پیش‌بینی وضعیت بورس در مهر ماه امسال

یک تحلیلگر بازار سرمایه می‌گوید: انتظار برگشت سریع از شاخص وجود ندارد؛ اما برگشت‌های سریع غالبا فروش‌های آبشاری را به همراه دارد. احتمالا روزهای آتی معاملات در هفته جاری، در روند متعادل‌تری حرکت کند.
کد خبر: ۱۰۰۱۳۱۹
|
۱۸ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۴ 08 September 2020
|
2612 بازدید

به گزارش بورس تابناک، در آخرین کارنامه هفتگی بازار سهام از دیگر بازارها جا مانده است. در آخرین کارنامه ماهانه بازارها نیز بورس با منفی هشت درصد بازدهی از بقیه بازارها عقب مانده است.

در روزهای اخیر نیز بورس روند مثبت قابل قبولی نداشته و پس از دو روز مثبت بودن، روز گذشته بار دیگر شاخص بورس منفی شد. در این شرایط برای ماه آینده وضعیت بورس چطور پیش‌بینی می‌شود؟

مهدی افنانی، تحلیلگر بازار سرمایه در این مورد می‌گوید: انتظار برگشت سریع از شاخص وجود ندارد؛ اما برگشت‌های سریع غالبا فروش‌های آبشاری را به همراه دارد. احتمالا روزهای آتی معاملات در هفته جاری، در روند متعادل‌تری حرکت کند. در مهرماه نیز بازار بهتری خواهیم داشت.

این کارشناس بورسی در خصوص تاثیر افزایش دامنه نوسان که چند روزی است مطرح شده، می‌گوید: انتظار می‌رود تکلیف برخی از شرکت‌ها مشخص شود. اگر دامنه نوسان حذف شود احتمالا روی رقمی تثبیت می‌شوند و بازار نیز سریع‌تر به تعادل می‌رسد. با این حال معاملات با حذف دامنه نوسان مشخص می‌کند تا چه میزانی فروشنده در این نمادها وجود خواهد داشت. به‌طور کلی این سیاست در کوتاه‌مدت می‌تواند باعث منفی شدن بازار شود، اما در بلندمدت این اتفاق به نفع بازار سهام است. به اعتقاد او حرکت صعودی شاخص‌های بازار سهام با محرک‌هایی همانند افزایش سرمایه و رشد نرخ ارز نیما کلید خورد. در چنین شرایطی عرضه‌ها به راحتی جذب بازار سهام شدند. از اواسط مرداد ماه موارد مختلفی از جمله عرضه ۶۰ درصدی سهام عدالت، افزایش سهام شناوری شرکت‌های دولتی، عرضه‌های اولیه، صندوق‌ ETF دارا یکم و دارا دوم، کاهش ضریب اعتباری کارگزاری‌ها و… در دوره کوتاه ۱۵روزه روی داد. بازار نیز چند باری برای عبور از چنین عواملی جهش کرد، اما به‌دلیل حجم عرضه‌های سنگین با وجود حمایت حقوقی‌ها موفق نشد.

وی گفت: عرضه‌های آبشاری دلیل قابل اهمیتی در ریزش‌ شاخص بورس محسوب می‌شود. با این حال میزان عرضه که برای سرمایه‌گذاران امری مهم ارزیابی می‌شود، متاسفانه در ابهام قرار دارد. افنانی شفافیت را بیشتر از حمایت عددی برای اهالی بازار سهام مهم دانست و بیان کرد:‌ فروشنده و میزان عرضه مشخص نیست. به‌رغم اینکه وعده حمایت یک هزار میلیارد تومانی یا ورود یک‌صد میلیارد تومان نقدینگی به بازار داده می‌شود اما معاملات همچنان در مدار قبلی خود پابرجا است. او افزود: بررسی چند شرکت کارگزاری و صندوق‌های سرمایه‌گذاری نشان می‌دهد سهام عدالت در شرایط فعلی بازار سهام به فروش می‌رسد. از طرفی ابطال یونیت‌های صندوق‌های سرمایه‌گذاری نیز عامل دیگری در ریزش شاخص بورس عنوان می‌شود.

این تحلیلگر بازار سرمایه معتقد است حجم فروش سهام به‌دلیل ابطال یونیت نیست؛ اما نامشخص بودن رویکرد طرف عرضه اجازه به فعالیت طرف تقاضا نمی‌دهد. بررسی شرکت‌های کارگزاری نیز نشان می‌دهد پول از کارگزاری‌ها خارج نشده است. باید دولت و سازمان بورس با توجه به میزان نقدینگی ورودی به بازار برنامه‌ریزی دقیقی برای عرضه سهام در بازار ارائه کنند. افنانی قیمت‌های فعلی را از دید فاندامنتالی در نقاط جذاب ارزیابی کرد و گفت: حجم معاملات در اغلب سهم‌ها نیز در موقعیت مناسبی قرار دارد. نمادهای بزرگ بازار نیز مورد حمایت قرار دارند. قیمت‌ها و اخبار بنیادی نیز سودهای آتی این شرکت‌ها را به نوعی پوشش می‌دهد.

منبع: تجارت‌نیوز

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