اعزام بیش از پنج هزار مزدور از سوریه به لیبی توسط ترکیه، آغاز پروازهای تجاری تلآویو - دبی از ۲۶ شهریور، انفجار بمب در مسیر کاروان لجستیکی آمریکا در عراق و باز شدن حریم هوایی بحرین به روی اسرائیل، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به تحریم شش شرکت به بهانه تسهیل فروش محصولات پتروشیمی ایران نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ وزارت خزانه داری آمریکا باز هم بهانهای جدید برای اعمال تحریمهای بیشتر بر شرکتهای فعال در کشورهای مختلف پیدا کرده است.
وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد، شش شرکت را به دلیل تسهیل روند فروش محصولات پتروشیمی ایرانی، تحریم میکند.
بر اساس این گزارش، شرکتهایی که تحت تحریمهای آمریکا قرار میگیرند در ایران، امارت و چین هستند.
وزارت خزانه داری آمریکا مدعی شد، این شش شرکت به دلیل حمایت از شرکت پتروشیمی تریلیانس که ژانویه ۲۰۲۰ در فهرست سیاه آمریکا قرار گرفته، تحریم میشوند.
علاوه بر تحریمهای اعلامشده از سوی وزارت خزانهداری آمریکا، وزارت خارجه این کشور هم پنج شرکت را به دلیل انجام مبادلات قابلتوجه در زمینه خرید، اکتساب، فروش، انتقال یا بازاریابی برای محصولات پتروشیمی ایران تحریم کرد.
وزارت خارجه آمریکا علاوه بر این نام سه فرد که از مدیران شرکتهای تحریمشده هستند، نیز در فهرست سیاه خود قرار داده است.
اعزام بیش از پنج هزار مزدور از سوریه به لیبی توسط ترکیه
وزارت دفاع آمریکا در گزارش جدیدی، ترکیه را به اعزام هزاران مزدور و شورشی سوری به لیبی برای جنگیدن به سود دولت وفاق ملی مستقر در طرابلس (غرب لیبی) متهم کرده و مدعی است، تداوم حضور این عناصر مسلح سوری، نه تنها وضعیت امنیتی این کشور را وخیمتر میکند، بلکه باعث ناراضی مردم لیبی نیز خواهد شد.
به نوشته وبگاه «میدلایست آنلاین» بازرس کل وزارت دفاع آمریکا در گزارش جدید خود میگوید ترکیه حداقل پنج هزار «مزدور سوری» را - که قبلا علیه دولت سوریه با ترکیه همکاری میکردند - به لیبی اعزام کرده است.
پنتاگون همچنین بر خلاف ادعای ترکیه مبنی بر اینکه هیچ نیروی نظامی به لیبی اعزام نکرده، مدعی است، آنکارا تا کنون چند صد خدمه نظامی از جمله مأموران عملیاتی و فنی برای گرداندن سامانههای پدافند هوایی خود که در غربی لیبی مستقر کرده، به این کشور اعزام نموده است.
در این گزارش همچنین ابراز نگرانی آمریکا از افزایش حضور «مزدوران روسی» که برای تشکیلات «ارتش ملی لیبی» مستقر در طبرق میجنگند، مطرح شده است.
این در حالی است که وزرای دفاع ترکیه و دولت وفاق ملی لیبی، روز گذشته طی دیدار در آنکارا بر تداوم حضور نظامی ترکیه در این کشور و ارائه خدمات آموزشی و مستشاری به نیروهای طرابلس توافق کرند.
آغاز پروازهای تجاری تلآویو - دبی از ۲۶ شهریور
شرکت هواپیمایی "العال" اسرائیل روز پنجشنبه اعلام کرد، اولین پرواز ناوگان هوایی اسرائیل به دبی ۱۶ سپتامبر (۲۶ شهریور) انجام میشود.
به گزارش سایت شبکه روسیا الیوم، اولین پرواز تجاری، پرواز بوئینگ ۷۴۷ به مقصد بلژیک و از آنجا دبی برای انتقال تولیدات و محصولات کشاورزی و تکنولوژیکی است.
این پرواز در آینده هفتگی خواهد بود، به طوری که هر چهارشنبه از اسرائیل آغاز شده و جمعه برمیگردد. شرکت مذکور افزود: خط جدید هوایی برای صادرات و واردات از دبی و شرق خواهد بود.
انفجار بمب در مسیر کاروان لجستیکی آمریکا در عراق
رسانههای عراقی شامگاه پنجشنبه از انفجار بمب در مسیر حرکت کاوران آمریکایی در استان «ذیقار» (جنوب عراق) خبر دادند.
کانال خبری «صابرین» با اعلام این خبر نوشت، این انفجار در بزرگراه استانهای ذیقار و المثنی رخ داده است.
گروه اطلاعرسانی امنیتی عراق (الاعلام الامنی) نیز با تأیید این خبر طی بیانیهای اعلام کرد، کاروان مذکور متعلق به شرکتهای حمایت لجستیکی از ائتلاف آمریکا در عراق بوده است.
دیروز نیز یک بمب در مسیر کاروان نظامی آمریکا در استان بابل عراق منفجر و بر اثر آن به کامیونهای حامل ادوات و تجهیزات آمریکایی آسیب وارد و یک نفر غیر نظامی نیز زخمی شد.
طی ماههای گذشته، انفجارهای مشابهی بر سر راه کاروانهای نظامی آمریکا در عراق رخ داده است. ائتلاف به اصطلاح ضد داعش به رهبری آمریکا برای در امان ماندن از این انفجارها و انتقال تجهیزات خود، از شرکتهای بومی عراق کمک گرفته است.
اخیراً حملات راکتی به برخی از پایگاههای نظامی آمریکا در عراق باعث شده است که نظامیان تروریست آمریکایی، برخی از پایگاهها از جمله «التاجی» واقع در شمال استان بغداد را تخلیه و به عراقیها واگذار کند.
باز شدن حریم هوایی بحرین به روی اسرائیل
منابع خبری بامداد جمعه گزارش دادند، بحرین با درخواست امارات متحده عربی برای استفاده رژیم صهیونیستی از حریم هوایی این کشور موافقت کرده است.
خبرگزاری رسمی بحرین اعلام کرد، این کشور به تمامی پروازهای عازم امارات متحده عربی یا از مبدأ این کشور به سمت تمامی کشورهای دیگر اجازه خواهد داد از آسمان بحرین عبور کنند.
یک منبع در وزارت حمل و نقل و مخابرات بحرین به خبرگزاری رسمی این کشور گفت، این پیشنهاد از سوی امارات مطرح شده و منامه آن را پذیرفته است.
پیش از بحرین، عربستان سعودی استفاده رژیم صهیونیستی از حریم هوایی خود را مجاز اعلام کرده بود. این اقدام ریاض با انتقادات شدید روبهرو شده است.