چرا باغ ویلاهای غیرمجاز هنگام ساخت تخریب نمی‌شوند؟

بدون شک دستگاه‌های نظارتی گشتی در اطراف شهر کاشمر برای بررسی وضعیت باغ ویلاهای غیرمجاز لاکچری که در اراضی کشاورزی و ملی احداث شده‌، داشته‌اند. اما برای بسیاری سؤال است چرا این مدیران تاکنون در هنگام ساخت‌وساز این ویلاها فقط نظاره‌گر بودند و تاکنون حتی یک باغ ویلای غیرمجاز به خصوص در کلاته بزی تخریب نشده است؟
کد خبر: ۱۲۱۶۷۷۹
|
۳۰ دی ۱۴۰۲ - ۰۸:۳۲ 20 January 2024
|
69366 بازدید
|

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا ـ خراسان رضو.ی، بیش از ۱۰ سال از ساخت‌وسازهای "کلاته ‏بزی" می‌گذرد. این‏که صاحبان نفوذ تا چه سطحی توانسته‌اند بر عدم پیگیری‌ها در برابر این حجم از تخلفات تأثیرگذار باشند را نمی‌دانیم، اما قطعاً توانایی‌شان بسیار بالا بوده که تا به امروز نگذاشته‌اند یک لودر برای جابجایی یک آجر به سمت‌‏شان برود!

یادم نمی‌رود در آخرین نشست خبری با فرماندار قبلی به‌ صراحت به مدیر جهادکشاورزی به‌ عنوان دبیر کارگروه ویژه پیشگیری از ساخت‌وسازهای غیرمجاز کاشمر دستور داده شد؛ «باغ ویلاهای غیرمجاز کلاته‌بزی شناسایی و نسبت به تخریب با هماهنگی مراجع قضایی اقدام شود»، اما اکنون ماه‌ها از آن دستور می‌گذرد و کوچکترین اقدامی در این خصوص صورت نگرفت.

عزیزان دستگاه‌های نظارتی قطعاً می‌دانند باغ ویلاهایی که امروز به مکانی برای خوش‌نشینی‌های برخی افراد خاص تبدیل‌ شده به‌گونه‌ای نبوده که شبانه و به دور از چشم متولیان احداث ‌شده باشد، بی‌تفاوتی متولیان از جمله شهرداری، جهادکشاورزی، راه و شهرسازی و منابع طبیعی در این مورد نه ‌تنها موجب تضییع حقوق بسیاری از شهروندان شده است، بلکه انتظار می‌رود ابتدا مسئولان قبلی و فعلی به دلیل این حجم بی‌تفاوتی پای میز محاکمه آورده شوند.

قوه قضائیه باید پیگیر اجرای حکم باشد

فرماندار کاشمر در همین خصوص به ایسنا گفت: قانون، دستگاه‌های متولی در برخورد با این‌گونه تخلفات را مشخص نموده است. وظیفه نظارت و جلوگیری از ساخت ‌و سازهای غیرمجاز در حریم و داخل شهر بر اساس قانون با شهرداری است.

حجت‌الله شریعتمداری با بیان این‏که تاکنون جلسات مختلفی با شهرداری برگزار شده و تذکرات لازم داده شده است، اظهار کرد: در خصوص کلاته بزی، شهرداری باید اقدامات لازم را انجام دهد.

وی با تأکید بر این‏که قطعاً با دستگاه‌هایی که در این خصوص اغماض کنند برخورد خواهد شد، گفت: برخی مناطق هم که خارج از حریم شهر و عمدتاً در اراضی کشاورزی هستند، متولی اصلی جهادکشاورزی است.

فرماندار کاشمر بیان کرد: اگر اراضی متعلق به یکی از دستگاه‌های دولتی باشد، آن دستگاه به‌عنوان مالک باید ساخت‌وسازهای غیرمجاز را تخریب کند.

وی با اشاره به این‏که اگر حکمی برای تخریب صادر شده باید اجرا شود، گفت: دستگاه قضا از جمله دادستان باید پیگیر اجرای حکم باشند.

