به گزارش تابناک باتو ــ آیا شما هم از کسانی هستید که از ترکاندن حباب روکشهای پلاستیکی برخی وسایل لذت میبرید؟ آیا صدای ترکاندن و شکستن این دایرههای کوچک در میان انگشتان دست، به شما حس لذت و شعف میدهد؟
به نظر میرسد حس رضایت از شکستن این دایرههای پلاستیکی در میان بسیاری از مردم در فرهنگهای مختلف جهان رایج است به طوریکه در سال ۲۰۰۷ برند تجاری ژاپنی به نام «باندای» ابزار سرگرمی را با شبیهسازی این پلاستیکها درست کرد تا صدا و حس ترکاندن این حبابهای پلاستیکی را، در مشتریان ایجاد کند.
نخستین پژوهش درباره حبابهای پلاستیکی در سال ۱۹۹۲ میلادی، با حضور ۳۰ دانشجوی دانشگاه انجام شد و نشان داد این کار باعث کاهش حس خستگی میشود.
مشارکتکنندگان میگفتند با ترکاندن حبابهای پلاستیکی احساس نشاط و سرزندگی بیشتر و خستگی کمتری دارند، این نتایج در مرکز ملی اطلاعات فناوری زیستی، که جزوی از دفتر ملی طب آمریکاست مورد تأیید قرار گرفت.
یک استاد روانشناسی از دانشگاه «وسترننیوانگلند» میگوید تکرار این امر باعث کاهش سطح اضطراب و نگرانی میشود و سطح انرژی را بالا میبرد.
برخی والدین کودکان مبتلا به اوتیسم نیز بر این باور بودند که وقتی بچهها این حبابها را میترکانند آرامش بیشتری دارند.
محققان همچنین دریافتند ترکاندن حبابها حس تهوع ناشی از سوار شدن به وسایل نقلیه را کاهش میدهد زیرا فکر و تمرکز را از حرکت به سمت کیسهها متمایل میکند. پس اگر از افرادی هستید که در اتوبوس و مترو دچار تهوع میشوید در طول مسیر این حبابها را بترکانید.
پژوهشگران دانشگاه سوانسی ایالاتمتحده، درباره اشیایرضایتبخشعجیب پژوهش انجام میدهند، این اشیا در فضای مجازی با هشتگ Oddly Satisfying شناخته میشود. از جمله اشیای رضایتبخش برای کاربران، حبابهای پلاستیکی بودند. شکستن صابون، به هم زدن شنهای رنگی و تکه کردن شکلات از جمله این کارهای رضایتبخش بود.
محققان معتقد این کار باعث آزاد شدن هورمون «دوپامین» میشود. لمس و تعامل حبابهای پلاستیکی میتواند برای برخی افراد لذتبخش باشد، زیرا آنها میتوانند حرکات و ریتمهای مختلفی را در حین تکان دادن و فشار دادن آن تجربه کنند، اینکار میتواند حس لذت و سرگرمی را افزایش بدهد. همچنین، برخی از افراد ممکن است با ترکاندن کیسهها و فشار دادن آنها احساس راحتی کنند، زیرا این کار باعث احساس رهایی از اضطراب و تنش میشود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.