آمار تأسفبار ازدواج و طلاق در ۷ ماه ابتدایی امسال

براساس داده‌های سازمان ثبت احوال کشور در ۷ ماه نخست سال ۱۴۰۳ در زمینه تعداد ازدواج‌ها و طلاق‌ها در کشور شاهد روندهای قابل توجهی هستیم.
کد خبر: ۱۲۸۶۴۴۶
|
۱۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۸ 01 February 2025
|
29936 بازدید
|

براساس داده‌های سازمان ثبت احوال کشور در ۷ ماه نخست سال ۱۴۰۳ در زمینه تعداد ازدواج‌ها و طلاق‌ها در کشور شاهد روندهای قابل توجهی هستیم. بررسی این داده‌ها نشان می‌دهد که تا مهر ماه ۱۴۰۳ کل ازدواج‌ها و کل طلاق‌ها به ترتیب به ۲۷۴۵۹۶ و ۱۰۸۶۷۳ مورد رسیده‌اند.

به گزارش «تابناک» به نقل از اقتصاد آنلاین، با بررسی داده‌های ثبت شده مشخص شده که طی این ۷ ماه ابتدایی امسال از هر ۱۰۰ مورد ازدواج در این دوره زمانی حدود ۳۹ مورد به طلاق انجامیده است.

این رقم نشان‌دهنده یک نسبت بالا از طلاق به ازدواج است.

از سوی دیگر، در بررسی داده‌ها در ۷ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۳ مشاهده می‌شود که بیشترین تعداد ازدواج در شهرهای تهران، مشهد، خوزستان، فارس و آذربایجان شرقی ثبت شده است. همپنین کمترین تعداد ازدواج به ترتیب در شهرهای سمنان، ایلام، کهگیلویه وبویر احمد، بوشهر و خراسان جنوبی به ثبت رسیده است.

تعداد ازدواج‌ها از ۱۳۸۹ به بعد نصف شد!

با بررسی داده‌های مرکز آمار از سال ۱۳۵۸ به بعد مشاهده می‌شود که تعداد ازدواج‌ها از ۳۰۲۶۶۷ مورد در سال ۱۳۵۸ به ۸۹۱۶۲۷ مورد در سال ۱۳۸۹ رسیده و حدود ۱۹۴.۵ درصد رشد داشته است. در واقع از سال ۱۳۵۸ الی ۱۳۸۹ تعداد ازدواج‌ها ۲.۹ برابر شده است. طی آن سال‌ها با توجه به شرایط اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی خاص آن زمان میزان ازدواج‌ها به طور مستمر افزایشی بوده است.

اما از سال ۱۳۸۹ به بعد، روند ازدواج در کشور تغییر کرده و کاهشی تدریجی در تعداد ازدواج‌ها صورت گرفت. به طوری که تعداد ازدواج‌ها از ۸۹۱۶۲۷ مورد در سال ۱۳۸۹ به ۴۸۱۳۹۵ مورد در سال ۱۴۰۲ رسیده است. یعنی از سال ۱۳۸۹ الی ۱۴۰۲ تعداد ازدواج‌ها کاهشی به میزان ۴۶ درصدی داشته است. این روند کاهشی از دهه ۹۰ به بعد می‌تواند به عوامل مختلفی همچون تغییرات اقتصادی، بیکاری جوانان، تغییر در نگرش‌های فرهنگی و اجتماعی نسبت به ازدواج و غیره باشد. در واقع زندگی جوانان از سال ۱۳۹۰ الی ۱۴۰۲ دچار چالش‌های بسیاری در زمینه تشکیل خانواده شده است و این مسائل نیازمند بررسی عمیق‌تری در ابعاد مختلف است.

