ساماندهی اتباع خارجی در انتظار یک سازمان جدید

وزیر کشور با اشاره به نگرانی برخی مردم درباره ساماندهی اتباع خارجی، گفت: این نگرانی مورد قبول است و مهاجرین ساماندهی خواهند شد، ولی تلاش برای افغانستان‌ ستیزی محکوم بوده و کار غلطی است. مهاجرین غیرقانونی باید از کشور خارج شوند ما آن‌هایی را ساماندهی می‌کنیم که قانونی بوده و ویزا دارند.
کد خبر: ۱۲۰۱۱۰۰
|
۰۶ آبان ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۵ 28 October 2023
|
15765 بازدید
|

 به گزارش تابناک ، وزیر کشور گفت که پس از اینکه قانون برنامه هفتم توسعه به تصویب رسید، وزارت کشور برای تشکیل سازمان ملی مهاجرت اقدام می‌کند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز سی مهر، در جریان ادامه بررسی گزارش کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه، ماده ۸۶ لایحه برنامه هفتم توسعه را تصویب کردند. بر اساس این ماده به منظور ساماندهی مهاجرین و اتباع بیگانه، وزارت کشور با همکاری دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی مکلف است سازمان ملی مهاجرت را تشکیل دهد.
 
احمد وحیدی وزیر کشور پیش از این اشاره کرده بود که «تعداد مهاجرین قانونی و غیرقانونی افغانستانی در ایران حدود ۵ میلیون نفر است. وی درباره دلیل مهاجرت مردم افغانستان گفت: مردم مهاجر افغانستان به دلیل ظلم و ستم ابرقدرت‌ها چه در دوره شوروی چه زمانی که آمریکا به این کشور وارد شد، مجبور به مهاجرت شدند.
 
محسن نجفی‌خواه نماینده دولت در جریان بررسی سازمان ملی مهاجرت گفته بود که «هشت میلیون و ۴۰۰ هزار نفر مهاجر در کشور داریم.»
 
وزیر کشور با اشاره به نگرانی برخی مردم درباره ساماندهی مهاجرین، تصریح کرد: این نگرانی مورد قبول است و مهاجرین ساماندهی خواهند شد، ولی تلاش برای افغانستان‌ستیزی محکوم بوده و کار غلطی است. مهاجرین غیرقانونی باید از کشور خارج شوند ما آن‌هایی را ساماندهی می‌کنیم که قانونی بوده و ویزا دارند.
 
وحیدی تاکید کرده است که «ما باید برخی از شرایط حقوقی و قضایی خود را تقویت کنیم تا با کسانی که به کشور خودشان بازگردانده می‌شوند، ولی مجدد به صورت غیرقانونی به ایران وارد می‌شوند، برخورد شود. در چند ماهه اخیر بیشتر از ۲۰۰ هزار نفر به کشور خود بازگشته‌اند، ولی برخی از آن‌ها مجدد به ایران بازمی گردند.»
 
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس یازدهم در جلسه علنی مجلس در روز سی مهر با اشاره به موافقت نمایندگان با تشکیل سازمان ملی مهاجرت، تاکید کرد که «دولت اساسنامه این سازمان را تنظیم می‌کند، اما این اساسنامه و چهارچوب اختیارات و وظایف این سازمان باید به تصویب مجلس برسد.»
 
وزیر کشور درباره زمان تشکیل سازمان ملی مهاجرت، گفت: وزارت کشور اساسنامه این سازمان را تهیه می‌کند البته ابتدا باید قانون برنامه هفتم قطعی شود و به تایید شورای نگهبان برسد و سپس این اقدام از سوی وزارت کشور انجام شود.
 
در جریان بررسی تشکیل سازمان ملی مهاجرت، حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مجلس در اخطاری گفته بود که «آن‌چه که ما شنیده‌ایم شورای عالی امنیت ملی با تشکیل سازمان ملی مهاجرت به نحوی که گفته می‌شود مخالف است و در چند موضع‌گیری که داشته با این دو ساختار و سازمان مخالفت کرده است.»
 
وزیر کشور درباره این ادعای حاجی دلیگانی به ایسنا، گفت که «نه چنین گزارشی نیست.»
 
طبق آمار دولت، در حال حاضر بیش از ۱۰ مرجع از جمله وزارت کار، فراجا و وزارت کشور برای مهاجران کد و شناسه صادر می‌کنند به همین دلیل هدف قانونگذار از تشکیل سازمان ملی مهاجرت، قرار گرفتن مساله مهاجرت در زیر مجموعه وزارت کشور برای ساماندهی مناسب اتباع خارجی است.
 
تعداد مهاجران افغانستانی در ایران پس از حاکمیت طالبان بر این کشور، افزایش زیادی داشته که تعداد قابل توجهی از این مهاجران به صورت غیرقانونی وارد کشور شده‌اند در حالی‌که به گفته وزیر کشور، این مساله دغدغه چندانی برای طالبان نیست. تاکنون اقداماتی از قبیل اختصاص شناسه به اتباع قانونی یا خروج آن‌ها از اطراف برخی اماکن انجام شده، اما لزوم ساماندهی مهاجرین اکنون هم یک مطالبه عمومی و هم یک تصمیم حاکمیتی است و ایجاد سازمانی متمرکز برای ساماندهی اتباع خارجی، می‌تواند گامی مثبت برای حل این مساله باشد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۳
در انتظار بررسی: ۹
انتشار یافته: ۳۶
ناشناس
|
France
|
۱۲:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۶
خب دیگه. نون دونی جدید برای بخور بخور آقایون و فک و فامیلاشون داره به راه میفته. سازمان جدید، رییس جدید، کارمندای جدید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۶
اونم از جیب ملت که دیگه اعتراض نکنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۶
برگشت اینها به کشورخودشان نیاز به سازمان ندارد و بودجه نیازی ندارد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۶
مملکت را افغانی برداشته
اونوقت حضرات تازه به فکر ساماندهی و تاسیس اداره و دفتر دستک جدید و بخور بخور جدی هستند !
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۶
به هیچ سازمان جدیدی غیر ازهمان اداره کل اتباع خارجی وزارت کشورنیازی نیست. مشکل عدم انجام وظایف نهادهای مرتبط است. اگرمرزبانی با اقتدار جلوی ورود مهاجرا را بگیرد *نیروهای انتظامی وامنیتی اتباع ولو درشهرها راجمع آوری وازکشوراخراج کنند* اداره کار واماکن عمومی با بکارگیرندگان اتباع خارجی برخوردلازم رابکنند*کارهایی مثل گدایی که با توجه به روحیه عاطفی ایرانیان از کشورهای مختلف برای گدایی به ایران میایند ممنوع شود *از پرداخت و فروش هرگونه کالای یارانه ای وخدمات یارانه ای به اینها خودداری شود و....که البته همه اینها درقوانین هست ولی اجرانمیشود هیچ نیازی به تشکیل یک سازمان عریض وطویل دیگرنیست.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۶
چقدر حرف و شعار !!!!!!!!!!!!! . خوشون خسته نشدن از تکرار و بی عملی .
زیزیگولو
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۶
بروبچز افغان!
میخواین شما اینجا باشین، ما بریم اونور.
ظاهرا اینجا شما بیشتر خواهان دارید
خدانور تبریز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۶
علاوه بر اصلاح مواد 23 و 24 در قوانین سازمان مهاجرت از نمایندگان محترم میخواهیم مواد جدید زیر را وارد بخشنامه های سازمان مهاجرت کنند:

1- جمعیت اتباع خارجی از هر کشور در هر بازه ی زمانی نباید از نیم درصد (یک درصد بصورت موقت در شرایط بحرانی مانند جنگ و حوادث طبیعی مانند زلزله و ... ذیل کمک های بشردوستانه ی بین المللی) جمعیت کل کشور بیشتر باشد.

2- جمعیت اتباع خارجی از همه ی کشورها در هر بازه ی زمانی نباید از پنج درصد جمعیت کل کشور بیشتر باشد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۶
آفرین به دقت شما. کاش نمایندگان و مسوولان هم اینطور توجه کنند. نباید وضعیت مثل الان بشه که بیش از 10 درصد جمعیت فقط از یک کشور باشند
خدانور تبریز
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۶
ناشناس 16:25

زنده باشین
اینکار فواید زیادی داره
یکی از مهمترین و پنهان ترین مزایاش این هست که با رعایت این قانون، جریان انتقال فرهنگی از سمت فرهنگ ایرانی به سمت اتباع حرکت میکنه. به این معنی که اتباع خارجی تحت تاثیر فرهنگ ایران قرار میگیرند. در حالیکه الان در برخی نقاط کشور که تعداد اتباع افغان زیاد هست مردم اون منطقه تحت تاثیر فرهنگ اونها قرار گرفتند. اینو به عینه مشاهده کردم.
مباحث امنیتی و اقتصادی و اجتماعی و نیروی کار و ... هم که بماند. پرواضح هستند این موضوعات
حسینی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۶
درود بر مدیران و سیاستمداران آگاه و توانمند.موفق باشید.
پاسخ ها
ناشناس
| Canada |
۱۳:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۶
با عرض پوزش از جناب حسینی یکجا بودیم یکی گفت آقای فلانی دوستم خندید و گفت اینقدر آقا ندیده که به ایشون میگه آقا شما هم اصلا مسوولی کار بلد ندیدی که به اینها میگی کاربلد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۶
چرا 3 همسایه دیگر افغانستان یعنی ازبکستان وترکمنستان وچین مشکل مهاجران افغان رو ندارند. چون اولا مرزهایشان کاملا تحت کنترل است ثانیا نان ودارو وسوخت مجانی برای مهاجران نمیدهند ثالثا مهاجری غیر قانونی را بگیرندبرخوردی باهاش میکنند که افاغنه اصولا جرات ورود واسکان دراین کشورها را ندارند.
خدانور تبریز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۲ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۶
بحث افغان ستیزی و نژادپرستی زمانی مفهوم دارد که موضوع در حوزه ی اجتماعی دسته بندی شده باشد. یعنی زمانی که جمعیت آنها اندازه ی معقولی در بین جمعیت کشور داشته باشد. چیزی بین نیم تا یک درصد (یعنی بین چهارصد تا هشتصد هزار نفر)
زمانی که جمعیت اتباع افغان چیزی حدود 20 درصد جمعیت کشور است، موضوع از مقوله ی اجتماعی خارج و وارد مقوله ی سیاسی می شود.
موضوع افاغنه امروز در ایران نه مساله ی اجتماعی که مطالبه ی سیاسی مردم است.
مطالبه ی مردم اخراج افغان هاست. نه تشکیل سازمان جدید. نه سازماندهی. نه صدور شناسه و شناسنامه و هر اسمی که شما میدونید و ما نمیدونیم!
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