دبیر ستاد انتخابات کشور خبر داد:

مرحله دوم انتخابات مجلس، فردا برگزار می‌شود

دبیر و سخنگوی ستاد انتخابات کشور، جزئیات برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی را که قرار است جمعه (۲۱ شهریور) در ۱۰ حوزه انتخابی برگزار شود، تشریح کرد.
کد خبر: ۱۰۰۱۸۸۷
|
۲۰ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۳:۱۹ 10 September 2020
|
8090 بازدید
به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، سید اسماعیل موسوی در گفتگو با شبکه خبر سیما در خصوص برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: انتخابات سراسری مجلس یازدهم در دوم اسفندماه سال ۹۸ در ۲۰۸ حوزه انتخابیه برگزار شد که پس از اعلام نتایج مشخص شد که ۲۷۹ نماینده از جمع ۲۹۰ نماینده حائز اکثریت آرا شدند؛ یعنی ۲۰ درصد رای صحیح حوزه انتخابیه را به دست آورده‌اند و به مجلس شورای اسلامی راه پیدا کرده‌اند. ۱۱ نماینده از ترکیب نهایی مجلس باقی ماندند که باید انتخابات مرحله دوم برای آن‌ها برگزار شود.

وی ادامه داد: بر اساس تقویم انتخابات باید انتخابات مرحله دوم در ۲۹ فروردین برگزار می‌شد که به دلیل همزمانی با شیوع ویروس کرونا در کشور و ابتلاء برخی از هموطنان به این بیماری ناچار شدیم برای حفظ سلامت مردم این انتخابات را به تعویق بیندازیم و با هماهنگی‌هایی که با شورای نگهبان انجام دادیم، این انتخابات به ۲۱ شهریور موکول شد.

موسوی اضافه کرد: انتخابات مرحله دوم مجلس شورای اسلامی در حوزه‌های انتخابیه سمیرم و لنجان در استان اصفهان، حوزه انتخابیه دهلران، آبدانان، دره شهر و بدره در استان ایلام، حوزه انتخابیه کرج، اشتهارد و فردیس در استان البرز، حوزه انتخابیه زنجان و طارم در استان زنجان و حوزه انتخابیه اهواز، حمیدیه، کارون و باوی در استان خوزستان، حوزه انتخابیه بیجار در استان کردستان، حوزه انتخابیه کرمانشاه و اسلام آباد غرب و دالاهو در استان کرمانشاه، حوزه انتخابیه کردکوی، ترکمن، بندر گز و گمیشان در استان گلستان برگزار خواهد شد. البته حوزه انتخابیه میانه در استان آذربایجان شرقی هم در میان این حوزه‌های انتخابیه بود که اخیرا به دلیل اینکه صلاحیت یکی از نمایندگان آن از سوی شورای نگهبان رد شد، انتخابات این حوزه در ۱۴۰۰ برگزار خواهد شد.

دبیر ستاد انتخابات در ادامه تصریح کرد: در ۲۸ خرداد سال ۱۴۰۰، انتخابات سراسری ریاست جمهوری را خواهیم داشت که در کنارآن انتخابات شورای اسلامی برگزار می‌شود. همچنین در حوزه‌های انتخابیه‌ای که انتخابات مجلس هم نیاز به انتخاب مجدد نمایندگان مجلس دارند مانند تهران، آستانه اشرفیه، بهار و کبودرآهنگ، تفرش، فراهان و آشتیان و حوزه انتخابیه گچساران و بافت در استان کهگیلویه و بویراحمد انتخابات میاندوره‌ای و همچنین در حوزه میانه، انتخابات مرحله دوم مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد.

