روایتی از روند انتخاب و گرایش سیاسی 15 استاندار جدید

انتصابات دولت چهاردهم از همان ابتدا با حاشیه هایی همراه بود و برخی از احزاب اصلاح طلب نسبت به آن واکنش نشان می دادند. در این گزارش نحوه چینش استانداران دولت چهاردهم و نوع گرایش سیاسی این استانداران را مورد بررسی قرار داده ایم.
کد خبر: ۱۲۶۸۸۸۹
|
۰۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۸:۳۴ 30 October 2024
|
15779 بازدید

به گزارش «تابناک» به نقل از فارس: در جلسه امروز هیأت دولت منصور بیجار به عنوان پانزدهمین استاندار جدید دولت چهاردهم و نماینده عالی دولت در سیستان و بلوچستان معرفی و منصوب شد. این خبری بود که از جلسه امروز چهارشنبه 9 آبان ماه هیئت دولت منتشر شد. چندی پیش نیز در جلسه یک شنبه هیئت دولت بهمن نوری به عنوان استاندار خراسان شمالی انتخاب شد.
 
  به طور کلی انتصابات دولت چهاردهم از همان ابتدا با حاشیه هایی همراه بود و برخی از احزاب اصلاح طلب نسبت به آن واکنش نشان می دادند. در این گزارش نحوه چینش استانداران دولت چهاردهم و نوع گرایش سیاسی این استانداران را مورد بررسی قرار داده ایم.

چراغ اول با کردستان روشن شد

اولین تغییرات استانداران در دولت چهاردهم با استان کردستان شروع شد و آرش زره‌لهونی از جوانان اهل تسنن به‌عنوان استاندار این استان انتخاب شد.
 معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری کردستان، نماینده مردم شهرستان‌های پاوه، جوانرود، ثلاث باباجانی و روابر در دوره یازدهم بهارستان، عضویت در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس از جمله سوابق استاندار جدید کردستان است.

استاندار خطه زاگرس

دومین استانداری که با چراغ سبز هیئت دولت روبرو شد، «یدالله رحمانی» بود که تصویب هیات وزیران به عنوان استاندار جدید کهگیلویه وبویراحمد در دولت چهاردهم انتخاب شد.

یدالله رحمانی از مدیران خطه زاگرس است که دوره مدیریتی خود را از استان کهگیلویه و بویراحمد و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آغاز کرد.
رحمانی به مدت سه سال در این سازمان مدیریت کرد و پس از آن در استان بوشهر، ایلام، چهارمحال و بختیاری به عنوان رئیس سازمان برنامه‌ریزی سمت داشته است. رحمانی سال‌ها به عنوان معاون سازمان برنامه‌ریزی استان تهران و مدتی معاون استاندار فارس بوده است. وی پس از آن به مدت هفت سال عضو هیئت مدیره شرکت شهر‌های جدید ایران فعالیت داشته است.

رحمانی اصالتاً ترک قشقایی است و به مدت ۳۰ سال در پست‌های مختلف مدیریتی مشغول به کار بوده است

یک اعتدالی استاندار آذربایجان شرقی شد

بهرام سرمست ۵۶ ساله با تصویب هیات دولت کلیددار کاخ استانداری آذربایجان شرقی شد. وی پیش‌تر در دولت حسن روحانی نیز استاندار قم از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ بوده‌است.

همچنین وی مسئولیت مدیرکل سیاسی وزارت کشور، مدیرکلی سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری تهران، مدیرکل سیاسی و انتظامی استانداری آذربایجان شرقی، سرپرستی فرمانداری تبریز، را تجربه کرده است. سرمست مدتی نیز سرپرست معاونت سیاسی وزارت کشور بوده است.

یک اصلاح طلب استاندار همدان شد

حمیدملانوری متولد سال ۱۳۵۱ در استان کرمان است. او با مدرک کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری  بعنوان استاندار همدان در دولت چهاردهم انتخاب شد هچنین وی در دولت روحانی از سال ۱۳۹۷ استاندار پیشین خراسان جنوبی بود.

