بین الملل تابناک: پانصد و شصت و شش روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
وزارت دفاع روسیه جمعه شب با انتشار بیانیهای اعلام کرد که پدافند هوایی این کشور پنج موشک اوکراینی را در مسیر بندر سواستوپل در شبه جزیره کریمه رهگیری و منهدم کرده است.
در ادامه این بیانیه آمده است: در نتیجه حمله موشکی اوکراین به بندر سواستوپل، ساختمان تاریخی مقر ناوئگان دریای سیاه روسیه آسیب دیده و یک نظامی این کشور ناپدید شده است.
سه مقام آمریکایی و یک مقام کنگره روز جمعه به ان بی سی نیوز اعلام کردند که جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا به ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین وعده ارسال تعداد کمی از موشکهای دوربرد ATACMS به کییف را داده است.
این مقامات که اجازه نداشتند به طور عمومی در اینباره صحبت کنند اعلام نکردند که این موشکها در چه زمانی به اوکراین ارسال خواهد شد. آنها حتی زمان صدور اعلامیه در اینباره را تعیین نکردند.
مقام کنگره آمریکا اعلام کرد که هنوز بحثهایی درخصوص نوع و تعداد موشکهای ارسالی به اوکراین وجود دارد.
سخنگوی کرملین امروز (جمعه) اعلام کرد که به تخمین مسکو، تنشهای کییف با ورشو و دیگر کشورهای اروپایی افزایش خواهد یافت.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین گفت: شاهد هستیم که تنشهایی میان کییف و ورشو وجود دارد. حدس میزنیم که این تنشها افزایش یابد.
او همچنین گفت که تنشهای میان کییف و دیگر کشورهای اروپایی هم به مرور افزایش خواهد یافت و این امری اجتنابناپذیر است.
ماتئوش موراویِتسکی، نخست وزیر لهستان روز چهارشنبه اعلام کرد که ورشو اکنون بر روی تسلیح مجدد ارتش خود متمرکز شده و دیگر به کیف کمک نظامی نمیکند.
وزیر دفاع جمهوری چک نسبت به عواقب تنشهای اخیر میان کییف و ورشو هشدار داده و برطرف نشدن آن را شکست غرب دانست.
وزیر دفاع جمهوری چک در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) با اشاره به اظهارات ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین در مجمع عمومی سازمان ملل نوشت: این اظهارات زلنسکی درباره لهستان اثر عکس خواهد داشت.
او در ادامه اظهار کرد: علاوه بر این، اوکراین پنجشنبه از لهستان، اسلواکی و مجارستان برسر صادرات غلات به سازمان تجارت جهانی شکایت کرد.
وزیر دفاع جمهوری چک با یادآوری اینکه لهستان و اسلواکی انتخابات در پیش دارند، گفت که برای دولت این کشورها بسیار دشوار است که به رایدهندگان توضیح دهند چرا کشوری که در یک سال و نیم گذشته از آن حمایت کردهاند، حالا از آنها شکایت کرده و در مجمع عمومی سازمان ملل علیه آنها حرف میزند!
وی افزود: از این رو، طرفین باید غرور خود را کنار گذاشته و از یکدیگر عذرخواهی کنند. این باید در آینده نزدیک اتفاق بیفتد، وگرنه همه ما شکست خواهیم خورد.
ماتئوش موراویِتسکی، نخست وزیر لهستان روز چهارشنبه اعلام کرد که ورشو اکنون بر روی تسلیح مجدد ارتش خود متمرکز شده و دیگر به کیف کمک نظامی نمیکند.
این اظهارات موراویتسکی در بحبوحه تنش بین ورشو و کییف بر سر محدودیتهایی مطرح شد که لهستان به صورت یکجانبه بر محصولات کشاورزی اوکراین وضع کرده است.
نخستوزیر لهستان در پاسخ به اینکه آیا ورشو با وجود اختلافنظر در مورد صادرات غلات به حمایت از کییف ادامه خواهد داد یا خیر، گفت: ما دیگر سلاح به اوکراین منتقل نمیکنیم، زیرا ما اکنون در حال مسلح کردن لهستان به سلاحهای مدرنتر هستیم.
لهستان یکی از حامیان سرسخت اوکراین پس از حمله روسیه در فوریه ۲۰۲۲ بوده و یکی از تامینکنندگان اصلی تسلیحات کییف به شمار میرود. لهستان همچنین میزبان یک میلیون پناهنده اوکراینی است و انواع مختلف کمکهای دولتی را به آنها ارائه کرده است.
«ولودیمیر زلنسکی» امروز (جمعه) در پایان سفر خود به ایالات متحده اعلام کرد که اوکراین و ایالات متحده برای آغاز تولید مشترک تسلیحات توافق کردهاند.
رئیسجمهور اوکراین این توافق را گامی در جهت قادر ساختن کییف برای آغاز تولید سامانههای دفاع هوایی میداند.
ولودیمیر زلنسکی در ویدئویی که صبح امروز (جمعه) در وبسایت ریاستجمهوری اوکراین منتشر شد، با اشاره به سفر خود به واشنگتن گفت: این سفری بسیار مهم بود و نتایج بسیار مهمی نیز به همراه داشت.
زلنسکی تولید مشترک در بخش دفاعی با ایالات متحده را اقدامی تاریخی دانست و خطاب به اوکراینیها گفت که این توافق بلندمدت باعث اشتغالزایی و برپایی یک پایگاه صنعتی جدید در اوکراین میشود.
موشک باران سنگین ناوگان دریایی روسیه توسط اوکراین