مدیرکل انتخابات وزارت کشور در ادامه در خصوص نحوه رعایت پروتکل‌های بهداشتی در برگزاری انتخابات مرحله دوم مجلس شورای اسلامی گفت: درخصوص نحوه برگزاری انتخابات در شرایط شیوع کرونا برای اینکه سلامت جامعه حفظ شود جلسات مستمری با وزارت بهداشت و شورای نگهبان در سطوح کارشناسی و مدیریتی داشتیم که خروجی این نشست‌ها، پروتکل بهداشتی انتخابات شد که هم برای قبل از انتخابات، روز انتخابات و پس از آن پیش‌بینی‌هایی انجام شده است.

وی ادامه داد: برای قبل از انتخابات، در یک هفته‌ای که تبلیغات انجام می‌شد با توجه به هیجاناتی که تبلیغات ایجاد می‌کرد و اجتماعاتی شکل می‌گیرد و مردم در ستاد‌های انتخاباتی حضور پیدا می‌کنند، تلاش کردیم این اجتماعات را کم کنیم یا به صفر برسانیم، بر همین اساس در قالب دستورالعمل بهداشتی هر نوع تجمعی را ممنوع کردیم و اعلام شد که از فضای مجازی استفاده کنند.

موسوی در همین راستا اضافه کرد: با نشست‌هایی که با مسئولان رسانه ملی داشتیم برای تبلیغات از ظرفیت ارزشمند شبکه‌های مختلف صداوسیمای استانی استفاده کردیم. با توجه به اینکه ۱۰ حوزه انتخابیه داریم که از هر حوزه دو نفر و در مجموع ۲۰ نفر در انتخابات رقابت می‌کنند، برای این افراد در ۸ استانی که انتخابات برگزار می‌شود، سعی شد برنامه‌های تولیدی در قالب مصاحبه و پخش تیزر در زمان مقرر نیم ساعت از شبکه‌های تلویزیونی و رادیویی استان پخش شد و این موضوع جایگزین تجمعات و میتینگ‌های انتخاباتی شد.

دبیر ستاد انتخابات کشور در ادامه با اشاره به اینکه امروز ۸ صبح زمان تبلیغات انتخاباتی نامزد‌ها به پایان رسید، تصریح کرد: خوشبختانه نامزد‌ها همکاری خوبی داشتند و گزارشی از تخلف در بازه تبلیغات انتخابات نداشتیم و حسن استفاده از رسانه ملی که آرزوی هر نامزد انتخاباتی بود انجام شد. تمام برنامه‌ها با نظارت کمیسیون تبلیغات استان که شامل معاون سیاسی استانداری، رئیس هیات نظارت استان و مدیرکل صداوسیمای استان است، پخش شد و فضای مجازی هم بازتابی از همین برنامه‌ها بود که از شبکه‌های مختلف رادیو و تلویزیون پخش شده بود. همچنین به دلیل نبود تجمعات، هیجانات فروکش کرده و شرایط کاملا منطقی بود.

موسوی با بیان اینکه در چند منطقه نامزد‌ها تصمیم به برگزاری اجتماعات با رعایت پروتکل‌های بهداشتی داشتند، افزود: دراین راستا بلافاصله تذکرات لازم داده و از این مسأله پیشگیری شد.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه انتخابات فردا راس ساعت ۸ صبح برگزار خواهد شد، گفت: مدت برگزاری این انتخابات ۱۰ ساعت خواهد بود که در صورت لزوم یک یا دو ساعت هم تمدید می‌شود. فردا پس از اخذ گزارش از استانها، درصورت نیاز به تمدید مدت زمان، تمدید خواهد شد، اما تا این لحظه بنایی به تمدید انتخابات وجود ندارد چرا که در این مدت ۱۰ ساعت فرصت کافی برای رای دادن هست.

وی در خصوص پروتکل‌های بهداشتی فرایند رای گیری نیز گفت: امشب همه شعب انتخاباتی که حدود ۳ هزار و پانصد شعبه هستند، ضدعفونی خواهند شد. همه عواملی که در فرایند برگزاری انتخابات به عنوان نماینده فرماندار، عضو شعبه، ناظر، بازرس، نیرو‌های انتظامی همکاری می‌کنند، از ماسک و دستکش استفاده خواهند کرد. مواد ضدعفونی کننده در اختیار مردم مراجعه کننده و عوامل اجرایی قرار خواهد گرفت.

