وضعیت کرونا در قم «فوق قرمز» شد

پس از گذشت بیش از یک ماه از قرمز شدن وضعیت کرونایی در قم، رییس دانشگاه علوم پزشکی سرانجام از فوق قرمز شدن وضعیت کرونایی در این استان خبر داد.
کد خبر: ۱۰۰۲۲۵۳
|
۲۳ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۴:۲۷ 13 September 2020
|
9528 بازدید
|
۵

به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، به دنبال افزایش شمار بیماران و مبتلایان کرونایی در قم وضعیت این استان از چهاردهم مردادماه به حالت قرمز درآمد؛ هفته‌های گذشته نیز تعداد بیماران مبتلا به ویروس کرونا، بستری و فوتی‌های ناشی از این ویروس افزایش چشمگیری یافت و قم را در وضعیت فوق کرونایی قرار داد؛ وضعیتی که ناشی از عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی می‌باشد.

از ۳۰ بهمن‌ماه سال گذشته که نخستین خبر آزمایش مثبت ویروس کرونا در قم اعلام شد، انتظار می‌رفت سبک جدید زندگی اجتماعی نهادینه شود و مردم با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و برخی محدودیت‌ها، شرایط را برای شیوع این ویروس سخت‌تر نمایند.

اما وضعیت اجتماعی به‌گونه‌ای دیگر رقم خورد و خطر عادی‌سازی ویروس کرونا که بار‌ها هشدار آن داده‌شده بود، دامن جامعه را گرفته است؛ به‌گونه‌ای که عده کثیری سعی دارند حضور در اجتماعات و همچنین عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی را عادی جلوه کنند.

وضعیت کرونایی قم فوق قرمز شد

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: با بستری شدن ۹۲ بیمار کرونایی در قم این استان به وضعیت فوق قرمز رسید.

محمدرضا قدیر در این زمینه اظهار داشت: چند هفته است که وضعیت قم به‌گونه‌ای است که روزانه بین ۴۰ تا ۵۰ تَن از مبتلایان به کرونا بستری می‌شدند، ولی طی ۲۴ ساعت گذشته شاهد افزایش مراجعه‌های سرپایی بودیم و به دنبال آن ۹۲ تَن از همشهریان قمی در روز چهارشنبه نوزدهم شهریور بستری شدند.

وی با بیان این‌که تعداد بستری‌شده‌های مبتلا به کرونا در قم به حدود ۴۴۰ تَن افزایش پیدا کرده است، افزود: هم‌اکنون ۲ هفته بعد از تعطیلی‌ها، تجمع‌ها و مسافرت‌ها پیک جدیدی را مشاهده می‌کنیم و از روز چهارشنبه ۱۹ شهریور باید قم را در وضعیت فراتر از قرمز لحاظ کنیم.

قدیر اضافه کرد: مهم‌ترین توصیه ما شرکت نکردن در تجمع‌ها و استفاده از ماسک و نیز غیرحضوری کردن آموزش در مدارس است که امیدواریم مردم فهیم قم به آن توجه ویژه مبذول دارند.

امکان دفن متوفیان کرونایی در خارج از شهر قم فراهم شد

استاندار قم گفت: با توجه به شرایط ایجادشده از نظر رعایت پروتکل‌های بهداشتی از این پس امکان دفن افرادی که به دلیل بیماری کرونا فوت می‌شوند، در مناطق اطراف و خارج شهر قم نیز وجود دارد.

بهرام سرمست در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران در تالار کرامت استانداری قم، اظهار داشت: تاکنون محل دفن فوتی‌های کرونایی در آرامستان بهشت معصومه قم متمرکز بود، ولی با توجه به دستورالعمل‌های بهداشتی ارایه شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی استان، اجساد متوفیان کرونایی می‌تواند در خارج از شهر قم و منطقه‌ای که در آن سکونت داشتند نیز دفن شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: همان‌گونه که در موضوع عزاداری‌های محرم سازوکار‌هایی را تعریف کردیم و سلامت معنوی و جسمی مردم تامین شد و هیات‌های مذهبی نیز خوب پای‌کار آمدند، در امر بازگشایی مدارس نیز نیاز به تعریف ساز و کار مربوطه داریم.

وی با بیان اینکه در این خصوص یک اکیپ نظارت با حضور سازمان مدیریت بحران و دانشگاه علوم پزشکی شکل می‌گیرد و باید به دقت رعایت مسائل بهداشتی را بازبینی کند، گفت: آموزش‌وپرورش باید شیوه‌نامه‌های بهداشتی تنظیم‌شده توسط مرکز بهداشت را به دقت اجرا کند.

نرخ آنتی بادی در مبتلایان به کرونا در قم ۶۰ تا ۸۰ درصد کاهش یافت

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به آزمایش‌های صورت گرفته به‌منظور اندازه‌گیری سطح آنتی‌بادی افراد مبتلا به کرونا در این استان گفت: نرخ آنتی‌بادی افراد مبتلا به کرونا در قم در مردادماه امسال در مقایسه با سه ماه قبل از آن یعنی اردیبهشت‌ماه ۶۰ تا ۸۰ درصد کاهش قابل‌توجهی پیدا کرده است.

