بیانیه هفت بندی گروههای فلسطینی در رابطه با نشست بیروت، گفتوگوی پامپئو با وزیر خارجه سوئیس پیش از سفر به ایران، اعلام آمادگی حزبالله برای کمک به تشکیل کابینه لبنان و تلاش عراق برای راه اندازی پروژه هستهای با کمک فرانسه، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به حمله هوایی اسرائیل به به فرودگاه «تیفور» سوریه نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ منابع خبری بامداد پنجشنبه (۱۳ شهریور/۳ سپتامبر) از حمله هوایی رژیم صهیونیستی به مواضعی در سوریه خبر دادند.
رسانههای سوریه به نقل از منابع نظامی گزارش دادند رژیم صهیونیستی چندین موشک از منطقه «التنف» به سمت فرودگاه تیفور شلیک کردهاند.
خبرگزاری «سانا» گفته پدافندهای هوایی سوریه با تجاوز دشمن اسرائیلی به سمت فرودگاه «تیفور» در ریف حمص مقابله کردهاند.
طبق گزارش این رسانه، این حمله تلفاتی نداشته است.
دولت سوریه بارها اعلام کرده است رژیم اسرائیل و متحدان منطقهای و غربی آن از گروههای تکفیری تروریستی که علیه دولت سوریه میجنگند، حمایت میکنند.
ارتش سوریه همچنین تاکنون بارها محمولههای تسلیحاتی و مهمات ساخت اسرائیل را از گروههای تروریستی در سوریه کشف کرده است.
بیانیهای هفت بندی گروههای فلسطینی در رابطه با نشست بیروت
قرار است امروز (پنجشنبه) نشست دبیران کل گروهه فلسطینی در بیروت، پایتخت لبنان برگزار شود و «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان نیز از طریق ویدئو کنفرانس در آن سخنرانی خواهد کرد.
بر اساس گزارش شبکه «المیادین»، گروههای مقاومت فلسطینی به همین بهانه بیانیهای صادر و اعلام کردند، این نشست گامی مهم برای بازگرداندن وحدت و مقابله با پروژههایی است که برای نابودی مسأله فلسطین چیده شدهاند.
گروههای مقاومت در این بیانیه بر شش موضوع زیر تأکید کردند؛
اول؛ از نشست دبیران کل گروهها در بیروت استقبال میکنیم و آن را گامی مهم برای تجدید وحدت بر اساس شراکت میدانیم؛ پس از این نشست باید گامهای عملی در راستای تحقق وحدت صورت بگیرد.
دوم؛ شناسایی رژیم صهیونیستی، توافق اسلو و ملحقات آن باید لغو شود.
سوم؛ بر حق ملت فلسطین در مقابله با رژیم صهیونیستی با تمام انواع مقاومت و در رأس آن مقاومت مسلحانه تأکید میکنیم.
چهارم؛ به توافق بر یک برنامه فلسطینی جامع برای حفاظت از اصول ثابت فلسطینی فرا میخوانیم.
پنجم؛ در ساختار سازمان آزادیبخش فلسطین «ساف» باید بازنگری شود تا چارچوبی جامع برای تمام فلسطینیها و در رأس آن گروههای مقاومت باشد.
ششم؛ خواستار توسعه چهارچوب رهبری (سازمان ساف) هستیم تا شامل گروههای مقاومت نیز بشود و پس از آن انتخاباتی فراگیر با مشارکت همه فلسطینیها برای اصلاح ساختار ساف برگزار شود.
هفتم؛ به توافق بر راهبرد ملی فلسطینی بر اساس اصول ثابت برای مقابله فراگیر با رژیم اشغالگر فرامیخوانیم.
موارد مورد بحث در نشست بیروت
«جبریل الرجوب» دبیرکل کمیته مرکزی فتح اعلام کرد، در نشست بیروت درباره سازوکار پایان اختلافات، تحقق آشتی فلسطینی، عینیتبخشی به مشارکت ملی، وحدت موضع سیاسی، مبارزهای و سازمانی در این مرحله سخت در کنار تأکید بر طرح صلح عربی و تصمیمهای مشروع بینالمللی بحث و تبادلنظر خواهد شد.
در همین زمینه، «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی حماس روز سه شنبه وارد بیروت شد.
گفتوگوی پامپئو با وزیر خارجه سوئیس پیش از سفر به ایران
وزیر خارجه آمریکا، روز چهارشنبه با همتای سوئیسی خود تماس گرفت و درباره طیف های گسترده از موضوعات از جمله ایران و پیشبرد روابط دوجانبه به گفت وگو پرداخت.
به نوشته «وبگاه وزارت خارجه آمریکا، «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا در تماس تلفنی با «ایگنازیو کاسیس» وزیر خارجه سوئیس از تلاش های این کشور به عنوان حافظ منافع ایالات متحده در ایران و کمک برای بازگرداندن شهروندان آمریکایی از ایران تشکر کرد.
وزرای خارجه آمریکا و سوئیس در این گفت وگوی تلفنی، بر تعمیق روابط اقتصادی و کمک در مبارزه علیه کرونا تاکید کردند.
این در حالی است که وزارت خارجه سوئیس خبر داده، ایگنازیو کاسیس، وزیر امور خارجه این کشور از پنجم تا هفتم سپتامبر ۲۰۲۰ (۱۵ تا ۱۷ شهریور ۱۳۹۹) در سفری رسمی به تهران میآید. بر اساس اعلام وزارت خارجه سوئیس، این سفر به مناسبت بزرگداشت یکصدمین سالگرد روابط دیپلماتیک میان ایران و سوئیس انجام می شود. وزارت خارجه سوئیس اعلام کرده کاسیس در این سفر با «حسن روحانی» رئیس جمهور و «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه و «علی شمخانی» دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران دیدار و گفتوگو خواهد داشت.