از سوابق دیگر وی می‌توان به عضو هسته گزینش استان کرمان، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بافت از سال ۱۳۷۶ تا ۱۳۷۸، بخشدار انار از تیر سال ۱۳۸۱ تا اردیبهشت سال ۱۳۸۵، مسئول روابط عمومی فرمانداری رفسنجان، شهردار بهرمان از سال ۱۳۸۶ تا سال ۱۳۹۳، معاون استاندار و فرماندار ویژه رفسنجان از سال ۱۳۹۳ تا مهر ۹۶، مدیرکل سیاسی و تقسیمات کشوری استانداری کرمان و معاونت سیاسی و امنیتی استانداری کرمان و معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کرمان در کارنامه وی دیده می‌شود.

مسئولیت‌ استانداری گیلان به حق شناس رسید

در جلسه روز 11 مهر هادی حق‌شناس به عنوان استاندار جدید گیلان در دولت چهاردهم انتخاب شد. اما از بین گزینه‌های احتمالی برای سکانداری استانداری گیلان، نام سه نفر آقایان حق شناس، جهان بخش خانجانی از حزب کارگزاران و بهنام جو  که در دولت اصلاحات به مدت هفت سال معاون عمرانی استانداری اردبیل یشتر از همه شنیده می‌شد ولی در نهایت حق شناس به عنوان استاندار گیلان انتخاب شد.

همچنین وی در سال ۱۳۹۸ به عنوان استاندار گلستان در دولت دوازدهم منصوب شد؛ مدیرکلی بنادر و دریانوردی مازندران، خوزستان، گیلان، عضو هیئت مدیره منطقه ویژه اقتصادی بندرانزلی، رئیس هیئت قایقرانی استان گیلان، نماینده بندر انزلی در دوره هفتم مجلس شورای اسلامی، مشاور مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی  از سوابق اجرایی وی است. وی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۲ از حسن روحانی حمایت می‌کرد و در این راستا در گیلان، تهران و مازندران سخنرانی‌های زیادی داشت.

استاندار اصلاح طلب خراسان رضوی

ششمین استانداری که در جلسه 18 مهرماه هیئت دولت انتخاب شد، غلامحسین مظفری بود که از گزینه‌های مطرح اصلاح‌طلبان بود که گفته می‌شود از افراد پیشنهادی ستاد‌های انتخاباتی دکتر پزشکیان در خراسان رضوی برای سمت استانداری نیز بوده است.

استاندار جدید خراسان رضوی دانش‌آموخته دکترای مدیریت توسعه است که در سال‌های ۷۷ تا ۷۹ و همچنین ۹۳ تا ۹۵، معاون استاندار خراسان رضوی و فرماندار ویژه شهرستان نیشابور بوده است و در حدفاصل این ۲ مقطع از سال ۸۳ تا ۸۷ نمایندگی شهرستان نیشابور در هفتمین دوره مجلس شورای اسلامی را برعهده داشته است.

اعتدالی ترین استاندار فارس

در جلسه هجدهم مهرماه هیئت دولت نیز حسینعلی امیری با پیشنهاد وزیر کشور و رای اعضای هیئت دولت و موافقت دکتر پزشکیان به عنوان استاندارجدید فارس منصوب شد.

امیری از جمله قضاتی است که تقریباً همه مناصب قضایی را از جمله دادیاری تحقیق، دادیاری اظهار نظر، دادیاری ناظر زندان، دادیاری سرپرستی، معاونت دادستان، جانشینی دادستان، دادستان عمومی، دادستانی انقلاب، رییس دادگاه عمومی، قائم مقام رئیس کل دادگستری استان، رییس شعبه دادگاه تجدید نظر استان، رییس کل دادگستری در چند استان و مستشار دیوانعالی کشور و معاونت رییس قوه قضاییه و ریاست سازمان ثبت اسناد و املاک کشور را تجربه کرده است.

حسینعلی امیری به عنوان معاون رئیس جمهور در امور مجلس در دولت اول حسن روحانی فعالیت می‌کرد، او سابقه قائم مقامی وزیر کشور، مشاور رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، مستشاری دیوانعالی کشور، عضویت در شورای نگهبان قانون اساسی، معاونت رئیس قوه قضائیه و نیز ریاست سازمان ثبت اسناد و املاک کشور را داراست.

هشتمین استاندار دولت در یزد منصوب شد

هشتمین استانداری که در دولت چهاردهم انتخاب شد، محمدرضا بابایی کارنامه بود، رزومه کاری محمدرضا بابایی، از سال ۱۳۶۹ با سمت کارشناس صنایع در استانداری یزد آغاز شد؛ کارشناس تولید و بهره وری سال ۱۳۷۳، رئیس اداره امور مالی استانداری یزد سال ۱۳۷۴، بخشدار اشکذر سال ۱۳۷۵، معاون فرماندار یزد سال ۱۳۷۹، مدیرکل اداری مالی استانداری یزد سال ۱۳۸۰ و فرماندار مهریز سال ۱۳۸۳ از جمله سوابق شغلی وی است.

بابایی در سال ۱۳۸۵ به‌عنوان معاون پشتیبانی آب منطقه‌ای و عضو هیأت مدیره به وزارت نیرو مأمور شد و از سال ۱۳۸۶ با پست معاون برنامه ریزی استاندار به استانداری یزد بازگشت.

استانداری پر سروصدای اصفهان

در جلسه 24 مهرماه هیئت دولت مهدی جمالی نژاد گزینه پیشنهادی وزارت کشور با تایید هیئت دولت به عنوان استاندار اصفهان انتخاب شد.
جمالی نژاد دکترای برنامه‌ریزی شهری از دانشگاه اصفهان دارد و پیش از این معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور و رییس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور بود. همچنین شهرداری اصفهان و یزد از دیگر سوابق مدیریتی اوست.

انتخاب جمالی‌نژاد به عنوان استاندار اصفهان با واکنش‌ها و انتقاداتی در فضای مجازی همراه بود، در همین رابطه بهروز شجاعی، فعال رسانه‌ای نوشت: با تصویب هیأت دولت وفاق ملی، در اصفهان نظر یک میلیون و ۸۰ هزار و ۹۲۳ نفری که به جلیلی رأی دادند بر دو میلیون و ۶۷۸ هزار و ۱۸۹ نفری که پزشکیان رأی دادند یا اساسا رأی ندادند ارجحیت داده شد، مبارک است!

مینو خالقی،فعال سیاسی اصلاح طلب، نوشت: «برای ثبت در تاریخ: با وجود تشتت آرا و پیرسالاری در برخی افراد پیشنهادی استانداری اصفهان از سوی اصلاح طلبان و از دیگر سو اصرار بی‌امان پایداری بر نشاندن گزینه مدنظرشان، پایان این مناقشه را حضور مردی دانشمند، ملی، اجرایی و بومی دکتر حجت‌الله میرزایی می‌بینم.» در مقابل این انتقادات رئیس جبهه اصلاحات در پیامی در صفحه شخصی خود نوشت مواضعی در حمایت از جبهه پایداری از استاندار جدید اصفهان به مشاهده نکرده ایم.

استاندار اصلاح طلب قم

«اکبر بهنام‌جو» روز یکشنبه ۲۹ مهرماه جاری در جلسه هیأت دولت به عنوان سیزدهمین استاندار استان قم انتخاب شد. بهنام‌جو در رشته مهندسی عمران تحصیل کرده است. او پس از فارغ‌التحصیلی در سال ١٣٧١ به سمت شهردار بندر انزلی (استان گیلان) منصوب شد و جوان‌ترین مدیر آن سال در کشور را، در کتاب منتشرشده از سوی سازمان مدیریت به خود اختصاص داد.

مدیر پروژه صحن فاطمه زهرا (س) حرم حضرت علی (ع) در بخش طراحی و نظارت قرارگاه خاتم‌الانبیاء، عضویت در هیأت مدیره شرکت‌های گردشگری، اقتصادی و عمرانی دیگر سوابق مدیریتی بهنام‌جو در بخش خصوصی است. او همچنین ۷ آبان سال ۱۳۹۶ از سوی هیأت دولت وقت، به عنوان استاندار اردبیل انتخاب شد.

سفیر سابق الجزایر در دولت خاتمی استاندار جدید خوزستان شد

در جلسه عصر یکشنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۳ هیات دولت به ریاست رئیس جمهور، «سید محمدرضا موالی‌زاده» به عنوان استاندار خوزستان معرفی شد و موالی زاده به عنوان یازدهمین استاندار انتخابی دولت چهاردهم انتخاب شد.

