آشنایی با مفهوم هیدرولیک و کاربردهای آن

بسیاری از ما در دوران دبیرستان با قانون پاسکال آشنا شده‌ایم؛ مطابق این قانون، فشار وارد شده به یک مایع در همه‌ی جهات آن به صورت مساوی منتقل می‌شود. همچنین، مقدار این فشار با مساحت سطح آن نسبت عکس دارد. یعنی هر چه سطح مایع کمتر باشد، فشار وارد شده به آن نیز بیشتر خواهد بود.
کد خبر: ۱۰۰۰۸۸۲
|
۱۶ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۵ 06 September 2020
|
118445 بازدید

انسان امروزی، بسیاری از پیشرفت‌های خود در زمینه‌های گوناگون را مدیون علم فیزیک است! در حقیقت، فیزیک‌دان‌ها در طول تاریخ تلاش بی وقفه‌ای برای کاهش مشکلات ما انجام داده‌اند که از جمله این تلاش‌ها می‌توان به پایه‌ریزی قانون پاسکال و ساخت سیستم‌های هیدرولیک اشاره کرد.

حال شاید از خود بپرسید که قانون پاسکال چه ارتباطی به هیدرولیک دارد؟‌اصلا این سیستم‌های هیدرولیکی چه کاربردی در صنعت و زندگی ما انسان‌ها دارند؟‌ ما در این مقاله تلاش کرده‌ایم که پاسخ این سوالات را به صورت ساده و روان برای شما توضیح داده و در آخر یک شرکت معتبر برای خرید این سیستم‌ها به شما معرفی کنیم؛ پس اگر موافقید، شروع کنیم...

هیدرولیک

هیدرولیک چیست؟ چه کاربردی دارد؟

بسیاری از ما در دوران دبیرستان با قانون پاسکال آشنا شده‌ایم؛  مطابق این قانون، فشار وارد شده به یک مایع در همه‌ی جهات آن به صورت مساوی منتقل می‌شود. همچنین، مقدار این فشار با مساحت سطح آن نسبت عکس دارد. یعنی هر چه سطح مایع کمتر باشد، فشار وارد شده به آن نیز بیشتر خواهد بود.

حال به منظور برقراری ارتباط بین قانون پاسکال و هیدرولیک باید گفت:‌ سیستم‌های هیدرولیکی بر مبنای انتقال قدرت توسط یک مایع یا سیال تحت فشار طراحی شده‌اند. به همین دلیل، در این سیستم‌ها می‌توان سیال را به وسیله‌ی لوله‌ها و شلنگ‌های مخصوص انتقال داد و جریان آن را به کمک شیرهای هیدرولیک کنترل کرد.

خب، تا اینجا با مفهوم سیستم‌های هیدرولیکی آشنا شدیم؛ اما به نظر شما دلیل استفاده از این سیستم‌ها چیست؟ پاسخ کاملا روشن است! ما با کمک قانون هیدرولیک می‌توانیم بدون استفاده از لوازم سنگین و حجیم، نیرو را در مقیاس بزرگ جابه‌جا کنیم. علاوه بر آن، تولید کردن سرعت‌های پیوسته و دورانی توسط سیستم هیدرولیکی بسیار ساده خواهد بود.

این ویژگی‌ها سبب شده است که لوازم و ابزار هیدرولیکی در ساخت ماشین آلات صنعتی، صنایع کشاورزی، خودروسازی، معدن، فولاد و صنایع غذایی کاربرد گسترده‌ای داشته باشد. بنابراین شناخت این سیستم می‌تواند کمک بزرگی برای پیشرفت‌های تکنولوژیکی در آینده باشد.

هیدرولیک

 انواع مختلف سیستم‌های هیدرولیکی

 یک سیستم هیدرولیک اغلب از سه بخش تشکیل شده است که هر کدام از آن‌ها وظیفه‌ی مشخصی دارند. این بخش‌ها عبارتند از:

  • منبع تغذیه: در منبع تغذیه یک پمپ وجود دارد که روغن یا سیال را به درون سیستم وارد می‌کند. این کار به منظور راه‌اندازی سیلندرهای به کار رفته در سیستم بسیار ضروری است.
  • بخش کنترلی: در بخش کنترلی، مسیر حرکت سیال و مدت زمان رسیدن آن به سیلندرها کنترل می‌شود. علاوه بر آن، به منظور حفظ فشار سیال نیز باید از شیرهای هیدرولیک در این بخش استفاده نمود.
  • سیلندرها: اصلی‌ترین بخش یک سیستم هیدرولیک، سیلندرهای آن هستند که وظیفه‌ی آن‌ها تبدیل کردن فشارهای هیدرولیکی ناشی از سیال به نیروی مکانیکی است. این سیلندرها انواع مختلفی داشته و بر اساس نوع کاربرد، طراحی و انتخاب می‌شوند.

همان‌طور که گفتیم، سیستم‌های هیدرولیکی کاربرد زیادی در صنعت دارند. از انواع مختلف این سیستم‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

پمپ هیدرولیک

1- یونیت هیدرولیک

به مجموعه‌ای از مخازن هیدرولیکی، شیرآلات کنترل و الکتروموتورها، یک یونیت هیدرولیک یا پاورپک می‌گویند که تاثیر زیادی روی سیستم طراحی شده دارد. این یونیت‌ها به صورت پیوسته می‌توانند جهت جریان سیال، دبی مورد نیاز و فشار سیال را کنترل کرده و مقادیر مورد نیاز را تامین کنند.

یکی از نکات مهم در یونیت‌های هیدرولیکی، نوع طراحی آن است؛ این طراحی باید بر اساس نوع قطعات، حجم مخزن سیال و محدودیت‌های ابعادی انجام شود. در غیر این‌صورت میزان بازدهی یونیت به طور قابل ملاحظه‌ای کاهش پیدا می‌کند.

2- پمپ هیدرولیک

پمپ هیدرولیک در واقع یک تولید کننده‌ی انرژی است که که باعث افزایش میزان انرژی سیال می‌شود. نحوه‌ی کار این پمپ‌ها به گونه‌ای است که جریان‌ با فشار کم را از مخزن سیال گرفته و به جریال پرفشار در سیستم تبدیل می‌کند.

یک پمپ هیدرولیکی بر اساس نوع عملکرد به دو دسته‌ی پمپ‌های دینامیکی و پمپ‌های جابجایی مثبت تقسیم‌بندی می‌شود. در پمپ دینامیکی، انرژی جنبشی منتقل شده به سیال در طول مسیر به گرادیان فشار تبدیل می‌شود. از جمله زیر شاخه‌های این پمپ می‌توان به پمپ گریز از مرکز و پمپ با اثر ویژه اشاره کرد.

3- شیر هیدرولیکی

شیر هیدرولیک به منظور کنترل سیال در سیستم‌های هیدرولیکی به کار می‌رود. برخی از انواع این شیرها عبارتند از:

  • شیرهای راه دهنده: این شیرها برای باز و بسته کردن مسیر سیال به کار می‌روند.
  • شیرهای کنترل جریان: در این شیرها می‌توان حجم روغن موجود در سیستم را کنترل کرد و دبی سیال را تغییر داد.
  • شیرهای کنترل فشار: به منظور محافظت از سیستم هیدرولیک در برابر افزایش یا کاهش فشارهای ناگهانی از شیرهای کنترل فشار استفاده می‌شود.

یونیت هیدرولیک

آدینه سپهر ایسوا؛ ارائه دهنده‌ی مطمئن‌ترین سیستم‌های هیدرولیکی

احتمالا شما هم به حساسیت سیستم‌های هیدرولیک و لزوم استاندارد بودن آن‌ها پی برده‌اید! بنابراین توصیه‌ی ما این است که به منظور خرید و استفاده از انواع تجهیزات هیدرولیکی به دنبال شرکت‌های معتبر و باتجربه باشید.

شرکت آدینه سپهر ایسوا نیز یکی از همین شرکت‌ها است که سابقه‌ای 10 ساله در طراحی و ساخت انواع سیستم‌های هیدرولیکی دارد. علاوه بر آن، این شرکت برای تامین قطعات از برندهای بین‌المللی نیز تلاش‌های قابل توجهی انجام داده است و در کوتاه‌ترین زمان ممکن می‌تواند نیاز مشتریان خود را برطرف کند. از جمله ویژگی‌های آدینه سپهر ایسوا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

1- تضمینی بودن کیفیت محصولات و قیمت‌ها

مهندسان شرکت آدینه سپهر ایسوا به تمامی مشتریان خود از نظر کیفیت و اصالات محصولات، تضمین می‌دهند. به همین دلیل خیال شما از این نظر راحت خواهد بود. همچنین، قیمت‌های ارائه شده نیز نسبت به کیفیت آن بسیار مناسب است.

2- ارتباط با برندهای معتبر

شرکت ایسوا به منظور تامین قطعات هیدرولیک از برندهای معتبر جهانی، اقدام به واردات مستقیم این قطعات کرده است. بنابراین هیچ‌گونه محدودیتی برای خرید این تجهیزات نخواهید داشت.

3- خدمات پس از فروش

یکی از اهداف مهم در مجموعه‌ی ایسوا، حفظ رضایت مشتری است؛ به همین دلیل، خدمات پس از فروش در این شرکت از جایگاه بالایی برخوردار است. شما هم پس از خرید سیستم‌ هیدرولیک ایسوا می‌توانید این خدمات را امتحان کنید!

در آخر، پیشنهاد ما این است که وارد سایت اینترنتی شرکت آدینه سپهر ایسوا شده و مشخصات دقیق محصولات را مشاهده نمایید. همچنین برای ارتباط و مشاوره نیز می‌توانید با کارشناسان ایسوا تماس بگیرید؛ منتظر شما هستیم...

 

انتهای رپرتاژ آگهی /

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیت دلار
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات