واکنش «تینا پاکروان» به توقیف «تاسیان»

کارگردان سریال «تاسیان» در واکنش به انتشار خبر توقیف انتشار این سریال گفت: واقعیت این است که در طول دوران فعالیت حرفه‌ای‌ام در این کشور، تا کنون با چنین تجربه‌ای مواجه نشده بودم؛ اینکه چیزی را تا این اندازه غلط بفهمند و با همین برداشت غلط هم کارشان را جلو ببرند!‌
کد خبر: ۱۲۹۰۷۱۲
|
۰۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۰:۳۴ 25 February 2025
|
46347 بازدید
|

تینا پاکروان، کارگردان سریال «تاسیان» در واکنش به انتشار خبر توقیف انتشار این سریال توسط رسانه قوه قضائیه گفت: واقعیت این است که در طول دوران فعالیت حرفه‌ای‌ام در این کشور، تا کنون با چنین تجربه‌ای مواجه نشده بودم؛ اینکه چیزی را تا این اندازه غلط بفهمند و با همین برداشت غلط هم کارشان را جلو ببرند!‌ من از آنجایی که خودم در حوزه نقد فیلم کار کرده‌ام، معنای نقد را می‌فهمم و کاملا این موضوع را درک می‌کنم که ممکن است عده‌ای یک سریال را دوست داشته باشند و عده‌ای دیگر به اجزای آن مانند کارگردانی، بازیگری و فیلمنامه نقد داشته باشند. ولی اینکه هجمه و پرونده‌سازی شکل بگیرد، به‌نظرم هم قابل شکایت است و هم قابل بررسی.

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرآنلاین، پاکروان افزود: آنچه علیه سریال «تاسیان» شاهد بودیم، به‌طرز مشهودی سازمان‌دهی شده است. ببینید عوامل این سریال نزدیک دو سال تلاش کرده‌اند تا اثری را به سرانجام برسانند که مردم آن را دوست داشته باشند. آن وقت گروهی از سر انگیزه‌ای که نمی‌دانم آن را بخل و حسادت بدانم یا ترس، این هجمه را به راه انداخته‌اند. 

کارگردان «تاسیان» ادامه داد: اینکه برخی برای هجمه به این سریال، از مرحله انتقاد از بازی‌ها و فیلمنامه و کارگردانی عبور کرده‌اند و دست روی تحریف تاریخ گذاشته‌اند، چه معنایی دارد؟ من در این سرزمین دو سریال تاریخی ساخته ام و قطعا برای ساختن آنها هم تاریخ را مطالعه کرده ام و هم مشاورین و پژوهشگران خبره ای داشته ام ، صرف اشاره به تحریف تاریخ بدون دلیل و یا با اشاره به موارد غلطی چون عدم وجود جلال آل احمد در شب شعر گوته( شمس آل احمد سخنران شب سوم گوته بود) نشان از بی سوادی راویان یا مغرضانه بودن پرونده سازی های ایشان دارد. آن ها فرق جلال و شمس آل احمد را نمی دانند و آنقدر بی سواد هستند که از ده شب شعر گوته با عنوان میتینگ بیضایی یاد می کنند. من ۴۷ سال سن دارم و در تمام این سال‌ها تصویری که از یک ساواکی در تلویزیون به ما نشان داده‌اند، همراه با کلیشه‌هایی همچون کراوات و مشروب و سیگار بوده است. بعد وقتی نوبت به سریال ما می‌رسد، اعتراض می‌کنند که چرا شرب خمر نشان داده‌اید! مگر من می‌توانم تصویر یک ساواکی را در حال نماز خواندن نشان دهم؟ طبقه‌ دیگری هم در سریال داریم که هم نمازشان را می‌خوانند و هم اعلامیه‌شان را پخش می‌کنند. طبقه دیگری هم همان زمان بوده‌اند که سینما می‌رفتند، موسیقی گوش می‌دادند و مشروب هم می‌خوردند. 

پاکروان تاکید کرد: ما برای این سریال ۱۷ ماه مشغول رفت و آمد به ساترا بودیم، چطور می‌شود ناگهان صحبت از توقیف کرد؟ داستان ما هم یک داستان عاشقانه است و تنها در بستر یک مقطع تاریخی در حال روایت آن هستیم. سوال من این است که نمایش آن مقطع تاریخی آیا اینقدر می‌تواند ترسناک باشد؟