 

شریعتمداری تمامی ویلاسازی‌‏های انجام شده در کلاته‌‏بزی را غیرقانونی دانست و افزود: علاوه بر این‏که به‌طور غیرقانونی ویلا ساخته شده حق و حقوقات را هم پرداخت نکرده‌اند.

وی با تأکید بر این‏که باید برخوردهای لازم با متخلفان صورت گیرد، تصریح کرد: اگر برای ویلاهای غیرمجاز احکام تخریبی صادر شده، دادستانی باید به این موضوع ورود جدی داشته باشد.

فرماندار کاشمر با بیان این‏که اگر مراجع قانونی قبل از اینکه تخلفی صورت گیرد، اقدامات لازم را انجام دهند امروز شاهد این وضعیت نبودیم، افزود: اگر رئیس و کارمند دولتی ساخت‌وسازهای غیرقانونی به‌خصوص ویلاسازی غیرقانونی داشته باشد برخورد خواهیم کرد و در صورت لزوم به دستگاه قضا معرفی می‌شوند.

وی با اعلام این‏که مدیرانی که تاکنون در خصوص بررسی وضعیت باغ ویلاهای غیرمجاز اقدامی نکرده‌اند کوتاهی انجام داده‌اند، گفت: مسئولان باید از اختیارات قانونی برای جلوگیری از ساخت‌وسازهای غیرمجاز استفاده نمایند.

نماینده عالی دولت در کاشمر تأکید کرد: قطعاً با تخلفات کلاته‌‏بزی در زمان خودش برخورد خواهد شد.

امتیازات آب و برق و گاز باغ ویلاها را قطع کنند

مسئولین بارها اعلام کرده‌اند ساخت‌وساز و تغییر کاربری اراضی کشاورزی ممنوع و تخلف است و حتی تخریب‌هایی هم تاکنون داشته‌اند، اما این‏که تخریب‌ها مربوط به چه مناطقی بوده موضوعی است که به سراغ مدیر جهادکشاورزی کاشمر رفتیم، هرچند مدیر این اداره اعلام کرد؛ از ابتدای امسال ۴۲ مورد قلع‌وقمع داشته‌ایم و ۲۵ مورد هم در دست اقدام داریم، اما پس از بررسی مشخص شد در این آمار هیچ خبری از تخریب باغ ویلاهای جاده سیدمرتضی و کلاته‏‌بزی تاکنون نبوده است.

کاظم قربان‏پور در گفت و گو با ایسنا با بیان این‏که اگر از قبل تغییر کاربری در باغات ایجاد شده باشد دادگاه باید رأی صادر کند، خاطر نشان کرد: اگر دادگاه رأی صادر کند بدون استثناء باید بنا تخریب شود.

وی با اشاره به این‏که گزارش‌های مردمی در خصوص شناسایی ساخت‌وسازهای غیرمجاز کمک بسیاری به ما می‌کند، در خصوص وضعیت کلاته‌‏بزی گفت: مسئولیت قسمت‌هایی که مستثنیات باشد، با جهادکشاورزی است.

قربان‏پور  با اعلام این‏که از همان ابتدا باید جلوی ساخت‌وسازهای غیرمجاز کلاته‌‏بزی گرفته می‌شد، عنوان کرد: قطعاً جایی که آب و برق و گاز نباشد زندگی در آنجا عملاً امکان‌پذیر نیست و یا بسیار به‌سختی است، در خصوص کلاته ‏بزی هم اگر امتیازات آب و برق و گاز قطع شود، بخش قابل‌توجهی از مشکلات رفع می‌شود.

وی بیان کرد: بر اساس قانون هرگونه اقدام که مانع از بهره‌برداری و استمرار کشاورزی اراضی زراعی و باغ‌ها در قالب ایجاد بنا، برداشت یا افزایش شن و ماسه و سایر اقدامات باشد بنا به تشخیص وزارت جهادکشاورزی تغییر کاربری محسوب می‌شود.

قربان‏پور با تأکید بر این‏که جهادکشاورزی ملزم به جلوگیری از هرگونه تغییر کاربری است، اظهار کرد: اگرچه در گذشته بر اساس قانون کشاورز واقعی می‌توانست اطراف باغ خود را تا چند سانتیمتر دیوارکشی و بالای آن را تا متراژ خاصی فنس‏‌کشی کند، اما اکنون همان هم ممنوع شده و تغییر کاربری محسوب می‌شود.

مدیر جهادکشاورزی کاشمر با بیان این‏که مسئولیت تمامی زمین‌هایی که در محدوده خدماتی قرار دارند با شهرداری است و هیچ ارتباطی با ما ندارد، بیان کرد: زمین‌ها در حریم اگر مستثنیات باشد با جهادکشاورزی و اراضی ملی با راه و شهرسازی است.

وی با اعلام این‏که منابع طبیعی هم متولی اراضی ملی است، خاطرنشان کرد: باغ ویلاهایی که در اراضی شاه محمدآباد پشت بیمارستان حضرت ابوالفضل(ع) احداث شده در زمین‌های ملی است که برای برخی آن‌ها پرونده تشکیل شده است.

قربان‏پور اظهار کرد: بر اساس کمیسیون ماده ۳ تمامی متصرفان اراضی زراعی و باغ‌های موضوع این قانون که با صورت غیرمجاز و بدون اخذ مجوز از کمیسیون تبصره یک ماده یک این قانون اقدام به تغییر کاربری نمایند علاوه بر قلع‌وقمع بنا به پرداخت جزای نقدی از یک تا سه برابر بهای اراضی زراعی و باغ‌ها به قیمت روز زمین و در صورت تکرار جرم به حداکثر جزای نقدی و حبس از یک تا ۶ ماه محکوم می‌شوند.

این‏که اجرای قانون به دلیل تبعاتی که تخریب باغ ویلاهای غیرمجاز در پی دارد و برهه حساسی که در آن قرار داریم، تا چه اندازه نادیده گرفته می‌شود در جای خودش جای بحث دارد، اما بر اساس برخی آمارهای غیررسمی در منطقه حدود ۲۰۰۰ باغ ویلای غیرمجاز در اراضی شهرداری، راه و شهرسازی، اراضی ملی و جهادکشاورزی قرار دارد. قطعاً این شهر برای تعیین تکلیف چنین تخلفاتی نیازمند همت مسئولان برای اجرای قانون است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳۴
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۶۵
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۰۸:۵۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۳۰
زمین هایی که ده ها سال قبل زراعی و کشاورزی بودند . الان نه کشاورزی است نه آبی


حالا همین زمین های خالی را تبدیل به ویلا کرده اند که هم بحث زیبایی منطقه را ایجاد می کند هم ایجاد اشتغال می کند هم منطقه را توسعه می دهد