موسوی تاکید کرد: توصیه کردیم مردم نیز پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند و در روز رای گیری حتما از خودکار شخصی استفاده کنند. ماسک و دستکش داشته باشند و فاصله اجتماعی را رعایت کنند. همچنین ورودی شعب با فاصله دو متر خط کشی کردیم.

وی ادامه داد: هرچه عوامل اجرایی و رای دهندگان همکاری مستمر در اجرای پروتکل‌های بهداشتی داشته باشند و مقید باشند، می‌توانیم تضمین دهیم که این انتخابات آسیبی به سلامت افراد جامعه وارد نکند.

دبیر ستاد انتخابات با اشاره به اینکه احراز هویت مانند دوره قبل به صورت الکترونیکی انجام خواهد شد، افزود: در این مرحله علاوه بر مشخص شدن اینکه فرد در این شعبه رای داده است یا نه و همچنین درکنار تطبیق مشخصات فرد با ثبت احوال، مشخص می‌شود که آیا در جای دیگری رای داده است یا نه؟ اعلام می‌شود که این فرد در این حوزه انتخابی در مرحله قبل انتخابات مجلس رای داده است یا نه؟

وی ادامه داد: این کار به این منظور انجام می‌شود که دو گروه می‌توانند در این دوره از انتخابات شرکت کنند. گروه اول افرادی هستند که در همان حوزه انتخابیه که انتخابات در حال برگزاری است، در دوم اسفند ماه رای داده باشند و گروه دوم افرادی هستند که در هیچ حوزه‌ای در دور قبل رای نداده اند.

موسوی خاطرنشان کرد: در انتخابات روز جمعه ثبت اثر انگشت با توجه به حفظ سلامت مردم حذف شده است. این موضوع در دوم اسفند به صورت آزمایشی انجام شد که موفقیت آمیز بود.

وی اشاره کرد: متولدین ۲۱ شهریور ۱۳۸۱ به قبل می‌توانند در این انتخابات شرکت کنند و مدارک مورد نیاز برای رای دادن، شناسنامه و کارت ملی یا شماره ملی است یعنی اگر افراد کارت ملی نداشته باشند، شماره ملی کفایت می‌کند و در صورتی که کدملی هم نداشته باشند با هماهنگی‌های صورت گرفته با سازمان ثبت احوال همکاران ما در سراسر کشور، می‌توانند با مراجعه به ثبت احوال کدملی خود را اخذ کرده و در انتخابات شرکت کنند.

دبیر ستاد انتخابات کشور همچنین از مردم خواست تا علاوه بر رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی، رای دادن را به ساعات پایانی موکول نکنند. تجمعات در اطراف شعب انتخابی را به حداقل برسانند. فرزندان خردسال را با خود به شعبه نیاورند.

موسوی با اشاره به اینکه در حدود ۱۰۰ هزار نفر اعم از مجریان و ناظرین انتخابات، در برگزاری انتخابات همکاری خواهند کرد، تصریح کرد: بلافاصله پس از پایان رای گیری در شعبه‌ها و حوزه‌های انتخابیه که نتیجه انتخابات در هر شعبه مشخص می‌شود و در بخشداری و فرمانداری تجمیع می‌شود، سعی خواهیم کرد در کوتاه‌ترین زمان ممکن، نتیجه انتخابات را اعلام کنیم.

