بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد دویست و هفدهمین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز شده و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد.
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (OCHA) در گزارشی هشدار داد که اگر اسرائیل فورا اجازه ورود سوخت به غزه را ندهد، پنج بیمارستان اصلی و پنج بیمارستان موقت در غزه بزودی تعطیل خواهند شد.
به گزارش "سی ان ان: در این گزارش آمده است: در صورت عدم ارائه سوخت مورد نیاز, در مجموع ۲۸ آمبولانس، ۱۷ مرکز سلامت، ۲۳ مرکز پزشکی در المواسی و ۱۰ کلینیک سیار که خدمات ایمن سازی، مراقبت از تروما و تغذیه ارائه می دهند نیز مجبور به توقف عملیات های خود خواهند شد.
اوچا افزود: در صورتی که سوخت به ژنراتورها نرسد، خطر مرگ بیماران در بخشهای مراقبتهای ویژه [ICU]، از جمله نوزادان، بیماران ترومایی که نیاز به جراحیهای اورژانسی دارند و زنان باردار نیازمند سزارین وجود دارد. علاوه بر این، بیمارانی که از نارسایی کلیه رنج می برند از درمان حیاتی همودیالیز محروم خواهند شد.
دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوارغزه اعلام کرد که به دلیل کمبود شدید انرژی آخرین بیمارستان فعال در این منطقه در آستانه تعطیلی قرار دارد.
به گزارش خبرگزاری «فلسطین الیوم» دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوارغزه در بیانیه ای اعلام کرد که ذخیره سوخت بیمارستان «شهداء الاقصی» در دیرالبلح در مرکز نوار غزه تا ۲۴ ساعت آینده به پایان می رسد.
براساس این بیانیه، توقف خدمات رسانی در این بیمارستان به یک فاجعه انسانی دیگر در نوار غزه منجر خواهد شد.
دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوارغزه در بیانیه خود افزود: بیمارستان شهدای الاقصی پس از تعطیلی کامل ۳۳ بیمارستان دیگر نوار غزه، تنها مرکز درمانی است که به بیماران و مجروحان خدمات بهداشتی و درمانی ارائه می کند.
این مرکز از جامعه جهانی و همه نهادهای بین المللی خواست، تاپیش از وقوع فاجعه ای دیگر نوار غزه، نسبت به تامین سوخت مورد نیاز بیمارستان شهداء الاقصی اقدام کنند.
دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوارغزه خواستار اقدام فوری برای تامین سوخت، بازسازی و راه اندازی همه بیمارستان های نوار غزه شد تا از وقوع فاجعه ای انسانی که جان هزاران نفر را تهدید می کند، جلوگیری شود.
رسانههای رژیم صهیونیستی از شلیک ۵۵ فروند موشک و راکت از جنوب لبنان به شمال فلسطین خبر دادند.
رسانههای رژیم صهیونیستی اعلام کردند بر اثر اصابت این موشک ها به شهرک «کریات شمونه» خسارت های سنگینی به خانه ها و زیرساخت های این شهرک وارد شده است.
رسانه های صهیونیستی همچنین از تلاش آتش نشانان برای خاموش کردن آتش ناشی از سقوط این موشک ها در کریات شمونه خبر می دهند.
مقاومت اسلامی لبنان نیز در بیانیه ای اعلام کرد که در پاسخ به تجاوزهای مکرر رژیم صهیونیستی به شهرها و روستاهای لبنانی و هدف قراردادن غیرنظامیان، شهرک کریات شمونه را با کاتیوشا هدف قرار داده است.
شبکه «کان ۱۱» وابسته به رسانه رسمی رژیم صهیونیستی به نقل از یک منبع آگاه مصری که نامش فاش نشده است، گزارش داد که موضع سخت آمریکا علیه اشغالگران در مورد رفح در جنوب نوار غزه و تاخیر در ارسال تسلیحات تا حدی به اعتراض مصر به آمریکا نسبت به رفتارهای رژیم صهیونیستی در روزهای اخیر به خصوص عملیات در جنوب غزه و تسلط بر گذرگاه رفح مرتبط است.
به گفته این منبع مصری، قاهره، واشنگتن را مسؤول نتایج اقدامات اشغالگران دانسته است.
