بین الملل تابناک: جنگ میان گروه های مقاومت فلسطین علیه اسرائیل و بمباران وحشیانه غزه توسط رژیم اشغالگر قدس وارد یازدهمین روز خود شده است. جنگی که بی سابقه ترین ضربه امنیتی، اطلاعاتی و نظامی را از سوی مقاومت فلسطین به اسرائیل وارد کرده و به نظر می رسد پیامدهای غیرقابل ترمیم زیادی را برای این رژیم به دنبال خواهد داشت.
سازمان ملل متحد روز سهشنبه اعلام کرد که طی ۱۰ روز در اسرائیل و نوار غزه که تحت محاصره است، ۴هزار و ۲۰۰ نفر کشته و بیش از یک میلیون نفر آواره شدهاند.
راوینا شمداسانی، سخنگوی دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که هیچ نشانهای از کاهش عملیات نظامی اسرائیل دیده نمیشود و ادامه محاصره غزه موجب ایجاد بحران در تامین آب، غذا، دارو و سایر نیازهای اولیه مردم این منطقه شده است.
شمداسانی گفت: با کشته شدن ۴هزار و ۲۰۰ نفر، آواره شدن بیش از یک میلیون نفر تنها در ۱۰ روز، و تبدیل شدن مناطق وسیعی در نوار غزه به ویرانه، نگرانیهای شدیدی در مورد تلفات غیرنظامیان در روزهای آینده وجود دارد.
این مقام سازمان ملل خاطر نشان کرد که هر روز با محاصره منطقه و ادامه بمباران نقض قوانین جنگ و حقوق بشر دیده میشود.
سازمان ملل میگوید هنوز نمیتوان به طور دقیق استفاده اسرائیل از سلاحهای شیمیایی را تایید کرد ولی تصاویر شبکههای اجتماعی حاکی از این موضوع است.
«اسحاق هرتزوگ»، رئیس رژیم صهیونیستی امروز سهشنبه، ۱۷ اکتبر اذعان کرد که «اسرائیل سختترین وضعیت را از زمان تأسیس خود میگذراند».
طبق گزارش پایگاه اینترنتی شبکه «المیادین»، این اظهارات هرتزوگ در حالی مطرح میشوند که خانوادههای اسرای اسرائیلی به او هشدار دادهاند که اگر اسرایشان از غزه برنگردند، هر کاری خواهند کرد.
این در حالی است که اتهامزنی مقامهای صهیونیستی به یکدیگر ادامه دارد و «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر کابینه فعلی در نوک پیکان انتقادات به عنوان مسئول شکستها تلفات رژیم از عملیات «طوفان الاقصی» قرار دارد.
«نیر دوری»، خبرنگار نظامی شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی در این زمینه گفت: حماس با هدف فشار بر تصمیم گیرندگان، جنگی روانی علیه اسرائیل به راه انداخته است.
وی افزود: اسرائیل از بیاهمیت شدن تمام برنامههای عملیاتیاش برای غزه شگفتزده شد و به همین دلیل در حال تغییر طرحها و ارائه آنها به طرفهایی است که نیاز به تأییدشان دارد.
این تحلیلگر صهیونیست در ادامه خاطرنشان کرد: اگر به تمام تحرکات و سفرهای مقامات آمریکایی نگاه کنیم، میبینیم که اسرائیل سعی دارد بدون توجه به جبهههای دیگر، توان خود را بر غزه متمرکز کند.
پیش از این، روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارانوت» هم امروز با اشاره به اینکه حمایت آمریکا از اشغالگران «بهای خود را خواهد داشت»، نوشت: «جنگ کنونی توسط واشنگتن و در راستای منافع این کشور هدایت میشود».
صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) از وجود صدها پیکر بیجان اهالی غزه در زیر آوار ناشی از تجاوزات رژیم صهیونیستی خبر داد.
یونیسف در گزارشی در این باره اعلام کرد: صدها پیکر بیجان همچنان زیر آوار ویرانی غزه است و باید پیش از تبدیل شدن به یک بحران بهداشتی، از زیر آوار بیرون آورده شوند.
یونیسف همچنین اعلام کرد: صدها کودک بیگناه در نتیجه حملات شدید و مکرر جنگندههای اسرائیل کشته شدهاند.
دفتر رسانه دولتی در غزه نیز درباره وجود پیکر بیش از هزار شهید در زیر ویرانههای غزه و تبدیل شدن آن به یک فاجعه انسانی و محیطی در این باریکه هشدار داده است.
این دفتر اعلام کرد: بیرون آوردن این پیکرها، تعداد شهدای ثبت شده در وزارت بهداشت را به میزان قابل توجهی افزایش میدهد و طولانی شدن روند خارج کردن آنها ممکن است منجر به یک فاجعه زیست محیطی و شیوع بیماریهای واگیردار شود.
«آمیخای اشتاین» خبرنگار شبکه تلویزیونی «کان» رژیم صهیونیستی طی پیامی در پیامرسان ایکس (توئیتر سابق) اعلام کرد: «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا فردا چهارشنبه در یک نشست چهارجانبه در اردن شرکت می کند.
وی از حضور «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، «ملک عبدالله» پادشاه اردن و «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهوری مصر در نشست چهارجانبه در اردن خبر داد.
پیشتر «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا طی پیامی در پیامرسان ایکس اعلام کرده بود که برای اعلام همبستگی با رژیم صهیونیستی به تلآویو خواهد رفت.
وی همچنین از سفر به اردن نیز خبر داده بود.
نشریه «اشپیگل» به نقل از منابع خود گزارش داد بعید است رژیم صهیونیستی حمله زمینی به نوار غزه را تا زمان حضور «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در اراضی اشغالی، آغاز کند.
به گزارش خبرگزاری «تاس» به نقل از این هفتهنامه آلمانی، «تقریباً غیرممکن است که اسرائیل در جریان سفر بایدن در مورد استقرار نیروهای زمینی مقابل بایدن بایستد».
قرار است رئیسجمهور آمریکا به نشانه همبستگی با رژیم صهیونیستی چهارشنبه وارد اراضی اشغالی شود.
روزنامه آمریکایی «نیویورکتایمز» یکشنبه به نقل از سه تن از افسران ارشد رژیم صهیونیستی گزارش داد ارتش این رژیم به زودی آماده میشود تا با دهها هزار نظامی صهیونیست به نوار غزه حمله کند به امید آنکه شهر غزه را تحت تصرف خود قرار دهد و رهبری فعلی این منطقه را از بین ببرد.
طبق این گزارش، ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرده هدف نهایی این حمله، از بین بردن سلسله مراتب سیاسی و نظامی حماس است.
پیش از این گزارش، «فاکسنیوز» به نقل از منابع مطلع گزارش داده بود آمریکا از رژیم صهیونیستی خواسته عملیات زمینی خود در غزه را تا زمان باز شدن مسیر ایمن برای خروج فلسطینیها به تعویق بیندازد. فاکسنیوز همچنین مدعی شده بود واشنگتن از تلآویو خواسته هنگام اجرای عملیات نظامی خود به قوانین درگیری پایبند باشد.
دو مقام صهیونیست هم روز جمعه در گفتوگو با پایگاه خبری «پولیتیکو» مدعی شده بودند حمله زمینی اسرائیل به غزه قریبالوقوع است.
«دانیل هاگاری» سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی شنبه در خصوص این حمله احتمالی و در اشاره به عملیات «طوفان الاقصی» نیروهای مقاومت فلسطین گفت هدف «شکست حماس و حذف رهبران آن پس از کشتاری است که مرتکب شدهاند. سازمان آنها از نظر نظامی و سیاسی بر غزه حکمرانی نخواهند کرد».
حزبالله لبنان از شهادت چهار رزمنده خود در جریان حملات امروز ارتش رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان خبر داد.
«محمود احمد بیز»، «حسین عباس فصاعی» «حسین هانی الطویل» و «مهدی محمد عطوی» چهار رزمنده حزبالله لبنان هستند که در حملات امروز (سهشنبه) رژیم صهیونیستی به مناطق جنوبی لبنان به شهادت رسیدند.
مقاومت لبنان اخیرا و در پی شهادت سه نفر از رزمندگان خود، چندین بار مواضع رژیم صهیونیستی را هدف قرار داد که در پی آن چندین نظامی کشته و زخمی شدند.
امروز همچنین «ایمن نوفل» (ابو احمد) از فرماندهان ارشد گردانهای شهید «عزالدین القسام» شاخه نظامی حماس در بمباران اردوگاه البریج در غزه به شهادت رسید.
گردانهای القسام شهادت ابو احمد، عضو شورای نظامی این گردانها و فرمانده لشکر مرکزی قسام را تسلیت گفت.
پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) روز سه شنبه اعلام کرد ارتش آمریکا در واکنش به تشدید درگیری بین حماس و رژیم صهیونیستی در غزه، ۲۰۰۰ نظامی خود را در حالت آماده باش قرار داده است.
