بین الملل تابناک: هفتصد و بیست و هشتمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
سخنگوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه امروز (چهارشنبه) اعلام کرد با درگذشت یک نوجوان و یک فرد مسن بر اثر سوء تغذیه و گرسنگی، شمار قربانیان قحطی در نوار غزه به ۲۰ تن افزایش یافت.
«اشرف القدره» در این باره گفت: یک نوجوان ۱۵ ساله بر اثر سوء تغذیه و گرسنگی در مجتمع بیمارستانی «شفا» درگذشت.
القدره همچنین اعلام کرد: یک مرد ۷۰ ساله نیز بر اثر گرسنگی و سوء تغذیه در بیمارستان «کمال عدوان» در شمال نوار غزه جان خود را از دست داد.
سخنگوی وزارت بهداشت فلسطین در غزه تاکید کرد: شمار قربانیان بر اثر گرسنگی در نوار غزه به ۲۰ شهید افزایش یافته است.
القدره خاطرنشان کرد: آمار اعلام شده، فقط متعلق به قربانیانی است که در بیمارستان ها جانشان را از دست داده اند. با این وجود بر معتقدیم که ده ها تن دیگر در سکوت بر اثر گرسنگی جانشان را از دست می دهند، بدون اینکه به بیمارستان ها انتقال داده شوند.
جنبش حماس فلسطین از مواضع صادره در اجلاس فوقالعاده سازمان همکاری اسلامی درباره حمله رژیم صهیونیستی به غزه قدردانی کرد.
این جنبش امروز چهارشنبه در بیانیهای از سازمان همکاری اسلامی و اعضای آن خواست بیانیه پایانی نشست دیروز را عملی کرده و رژیم صهیونیستی را برای توقف جنگ غزه و حملات وحشیانه علیه ملت فلسطین تحت فشار قرار دهند.
وزیران خارجه سازمان همکاری اسلامی در پایان نشست فوقالعاده خود که در مقر این سازمان در استان جده عربستان برگزار شد، خواهان برقراری فوری و بی قید و شرط آتشبس در نوار غزه و انتقال بدون مانع کمکهای انسانی به ساکنان این باریکه شدند.
همچنین این سازمان از دیوان دادگستری بینالمللی خواست روند محاکمه رژیم صهیونیستی را تسریع ببخشد.
به نقل از خبرگزاری سبا، حماس در بیانیه خود تاکید کرد حجم عظیم درد و رنج انسانی که ارتش رژیم صهیونیستی در نوار غزه برجای گذاشته، مستلزم اقدام مشترک و فوری جهان عرب و اسلام است تا حمله رژیم صهیونیستی به غزه را متوقف و کمکهای انسانی را به این منطقه منتقل کنند که در معرض جنگ گرسنگی هدفمند قرار دارد و نیز برای اطمینان از عدم فرار رژیم نازی از مجازات در قبال فجایع و قتلعامهای بیسابقه در تاریخ معاصر اقدام کنند.
معاون دبیرکل حزبالله لبنان در سخنانی به رژیم صهیونیستی هشدار داد که با گسترش حمله به لبنان مرتکب حماقت نشود.
«نعیم قاسم» معاون دبیرکل حزبالله لبنان تاکید کرد: توقف جنگ در نوار غزه به معنای توقف آن در لبنان است و پس از آن همه بررسیهای مربوط به جنوب به روش صحیح تکمیل خواهد شد.
طبق گزارش پایگاه خبری العهد، نعیم قاسم با اشاره به سفر «آموس هوکشتاین» مشاور رئیسجمهور آمریکا در امور امنیت انرژی به لبنان و اظهارات او در بیروت گفت: زمانی که آتشبس در غزه آغاز شود، در لبنان نیز آغاز میشود و «آموس هوکشتاین» میتواند هرچه که میخواهد بگوید و ما نیز حرف خودمان را میزنیم.
وی همچنین هشدار داد: اگر اسرائیل مرتکب هرگونه حماقتی (جنگ با لبنان) شود، متحمل یک شکست سنگینتر خواهد شد. آنها (صهیونیستها) ما را به تجاوز تهدید میکنند و ما باثبات، مقاومت و مبارزه به آنها پاسخ میدهیم.