سید محمدرضا موالی‌زاده متولد ۱۳۳۹ و اهل خرمشهر است؛ او در سال‌های ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۲ معاون امور مجلس، حقوقی و بین‌الملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بود. موالی زاده همچنین در ادوار چهارم و پنجم مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده اهواز در مجلس حضور داشت.

او همچنین در سال ۱۳۷۹ و پس از ۷ سال قطع روابط دیپلماتیک ایران و الجزایر به پیشنهاد سید کمال خرازی وزیر امور خارجه وقت و تصویب سید محمد خاتمی رییس جمهور وقت، به سمت سفیر جمهوری اسلامی ایران در الجزایر منصوب شد.

نگاهی به سوابق استاندار جدید لرستان

«سید سعید شاهرخی» استاندار جدید لرستان، متولد ۱۰ شهریور ۱۳۴۴ شهرستان‌خرم‌آباد در دولت دوازدهم به عنوان استاندار همدان فعالیت می‌کرد.
از سوابق شغلی وی می‌توان از معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری قزوین، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری لرستان، سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری لرستان نام برد.

شاهرخی همچنین پیش از این فرماندار نهاوند، فرماندار شهرستان اسدآباد، شهردار ملایر، شهردار تویسرکان، شهردار قروه همدان، معاون فرماندار کهگیلویه و بویراحمد، رئیس دبیرخانه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان لرستان بوده است.

استاندار جدید تهران؛ سکانداری دو استان در دولت حسن روحانی

سرانجام بعد از نزدیک به سه ماه از عمر دولت چهاردهم، تکلیف استاندار تهران مشخص و «محمدصادق معتمدیان» با رأی هیأت دولت به عنوان استاندار تهران منصوب شد.

محمدصادق معتمدیان پیش از این و در تاریخ ۲۵ مهر ۱۴۰۰ و با تصویب هیأت دولت به عنوان استاندار دولت سیزدهم در استان مرزی آذربایجان غربی انتخاب شده بود.

وی متولد سال ۱۳۴۹ در کرمانشاه است، مدرک کارشناسی اقتصاد و کارشناسی ارشد مدیریت را از دانشگاه ارومیه در استان آذربایجان غربی و عضویت در شورای توسعه و امنیت پایدار شرق و غرب کشور و ریاست شورای سیاست گذاری مؤسسات آموزشی پژوهشی در شمال غرب کشور و مدیریت ارشد دولتی وزارت اطلاعات در استان‌های آذربایجان غربی و ایلام و استانداری خراسان جنوبی را در کارنامه خود دارد.

چهاردهمین استاندار دولت چهاردهم

در جلسه روز یک شنبه 6 آبان ماه دولت نیز بهمن نوری به عنوان چهاردهمین استاندار جدید دولت چهاردهم و نماینده عالی دولت در خراسان شمالی معرفی و منصوب شد.

نوری در سوابق خود مسئولیت‌هایی همچون مدیرکل فنی و حرفه‌ای استان مازندران و تهران، فرمانداری بابل و قائم شهر و شهردار منطقه ۸ تهران را نیز دارد.

یک اهل تسنن استاندار سیستان و بلوچستان شد

پانزدهمین استاندار دولت نیز، صبح امروز 9 آبان ماه با تصویب اعضای هیئت دولت برای استان سیستان و بلوچستان انتخاب شد. منصور بیجار پیش از این معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان، مدیرکل دفتر فنی استانداری و معاونت امور عمرانی فرمانداری و مسئول نظام  مهندسی خاش نیز بوده است.

وزیر کشور نیز امروز در گفت‌وگویی اعلام کرد که روند انتخاب استانداران تا دو سه هفته آینده نهایی شده و تکلیف همه استان ها مشخص خواهد شد، با این سخنان و روند انتخاب قبلی استانداران دولت چهاردهم به نظر می‌رسد چینش کلی این استانداران بیشتر از جریانات اصلاح طلب و اعتدالی و دولت یازدهم و دوازدهم انتخاب شده اند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