آیا قتل عام جوجه‌ها برای به جیب زدن سود ۳۰۰ درصدی از رانت «۴۲۰۰» حقیقت دارد؟

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران به تابناک اقتصادی گفت: مسئولین دولتی اعلام می‌کنند که ما ۵۴ درصد نهاده‌های دام را تامین می‌کنیم. پرسش این است که این ۵۴ درصد کجا می‌رود؟ آنچه ما رصد کردیم حداکثر ۳۰ درصد نهاده‌ها تامین می‌شود که سیستم توزیع این ۳۰ درصد هم به صورت حواله است.
کد خبر: ۱۰۰۳۶۷۲
|
۲۹ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۷:۱۵ 19 September 2020
|
13605 بازدید
|

آیا قتل عام جوجه‌ها برای به جیب زدن سود ۳۰۰ درصدی از رانت «۴۲۰۰» حقیقت دارد؟

تابناک اقتصادیحدود ۹۰ درصد از جیره غذایی مرغ را ذرت (۶۰ درصد) و کنجاله سویا (۳۰ درصد) تشکیل می‌دهند. این دو قلم کالا عمدتاً وارداتی است و دولت برای واردات آن ارز ۴۲۰۰ تومانی تخصیص می‌دهد.

به گزارش تابناک اقتصادی، علیرغم تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات این دو قلم کالا، مرغداران همواره از کمبود آن‌ها شکایت داشتند و بار‌ها این را از طریق نامه نگاری به مسئولین اطلاع داده اند. با کمبود این دو قلم کالا قیمت آن‌ها نیز در بازار آزاد چندین برابر قیمت مصوب شده است؛ برای نمونه، کنجاله سویا باید کیلویی ۳۲۵۰ تومان به دست مرغداران برسد، اما هم اکنون قیمت هر کیلوی آن در صورت موجود بودن در بازار، به کیلویی بیش از ۱۳ هزار تومان رسیده است!

همین روند صعودی قیمت کنجاله سویا در بازار موجب شد تا در ابتدای سال شاهد فیلم‌هایی از زنده به گور کردن جوجه‌های یک روزه باشیم؛ موضوعی که واکنش افراد مختلف را در بر داشت و فعالان صنعت مرغداری به شدت این را تکذیب کردند.

حالا شش ماه بعد از ماجرای زنده به گور شدن جوجه‌های یک روزه، دوباره مساله کشتار جوجه‌ها این بار با گاز مطرح شده است؛ مساله‌ای که در آن گویا ردپای ارز ۴۲۰۰ تومانی دیده می‌شود. ماجرا از این قرار است که برخی کاربران شبکه مجازی توئیتر طی توئیت‌هایی اعلام کردند که برخی از مرغداران، کنجاله سویا به قیمت دولتی را دریافت می‌کنند و سپس جوجه‌های یک روزه خود را با گاز کشته و این کنجاله سویا را در بازار آزاد به قیمت بیش از ۱۳ هزار تومان از قرار هر کیلو به فروش می‌رسانند و از سود ۳۰۰ درصدی موجود بین قیمت دولتی کنجاله سویا و قیمت بازاری آن بهره مند می‌شوند.

در همین رابطه نیز حسین سلاح ورزی نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران روز گذشته، ۲۸ شهریور ماه ۱۳۹۹ طی توئیتی در صفحه شخصی خود نوشت: ‏‏‎‏عاقبت مداخله بیش از حد در بازارها و قیمت گذاری می‌شود، توزیع رانت یا اینکه بعضی فولاد سازها به جای عرضه محصول، تولیدات را در قالب ضایعات به بازار عرضه کنند! و برخی مرغداری‌ها جوجه‌ها را از بین ببرند، چون از فروش نهاده‌ها (سویا و ذرت و کنجاله و…) در بازار سود بیشتری می‌برند!

آیا قتل عام جوجه‌ها برای به جیب زدن سود ۳۰۰ درصدی از رانت «۴۲۰۰» حقیقت دارد؟

 

اما ماجرای کشتن جوجه های یک روزه با گاز برای دستیابی به سود ۳۰۰ درصدی فروش کنجاله سویای دولتی در بازار چقدر صحت دارد؟

حبیب اسدالله نژاد نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران کشور در گفت‌وگو با خبرنگار تابناک اقتصادی درباره این موضوع اظهار داشت: من کاملاً این خبر را تکذیب می کنم و اصلا چنین چیزی صحت ندارد.

وی ادامه داد: لازمه دریافت سهمیه نهاده و جوجه یک روزه این است که مرغدار مجوز از سامانه سماصط (مدیریت اطلاعات صنعت طیور) و دامپزشکی داشته باشد.

اسدالله نژاد افزود: بعد از گذشت ۴۵ تا ۵۰ روز، حتما فرد باید مجوز تخلیه مرغ را از دامپزشکی دریافت کند و در کشتارگاه نیز این تخلیه مرغ تایید شود. مرغداری که مجوز تخلیه را نگیرد به هیچ عنوان دوباره اجازه جوجه ریزی نخواهد داشت؛ بنابراین با توجه به اینکه این پروسه کاملا مورد نظارت و کنترل است، حتی اگر یک واحد مرغداری بخواهد، چنین کاری کند، عملا این کار امکان پذیر نیست. در ثانی نهاده ای وجود ندارد که مرغدار بخواهد آن را دریافت کند و بعد به خاطر رسیدن به سود فروش آن در بازار، جوجه های خود را معدوم کند.