معاون دبیرکل حزبالله لبنان افزود: وقتی فرستادهها به لبنان میآیند و با ما درباره ترس از حملات اسرائیل صحبت میکنند، هیچکس نگفت که چگونه میتوان تجاوز را متوقف کرد، آنها به ما میگویند که تجاوز به غزه ادامه خواهد داشت و ما توصیه میکنیم که شما در لبنان به مبارزه ادامه ندهید؛ چراکه ممکن است اسرائیل حملات خود را گسترش دهد. ما به آنها (هوکشتاین و آمریکا) میگوییم چه کسی را تهدید میکنید؟ و چه کسی را میترسانید؟!
رئیس جمهور آمریکا تأکید کرد توافق آتشبس در غزه در ازای آزادی اسرای صهیونیست اکنون در دستان جنبش حماس است.
جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا سهشنبه بر لزوم توقف جنگ برای ورود کمکهای بیشتر به غزه تأکید کرد و گفت: با فرا رسیدن ماه رمضان ادامه جنگ بسیار خطرناک است. اسرائیل عذر و بهانهای برای ادامه کارشکنی در ورود کمکهای بشردوستانه به غزه را ندارد.
طبق گزارش خبرگزاری سما، بایدن نسبت به وضعیت بسیار خطرناک در اراضی اشغالی و قدس در صورت متوقف نشدن جنگ در ماه رمضان هشدار داد و گفت: اکنون حماس است که باید درباره توافق با پیشنهاد آتشبس برای ۶ هفته تصمیم بگیرد. اسرائیلیها همکاری میکنند و پیشنهاد آتشبس معقول است. طی ۲ روز آینده میبینیم که چه اتفاقی خواهد افتاد اما به دلیل ماه رمضان نیاز به آتشبس داریم.
دولت جو بایدن هفته گذشته از رژیم صهیونیستی خواست به مسلمانان اجازه نماز در مسجد الاقصی طی ماه رمضان را بدهد. این درخواست درحالی بود که پیش از آن ایتامار بن گویر، وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی پیشنهاد داده بود که این رژیم مانع ورود فلسطینیهای کرانه باختری به قدس شود.
بایدن از اهمیت گزارشها درباره تنش در روابط وی با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در سایه فشارهای واشنگتن بر رژیم صهیونیستی به دلیل افزایش شهدای جنگ غزه و همچنین سفر بنی گانتس، عضو کابینه جنگ این رژیم و یکی از مهمترین رقبای نتانیاهو به کاخ سفید، کاست و گفت: روابط ما مثل قبل است.
همچنین جان کربی، سخنگوی امنیت ملی کاخ سفید سهشنبه گفت: آمریکا ۲ گزینه نظامی و تجاری را برای انتقال کمکهای بشردوستانه از طریق دریا بررسی میکند. روش دریایی ممکن است میزان بیشتری از کمکها را منتقل کند اما کامیونها بهترین وسیله هستند.
متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز سهشنبه گفت: میتوان موانعی را که مانع رسیدن به توافق آتشبس میشود، از بین برد. از نظر واشنگتن امکان رسیدن به یک توافق بین اسرائیل و حماس وجود دارد.
آمریکا که خود با حمایتهای بیقیدوشرط از رژیم صهیونیستی شریک اصلی کشتار فلسطینیها است، در ژستی انساندوستانه اعلام کرده که درصدد ایجاد گذرگاه دریایی برای کمکرسانی به نوار غزه است.
«پاتریک رایدر» سخنگوی پنتاگون در این باره گفت که واشنگتن در حال بررسی احداث یک گذرگاه دریایی برای کمکرسانی به نوار غزه است.
طبق گزارش شبکه اسکای نیوز، رایدر گفت که گزینههای جدید برای ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه به معنای اعزام نیرو به آنجا نیست.
وی در این باره تصریح کرد: در برهه فعلی و تا جایی که اطلاع دارم، هیچ برنامهای برای اعزام نیروهای آمریکایی به غزه وجود ندارد.
وزارت خارجه آمریکا نیز در این باره اعلام کرد گذرگاه دریایی همچنان در مرحله توسعه است و واشنگتن به تلاش برای افزایش میزان کمکها به نیازمندان به آن در غزه تلاش میکند.