آلان کجای این کار عیب و ایرادی دارد ؟
یعنی همون زمین های خالی خوش بماند بهتر است و خاصیتی دارد ؟؟!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۳۰
برای یک سانتی متر خاک کشاورزی میلیون ها سال نیاز است بایر بماند بهتر از آن است که در آن خاک آهک و سیمان ریخته شود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۳۰
معلومه خودت یکی از همانها هستی یکی از ایرادهاش کرایه هاشه خیلی گرانه
سیدعلی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۳۰
دوست عزیز حق با شماست ..امااا اون مدیری که سواد کافی ندارد وحتی درکی ازمدیریت ندارد این مسائلچگونه می‌تواند درک کند وحل وفصل کند مشگل این است که دردولت هیچ کس سرجای خودش نیست ..مدیران واقعی بیکارند یا فراری یا راننده تاکسی شده اند..
حمید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۱ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۱
تخریب این ویلا ها بسیار پر فایده است ۱- باعث آرامش افرادی مثل نویسنده که تحمل دیدن دارایی و رفاه دیگران را ندارد و هر ساختنی او را آزار می دهد و تخریب باعث خشنودی این گونه افراد می شود ۲- وقتی نمی توانی جایی را بسازی و آباد کنی پس بهترین کار تخریب است و.....
امید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۳۰
چون سیستم قضایی ما اینست که جرم تحقق یابد سپس اقدام کنیم جرم را قبل از وقوع قانونی نداریم که اقدام کنیم نماینده ها به دنبال کسب رای هستند نه حل مشکل و ضعف های اجرایی؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۳۰
درسته .اینکار باعث نابودی کلی مصالح ساختمانی میشه واصرافه ولی کی اهمیت میده مهم جریمه هست که می گیرند
نادر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۳۰
بعلت پاداش های دریافتی مقامات محلی ولا غیر؟! در محور دماوند به فیروزکوه و همه مناطق خوش آب و هوا به فراوانی قابل مشاهده میباشد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۳۰
رشوه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۳۰
رشوه
پاسخ ها
مجید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۳۰
،الان در گیلاوند روستای مرا تقریبا روبروی ده یاری ساختمانز در حال احداث است که کل پیاده رو را تصرف کرد و ده یاری عملیات عمراتی پیاده انجام میدهد و جلوی کار اونو نمی گیره.یا نمیتونه
گیلانی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۳۰
کاملا درست است دهیاری‌ها باعث بیشتر این تخلف هستند.دهیار با پیکان می آید بالندکروز میرود.به علت تعدد امکان نظارت نیست وچطور در چندمتری دهداری ملک غیرمجاز در شالیزار می‌سازند.فقط نظارت بدون اغماض ومماشات بر دهداریها
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۳۰
تمام این ویلاها با پرداخت هزینه به شهرداری و اجازه از اون ولی بدون مجوز رسمی ساخته میشوند و به همین خاطره که کسی با ساختشون کاری نداره .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۳۰
چون همیشه پول دارها دستشون تو دست همه وبدبخت مردمی که بخاند یک شب کرایه کنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۳۰
سلام باغ ویلا خوبه و دولت شهرداری پولشو بعد از ساخت پولشو بگیره . اتفاقا باعث ایجاد شغل و گردش مالی میشود . اگر این ساخت نباشد آن منطقه کویر لوت خواهد بود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۳۰
کاش قیمت هاش مشخص بود نه اینکه در عرض یکسال یا حتی چند ماه پول ساختش را از کرایه در بیارند بخدا زور به مسافره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۳۰
وقتی تمام هزینه هارو به شهرداری دادند بعد تخریب میکنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۳۰
دیوار کشی زمینها بهتره مجاز شود شود دزد ها به کاشت نهال هم رحم نمی کنن نهال کاشته رو از زمین میدزدن با چرای گوسفندان اسیب زیادی به مللک شخصی افراد ایجاد هزینه میکنن دزدی پمپ های اب هم رحم نمیکنن خسارات به کشاورز وارد میشه چه کسی پاسخگو هست دزد پمپ اب میدزده کلانتری در پیداکردنش عاجز هس کشاورز پول نداره پمپ بخره چه کسی پاسخکوست
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۱۲ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۲
اگر دیوار بکشن فردا سقف هم میزنن . هیچ کس حق نداره زمین کشاورزی رو بسازه اینا سرمایه های بچه های آینده این مملکت هستن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۳۰
زمینی که آب ندارد کشاورزی هم در آن امکان پذیر نیست هزینه مسکن هم در شهرها سر به فلک کشیده اگر من نوعی که زمینی در حاشیه شهر دارم برای زندگی بنایی بسازم هم به اقتصاد خانواده کمک می شود هم ساخت و ساز مسکن افزایش پیدا میکند این قانون قدیمی شده مجلس باید بازنگری کند این قانون برای زمانی بود که متوسط قیمت مسکن در تهران متری 100 هزار تومان بود و آب و باران هم داشتیم الان متوسط مسکن در تهران متری 80 میلیون تومان شده من کارمند چیکار باید بکنم در زمین خودم چادر بزنم؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۳۰
اینطوری که پیش می‌ره کم کم کشاورزی در ایران تعطیل وهمه جوره نیاز مند کشورهای دیگه باید دولت وسران کشور به فکر بارندگی و کم بود آب باشند واین همه مهاجر را از کشور بیرون کنند تا مصرف کمتر بشه
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