پاکروان در توضیح داستان تاسیان با تاکید مجدد بر روایتی عاشقانه در دهه پنجاه تصریح کرد: آیا اگر من در روایت خود سراغ یک خانواده شیک و پول‌دار رفتم که در همان سال‌ها زندگی مرفهی داشته‌اند و حالا پسری عاشق دختر این خانواده شده، معنایش این است که می‌خواهم سفیدشویی بکنم ؟ چطور می‌توان چنین برداشتی از داستان داشت؟ با این نگاه که همه سریال‌های اخیر که به موضوعاتی همچون اختلاس ، فساد ، دزدی و خیانت می‌پردازند و حتی از تلویزیون هم پخش می شوند، آیا در حال بازنمایی یک کلیت نامطلوب از جمهوری اسلامی هستند!؟ مگر می‌شود اینگونه نگاه تعمیمی به شخصیت‌پردازی و داستان یک سریال داشت؟

وی با اشاره به رفتار عجیب ساترا برای نظارت بر تولیدات شبکه خانگی افزود: من متوجه نمی‌شوم که چرا ما ملزم به فعالیت تحت نظارت جایی هستیم که در واقع رقیب ما محسوب می‌شود؟ شبکه نمایش خانگی چرا باید زیرنظر ساترا فعالیت کند؟ من و آقای اسدزاده ۱۷ ماه است که با رفت‌وآمد به این سازمان طرح‌مان را تصویب کرده‌ایم. حالا چرا باید این کار به مرحله توقیف برسد؟ خب ساترا زیرمجموعه تلویزیون است که می‌خواهد مطابق با رفتارهای تلویزیون با ما رفتار کند. طبیعتا بخشی از تولیدات شبکه خانگی هم رقیب تلویزیون هستند و ساترا تمایلی به تولید آن‌ها ندارد. این فرآیند باید باید تغییر کند چون رقیب قطعا ناظر خوبی نیست.

وی افزود: مراکزی که تصمیم‌گیر هستند، چرا باید در مواجهه با این هجمه‌ها منفعل باشند؟ آن‌ها چرا باید وارد بازی افرادی شوند که به‌دنبال پرونده‌سازی هستند؟ مشخصا گروهی از افراد موثر در جریان این پرونده‌سازی‌ها، در حال قلم‌فروشی هستند و اگر بخواهیم ریشه‌یابی کنیم، قابل پیگیری هستند.
اما مراکز تصمیم‌گیر به‌جای آنکه از تزریق عشق و امید در قالب یک داستان عاشقانه در یک سریال استقبال کنند، خود را وارد بازی پرونده‌سازان می‌کنند و حکم توقیف می‌دهند! 

وی در واکنش به انتقادات نسبت به پوشش بازیگران زن هم تأکید کرد: مگر می‌توانم بگویم ۵۰ سال پیش و قبل از انقلاب هم همه زن‌ها در خیابان حجاب کامل داشته‌اند؟ نتیجه این رویکرد می‌شود سریال‌های تلویزیون که اشرف پهلوی هم در آن‌ها حجاب کامل دارد! خب مخاطب این روایت را پس می‌زند. 

پاکروان با اشاره به برخی انتقادها از سریال ادامه داد: ما در سریال «تاسیان» کم‌فروشی نکرده‌ایم و امروز هم همه عواملی که برای تک‌تک جزییات این سریال تلاش کرده‌اند، از این شرایط ناراحتند. با چه ملاک و بر اساس چه سندی می‌توان این سریال را تحریف تاریخ دانست؟ من یک قصه عاشقانه روایت کردم که در دوره‌ای از تاریخ معاصر اتفاق افتاده، ممکن است ایراداتی هم داشته باشد.

کارگردان «تاسیان» درباره پیگیری برای رفع مشکل پخش این مجموعه هم گفت: در مذاکراتی که با ساترا داشتیم، هر هفته اصلاحاتی به ما می‌دادند اما ناگهان می‌گویند، حالا دیگر نمی‌دانیم چه باید بکنیم! چه اتفاقی افتاده که نمی‌دانید چه باید بکنید؟ ما کار عجیبی نمی‌کنیم که بخواهیم بابت آن هراس و ترسی داشته باشیم.

پاکروان در پاسخ به اینکه قوه قضاییه چه توضیحی درباره دلیل جلوگیری از پخش سریال داده گفت: قوه‌قضاییه هیچ صحبتی با ما نداشته و من خبر را اولین‌بار در خبرگزاری میزان دیدم. 

وی با یادآوری برخی اتفاقات گذشته در خصوص سریال «خاتون» افزود: وقتی من سریال «خاتون» را می‌ساختم، فرآیند مجوز محصولات خانگی هنوز در اختیار ارشاد بود. وزارت ارشاد در اولین مرحله اعلام کرد «خاتون» قابل‌پخش نیست و پروانه ساخت صادر نکردند. من حضوری رفتم و مذاکره کردم و مشکل تاحدودی حل شد. تولید سریال را شروع کردیم و در این فرآیند نظارت از ارشاد به ساترا واگذار شد. به احترام قانون، برای ساترا هم فیلمنامه ارسال کردیم. مدام به جلسات می‌رفتیم تا اینکه سریال به پخش رسید. مدام مشکوک و نگران بودند که من چه می‌کنم! خیلی از نهادها و سازمان‌ها بعد از پخش از من تشکر کردند که عرق ملی را برای مخاطبان زنده کرده‌ام. همان زمان افرادی بودند که می‌گفتند این کار نباید پخش شود و همان‌ها امروز «تاسیان» را توقیف کرده‌اند. برای من اما مردم، خانواده  و سرزمینم مهم است؛ چیزهایی که خیلی ها فراموش کردند.