دونالد ترامپ در مصاحبهای به شکلی صریح اعلام کرد از جنگ جنایتکارانه رژیم صهیونیستی در نوار غزه حمایت میکند.
«دونالد ترامپ»، رئیس جمهور سابق آمریکا و نامزد ریاست جمهوری پیشتاز کنونی در حزب جمهوریخواه همچنان که فشارهای بینالمللی بر آمریکا برای مهار جنایات رژیم صهیونیستی در غزه افزایش مییابد از جنگ این رژیم در نوار غزه حمایت کرد.
ترامپ در مصاحبه با شبکه فاکس نیوز در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا حامی اسرائیل است پاسخ مثبت داد. مصاحبهکننده در ادامه از این رئیس جمهور سابق آمریکا پرسید آیا موافق نحوه اجرای حملات رژیم صهیونیستی در نوار غزه است؟ ترامپ به این سوال این طور پاسخ داد: «شما باید به مشکل پایان دهید.»
این حمایت صریح ترامپ از رژیم صهیونیستی در حالی مطرح شده که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا که احتمالا بار دیگر در انتخابات ۲۰۲۴ با ترامپ رقابت خواهد کرد هم در سطح بینالمللی و هم در بین پایگاه حامیان دموکرات خود به خاطر حمایتهایش از «اسرائیل» همچنان که آمار شهدا در نوار غزه در حال افزایش است و سایه قحطی بر این باریکه سایه افکنده، هدف فشار و انتقادات فزاینده قرار گرفته است.
به نوشته «خبرگزاری فرانسه» جنبشهای اعتراضی ضدصهیونیستی متعدد در آمریکا از رایدهندگان خواستهاند با رای ندادن به بایدن در انتخابات به خاطر حمایتهای او از رژیم صهیونیستی، او را مجازات کنند. چند روز پیش در جریان رقابت درون حزبی دموکراتها در ایالت میشیگان بیش از ۱۰۰۰۰۰ نفر به جای رای دادن به بایدن، رای «غیرمتعهد» دادند.
رزمندگان مقاومت فلسطین امروز چهارشنبه از انهدام یک نفربر زرهی ارتش رژیم صهیونیستی و اجرای ۱۲ ماموریت علیه نظامیان این رژیم در ۲۴ ساعت گذشته در نوار غزه خبر دادند.
گردان های «سرایا القدس» شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین اعلام کرد که یک نفربر زرهی ارتش رژیم صهیونیستی از نوع «ببر» را با راکت های «تاندوم» در منطقه الزیتون در شهر غزه منهدم کرده است.
گردانهای «شهدا الاقصی» شاخه نظامی جنبش فتح نیز امروز چهارشنبه در بیانیه خود اعلام کرد: مجاهدان ما طی ۲۴ساعت گذشته ۱۲ ماموریت در محورهای درگیری در نوار غزه انجام دادند و تعدادی از نیروهای دشمن را کشته یا زخمی کردند.
جنبش حماس با اعلام بازگشت هیئت خود از قاهره، از تمایل این جنبش برای ادامه مذاکرات با میانجیگران با هدف دستیابی به توافق آتشبس خبر داد.
در بیانیه جنبش حماس در این باره که صبح امروز (چهارشنبه) صادر شد، آمده است: حماس انعطاف لازم را با هدف دستیابی به توافق برای توقف تجاوزات به نوار غزه نشان داد.
حماس اعلام کرد: رژیم اشغالگر همچنان از پذیرش تعهدات این توافقنامه، به ویژه آنچه که آتشبس پایدار تضمین میکند، طفره میرود.
در ادامه بیانیه حماس آمده است: ما از طریق برادران میانجی برای رسیدن به توافقی که خواستهها و منافع ملت فلسطین را برآورده میکند به مذاکره ادامه خواهیم داد.
در همین راستا، یک منبع در جنبش حماس به روزنامه العربی الجدید اعلام کرد که هیئت این جنبش پس از سه روز مذاکره قاهره را ترک کرد.
این منبع اعلام کرد: قرار است که این هیئت پنجشنبه به قاهره بازگردد.