به گزارش «خبرگزاری فرانسه» پنتاگون در بیانیهای اعلام کرد، «لوید آستین» وزیر دفاع ایالات متحده، پرسنل و شماری از یگانها را در «وضعیت آماده باش» قرار داده تا بتوانند به سرعت به وضعیت امنیتی در منطقه خاورمیانه واکنش نشان دهند.
این در حالی است که جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا روز چهارشنبه برای نشان دادن حمایت واشنگتن از متحد اصلی خود به فلسطین اشغالی میرود. ایالات متحده ۲ ناو هواپیمابر را نیز در منطقه در حمایت از رژیم صهیونیستی مستقر کرده است.
منابع رسانهای همچنین گزارش کردند که همزمان با وخامت اوضاع در غرب آسیا ، تفنگداران دریایی آمریکا زودتر از موعد مقرر رزمایش برنامه ریزی شده با کویت را رها کردند. به گزارش منابع خبری، «آنجلیکا وایت» سخنگوی نظامیان آمریکا در کویت اظهار داشت که تفنگداران دریایی و آمریکا در کویت نیستند. به گفته این سخنگوی ارتش آمریکا، این تفنگداران اکنون نزدیک بحرین هستند.
با ادامه درگیریها میان رژیم صهیونیستی و مقاومت فلسطین به خصوص در غزه، صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) اعلام کرد که پیکر صدها تن در غزه همچنان زیر آوارها باقی مانده است.
سخنگوی صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) اعلام کرد، پیکر صدها تن در غزه زیر آوارهاست که باید بیرون کشیده شوند تا تبدیل به بحران بهداشتی نشوند.
طبق گزارش پایگاه خبری العهد، سخنگوی یونیسف همچنین اعلام کرد، صدها تن از کودکان بیگناه فلسطین در نتیجه حملات خشونتبار رژیم صهیونیستی علیه غزه به شهادت رسیدهاند.
جنبش حزب الله لبنان در یازدهمین روز عملیات طوفان الاقصی، با انتشار بیانیهای از حملات مجدد به مواضع نظامیان رژیم صهیونیستی خبر داد.
شبکه خبری المنار به نقل از حزب الله گزارش داد، نیروهای مقاومت مقرهای زرعیت، الصدح، جل الدیر، المالکیة و برکة ریشا را با سلاح مناسب، به صورت مستقیم هدف قرار دادند.
گردان های القسام ظهر امروز تل آویو را با موشک هدف قرار داد که این حملات باعث تعلیق پروازها در فرودگاه بن گورین شد.
گردان های شهید عزالدین القسام شاخه نظامی جنبش حماس امروز صبح نیز تصاویر موشک باران مواضع صهیونیستها در شهرها و شهرک های صهیونیست نشین در سرزمین های اشغالی را منتشر کرد.
این گردانها در پاسخ به جنایات گسترده صهیونیست ها علیه مردم غزه امروز محل های تجمع ارتش رژیم صهیونیستی در پایگاه نظامی «تسلیم» در منطقه نقب در جنوب سرزمین های اشغالی را هدف حمله موشکی قرار داد و بدنبال آن، صدای آژیر خطر در این پایگاه به صدا درآمد.
در همین حال، کمیته های مقاومت ملی در نوار غزه اعلام کرد که در پاسخ به جنایات صهیونیست ها در غزه، صبح امروز موضع نظامی "ناحل عوز" ارتش رژیم صهیونیستی در مجاورت نوار غزه را با گلوله های خمپاره هدف قرار داده است.
رسانههای لبنانی و عبری اعلام کردند: یک موشک ضد تانک از لبنان به سمت هدفی در یک شهرک صهیونیستنشین در مرز شلیک شد.
سایت النشره گزارش داد، مقامات امنیتی شهرک «مطله» (متولا) در مرز لبنان و فلسطین اشغالی پس این شلیک موشکی از شهرکنشینان خواستند به پناهگاهها بروند.
شبکه تلویزیونی المنار گزارش داد که داخل شهرک «مطله» واقع در روبهروی شهرک کفرکلا هدف قرار گرفت و یکی از اهداف در آتش سوخت.
منابع رسانهای عبری نیز اعلام کردند، سه صهیونیست در این حملات زخمی شدند.
این شبکه افزود: توپخانه ارتش اسرائیل فورا اقدام به گلوله باران تپههای حمامص، دشتهای اطراف و کفرکلا در مقابل مطله کرد.
خبرنگار الجزیره نیز به نقل از یک منبع امنیتی گزارش داد، حزبالله لبنان یک دستگاه خودروی زرهی را در مطله هدف قرار داد که در پی آن چند نظامی زخمی شدند.
فرمانده فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا (سنتکام) برای دیدار با مقامات صهیونیست از جمله رییس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی وارد تل آویو شد و قرار است از مرزهای شمالی فلسطین اشغالی با جنوب لبنان هم بازدید کند.
در همین حال، «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا بامداد سهشنبه و پس از جلسه ۸ ساعته با کابینه جنگ رژیم صهیونیستی در سخنانی گفت که جو بایدن رئیس جمهور این کشور چهارشنبه به فلسطین اشغالی سفر خواهد کرد.
بلینکن گفت: بایدن روز چهارشنبه به تل آویو سفر خواهد کرد.
وی افزود: آمریکا و (رژیم) اسرائیل بر سر طرحی توافق کردند که اجازه میدهد کمکها به غیرنظامیان غزه برسد و ضروری است که کمکها به غزه هرچه سریعتر آغاز شود.
وزیر خارجه آمریکا اضافه کرد که بایدن در سفر به فلسطین اشغالی به هماهنگی نزدیک با شرکای اسرائیلی برای آزادی گروگانهای حماس ادامه خواهد داد و تاکید خواهد کرد که اسرائیل حق دارد از مردم خود در برابر حماس دفاع کند.
برخی منابع خبری به نقل از ارتش رژیم صهیونیستی مدعی شدند که شب گذشته ۲۰۰ پایگاه نظامی متعلق به جنبش حماس و جهاد اسلامی فلسطین هدف قرار گرفته است.
گردانهای شهید عزالدین القسام صبح امروز محل های تجمع ارتش رژیم صهیونسیتی در پایگاه نظامی «تسلیم» در منطقه نقب در جنوب سرزمین های اشغالی را هدف حمله موشکی قرار داد.
در همین حال، کمیته های مقاومت ملی در نوار غزه اعلام کرد که صبح امروز موضع نظامی "ناحل عوز" ارتش رژیم صهیونیستی در مجاورت نوار غزه را با گلوله های خمپاره هدف قرار داده است.
روزنامه نیویورک تایمز درحالیکه رژیم صهیونیستی شکست سختی را در برابر نیروهای مقاومت متحمل شده، خبر داد که اسرائیل درخواست کمک نظامی فوری ۱۰ میلیارد دلاری از آمریکا کرده است.
این روزنامه آمریکایی به نقل از سه مقام آگاه نوشت که اسرائیل از آمریکا ۱۰ میلیارد دلار کمک فوری نظامی درخواست کرده است.
به نوشته این روزنامه، این بسته کمکی در حال حاضر توسط کنگره با هماهنگی کاخ سفید آماده شده و شامل منابع مالی برای اوکراین، تایوان و مرز مکزیک- آمریکا خواهد شد.
چاک شومر رهبر اکثریت سنا اخیرا در جریان سفر به تل آویو گفت که قانونگذاران آمریکایی در مورد ارائه مهمات ۱۵۵ میلیمتری، مهمات جایگزین برای سامانه دفاع موشکی گنبد آهنین، بمبهای هدایت شونده دقیق، کیتهای «مهمات تهاجم مستقیم مشترک» (JDAM) برای تبدیل بمبهای استاندارد به مهمات دقیق، گفتگو کردند.
بعد از حمله تاریخی مقاومت فلسطین به رژیم صهیونیستی، رئیس ستاد مشترک ارتش این رژیم، صراحتا اعلام کرد که ضربه سختی از مقاومت خورده و جنگ سختی در پیش دارد.
به گزارش پایگاه خبری صهیونیستی «ایزرائیل نیوز»،«هرتزی هالوی» در نامه ای سرگشاده به نظامیان صهیونیست اعلام کرد: ما ضربه سنگینی از (مقاومت فلسطین) خوردیم و در این باره مسئول هستیم.
وی با بیان اینکه باید برای هر شرایطی در هر جبهه ای آماده باشیم، گفت: جنگی سخت و طولانی در پیش داریم.
سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی صبح امروز سهشنبه، ۱۷ اکتبر طی یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: «در حال حاضر حدود نیم میلیون اسرائیلی در داخل کشور آواره هستند».
براساس گزارش شبکه خبری «روسیا الیوم»، وی خاطرنشان کرد که تمامی مجتمعهای مسکونی واقع در اطراف نوار غزه از ساکنان تخلیه شده و بیش از ۲۰ محله در شمال فلسطین اشغالی هماکنون خالی از سکنه است.
«یوکو کامیکاوا» وزیر خارجه ژاپن در جمع خبرنگاران در پایتخت این کشور، درباره جنگ رژیم صهیونیستی و فلسطینیان اظهارنظر کرد.
منابع رسانهای از قبیل شبکه «الجزیره» خبر دادند که وزیر خارجه ژاپن اعلام کرد که این کشور به «غیرنظامیان در غزه» کمک مالی ۱۰ میلیون دلاری انجام خواهد داد.
یوکو کامیکاوا که روز سه شنبه (امروز) در نشست خبری در توکیو در جمع خبرنگاران صحبت میکرد، خبر داد که با «الی کوهن» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی هم صحبت و ابراز امیدواری کرد که اوضاع بین این رژیم و فلسطینیان هر چه زودتر آرام شود.
وزیر خارجه ژاپن همچنین تاکید کرد که این کشور از همه طرفها در درگیری رژیم صهیونیستی و حماس انتظار دارد که از قوانین بینالمللی تبعیت کنند.
اعلام کمک ژاپن به غیر نظامیان در غزه و درخواست وزیر خارجه برای تبعیت از قوانین بینالمللی در شرایطی مطرح شده که رژیم صهیونیستی با حصر کامل نوار غزه و قطع ارسال آب، برق، سوخت و دارو در حال مجازات دسته جمعی ساکنان غزه است.
شبکه المیادین در خبری فوری از شلیک یک فروند موشک کورنت به سمت اطراف شهرک صهیونیست نشین المطله در شمال فلسطین اشغالی خبر داد.
رژیم صهیونیستی نیز از ساکنان این شهرک خواست تا در پناهگاه بمانند.
شبکه الجزیره نیز از حملات توپخانه ای ارتش رژیم صهیونیستی به تپه الحمامص در منطقه مرزی جنوب لبنان و همچنین جاده بین شهرک های کفرکلا و العدیسه در این منطقه خبر داد.
منطقه مرزی جنوب لبنان و شمال فلسطین اشغالی در طول روزهای گذشته صحنه تبادل آتش محدود بوده است. بنا به اذعان ارتش رژیم صهیونیستی، در این حملات دستکم دو صهیونیست از جمله یک نظامی کشته و چند نظامی دیگر زخمی شده اند.
افزایش تعداد شهدای غزه به 2800 نفر
وزارت بهداشت فلسطین صبح امروز سه شنبه از افزایش شمار شهدای حملات ارتش رژیم صهیونیستی به ۲۸۳۷ نفر در غزه خبر داد.
وزارت بهداشت فلسطین صبح امروز سه شنبه اعلام کرد: از آغاز حملات ارتش رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف نوار غزه، ۲۸۳۷ نفر شهید و حدود ۱۲ هزار نفر درگیر زخمی شده اند.
ارتش رژیم صهیونیستی که شکست سنگینی را در مقابل نیروهای مقاومت فلسطین در چارچوب نبرد طوفان الاقصی متحمل شده است، از ۱۱ روز پیش دست به جنایت های جنگی و ضد بشری علیه ملت فلسطین در نوار غزه زده و برج ها و خانه های مسکونی شهروندان غیرنظامی فلسطینی را هدف حملات وحشیانه خود قرار داده و اقدام به قطع آب و برق و جلوگیری از ورود مواد غذایی و پزشکی به غزه کرده است.
۳۷۱ مورد کشتار توسط دشمن صهیونیستی در غزه تاکنون
دفتر رسانه دولتی در غزه اعلام کرد که دشمن صهیونیست از ابتدای تجاوز به نوار غزه تاکنون ۳۷۱ مورد قتل عام علیه خانوادههای فلسطینی انجام داده و منازل آنها را بالای سر ساکنان آنها بمباران و ویران کرده است که منجر به شهادت ۱۹۸۱ شهید شده که اکثر آنها کودک و زن بودند.
این دفتر توضیح داد که تعداد شهدای این قتل عام از سه شهید با کمترین تعداد، مانند شهدای خانوادههای رضوان، ابوالریش و علوان تا ۴۲ شهید در قتلگاه خانواده النجار متغیر بوده است.
این دفتر خاطرنشان کرد که در مورد برخی از این خانوادهها اسامی کل خانواده از ثبت احوال پاک شده است، نظیر آنچه درباره خانوادههای شهاب، النجار، القرانیه، نوفل و الدالو اتفاق افتاد.
این دفتر بیان کرد: این تعداد زیاد کشتار در این مدت کوتاه، میزان وحشیگری و جنایت دشمن صهیونیست و شدت بمباران تمام محلههای مسکونی را نشان میدهد و همچنین بیانگر میزان رفتار بد جامعه جهانی در این زمینه است که در برابر این قتل عام غیرنظامیان بیدفاع و بیگناه سکوت کردهاند.
دفتر اطلاع رسانی دولتی در غزه درباره جنایات صهیونیستها گفت، آمار خسارات این حمله در روز یازدهم خود فرار از تمام خسارات در طول تمام جنگهای صهیونیستها علیه ملت ما بوده است.
شهادت ۱۵ خبرنگار از ابتدای تجاوز به غزه
شب گذشته در بمباران رژیم صهیونیستی که منازل آنها را در غزه هدف قرار داد، دو خبرنگار فلسطینی به همراه خانوادههایشان به شهادت رسیدند و تعداد خبرنگاران شهید شده توسط دشمن در تجاوز به غزه به ۱۵ نفر رسید.
منابع فلسطینی گزارش دادند که محمد بعلوشه خبرنگار شبکه فلسطین امروز در بمباران شب گذشته در محله الصفطاوی در شمال نوار غزه به شهادت رسید.
شبکه ماهوارهای الاقصی همچنین شهادت عصام بهار را تسلیت گفت. این خبرنگار شب گذشته بر اثر بمباران منزلش در غزه توسط دشمن صهیونیستی به شهادت رسید.
ارتش رژیم صهیونیستی با جدیدترین کشتیهای خود غزه را بمباران میکند
از سوی دیگر، رسانههای عبری گزارش دادند که جدیدترین کشتیهای موشکی Saar ۶ (ساعر ۶) ارتش رژیم صهیونیستی (که یکی از آنها «آحی عوز» و دومی «آحی ماگن» نام دارد) در بمباران نوار محاصره شده غزه شرکت داشتند.
بر اساس آنچه رسانههای عبری مدعی هستند، این کشتیها یک مرکز تولید تسلیحات، یک منطقه مسکونی و یک نقطه رصد متعلق به نیروی دریایی حماس را هدف قرار دادند.
سازمان جهانی بهداشت: جان ۳۵۰۰ بیمار در غزه درخطر است
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد، جان بیش از سه هزار و ۵۰۰ بیمار در ۳۵ بیمارستان غزه در خطر است.
این نهاد بین المللی افزود: آب در غزه در حال تمام شدن است که میتواند منجر به یک بحران بهداشت عمومی قریب الوقوع شود که وضعیت غیرنظامیان را بدتر میکند.
ممانعت غرب از تصویب قطعنامه روسیه برای نوار غزه
نمایندگان آمریکا، انگلیس و فرانسه در شورای امنیت سازمان ملل، در مخالفت با قطعنامه روسیه برای الزام رژیم موقت صهیونیستی به توقف حملات به نوار غزه، آن را وتو کردند.
نماینده روسیه در شورای امنیت نیز در واکنش به این اقدام گفت: «ما متاسفیم که شورا همچنان گروگان خودخواهی هیأتهای غربی باقی مانده است».
نماینده آمریکا در این نشست با ادعای اینکه قطعنامه روسیه هیچ اشارهای به عملیات حماس نداشت، مدعی شد: «حماس عامل بحران انسانی کنونی در غزه است».
نماینده انگلیس در سازمان ملل در توجیه مخالفت با توقف کشتار فلسطینیها در نوار غزه ادعا کرد: «ما نمیتوانیم از قطعنامهای حمایت کنیم که اقدامات تروریستی حماس را محکوم نکند».
در ادامه نماینده چین در این نشست نیز گفت: «درگیری بین اسرائیلیها و فلسطینیها بر ثبات منطقه تاثیر میگذارد. ما خواستار توقف هر چه سریعتر درگیری و پرهیز از گسترش آن هستیم. ما همچنین خواستار آزادی زندانیان و گشایش گذرگاههای بشردوستانه هستیم».
سپس نماینده ژاپن در سازمان ملل مدعی شد: «ما به پیشنویس قطعنامه روسیه رای منفی دادیم زیرا به آنچه بین فلسطینیها و اسرائیلیها می گذرد پایان نمیدهد».