محمدرضا قدیر روز چهارشنبه در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران در تالار کرامت استانداری قم اظهار داشت: برخی از افراد که آنتی‌بادی آنان بیش از ۱۰ پلاس مثبت بوده به یک پلاس مثبت رسیده و حتی منفی شده است.

وی افزود: ازاین‌رو واکسنی که برای کرونا ساخته می‌شود مانند واکسن آنفلوانزا تاثیر موقتی دارد و اثر آن ۶ ماه تا یک سال است و ما باید بیشتر کنترل کنیم و مراقب باشیم.

رئیس علوم پزشکی قم همچنین برخورد منطقی با موضوع بازگشایی مدارس را ضروری دانست و گفت: در قم اصرار بر بازگشایی حضوری مدارس کار منطقی و سلامت‌محوری نیست و زیرساخت‌های لازم برای این کار وجود ندارد.

قدیر درعین‌حال حضور طولانی‌مدت دانش آموزان در خانه را نیز دارای عوارضی مانند افسردگی و پرخاشگری دانست و گفت: به‌رغم همه این مشکل‌ها سیاست ما در وزارت بهداشت این است که با توجه به شرایط قرمز کرونایی در قم آموزش به شکل غیرحضوری باشد.

وی افزود: در مواردی که آموزش به شکل حضوری انجام شود، مدارس باید مورد ارزیابی قرار بگیرند و دانش آموزان نیز هفته‌ای ۲ یا سه روز با حداقل ساعت حضور پیدا کنند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم با توصیه به والدین برای در اولویت قرار دادن آموزش غیرحضوری فرزندان خود، گفت: ما تجربه‌ای در موضوع کرونای کودکان نداریم، به همین علت اگر همه‌گیری صورت گیرد فرزندان ما آسیب می‌بینند.

وی با اذعان به اینکه متاسفانه قم یکی از چهار استان کشور است که روند بیماری کرونا در آن صعودی است، افزود: هم‌اکنون بین ۳۶۰ تا ۳۹۰ بیمار کرونایی در قم بستری می‌باشند، و سطح بستری این بیماری در استان هنوز صاف می‌باشد.

وی با اشاره به وقوع روزانه بین سه تا پنج فُوت بر اثر کرونا در استان گفت: در حال حاضر ۷۵ بیمار کرونایی بدحال و دارای وضعیت وخیم در بخش‌های مراکز درمانی مختلف قم بستری می‌باشند.

۴۷ درصد نمونه‌گیری‌های کرونا در قم مثبت شد

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم نیز در این جلسه گفت: نتیجه ۴۷ درصد نمونه‌گیری‌های کرونا که طی هفته گذشته انجام‌شده مثبت شده است.

سیامک محبی افزود: به‌رغم روند کاهشی مرگ‌ومیر در استان، ولی وجود نمونه‌های مثبت نگران‌کننده است چرا که طبق تجربه پیک اول کرونا در استان، هر زمان که نمونه‌های مثبت روند افزایشی داشته دو یا سه هفته بعد مرگ‌ومیر بیشتر شده است از این‌رو در هفته‌های در پیش رو آمار فوتی‌های کرونا در قم افزایش پیدا می‌کند.

محبی یادآور شد: در پیک نخست کرونا در قم تمرکز این بیماری عمدتا در نیمه جنوبی شهر بود، ولی اکنون بیشترین میزان ابتلا و درگیر در مناطق ۲ و ۶ و ۳ شهرداری قم است و مراکز بهداشت فعال هستند و بیماریابی فعالی وجود دارد.

پیچیده بودن ویروس کرونا، باعث شده پیش‌بینی‌های مختلفی از طول دوره شیوع این بیماری در جهان انجام شود و تاکنون هیچ‌کس به‌طور قطعی نتوانسته زمان نابودی کامل این ویروس را پیش‌بینی نماید.

پس ویروس کرونا کماکان در زندگی ما حضور دارد و تنها راه مبارزه با آن رعایت پروتکل‌های بهداشتی از جمله استفاده از ماسک، شست و شوی مرتب دست‌ها و عدم حضور در اجتماعات می‌باشد تا بتوانیم آسیب‌های ناشی از کرونا را حداقل برسانیم.

غیرحضوری شدن بسیاری از جلسات و خدمات از دیگری محور‌هایی است که در صورت توجه به آن در کاهش اختلاط اجتماعی و گسترش انتقال ویروس در قم موثر باشد.

ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۷
انتشار یافته: ۵
ناش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۳
یا ایزد مناااااااااان.

چرا اینطوری شد؟ یعنی ماسک زدن هم فایده نداره؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۴
وقتی میگن محرم عزاداری تعطیل نیست همینه دیگه
طاهری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۳
اصلا این وضعیت ها رو که اعلام میکنند یعنی چی ؟ چه کاربردی داره ؟ شما بگو خوده بمب شیمیایی .. نه جایی تعطیل میشه نه جلوی کسی گرفته میشه ... فقط دارن ادای خارجیها رو درمیارن
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۰:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۳
فوق قرمز و قرمز و زرد و سفید بنابر گفته وزیر آموژش و پرورش تفاوت محسوسی با هم ندارند پس لطفا جو ندید و مردم رو بیخودی نترسونید
مجید
|
Switzerland
|
۱۰:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۳
اون افرادی که در حرم حضرت معصومه (س)رو حیدر گویان شکستند بیان جواب بدن
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