اشتراک گذاری
برچسب ها
داریک موبایل صفحه خبر
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۶
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۴۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۳۷ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۷
دمتون گرم
خانم پاکروان
بسیار بسیار سریال زیبایی ساختید
???❤️
پاسخ ها
پسر ایران
| Serbia |
۱۵:۵۲ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۷
من شصت سال سن دارم و سریال زیبای شما من را به آن

. دوران برد .
سحر
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۷ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۷
می تونست فیلم زیبایی باشه اگر اندکی با فرهنگ و مذهب اسلامی مردم هم سنخیت داشت متاسفانه لودگی و بی بند باری تازگیا خوب فروش می ره
والی
|
Japan
|
۰۱:۴۴ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۷
خدا وکیلی تنها فیلم خانگی که داشتم باهاش حال می کردم همین سریال بود و افراد ضد حال همیشه در صحنه باز حالمونو گرفتن!!!
Me
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۵۸ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۷
یکی خلاصه کنه متنو چقدر طولانیه
نیما
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۰۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۷
جای تاسف است که مسئولین صدا و سیما به جای اصلاح نگرش خود و تلاش جذب مخاطب برای برنامه ها و سریال های خود که با بودجه های کلان بیت المال ساخته می شوند، به دنبال تخریب سریال های پرمخاطب است......
پاسخ ها
امیر
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۰۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۷
آدمی که بی بند و بار باشه و خط قرمز اخلاقی نداشته باشه به تاسیان هم متوقف نمیشه و هر روز فحشای بیشتر طلب میکنه. تا کجا پیش بریم ؟
ناشناس
|
Canada
|
۰۲:۳۱ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۷
پنجاه سال پیش بعضی دخترها مینی ژوپ هم میپوشیدن با استدلال شما انرا هم باید به نمایش میگذاشتید !!!
پاسخ ها
والی
| Japan |
۰۹:۳۴ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۷
دلایل من درآوردی
سحر
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۷
دقیقا?
افسانه
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۳۲ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۷
خیلی توش بی‌حجابی داره بعدم عرق خوری جذاب نشون
من نزاشتم دخترم ببینه دیگه خودمم ندیدم داده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۱ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۷
سفید شویی ؟ مگه وایتکسه؟ حالا یکی پیدا شده یکم داره راست میگه باید چوبش بزنند ...بعد من یک سوالی داشتم مگر نویسنده اینقدر در ساخت دخالت می کند ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۱ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۷
ممنون از توضیحات شما خانم پاک روان .ما سریال شما را بسیار دوست داریم و از دیدن آن لذت می بریم دست مریزاد دمتون گرم .
پاسخ ها
دنیا
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۳۸ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۹
تیم مجازی حقوق بگیر خوبی راه انداخته، خیلی تابلو رفتار میکنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۷ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۷
خوبه توقیف شد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۴ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۷
امثال تو از شادی مردم ناراحت هستید برنامه محبوب شما ها ماه عسل هست
والی
| Japan |
۱۲:۳۵ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۷
بعضی ها با دیدن کلاه گیس هم تحریک میشن !!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۸ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۷
سلام دمتون گرم بانوی عزیز
سعید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۷
پوشش نامناسب ، رقص و لودگی ، چرا ازین موارد اسمی نیاوردید؟؟!!!قبلا هم فیلمهای زیادی ساخته شده که داستان آنها مربوط به دهه های۴۰ـ۵۰ـبوده ، ولی این حجم از بی بند و باری رو واضح نشون نمیدادن،اونم بازیگران زن جوان
پاسخ ها
محمدامین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۷
فکر کنم متنو کامل نخوندی جواب اینو داده گفته اون فیلما حتی اومدن اشرف پهلوی رو با حجاب کامل نشون دادند و دور از واقعیته برا مخاطب باور پذیر نیس
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۷
باورپذیر یعنی چی؟یعنی الان ی صحنه جنسی رو برای باور پذیر شدن به صورت کامل برای باورپذیر نشون بدن ایرادی نداره؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۸
دمت گرم مثال خوبی زدید
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# ترامپ # قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # سلاح پلاسمایی # سریال پایتخت
الی گشت
نظرسنجی
رشد قیمت دلار با مذاکره با آمریکا متوقف می شود؟