ میلیارد لیتر نفت کوره می‌شود.

وزیر نفت با بیان اینکه ذخیره‌سازی سوخت در کشور مطلوب بوده و از ماه گذشته (تیرماه) صادرات گازوئیل آغاز شده است، تصریح کرد: ساخت خط لوله پارس (خط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی مهر آران - فسا - شیراز) در شورای اقتصاد مصوب شده است و ساخت آن آغاز خواهد شد.

اوجی با بیان اینکه بحث افزایش قیمت بنزین در دستور کار دولت و مجلس نیست، گفت: امسال تاکنون نسبت به پارسال ۶ تا ۷ درصد افزایش حجم تردد داشته‌ایم و مصرف روزانه به‌طور میانگین ۱۷ تا ۲۰ میلیون لیتر بیشتر از دوره مشابه پارسال بوده است.

وی با اشاره به اینکه در قانون بودجه امسال استفاده از کارت سوخت شخصی تا پایان شهریورماه باید اجرایی شود، افزود: با این حال همه جایگاه‌های عرضه سوخت به اندازه کافی کارت سوخت در اختیار دارند.

آماده‌باش ۱۰۰ درصدی برای تأمین و توزیع پایدار سوخت

وزیر نفت ادامه داد: آماده‌باش ۱۰۰ درصدی در تأمین سوخت، فرآورده‌های نفتی مورد نیاز، سوخت مایع نیروگاه‌ها و تدابیر لازم برای سوخت‌رسانی اربعین وجود دارد.

اوجی تأکید کرد: دغدغه‌ای در تأمین سوخت نیست و هدف از انتشار شایعه‌های مربوط به بنزین به چالش انداختن مردم است.

وی با اشاره به اینکه طبق گزارش امروز استان‌ها مشخص شد روال تأمین و توزیع سوخت در کشور عادی است، گفت: تعدادی جایگاه عرضه سوخت در تهران داشتیم که با ترافیک بیشتری همراه بود و برای حل این مشکل با دستور معاون اول رئیس‌جمهوری، محدودیت سوخت گیری با کارت سوخت جایگاه را متناسب با شرایط کاهش می‌دهیم تا مشکل حل شود.

وزیر نفت افزود: شمار جایگاه‌های پر ترافیک حدود ۱۵ باب بوده که در مقایسه با مجموع چهار هزار و ۴۰۰ جایگاه در سراسر کشور عددی بسیار ناچیز است.

اوجی با اشاره به اینکه افزون بر تأمین بنزین و گازوئیل کشوری، تأمین سوخت مورد نیاز نیروگاه‌ها، هواپیما و صنایع را نیز به‌عهده داریم، ادامه داد: این در حالی است که عمده تولید فرآورده در جنوب کشور متمرکز است و باید این فرآورده‌ها با خط لوله یا نفتکش‌های جاده پیما به مصرف‌کنندگان برسد.

روال عادی سوخت گیری در سراسر ایران

وی با تأکید بر اینکه امروز با شمار زیادی از مناطق شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران ارتباط داشتیم، گفت: روال سوخت گیری در کشور عادی است.

وزیر نفت با بیان اینکه حجم ذخایر امسال بنزین کشور بیش از ۱۵۰ میلیون لیتر بیشتر از پارسال بوده است، افزود: امسال تاکنون میانگین مصرف بنزین ۲۰ میلیون لیتر نسبت به پارسال افزایش یافته است.

اوجی با اشاره به اینکه بیشتر جایگاه‌های عرضه سوخت کشور فعال هستند، ادامه داد: در هشت استان تعمیرات سامانه داشته‌ایم و در دیگر استان‌ها نیز گروه‌های تعمیراتی اعزام شده‌اند.

وی با اشاره به محدودیت ایجاد شده برای استفاده از کارت سوخت شخصی مطابق مصوبه مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور، وزارت نفت مکلف شده است شمار استفاده از کارت سوخت شخصی را افزایش دهد و کارت‌های سوخت جایگاه‌داران تنها در موارد اضطراری استفاده شود.

اوجی با بیان اینکه ۱۵ تا ۱۷ جایگاه سوخت پر ترافیک است، افزود: محدودیت‌ها برای استفاده از کارت سوخت شخصی در این جایگاه‌ها را تا عادی شدن روال کاهش می‌دهیم.

وزیر نفت همچنین با اشاره به بازدید میدانی از جایگاه‌های عرضه سوخت ادامه داد: در بیشتر جایگاه‌های عرضه بنزین تهران و دیگر نقاط کشور، عملیات سوخت‌گیری طی ۴ تا ۵ دقیقه انجام می‌شود.

اوجی تأکید کرد: بعضی از رسانه‌های معاند از ۲ هفته پیش بر شایعه‌های بنزینی دامن زدند و جو روانی در کشور ایجاد کردند، از سوی دیگر سفرهای تابستانی تشدید شده و این مورد هم به افزایش مصرف بنزین دامن زده است.

وی با بیان اینکه سالانه یک میلیون و ۸۰۰ هزار خودرو به ناوگان حمل و نقل کشور اضافه می‌شود در حالی که خودروهای فرسوده از دور خارج نمی‌شوند، گفت: این موضوع نیز افزایش مصرف بنزین را به دنبال دارد.

هیچ جایگاه عرضه سوختی بدون کارت نیست

وزیر نفت با اشاره به مصوبه مجلس شورای اسلامی برای الزام استفاده از کارت هوشمند سوخت شخصی، افزود: هیچ جایگاه عرضه سوختی بدون کارت سوخت جایگاه‌دار نمانده است.

اوجی ادامه داد: روزی که اجرای مصوبه مجلس شورای اسلامی را آغاز کردیم مقدار استفاده از کارت هوشمند سوخت شخصی ۱۷ درصد بود و اکنون این رقم به ۷۵ درصد رسیده است.

وی تأکید کرد: محدودیتی در استفاده از کارت سوخت شخصی وجود ندارد و در هر بار سوخت‌گیری می‌توان ۶۰ لیتر بنزین دریافت کرد، در سفرهای مربوط به ایام اربعین هم محدودیتی وجود ندارد و جایگاه‌های عرضه سوخت سیار هم پیش‌بینی شده است.

وزیر نفت گفت: به‌عنوان وزیر نفت برای چندمین بار تأکید می‌کنم دولت هیچ برنامه‌ای برای افزایش قیمت بنزین ندارد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