بر اساس اعلام وزارت خارجه سوئیس، کاسیس در این سفر علاوه بر گفت وگو درباره موضوعات دوجانبه نظیر کانال مالی سوئیس درباره اقلام بشردوستانه، با مقامات ایران درباره تحولات کنونی در خصوص توافق هسته ای و اوضاع در خاورمیانه نیز گفت و گو خواهد داشت.
اعلام آمادگی حزبالله برای کمک به تشکیل کابینه لبنان
«محمد رعد» رئیس فراکسیون پارلمان «وفاداری به مقاومت» (وابسته به حزب الله) لبنان برای تشکیل دولت جدید، اعلام آمادگی کرد.
رعد روز چهارشنبه پس از دیدار با «مصطفی ادیب» مأمور تشکیل کابینه لبنان گفت، حزب الله آماده همکاری است تا کابینه تشکیل شود.
وی تأکید کرد که «ما از دشورای و حساسیت این مرحله اطلاع داریم و امیدواریم که دولت جدید برخی اصلاحات مورد توافق را انجام دهد».
روزنامه الکترونیکی رأی الیوم به نقل از رعد گزارش داد که «ما خواستار تشکیل کابینه کارآمد، پویا و منسجم هستیم».
این نماینده لبنانی خاطرنشان کرد، اصلاحات نیازمند مبارزه با فساد است و اصول ملی حزب الله و پایبندی آن به قانون اساسی و منشور نیز مساله ای روشن است.
میشل عون رئیس جمهور لبنان اخیرا ادیب را مأمور تشکیل کابینه این کشور کرد. پیش از وی، «حسان دیاب» نخست وزیر لبنان بود.
دولت دیاب پس از انفجار مهیب در بندرگاه بیروت، استعفا کرد. در پی این انفجار، ۱۹۰ تن کشته و هزاران تن زخمی شدند.
امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه که طی کمتر از یک ماه، برای دومین بار به لبنان سفر کرده است، گفت که مسئولان این کشور متعهد شدهاند در پانزده روز دولت را تشکیل دهند.
تلاش عراق برای راه اندازی پروژه هسته ای با کمک فرانسه
مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق در دیدار روز چهارشنبه خود با امانوئل ماکرون، رئیسجمهوری فرانسه گفت: شراکت و همکاری ما با فرانسه مهم بوده و این کشور شریک مهمی برای ماست و برای گسترش آن تلاش خواهیم کرد.
نخست وزیر عراق اظهار کرد: فرانسه کمک زیادی برای بازسازی شهرهای آزاد شده کرده و برای راه اندازی پروژه مشترک انرژی هستهای جهت تولید برق تلاش میکنیم.
او اضافه کرد: برای به جریان انداختن سند همکاری استراتژیک بین دو کشور اقدام میکنیم و عراقیها قدردان نقش فرانسه در مبارزه با تروریسم هستند.
الکاظمی افزود: فرانسه حامی حاکمیت عراق بوده و موضعگیری ویژهای داشته، ما تاکید میکنیم حاکمیت عراق برای ما خط قرمز است.
نخست وزیر عراق اظهار کرد: اولویت همکاری بین دو کشور در زمینههای اقتصادی، تجاری و انرژی است. طرح آتی عراق در خصوص انرژی هستهای و پروژههای صلحآمیز تحت نظارت آژانس انرژی اتمی و سازمان انرژی فرانسه خواهد بود.
او ادامه داد: عراق صحنه مقابله علیه هیچ کشوری در منطقه نخواهد بود.
نخستوزیر عراق افزود: با ماکرون حمایت از دولت عراق را بررسی کردیم و از موضع آنها در حمایت از کشورمان در این زمینه تشکر میکنیم.
ماکرون نیز اظهار کرد: فرانسه آماده پایبندی به تامین منابع انرژی عراق است. میخواهیم طرحهای مهمی به خصوص طرح راه اندازی متروی بغداد و تامین برق این کشور را پیاده کنیم.
او افزود: اصرارم برای سفر به عراق برای اعلام پایبندی کشورم به عمق دوستی با این کشور بود.
رئیس جمهوری فرانسه گفت: برای جلب حمایت جهانی به نفع منافع عراق تلاش میکنیم و معتقدم ماههای آینده برای فعالیتهای دولت عراق مهم خواهد بود.
ماکرون تاکید کرد: با الکاظمی تقویت همکاری نظامی علیه داعش را مورد بررسی قرار دادیم. عراق از داعش رنج بسیار برده و جنگ با داعش ادامه خواهد داشت و ما به حمایت از عراق پایبندیم.
او اضافه کرد: فرانسه برای تقویت همکاری در زمینههای مختلف در زمینه اقتصادی تلاش میکند و قبل از هر چیز میخواهیم تامین مالی مناسب و اجرای پروژههای مهم از جمله متروی نیمه تمام بغداد را برنامهریزی کنیم.
ماکرون گفت: ما مداخلههای خارجی در عراق را بررسی کردیم و گفتیم، فرانسه خواهان حمایت از عراق است. از دولت عراق به لحاظ سیاسی، اداری و امنیتی حمایت میکنیم.