مدیرکل انتخابات وزارت کشور همچنین اشاره کرد: بلافاصله پس از انتخابات، اطلاعات رای گیری هر شعبه به وسیله دستگاه‌های احراز هویت، به فرمانداری، بخشداری، وزارت کشور و شورای نگهبان اعلام می‌شود و نتیجه انتخابات ارسال می‌شود و این کار به جمع بندی و اعلام نتیجه بسیار سرعت می‌بخشد؛ بنابراین حوزه‌های انتخابیه‌ای که تعداد کمتری رای دارند و یا واجدین شرایط کمتری داشتند، بین دو تا سه ساعت بعد با هماهنگی شورای نگهبان به عنوان دستگاه ناظر اعلام نتیجه می‌کنیم، اما در حوزه انتخابیه‌ای مانند کرج، اهواز و کرمانشاه به دلیل اینکه مرکز استان هستند و جمعیت بیشتری دارند تا صبح روز شنبه همه نتایج اعلام خواهد شد.

سخنگوی ستاد انتخابات با تاکید بر اینکه اهمیت انتخابات مرحله دوم کمتر از مرحله نخست آن نیست، از مردم خواست با حس مسئولیت بالا در انتخابات شرکت کنند.

دبیر ستاد انتخابات کشور در ادامه درخصوص انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ نیز گفت: فرایند این انتخابات از اول فروردین امسال آغاز شده است. انتخابات ریاست جمهوری نه تنها در ایران بلکه در ۱۴۰ کشور دنیا برگزار می‌شود. در کنار این انتخابات ملی و برزگ انتخابات شورا‌ها را داریم که حدود ۴۰ هزار شهر و روستا در کشور داریم و سرنوشت هیچ یک از این انتخابات به هم وصل نیست.

وی اضافه کرد: علاوه بر این در ۶ نقطه کشور انتخابات مجلس خواهیم داشت و در استان تهران و مازندران نیز انتخابات خبرگان خواهیم داشت.

موسوی در بخش دیگری درخصوص انتخابات مجلس توضیح داد: در حوزه‌هایی مانند میانه وقتی می‌گوییم مرحله دوم انتخابات یعنی هیچ یک از نامزد‌ها موفق به کسب حدنصاب آرا که ۲۰ درصد است، نشدند لذا دو نفر با بیشترین آرا به مرحله دوم رفته و بین این دو نفر انتخابات برگزار می‌شود و یکی از این دو با هرمیزانی از رای وارد مجلس می‌شود، اما انتخابات میان دوره یعنی انتخابات جدیدی برای افراد جایگزین برگزار می‌شود مثلا در تهران افراد باید مجدداً ثبت نام کنند و صلاحیت این افراد بررسی و نامزد شوند و تبلیغات کنند تا نهایتا رای گیری صورت بگیرد (یک پروسه ۸۳ روزه را طی کنند).

وی اضافه کرد: انتخابات میاندوره‌ای در صورتی برگزار می‌شود که در حدفاصل انتخاباتی که مجلس جدید تشکیل می‌شود تا مجلس بعدی یک نماینده فوت شود یا استعفا دهد و یا اعتبارنامه و صلاحیت نماینده‌ای رد شود و به هردلیلی یک کرسی نمایندگی خالی شود.

دبیر ستاد انتخابات کشور در پایان در خصوص احتمال تمام الکترونیکی شدن انتخابات ۱۴۰۰، عنوان کرد: در وزارت کشور از مدت‌ها پیش، برآورد‌های لازم انجام شده و برای تمامی حوزه‌های کشور دستگاه احراز هویت ساخته شده است. همچنین صندوق‌های رای الکترونیکی برای نیمی از حوزه‌های کشور آماده شده است که باید مابقی آن تولید شود. در حال حاضر جلسات وزارت کشور و شورای نگهبان پیرامون الکترونیکی شدن انتخابات برگزار می‌شود و گام به گام مراحل را طی می‌کنیم و امیدواریم این اتفاق مهم بیفتد چراکه این موضوع ضرورت دارد و مردم دغدغه تجمع در شعب اخذ رای دارند و همچنین فرایند کار نیز آسان‌تر می‌شود.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