براساس داده‌های مرکز آمار ایران تعداد طلاق‌ها در کشور از سال ۱۳۵۸ الی ۱۴۰۲ تغییرات قابل توجهی داشته است. در ابتدا، تعداد طلاق‌ها در ایران نسبتا کم بوده و این پدیده کمتر مورد توجه قرار می‌گرفت. یعنی تعداد طلاق‌ها از سال ۱۳۵۸ الی ۱۳۷۰ تقریبا در یک حالت نسبتا ثابتی قرار داشته است. تعداد طلاق از ۲۱۱۷۰ مورد در سال ۱۳۵۸ به ۳۷۸۲۷ مورد در سال ۱۳۶۹ رسیده و تقریبا رشدی ۷۸ درصدی داشته است. اما از سال ۱۳۷۰ به بعد روند طلاق به طور تدریجی افزایش یافت. از سال ۱۳۸۰ شدت بیشتری پیدا کرد و در دهه ۹۰ به اوج خود رسید. به طوری که از سال ۱۳۷۰ تعداد طلاق‌ها از ۳۹۳۳۶ مورد به ۲۰۲۱۸۳ مورد در سال ۱۴۰۲ رسیده است. یعنی از سال ۱۳۷۰ الی ۱۴۰۲ تعداد طلاق‌ها افزایشی به میزان ۴۱۳ درصدی داشته است. همچنین تعداد طلاق‌ها از سال ۸۹ تا ۱۴۰۲، از ۱۳۲۷۰۰ به ۲۰۲۱۸۳ رسیده که نشانگر افزایش ۴۷ درصدی طلاق در این بازه زمانی است. افزایش نرخ طلاق در این سال‌ها به عوامل مختلفی نسبت داده می‌شود. مشکلات اقتصادی و شرایط سخت معیشتی ممکن است به افزایش فشارها بر روابط خانواده‌ها تاثیر بگذارد و منجر به افزایش طلاق شود. البته این مورد را نمی‌توان کتمان کرد که عواملی مانند بالا رفتن آگاهی عمومی در زمینه حقوق فردی و خانوادگی، تغییرات فرهنگی و اجتماعی و دسترسی به خدمات حقوقی و مشاوره‌ای در مورد افزایش نرخ طلاق بی‌تاثیر بوده‌اند.

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲۴
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۳۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۲۵ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۳
نیازمند بررسی عمیق؟!!!
پاسخ ها
میثم
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۲۷ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۴
منظورشون اینه که تورم و گرانی و کمبود درآمد و حقوق در حد پوچ باید برسی بشه ببینند واقعیت دارد!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۰ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۴
این مدل ازدواج ها که در کشور مد شده هر قدر آمار کمتری داشته باشد بهتر است
حسین
|
United States of America
|
۲۲:۲۷ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۳
نمودار دومی شبیه قله داره میشه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۱۵ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۳
تو این مورد داریم به قله میرسیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۳۹ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۳
توقعات نجومی خانه و ماشین و سکه های مهریه و جهیزیه لاکچری ...مگه قدیم از این خبرا بود که مردم ازدواج میکردن ؟؟
عروس را با چادر گلگلی با پیکان همسایه می اوردند خانه پدر شوهر زندگی میکرد تا سالها
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۵۵ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۳
خانه و ماشین که تقریبا جزو نیازهای اولیه زندگی هستند وقتی مستاجر شدی و چندسال یکبار مجبور شدی تخلیه کنی آن وقت از زندگی پشیمان میشی که متاسفانه خانه دارشدن جزو رویاهاست
فردین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۸ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۳
وقتی دوتا جوان با شور اشتیاق میرن سر خونه زندگی بعد از یه مدت دختر وقتی میبینه شوهرش شغلی درامدی ندارع باید هم اخرش طلاق باشه همیشه باید نگید مقصر دختره یا پسر مقصر همون بالایی ها هستن که زندگیو واسه همه سخت کردن
پاسخ ها
صمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۹ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۴
اگه اینجوره که میگی چرا طلاق توجووناییکه زندگی لاکچری دارن ودررفاح هستن وبه جایی بچه سگ وگربه نگهداری میکنن بیشتره؟ نه عزیزم توقعات بالا ازهم، سبک زندگی غربی، تنوع طلبی باعثشه، من خانمی سراغ دارم تازه ازدواج کرده ولی همزمان چهارتادوست پسرم داره بنطرتون زندگی اون میخوادچی بشه؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۲۰ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۳
نرخ ازدواج بخصوص در شهرهای بزرگ، تقریبا صفر شده است بخاطر گرانی های وحشتناک
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۴ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۴
دلیل اصلی طلاقها مهریه های بالاست که خانواده دختر می نویسند و هنوز اول زندگیشون تقی به توقی خورد دخترها دنیال مهریه میرند و مهریه مبخاند دولت باید در زمینه خیلی قوانین تجدید نظر کند که نه زنها نه مردها سو استفاده نکنند
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۲۶ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۴
امار طلاق شبیه نمودار قیمت دلار و سکه وطلا هست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۲۶ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۴
فقط بخاطر گرانیهای وحشتناک هست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۳۴ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۴
خسته نباشید باید گفت به آقای احمدی نژاد و یاران ایشان در حماسه آفرینی فقیر کردن کشوری مثل ایران .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۳۸ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۴
دختر همسایه ما ازدواج کرده مادرش می گه گفتم سریع یکی دو تا بچه بیار طلاق صوری بگیر تا از حقوق پدرت استفاده کنی عامل طلاق ها درصدی مربوط به حقوق های ارثی پدر و کمیته و...... می باشد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۴۲ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۴
بنظر خودم که دیدم و شنیدم مردها خیلی مقصر هستند،مسئولیت زندگی رو نمی پذیرن
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت