رییس مرکز تحقیقات ایدز ضمن اشاره به اینکه قسمتی از ویروس ایدز در کووید۱۹ وجود دارد، ادامه داد: برای اینکه بفهمیم امکان ساخت واکسن برای کرونا هست یا نه باید منتظر بمانیم تا کارآزمایی واکسنهای در حال ساخت به پایان برسد و این واکسنها وارد بازار شوند.
به گزارش میزان، مینو محرز در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه بین ویروس کرونا و ایدز شباهتهایی وجود دارد و تا کنون برای ایدز واکسنی ساخته نشده است، آیا احتمال دارد، امکان ساخت واکسن برای کووید ۱۹ هم وجود نداشته باشد، گفت: از اپیدمی ایدز بیشتر از ۳۰ سال میگذرد و برای این بیماری تاکنون روی واکسنهای زیادی کار شده است که تعدادی از آنها کارآزمایی خوبی هم داشته، اما قابل استفاده نبوده اند.
وی ضمن اشاره به اینکه قسمتی از ویروس ایدز در کووید۱۹ وجود دارد، ادامه داد: برای اینکه بفهمیم امکان ساخت واکسن برای کرونا هست یا نه باید منتظر بمانیم تا کارآزمایی واکسنهای در حال ساخت به پایان برسد و این واکسنوها وارد بازار شوند.
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه امیدواریم، واکسن کرونا هم مانند واکسن آنفولانزا باشد و استفاده از آن یک بار در سال کفایت کند، اظهار کرد: در صورتی که واکسن کووید۱۹ به گونهای باشد که هر سه ماه یکبار احتیاج به تجدید داشته باشد و به طور کامل مصونیت ندهد، استفاده از آن فایده چندانی ندارد و در حال حاضر بهترین راه برای مقابله با کرونا پیشگیری از طریق رعایت فاصلهگذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و شستوشوی مکرر دستها است.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری افزود: تعدادی از واکسنهای در حال ساخت در آزمایشات روی کیس انسانی تا حدی موجب ایجاد مصونیت شده و عوارض چندانی نداده اند، اما اینکه این واکسن تا چه حدی مصونیت ایجاد میکند تا بازار نشود و مورد استفاده قرار نگیرد، مشخص نمیگردد.
رییس مرکز تحقیقات ایدز در خصوص ساخت واکسن ایدز بیان کرد: چندین سال روی ساخت واکسن ایدز کار شده است و این واکسن روی چند هزار نفر هم امتحان شده اما نتایج خوبی به دست نیامده است و در حال حاضر پزشکان به دنبال راهی برای درمان این بیماری هستند چرا که بیماران مبتلا به ایدز با داروهایی که مصرف میکنند، یک زندگی عادی دارد.
محرز توضیح داد: بعید به نظر میرسد در حال حاضر کسی روی ساخت واکسن HIV کار کند و هم اکنون بیشتر به راههای درمانی قطعی این بیماری و از بین بردن کامل ویروس ایدز توجه میشود.