مدیرکل شرکت‌های دولتی وزارت اقتصاد خبر داد؛

سودده شدن ۴۸ شرکت دولتی زیان ده بر اثر افزایش انضباط مالی حاصل از انتشار صورت‌های مالی

نتیجه انضباط مالی و سخت گیری‌ها در شفافیت عملکرد شرکت‌های دولتی در دولت سیزدهم این بوده که طی سال گذشته ۴۸ شرکت زیان ده دولتی به شرکت‌های سودده تبدیل شدند. ۱۲۳ شرکت دولتی که زیان انباشته داشتند، به این معنا که سال‌های متوالی زیانشان روی هم انباشته شده بود که به سمت سودآوری و کاهش زیان حرکت کردند.
کد خبر: ۱۲۰۱۶۱۳
|
۰۸ آبان ۱۴۰۲ - ۱۶:۴۲ 30 October 2023
|
6792 بازدید
|

به گزارش تابناک اقتصادی؛ شرکت­‌های دولتی با در اختیار داشتن حجم زیادی از دارایی‌های کشور نقش مهم و موثری در حوزه اقتصاد ملی دارند. مطابق قانون بودجه ۱۴۰۲، بودجه این شرکت‌ها حدود ۶۰ درصد بودجه کل کشور را تشکیل می‌دهد. با توجه به این واقعیات، شفاف سازی عملکرد شرکت‌های دولتی اهمیت بالایی دارد.

وزارت اقتصاد اقداماتی را در راستای شفاف سازی عملکرد شرکت‌های دولتی به اجرا گذاشته است. در همین راستا، شاهد انتشار صورت‌های مالی آن‌ها هستیم.

بر اثر اقداماتی که صورت گرفته، امروز مردم می‌دانند که شرکت‌های دولتی چقدر درآمد، هزینه، کارمند، هزینه پرسنلی و موارد دیگر دارند. چقدر پاداش پرداخت می‌کنند و دارایی شان چقدر است و صاحب چه شرکت‌هایی با چه درصد سهامی هستند. مردم امروز می‌دانند که شرکت‌ها در کجا اموال، زمین، ساختمان و... در مالکیت خودشان دارند.

مواردی که در بالا گفته شد، تا چند سال اخیر حتی در دسترس نمایندگان مجلس هم نبود. الان به واسطه رویکرد دولت سیزدهم صورت‌های مالی حسابرسی شده شرکت‌های دولتی در دسترس عموم مردم قرار گرفته است.

به گفته وزیر اقتصاد، روند شفاف سازی عملکرد شرکت‌های دولتی همین طور ادامه می‌یابد، تا اینکه در پایان سال جاری، شاهد شفاف سازی عملکرد تمامی شرکت‌های دولتی و انتشار صورت‌های مالی آن‌ها باشیم.

سودده شدن ۴۸ شرکت دولتی زیان ده بر اثر افزایش انضباط مالی حاصل از انتشار صورت‌های مالی

محمد عنبری، مدیرکل شرکت‌های دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی با حضور در برنامه میز اقتصاد شبکه یک توضیحاتی در خصوص انتشار صورت‌های مالی شرکت‌های دولتی داد. سیداحسان خاندوزی، وزیر اقتصاد نیز اطلاعاتی در این زمینه مطرح کرد که در ادامه می‌خوانید.

وزیر اقتصاد طی سخنانی در رسانه ملی اعلام کرد که قصد داریم در سال ۱۴۰۲ صورت‌های مالی دو هزار شرکت دولتی یا تحت مدیریت بخش اقتصاد را به صورت عمومی انتشار دهیم. تا الان ۱۰۰۰ مورد انتشار پیدا کرده است و تا آخر سال مابقی هم اطلاعاتشان منتشر می‌شود.

عنبری نیز در برنامه میز اقتصاد شبکه یک در خصوص شفاف سازی عملکرد شرکت‌های دولتی و انتشار صورت‌های مالی آن‌ها تصریح کرد: سال گذشته و اواخر سال ۱۴۰۰ و وقتی آقای خاندوزی برای اقدام در زمینه انتشار صورت‌های مالی دستور دادند، هنوز این امر تبدیل به قانون نشده بود. این موضوع با پیگیری وزارت اقتصاد به قانون بدل شد. فایده انتشار این صورت‌های مالی این است که از یک طرف امکان نظارت ۸۵ میلیون ایرانی بر شرکت‌های دولتی فراهم می‌شود و از طرف دیگر، تأکید رئیس جمهور مبنی بر انضباط بخشی به عملکرد شرکت‌های دولتی و پاسخگویی و شفاف سازی در دستور کار قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: در ابتدا صورت‌های مالی پانزده شرکت دولتی را منتشر کردیم. شکایاتی را از سوی شرکت‌های دولتی داشتیم. دلیلش این است که صورت‌های مالی، تمامی اطلاعات شرکت‌ها را تجمیعی به همراه گزارش حسابرس و بازرس قانونی منتشر می‌کند.

مدیرکل شرکت‌های دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی توضیح داد: روند انتشار صورت‌های مالی شرکت‌های دولتی از سال ۱۴۰۰ تا کنون ادامه یافته است. سال گذشته سرجمع شناسایی ما به ۱۱۰۰ مورد رسیده بود. الان ۱۰۰۰ مورد فقط در هفت ماهه اول سال ۱۴۰۲ از مجامعی که برگزار شده و صورت‌های مالی که حسابرسی شده است، شناسایی داشته ایم که تا آخر سال این عدد به دو هزار مورد می‌رسد.

وی ادامه داد: از هزار شرکتی که از ابتدای امسال تا کنون شناسایی کرده ایم، ۲۸۹ مورد شرکت‌های دولتی هستند. از این شرکت‌های دولتی، شش مورد بانک دولتی و دو مورد شرکت بیمه دولتی هستند. شرکت‌های زیر مجموعه بانک‌ها و بیمه‌ها نیز ۲۷۳ مورد باقی مانده هستند.

آمار‌ اختصاصی شرکت‌های دولتی (۲۸۹ شرکت)

الف) ده شرکت دولتی با بیشترین سود

سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)
پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند
شرکت ملی صنایع پتروشیمی
شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران
شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران
شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی
شرکت آلومینای ایران
شرکت گسترش معادن و صنایع معدنی طلای زرشوران
سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی
سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو)

ب) ۱۸۳ شرکت نسبت به سال قبل افزایش سود داشته اند که ۱۳۳ شرکت آن بالای ۵۰ درصد افزایش داشته اند. شرکت‌های داری بیشترین درصد افزایش سود عبارتند از:

ـ آب منطقه‌ای اصفهان

ـ شرکت خدمات هواپیمایی ویژه

ـ صندوق توسعه صنایع دریایی

ـ شرکت شهرک‌های صنعتی تهران

ـ سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران

ـ آب منطقه‌ای کرمان

ـ شهرک‌های صنعتی استان چهارمحال و بختیاری

ـ شهرک‌های صنعتی استان زنجان

ـ شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان غربی

ـ بهره برداری نفت و گاز غرب

پ ) ۴۸  شرکت که پارسال زیان ده بودند و الان سوده شدند که مهمترین آن‌ها عبارتند از: بانک ملی ایران، بانک کشاورزی، بانک توسعه تعاون، چاپخانه دولتی ایران، سازمان مجری ساختمان‌ها و تاسیسات دولتی و عمومی، شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی، شرکت مناطق نفت‌خیز جنوب و سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس.

ت ) حداقل ۱۲۳ شرکتی که زیان انباشته آن‌ها کم شده یا سود انباشته آن‌ها افزایش داشته است.

وی خاطرنشان کرد: روند شناسایی شرکت‌های دولتی و انتشار صورت‌های مالی آن‌ها با همکاری تمام و کمال این شرکت‌ها صورت نگرفته است و برخی مقاومت‌ها هم در مقابل انتشار صورت‌های مالی داشته ایم؛ اما وزارت اقتصاد در این زمینه اصرار دارد و شناسایی‌ها انجام می‌شود.

عنبری توضیح داد: برخی شرکت‌های دولتی مانند شرکت ملی نفت اعلام می‌کنند که صورت‌های مالی شان محرمانه است و نباید منتشر شود، ولی ما فکر می‌کنیم فقط اطلاعات مربوط به وزارت دفاع و سازمان انرژی اتمی از جنبه محرمانگی برخوردار است. بقیه شرکت‌ها، از جمله شرکت ملی نفت باید اطلاعاتش منتشر شود. برخی از جنبه‌های صورت‌های مالی این شرکت‌ها که جبنه محرمانگی دارد، می‌تواند مشخص و از انتشار معاف شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۱۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۸
خوش به حال صاحبان و سهامداران این شرکت ها.

چه به مردم می رسد؟!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۸
سود شرکتهای دولتی به جیب دولت می رود، همانجایی که مالیات ها و عوارض های اخذ شده از مردم می روند.
چرا باید از این خبر خوشحال شویم؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۸
این به این معنی است که در سالهای گذشته هم سود ده بوده اند ولی خود را زیان ده نشان میداده اند که مالیات ندهند اما با قانون های جدید چاره ا دیگری نداشته اند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۸
البته یه معنی دیگه هم میتونه این باشه که خدماتی که اینها ارائه می دادن اونقدر گرون شده تا بتونه اونها را سود ده کنه
بماند که سازمانی مثل سازمان جمع اوری وفروش اموال تملیکی چرا باید زیان ده باشه؟؟؟؟؟
Hossein
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۸
,با سلام
طی یکسال شرکت زیان ده سوده شده اون هم در چنین شرایط اقتصادی خود روشن است که چه فجایع جدیدی در آمار سازی و یا افزایش هزینه های مردم اتفاق افتاده
بعنوان مثال بانک ملی ایران چگونه می تواند از زیان به بود برسد ؟!
تخصص کافی دارند در پاک کردن صورت مسأله و ایجاد مشکلات عدیده برای آیندگان این حاکمان عزیز
علیرضا رضوان
|
Iraq
|
۱۸:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۸
این شرکت ها همه باید به بخش خصوصی بروند و دولت از تصدی گزی دست بردارد . این آمارها هم همه برای تبلیغ است. شرکت دولتی یعنی چراگاه یک عده لاشخور کاسب در تشکیلات حکمرانی کشور که فقط جیبشان را در زمان تصدی پر میکنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۸
این بازی با ارقام و سود سازی از جانب شرکت‌هاست صورتهای مالی سال آینده و آیندشون دیدن داره
کلا این شرکت‌ها محوریتشون زیان هست
(البته که از سود سازی غیر عملیاتی مسلما غافل نیستند)!
ناشناس
|
Denmark
|
۱۹:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۸
فقط خوشحالم چون دست دزدان کوتاه شده امیدوارم واقعیت باشد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۹
شما همچنان ب خوشحالیت ادامه بده اونها هم کار خودشونو میکنن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۸
سود دهي يا دستكاري صورتهاي مالي براي نشان دادن سود !
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۹
قابل باور نیست
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