به گفته همین منبع، مصریها به آمریکاییها گفتند: «شما باید راهحلی برای این موضوع پیدا کنید، زیرا آنچه در رفح رخ داد، تلاشهای میانجیگری مصر برای دستیابی به توافق را از بین میبرد و پیامدهای منفی برای امنیت ملی مصر و ناآرامی در جامعه مصر دارد.»
این منبع مصری عنوان کرد با وجود اظهارات صهیونیستها مبنی بر محدود بودن عملیات رفح، مصریها تضمین واقعی برای عدم گسترش آن ندارند و امیدوارند موضع آمریکا، صهیونیستها را از انجام آن منصرف کند.
به گفته منابع کانال عبری، مصر به اسرائیل اطلاع داده که فعالیت تمام کامیونهایی را که برای رساندن کمکهای بشردوستانه به نوار غزه اختصاص داده است، تا زمانی که اسرائیل تاریخی برای بازگشایی گذرگاه رفح تعیین کند، متوقف خواهد کرد.
خبرنگار النشره در جنوب لبنان گزارش داد که بر اثر حمله پهپاد اشغالگران به تیمی از کارمندان شرکت «تاچ» که با همراهی ارتش و دفاع مدنی لبنان مشغول تعمیر و صیانت یکی از ایستگاههای انتقال نیرو در این شهر بودند، ۲ تن شهید شدند.
خبرنگار الاخبار لبنان نیز تاکید کرد کارمند شرکت تاچ بر اثر شدت جراحت در این در طیرحرفا به شهادت رسید.
یک منبع امنیتی گفت تیم تعمیر این شرکت هنگام ظهر به طیر حرفا رسیدند. آنها قبل از هدف قرار گرفته شدن در راس ساعت یک و ربع امروز-جمعه- با خودروهای ارتش لبنان و نیروهای یونیفل وارد منطقه شدند.
جمعیت «پیشاهنگان پیام اسلامی» شهادت یک امداد رسان دفاع مدنی به نام غالب حسین الحاج اهل شهرک شیحین را نیز تایید کرد.
خبرنگار الاخبار و النشره گفتند تیم مشترک کارمندان از ۲ شرکت «اوجیرو» و «تاچ» که در معرض حمله اشغالگران قرار گرفتند اجازه قبلی یونیفل برای حضور در طیرحرفا و انجام فعالیت تعمیر روی دکلهای برق را داشتند.
وزارت امور خارجه مصر از جنبش مقاومت اسلامی (حماس) و رژیم صهیونیستی خواست تا «انعطاف» نشان دهند و «در اسرع وقت» به آتشبس در غزه دست یابند که امکان تبادل اسرا بین ۲ طرف را فراهم کند.
در بیانیه وزارت امور خارجه مصر امروز -جمعه- آمده است که گفتگوهای سامح شکری و آنتونی بلینکن، وزیران خارجه مصر و آمریکا بر تحولات اوضاع امنیتی و انسانی در رفح فلسطین و مرحله حساسی که مذاکرات جاری در قاهره شاهد آن است، متمرکز بوده است.
سامح شکری طی تماس تلفنی با همتای آمریکایی خود بر ضرورت «دستیابی به آتشبس در اسرع وقت» تاکید کرد.
طبق گزارش روسیا الیوم، وزارت امور خارجه مصر در بیانیهای اعلام کرد: «سامح شکری، وزیر امور خارجه مصر طی تماسی تلفنی با همتای آمریکایی خود، آنتونی بلینکن، بر اهمیت ترغیب طرفها برای نشان دادن انعطافپذیری لازم جهت دستیابی به یک توافق آتشبس تاکید کرد؛ آتشبسی که به این تراژدی بشری خاتمه دهد و امکان دسترسی کامل و پایدار به کمکهای بشردوستانه که نیازهای فوری ساکنان نوار غزه را برآورده میکند، فراهم سازد.
سخنگوی کاخ سفید گفت، واشنگتن تمایلی به ارائه حمایت مادی برای عملیات اسرائیل در رفح در نوار غزه ندارد، اما همچنان به همکاری با رژیم صهیونیستی برای بهبود استراتژی خود علیه حماس ادامه میدهد.
کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید در یک نشست خبری گفت: « آنچه جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در مصاحبه خود با شبکه خبری سی.ان.ان به صراحت بیان کرد این است که ما نمیخواهیم از چنین عملیاتی در رفح حمایت مادی کنیم اما به حمایت از اسرائیل در برابر حماس ادامه میدهیم.»
به نقل از خبرگزاری تاس، وی خاطرنشان کرد: «بایدن به تیم خود دستور داده است که به همکاری با اسرائیل ادامه دهد تا استراتژی خود را در برابر حماس اصلاح کنند. از نظر بایدن حمله به رفح مورد حمایت آمریکا نیست.»
سناتور آمریکایی برنی سندرز هشدار داد که هرگونه عملیات نظامی رژیم صهیونیستی در شهر رفح فلسطین، وضعیت در نوار غزه را وخیم تر خواهد کرد.
سندرز در بیانیه ای گفت: «حمله به رفح به سادگی وضعیت غیرقابل توصیف را بدتر می کند.
وی گفت که در نتیجه این آوارگی، ۸۰ درصد از جمعیت غزه، حدود ۱.۳ میلیون نفر، از جمله ۶۰۰ هزار کودک، در رفح پناه گرفته اند.
او اضافه کرد که این شهر «بسیار شلوغ» است و تقریباً ۵۰۰۰ نفر در هر مایل مربع سکونت دارند.
سندرز تاکید کرد: رئیس جمهور (جو) بایدن درست می گوید - ایالات متحده نمی تواند به ارائه بمب و گلوله های توپ بیشتر برای حمایت از سیاست های جنگی فاجعه بار و غیرانسانی نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل ادامه دهد.
منابع صهیونیستی اعلام کردند که 2 حادثه شدید برای ارتش این رژیم در رفح رخ داده است.
این منابع گزارش دادند در حادثه اول یک خودروی نظامی صهیونیستی از نوع «ببر» روی بمب انفجاری رفته و منفجر شده و در حادثه دوم یک خودروی نظامی دیگر با راکت ضدزرهی هدف قرار گرفته است.
در این دوحادثه چهار نظامی صهیونیست کشته و یک نفر دیگر نیز به شدت زخمی شده است. منابع خبری میگویند که حال فرد مجروج شده نیز بسیار وخیم است.
گردانهای شهید عزالدین القسام شاخه نظامی حماس اعلام کرد که در حال نبرد شدید با نظامیان اشغالگر در شرق رفح است.
گردانهای شهدا الاقصی نیز اعلام کرد که مبارزانش بامداد چهارشنبه توانستند یک نظامی صهیونیست در شرق رفح را به هلاکت برسانند.
مذاکرات آتش بس میان حماس و اسرائیل متوقف شد
جنبش حماس بامداد جمعه اعلام کرد که هیات شرکت کننده در مذاکرات آتشبس غزه در قاهره، این شهر را به مقصد قطر ترک کرده است و افزود: اکنون توپ کاملاً در زمین اسرائیل است.
در بیانیه حماس آمده است: «هیات مذاکره کننده قاهره را به مقصد دوحه ترک کرد، اشغالگران عملا پیشنهاد میانجیگران را رد کردند و در چند موضوع اساسی به آن اعتراض کردند.»
این بیانیه میافزاید که جنبش به این پیشنهاد پایبند است، بنابراین، اکنون توپ کامل در زمین اشغالگران است.
در این راستا پیشتر عزت الرشق، یکی از اعضای دفتر سیاسی حماس در بیانیهای اعلام کرد، اشغال گذرگاه رفح توسط اسرائیل راه را بر میانجیها بسته است. وی تاکید کرد که حماس به موضعش در مورد آتشبس پیشنهادی پایبند است.
در این زمینه، کانال خبری قاهره نیز به نقل از یک منبع بلندپایه گزارش داد که هیاتهای حماس و رژیم صهیونیستی شرکت کننده در مذاکرات قاهره در میانه تداوم اختلافات بر سر آتشبس در غزه و تبادل اسرا، مصر را ترک کردند.
رادیو رژیم صهیونیستی همچنین به نقل از یک مقام «سیاسی ارشد» اشغالگران گزارش داد که این رژیم در مورد پیشنهاد حماس ملاحظاتی ارائه کرده است.
به گفته این مقام صهیونیست، «هیات اسرائیلی در راه اراضی اشغالی است و مذاکرات ساعاتی پیش به دلیل ملاحظات اسرائیل در خصوص پیشنهاد حماس از طریق میانجیگران به پایان رسید».
