تابناک گزارش می‌دهد

سانسور هندوانه توسط تلویزیون انگلیس!

یک برنامه تلویزیونی در انگلیس هندوانه را به عنوان نماد پرچم فلسطین سانسور کرد.
کد خبر: ۱۲۶۹۷۳۸
|
۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۰ 04 November 2024
|
3360 بازدید
|
۲

هندوانه که یکی از محصولات غالب کشاورزی در فلسطین به‌ویژه غزه است، به‌دلیل داشتن رنگ‌های مشابه پرچم فلسطین یعنی قرمز، سبز، سفید و سیاه به‌عنوان نمادی علیه سرکوب هویت فلسطینی‌ها استفاده می‌شود.

به گزارش سرویس بین الملل تابناک، یک برنامه تلویزیونی به نام Big Brother در انگلیس تیشرت یک مهمان رو بخاطر تصویر هندوانه روی آن سانسور کرد.

هندوانه نماد پرچم فلسطین

پس از جنگ اعراب و اسرائیل در سال ۱۹۶۷ وقتی اسرائیل کنترل غزه و کرانه غربی را به‌دست گرفت استفاده از نماد و نشانه‌های ملی فلسطینی و پرچم فلسطین و حتی استفاده از رنگ‌های آن را در منطقه تحت تصرف ممنوع اعلام کرد.

هندوانه که یکی از محصولات غالب کشاورزی در فلسطین به‌ویژه غزه است، به‌دلیل داشتن رنگ‌های مشابه پرچم فلسطین یعنی قرمز، سبز، سفید و سیاه به‌عنوان نمادی علیه سرکوب هویت فلسطینی‌ها استفاده می‌شود.

سانسور هندوانه توسط تلویزیون انگلیس!

این ممنوعیت به آثار هنرمندان نقاش هم راه یافت و از سال ۱۹۸۰ تا ۱۹۹۳، رژیم صهیونیستی هنرمندان فلسطینی را از ترسیم پرچم فلسطین در آثار خود منع کرد. از این رو، طبق گفته «سلیمان منصور» نقاش پیشکسوت، هنرمندان نقاش فلسطینی به کشیدن هندوانه (دارای رنگ‌های اصلی پرچم فلسطین) روی آوردند تا اینکه صهیونیست‌ها آن را هم پس از انتفاضه اول در ۱۹۸۷ ممنوع کردند!

«در فلسطین که به اهتزاز درآوردن پرچم فلسطین جرم است، برش‌های هندوانه به رنگ سرخ، سیاه، سفید و سبز را به نشانه نماد فلسطین در برابر نیرو‌های اسرائیلی به‌دست می‌گیرند.»

این بخشی از شعر «قصیده هندوانه» از شاعر آمریکایی آراسلیس گیرمای است و به معنای نمادین این میوه برای آرمان فلسطینی اشاره می‌کند.
سرخ، سیاه، سفید و سبز رنگ‌هایی هستند که نه فقط در هندوانه بلکه در پرچم فلسطین هم وجود دارند و این رنگ‌ها باعث استفاده نمادین از هندوانه در راهپیمایی‌ها و تظاهرات طرفداران فلسطینیان در سراسر جهان شده و در بسیاری از مطالب شبکه‌های اجتماعی پس از حمله اسرائیل به غزه می‌توان آن را مشاهده کرد.

از زمانی که استفاده از پرچم فلسطین جرم تلقی شد، فلسطینیان در تظاهرات و اعتراضات به‌جای پرچم از برش‌های هندوانه استفاده کردند.
پس از مذاکرات اسرائیل و فلسطینیان و قرارداد‌های صلح و پیمان اسلو در سال ۱۹۹۳ پرچم فلسطین به عنوان نماد تشکیلات خودگردان فلسطینی پذیرفته شد و قرار شد این تشکیلات، اداره غزه و بخش‌های از کرانه غربی اشغالی را در اختیار بگیرد.

جان کیفنر، خبرنگار نیویورک‌تایمز در جریان امضای توافق‌نامه اسلو گزارش کرد: «در نوار غزه، جایی که زمانی مردان جوان برای حمل برش‌های هندوانه دستگیر می‌شدند، چون نمادی از رنگ‌های سرخ، سیاه، سبز پرچم فلسطین بود حالا سربازان با بی‌اعتنایی عبور فلسطینی‌ها را با همان پرچم ممنوعه و اینک در اهتزاز تماشا می‌کنند.»

کلید، قاشق و شلوار سه خط؛ سمبلهای فلسطین و مقاومت

علاوه بر هندوانه، کلید، قاشق و شلوار سه خط نیز به عنوان سمبل‌های فلسطین و مقاومت مطرح هستند.

سال ۲۰۲۱ میلادی که ۶ اسیر فلسطینی توانستند با استفاده از چند قاشق زنگ‌زده و حفر تونل از زندان فوق امنیتی صهیونیست‌ها بگریزند، این شیءبه نمادی از فلسطین تبدیل شده است.

در سال۱۹۴۸ که صهیونیست‌ها حداقل ۷۵۰ هزار فلسطینی را از خانه خود آواره کردند فلسطینی‌ها کلیدهایشان را با خود بردند؛ چون مطمئن بودند که روزی باز می‌گردند. بسیاری هنوز کلید خانه‌های پدری خود را به‌عنوان نماد امید و عزم برای بازگشت نگه داشته‌اند. این کلید‌ها از نسلی به نسل بعد منتقل شده و به‌عنوان نمادی از حق بازگشت فلسطینی‌ها حفظ شده است.

پس از عملیات طوفان الاقصی نیز شلوار ۳ خط ورزشی به نماد مبارزه با اسرائیل تبدیل شد. زمانی که ویدئو‌ها و تصاویری از رزمندگان مقاومت فلسطین با شلوار ۳ خط آدیداس منتشر شد وآن‌ها در حال مبارزه با نظامیان اسرائیلی و منهدم کردن تانک‌ها و جنگ‌افزار‌های شان بودند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۴
چه جالب
Gg
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۴
هه نشون اونایی بدید که ایراد به سانسور در صداو سیما می کنند . هرجایی واس خودش تعریف منافع داره
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