رجیسترشدن گوشی یک میلیاردتومانی

بررسی میدانی در بازار موبایل ایران نشان می‌دهد گوشی‌هایی از یک برند خاص که قیمت آن‌ها از حدود ۲۰۰ میلیون تومان شروع شده و تا بیش از یک میلیارد تومان ادامه دارد رجیستر می‌شوند و بدون هیچ محدودیتی مورد استفاده خریدار‌ان قرار می‌گیرند.
کد خبر: ۱۲۵۸۳۵۱
|
۱۸ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۷ 08 September 2024
|
5136 بازدید

رجیسترشدن گوشی یک میلیاردتومانی

به گزارش تابناک به نقل از میزان، تلفن همراه امروزه به جزئی جدانشدنی از زندگی افراد تبدیل شده و کمتر کسی است که از این وسیله کاربردی بهره نبرده باشد؛ در این بین افراد باتوجه به نیاز و بودجه خود از برند‌های مختلف تلفن‌همراه استفاده می‌کنند.

اواخر خرداد ۱۴۰۳ وزارت صمت پیشنهاد قبلی ممنوعیت واردات گوشی تلفن همراه هوشمند با برند اپل (Apple) را اصلاح و با اعلام اینکه ممنوعیت واردات گوشی با برند اپل فقط شامل مدل‌های ۱۴ و بالاتر از آن می‌شود، سود بازرگانی واردات گوشی‌های تلفن همراه با نشان تجاری اپل را به ۹۶ درصد افزایش داد.

ممنوعیت واردات گوشی‌های آیفون مدل‌های ۱۴ و بالاتر از آن درحالی انجام می‌شود که رئیس انجمن تلفن همراه ایران می‌گوید این ممنوعیت هدف «مدیریت منابع ارزی کشور» را محقق نکرده است.

مقابله با واردات برخی از مدل‌های آیفون با هدف مدیریت منابع ارزی درحالی با قدرت ادامه دارد که تلفن‌های همراه برند سامسونگ که رقیب اپل نیز محسوب می‌شود، در بازار با قیمت‌های بیش از ۱۰۰ میلیون تومان به فروش می‌رسند و مشکلی برای رجیسترشدن ندارند.

اما ماجرای رجسیتر شدن گوشی‌های لاکچری به اینجا ختم نمی‌شود، بررسی‌های میدانی خبرنگار میزان نشان می‌دهد گوشی‎‌های لوکسی در بازار ایران خرید و فروش می‌شوند که حداقل قیمت آن‌ها ۲۰۰ میلیون تومان بوده و در برخی مدل‌ها قیمت آن به بیش از یک میلیارد تومان هم می‌رسد.

برای نمونه، تلفن‌های همراه ورتو به‌طور رسمی وارد کشور می‌شود و با اینکه قیمت آن‌ها از مدل‌های آیفون ۱۴ و بالاتر از آن، نیز خیلی گران‌تر است بدون هیچ محدودیتی رجیستر می‌شود.

هدف از انتشار این گزارش حمایت از نشان (برند) خاصی نیست و قصد پرداختن به درستی یا نادرستی رجیسترشدن یا نشدن گوشی‌های وارداتی را نیز ندارد، اما نکته مهم و قابل توجه، سیاست‌های دوگانه در رجیستری‌شدن تلفن‌های همراه است و بررسی‌های خبرنگار میزان نیز نشان داد که تلفن‌های همراه با قیمت بسیار بالا بدون هیچ مشکلی رجیستر شده، اما تلفن‌هایی که قیمت بسیار پایین‌تری نسبت به برخی برند‌های خاص دارند رجیستر نمی‌شوند.

حال این سوال مطرح می‌شود که در شرایط اقتصادی فعلی کشور که منابع ارزی باید صرف واردات کالا‌های ضروری شود اساسا چرا برای واردات چنین گوشی‌های گران‌قیمتی ارز هزینه می‌شود.

در همین رابطه محمدرضا عالیان، دبیر کنگره موبایل ایران 

با اشاره به واردات گوشی‌های لاکچری همچون ورتو به کشور، گفت: گوشی‌های ورتو با جواهرات و فلزات گران‌بها طراحی می‌شوند و طبیعتا قیمت‌های بالایی دارد.

دبیر کنگره موبایل ایران با اشاره به خریداران این گوشی‌ها، عنوان کرد: افرادی که از تلفن همراه به عنوان کالای کاربردی استفاده می‌کنند سراغ این دسته گوشی‌ها نمی‌روند.

وی در ادامه افزود: درحال حاضر واردات برخی از مدل‌های آیفون به دلیل لوکس‌بودن ممنوع است که باید تعریف لوکس‌بودن اصلاح شود چراکه واردات گوشی‌های دیگر همچون ورتو با قیمتی بالاتر از برند آیفون بدون مشکل به کشور انجام و رجیستر می‌شود.

عالیان با بیان اینکه تلفن همراه یک کالای کاربردی است و نمی‌توان به آن عنوان لوکس بودن را داد، اظهار کرد: اگر همین کالا در دسته کالا‌های تزئینی قرار گیرد به عنوان کالای لوکس درنظر گرفته می‌شود.

دبیر کنگره موبایل ایران تصریح کرد: اگر قرار است واردات تلفن همراهی به دلیل لوکس بودن به کشور ممنوع شود آن ورتو است نه آیفون؛ اگرچه ما اساسا مخالف ممنوعیت واردات هرنوع تلفن‌همراهی به کشور هستیم.

وی با اشاره به اینکه هر تلفن همراهی از هر برندی به جز آیفون مدل ۱۴ به بالا، درصورت ثبت سفارش، به‌طور رسمی وارد کشور می‌شود، عنوان کرد: اساسا تلفن‌ها بعد از واردات رسمی رجیستر می‌شود که در این میان گوشی ورتو از جمله این گروه است که ممنوعیتی برای واردات آن درنظر گرفته نشده و رجیستری نیز می‌شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