به گزارش تابناک به نقل از مهر، زهرا خسروانی مسئول مجموعه ناجی جوانهها و کارشناس مامایی درباره عوارض سقط جنین برای جسم و روح مادر توضیح داد: سقط جنین عوارض متفاوتی دارد. این عوارض شامل عوارض جسمی، عوارض روحی و عوارض معنوی است.
وی ادامه داد: سقط جنین در جسم مادر تأثیر اثر میگذارد. عوارض جسمی را به دو بخش کوتاه مدت و بلند مدت میتوان تقسیم کرد. عوارض کوتاه مدت شامل انواع عفونتها و خونریزیها است که اگر تشدید پیدا کند برای مادر مشکل ساز خواهد شد. همچنین عفونتها نیز اگر در بدن مادر ماندگار شود یا سقط ناایمن انجام شود میتواند منجر به عفونتهای بلند مدت مثل عفونتهای لگنی شود. فردی که سقط انجام داده تا مدتها درگیر این عوارض خواهد کرد، بعد از اولین سقط خود خواسته دچار سقطهای مکرر و زایمان زودرس نیز شوند.
خسروانی بیان کرد: از عوارض بلند مدت سقط جنین میتوان اشاره به ناباروری، سندروم آشرمن (داخل رحم چسبندگی ایجاد میشود)، سرطانهای مختلف به خصوص اگر فرد از قرص سقط استفاده کرده باشد. سقط جنین ۵۰ درصد احتمال خطر سرطان سینه، سرطان رحم و سرطان تخمدان در خانم بالا خواهد برد.
مسئول مجموعه ناجی جوانهها افزود: ایجاد عوارض روحی و روانی اعم از افسردگی، احساس گناه، با عامل سقط از نظر خلقی مشکل پیدا میکند (اگر عامل سقط شوهر او یا خانواده باشد به شدت مادر در بلند مدت با افراد به مشکل میخورد).
هفتههای ابتدایی بارداری عوارض کمتر است
خسروانی اظهار داشت: برای سقط جنین باید از داروی سقط استفاده شود، این داروی سقط یک بار هورمونی خیلی زیادی وارد بدن مادر میکند. هرچه قدر هفته بارداری بیشتر باشد دیگر با دارو سقط نشده و باید از روشهای تهاجمی برای سقط جنین استفاده شود. اما فرقی ندارد چه در همان ماههای اول بارداری با دارو استفاده شود و چه در ماههای بیشتری با روش تهاجمی سقط انجام شود به بدن مادر آسیب وارد خواهد شد.
وی ادامه داد: استفاده از دارو به دلیل افت هورمونی اتفاق میافتد و جنین باید دفع شود، اگر دفع به صورت کامل انجام نشود میتواند باعث مشکلاتی برای مادر و رحم ایجاد میشود.
سقط جنین روی تمام اندامهای بدن تأثیر میگذارد
خسروانی مطرح کرد: اگر فردی داروی سقط استفاده کند حتی اگر یکبار این اتفاق بیافتد دچار مشکلاتی اعم از ریزش موی شدید، پوکی استخوان زودرس، کیست سینه، فیبرم در رحم و همچنین روی دیگر ارگانهای بدن تأثیر خواهد گذاشت.
بارداری مجدد کسی که سقط انجام داده
مسئول مجموعه ناجی جوانهها اذعان کرد: کسی که سقط جنین انجام داده و دچار ناباروری شده است و قصد بارداری مجدد را دارد، میتواند باردار شود، اما در پروسه ناباروری میرود و باید مدت طولانی تحت درمان باشد.
وی خاطر نشان کرد: در همین مورد خانمی به مجموعه مراجعه کرد و توضیح داد که در هنگام عقد باردار شده، اما در بارداری اول سقط جنین انجام داده و برای بارداری دوم حدود ۵ سال تحت درمان ناباروری بوده است؛ برای بارداری سوم کمی مشکلات داشت که باز خواستار سقط جنین بود، اما با مشاورههای متعدد توانستیم مادر را از انجام سقط جنین مجدد منصرف کنیم.