یک منبع مصری نیز به العربی الجدید اعلام کرد همچنین قرار است که هیئت رژیم صهیونیستی طی امروز برای اعلام موضع تلآویو در قبال پیشنهاد جنبش حماس وارد قاهره شود.
منابع مصری مطلع از تلاشهای قاهره در خصوص مذاکرات آتشبس با اشاره به اینکه قاهره هنوز پایان نهایی دور مذاکرات جاری را اعلام نکرده است، تاکید کردند: همچنان فرصتی برای دستیابی به توافق تا قبل از ماه رمضان وجود دارد.
طبق گفته این منابع، قاهره مواضع نهایی جنبش حماس را دریافت کرد و طی دو روز با حضور هیئت قطری درباره آنها رایزنی شد و همچنین بین مقامات مصری و قطری و مقامات امنیتی آمریکایی نیز در این باره گفتوگو شد.
یکشنبه هفته جاری اولین روز از مذاکرات آتشبس غزه در قاهره با حضور هیئت حماس انجام شد.
در حالی که هیئت حماس روز یکشنبه برای انجام این مذاکرات وارد قاهره شد، اما رسانهها گزارش کردند رژیم صهیونیستی به دلیل پاسخ ندادن حماس به درخواست آنها درباره ارائه لیست کاملی از اسامی اسرای زنده این مذاکرات را تحریم کردهاند.
شمار شهدای غزه به ۳۰ هزار و ۷۱۷ تن رسید
ظهر امروز چهارشنبه، وزارت بهداشت غزه در تازه ترین آمار خود اعلام کرد که ۸۶ فلسطینی در ۲۴ ساعت گذشته به شهادت رسیدند و شمار شهدای غزه از آغاز جنایات صهیونیست ها از هفتم اکتبر (۱۵ مهر) به ۳۰ هزار و ۷۱۷ تن رسید.
وزارت بهداشت فلسطین از افزایش شمار شهدای حملات ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه از هفتم اکتبر (۱۵ مهر) به ۳۰ هزار و ۷۱۷ تن و شمار زخمی ها به ۷۲ هزار و ۱۵۶ تن خبر داد.
براساس اعلام این وزارتخانه، ارتش رژیم صهیونیستی در ۹ مورد جنایت در ۲۴ ساعت گذشته در نوار غزه، ۸۶ فلسطینی را شهید و ۱۱۳ تن دیگر را زخمی کرد.
روزنامه صهیونیستی: «السنوار» اسرائیل را در محاصره قرار داد
یک روزنامه صهیونیستی به خسارت فراوان تلآویو در جنگ علیه نوار غزه در ابعاد سیاسی، نظامی و اقتصادی اشاره و اذعان کرد که «یحیی السنوار» رئیس جنبش حماس در غزه با دستاوردهای مقاومت و افزایش فشارهای بین المللی علیه رژیم اسرائیل، توانسته است تا این رژیم را در تنگنا و محاصره قرار دهد.
روزنامه صهیونیستی «معاریو» در تحلیلی نوشت که ادامه جنگ رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه باعث تعمیق خسارات تلآویو در دو سطح سیاسی و نظامی می شود و این در حالی است که یحیی السنوار با مجموعهای از دستاوردها و تحمیل شروط خود در مذاکرات برای برقراری آتشبس در غزه، توانست رژیم صهیونیستی را در تنگنا و محاصره قرار دهد و فشار بین المللی را علیه تل آویو بیشتر کند.
این روزنامه صهیونیستی اذعان کرد: السنوار موفق شد اسرائیل را به همان شکلی که میخواست، یعنی تحت فشارهای بینالمللی به دلیل مساله آوارگان فلسطینی و کمبود آب و غذا در نوار غزه، محاصره کند و این امر باعث شد تا وی (به منظور امتیازگیری بیشتر از دست بالا) در دستیابی به توافق برای آتش بس تعلل کند.