وی گفت: مذاکرات متوقف شده است.
این مقام رژیم صهیونیستی همچنین افزود: اسرائیل طبق برنامه به عملیات نظامی خود در رفح و نوار غزه ادامه خواهد داد.
یک منبع مصری عالی رتبه نیز تاکید کرد که «تلاشهای مصر و تلاشهای میانجیها برای نزدیکتر کردن دیدگاهها» بین حماس و اشغالگران ادامه دارد».
یک منبع دیگر گزارش داده بود که طرف مصری هشدار خود را به شرکت کنندگان در مذاکرات درباره خطر تشدید تنش در صورت عدم موفقیت مذاکرات داده است.
بر اساس آنچه که کانال خبری قاهره در روز پنجشنبه گزارش داد وی همچنین تاکید کرد که هیئت امنیتی مصر تلاشهای خود را برای یافتن فرمول اجماع در مورد برخی از موارد مورد مناقشه افزایش داده است.
همزمان با ادامه عملیات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی در نوار غزه و تشدید بمباران محلههای شرقی شهر رفح و رسیدن به مرکز و غرب این شهر، آمریکا روز پنجشنبه در ادامه راهکار دادن به معضل کنونی، تشکیل یک ساختار حکومتی جدید در غزه را جایگزین بهتری برای عملیات نظامی بزرگ در رفح دانست.
جان کربی، هماهنگکننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید اعلام کرد که توافق آتشبس مورد بحث بین اسرائیل و حماس شامل تمام نوار غزه از جمله شهر رفح میشود.
کربی به خبرنگاران گفت: «اگر بتوانیم به یک آتشبس موقت برسیم، این آتشبس شامل تمام نوار غزه از جمله رفح میشود.» به گفته کربی، «این موضع مذاکره کننده» ایالات متحده است.
حماس: آمریکا و اسرائیل بر سر توافق آتش بس غزه اختلاف نظر دارند
محمود مرداوی از رهبران جنبش حماس در اظهاراتی تاکید کرد که شواهد حاکی از اختلاف رسمی بین آمریکا و رژیم صهیونیستی بر سر توافق آتش بس غزه است.
به گزارش خبرگزاری سما فلسطین، محمود مرداوی در گفت وگو با شبکه العربی قطر، گفت: آمریکا از همه آنچه در مذاکرات ارائه و به هیات اسرائیلی منتقل شد، آگاه بود.
وی افزود: از ما خواسته شد بر اساس تائید (رژیم) اسرائیل با جمله بندی آخرین پیشنهاد موافقت کنیم و شخصیتهای آمریکایی به میانجیها متعهد شده بودند که توافق را اجرا کنند.
مرداوی تصریح کرد: اسرائیل آنچه بر سر آن توافق شده بود، نادیده گرفت و عملیات نسل کشی و کشتار را تشدید کرد.
نتانیاهو: بایدن با متوقف کردن ارسال سلاح مرتکب اشتباه شد
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت که جو بایدن رییس جمهور آمریکا با متوقف کردن ارسال سلاح برای این رژیم مرتکب اشتباه شده است.
به گزارش سی ان ان، نتانیاهو در مصاحبه با این شبکه آمریکایی گفت، بایدن پس از تعلیق ارسال محموله تسلیحات به رژیم صهیونیستی برای اینکه از آنها در عملیات نظامی گسترده در شهر رفح در جنوب غزه استفاده نشود، مرتکب اشتباه شد.
وی همچنین مدعی شد: نیروهای اسرائیلی تمام تلاش خود را انجام میدهند تا مردم بتوانند رفح را ترک کنند.
نخست وزیر رژیم صهیونیستی در ادامه با بیان اینکه بیش از ۴۰ سال است که بایدن را میشناسد، گفت که امیدوار است او و رئیس جمهور آمریکا راهی برای غلبه بر اختلافات خود بیابند.
نتانیاهو همچنین مدعی شد: ما آنچه باید انجام دهیم برای محافظت از کشورمان انجام خواهیم داد و این به معنای حفاظت از آینده ماست و اینکه ما حماس را شکست خواهیم داد، از جمله در رفح، چون در حال حاضر چاره دیگری جز این نداریم.