روزنامه صهیونیستی معاریو برای القای اختلاف در درون جنبش حماس و عدم تمایل آن برای برقراری آتش بس مدعی شد: در حالی که مقامات ارشد حماس - در خارج از جناح سیاسی - می گویند که امضای توافق تبادل اسیران قریب الوقوع است، جنبش حماس در عمل ابتدایی ترین اطلاعات، مانند تعداد اسرای زنده را به اسرائیل نمی دهد و واضح است که جناح نظامی جنبش اساسا نمیخواهد توافقی کند؛ این به معنای عدم بازگشت آوارگان فلسطینی و عدم عقب نشینی ارتش اسرائیل از شهرها و عدم اجازه بازسازی نوار غزه است و این تأخیر به حماس اجازه می دهد تا اسرائیل را تا بعد از ماه رمضان به عقب براند؛ امری که به طولانی شدن زمان جنگ به میزان حداقل دو ماه دیگر خواهد شد.
به نوشته این روزنامه، «شی آهارونوویچ»، مدیر سازمان مالیاتی رژیم صهیونیستی در کنفرانس سالانه IPO فدراسیون شرکت های عمومی در بورس اوراق بهادار تل آویو گفت که طبق داده های کابینه اسرائیل در سال ۲۰۰۷، هزینه خسارات مستقیم تل آویو ناشی از جنگ ۳۳ روزه علیه لبنان بالغ بر ۲.۸ میلیارد دلار بوده اما خسارات جنگ علیه غزه تاکنون شش برابر بیشتر از جنگ ۳۳ روزه است.
گزارشگر سازمان ملل: اسرائیل باید تحریم شود
گزارشگر ویژه سازمان ملل با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی به حکم دیوان بینالمللی دادگستری درباره خودداری از نسل کشی در نوار غزه عمل نکرده است، خواهان وضع تحریم علیه این رژیم شد.
به گزارش خبرگزاری سما، مایکل فخری، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حق غذا گفت: رژیم صهیونیستی کاروانهای حامل کمکهای انسانی به نوار غزه را بمباران میکند؛ در حالی که میداند آنها به سمت کدام منطقه در حرکت هستند.
ارتش رژیم صهیونیستی به تازگی به آوارگان فلسطینی که در خیابان الرشید شهر غزه منتظر دریافت کمک های انسانی بودند، حمله کرد که بیش از یکصد شهید و نزدیک به هزار زخمی برجای گذاشت. در این مدت، کاروان کمک های انسانی نیز بارها هدف حملات ارتش رژیم صهیونیستی قرار گرفته است.
گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حق غذا تاکید کرد: روشن است که اسرائیل نمیخواهد هیچ گونه کمکی به مردم نیازمند غزه برسد.
وی با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی جنگ گرسنگی علیه نوار غزه به راه انداخته است، گفت: اسرائیل به دلیل نادیده گرفتن حکم اولیه دیوان بینالمللی دادگستری باید تحریم شود.
دیوان بین المللی دادگستری در حکم اولیه خود از رژیم صهیونیستی خواسته است تا تمامی اقدامات لازم را برای جلوگیری از نسلکشی در غزه انجام دهد.
پیش از این، برنامه جهانی غذا (دبلیو اف بی) وابسته به سازمان ملل متحد اعلام کرد که نظامیان رژیم اسرائیل از تحویل ۱۴ کامیون حامل مواد غذایی به مردم در شمال نوار غزه جلوگیری کرده اند.
کارل اسکائو، معاون اجرایی برنامه جهانی غذا با اعلام این خبر گفت: توزیع هوایی کمکها آخرین راه برای جلوگیری از قحطی است.
وی افزود: لازم است که مبادی ورودی شمال غزه برای ارائه مواد غذایی به نیم میلیون نفری که شدیدا به آن نیاز دارند، باز شود.
سازمان جهانی بهداشت نیز روز دوشنبه هشدار داد که به علت کمبود مواد غذایی کودکان غزه با خطر مرگ مواجه هستند.
تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیر سازمان جهانی بهداشت در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت که بازدید روزهای اخیر مقامهای این نهاد از بیمارستانهای العوده و کمال عدوان در شمال غزه، بیانگر کمبود شدید غذا و سوء تغذیه مرگبار کودکان است.
وی نوشت که نتایج بازدید از این بیمارستانها، یافتههای ترسناک و شوم داشته و کمبود غذا به مرگ ۱۰ کودک منجر شده و سطوح بسیار بالایی از سوء تغذیه در این دو بیمارستان که ساختمان و تاسیسات آنها هم در جریان حملات ارتش (رژیم) اسرائیل ویران گشته، مشاهده شده است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.