اسداالله نژاد گفت: مسئولین دولتی اعلام می‌کنند که ما ۵۴ درصد نهاده‌های دام را تامین می‌کنیم. پرسش این است که این ۵۴ درصد کجا می‌رود؟ آنچه ما رصد کردیم حداکثر ۳۰ درصد نهاده‌ها تامین می‌شود که سیستم توزیع این ۳۰ درصد هم که به صورت حواله می‌باشد و از طریق سازمان جهاد کشاورزی استان‌ها توزیع می‌شود، در برخی استان‌ها دارای انحرافاتی است و نیاز به نظارت دارد.

اسدالله نژاد دوباره با تکذیب موضوع پیش آمده، گفت: یکسری از واحدهای مرغ مادر بخاطر اینکه تعادل بین عرضه و تقاضا ایجاد شود و از زیانی که حدود هشت ماه است با آن درگیر هستند رهایی یابند، تخم مرغ هایی را که در واحدهای جوجه کشی برای تبدیل شدن به جوجه خوابانده بودند، قبل از اینکه جوجه ها به دنیا بیایند در چند مرحله معدوم کردند.

سرگردانی در بازار سیاه نهاده ها

این فعال صنعت مرغداری در مورد آخرین قیمت نهاده‌ها گفت: قیمت مصوب ذرت ۱۵۰۰ تومان است که در بازار قیمت این نهاده ۳۲۰۰ تا ۳۵۰۰ تومان (دو برابر قیمت مصوب) و قیمت مصوب سویا نیز ۳۲۵۰ تومان است که در بازار قیمت همین نهاده بین ۱۳۲۰۰ تا ۱۳۵۰۰ تومان می‌باشد (حدود چهار برابر قیمت مصوب).

وی افزود: اگر دولت نهاده‌ها را ۱۰۰ درصد با نرخ مصوب تامین کند، با توجه به قیمت سایر مولفه‌های تولید از جمله واکسن و دارو که قیمت آن‌ها به نسبت مصوبه کارگروه ستاد تنظیم بازار و به دلیل حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات آن‌ها چندین برابر شده است، قیمت تمام شده هر کیلو مرغ زنده ۱۳۶۰۰ تومان و قیمت هر کیلو مرغ گرم نیز ۱۹۵۰۰ تومان می‌باشد.

اسدالله نژاد ادامه داد: نرخ مصوب هر کیلو مرغ زنده هم اکنون ۱۰۵۰۰ تومان و قیمت هر کیلو مرغ گرم نیز ۱۵۵۰۰ تومان است. با این وضعیت، واحد‌های مرغداری ما هم اکنون با ضرر تولید می‌کنند.

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران کشور اظهار داشت: حالا اگر دولت بتواند ۴۰ درصد نهاده‌ها را با قیمت مصوب و ۶۰ درصد دیگر را مرغدار بتواند از بازار آزاد تامین کند، آنگاه قیمت تمام شده هر کیلوگرم مرغ زنده بیش از ۱۶ هزار تومان و قیمت تمام شده هر کیلوگرم مرغ گرم هم بیش از ۲۳ هزار تومان خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه در برخی استان‌ها از جمله گیلان نهاده را برای تولید حذف کرده اند، افزود: این یک اقدام بسیار غلط و غیرکارشناسی و به نوعی روشن کردن چاشنی بازار سیاه است.

اسدالله نژاد گفت: بخاطر اینکه مرغ را به قیمت مصوب عرضه کنند از مرغدار، مرغ را می‌گیرند و به او نهاده تحویل می‌دهند. در این نوع داد و ستد طبیعتاً واحد مرغداری که درگیر مسائل مالی است و این نهاده‌ها را تحویل می‌گیرد، قطعا برای تولید خود نمی‌تواند آن‌ها را مورد استفاده قرار دهد و مجبور است نهاده‌ها را به قیمت آزاد بخرد و تولید خود را انجام دهد، بعد این نهاده‌ها را بفروش برساند تا بتواند آن بخش زیان خود را جبران و یا نقدینگی برای خود فراهم کند.

هشدار درباره آینده قیمت مرغ!

آیا قتل عام جوجه‌ها برای به جیب زدن سود ۳۰۰ درصدی از رانت «۴۲۰۰» حقیقت دارد؟

اسدالله نژاد گفت: به هر حال در سالی که مزین به سال جهش تولید است، اگر دولت نمی‌تواند بیش از ۴۰ درصد از نهاده‌ها را با قیمت مصوب به دست مرغدار برساند، باید قیمت‌های واقعی را برای تعیین قیمت مرغ تعیین کنند.

وی تصریح کرد: اگر دولت مدعی است که ۱۰۰ درصد نهاده‌ها را با قیمت مصوب تامین می‌کند، باید گفت ۴۰ درصد بیشتر به دست مرغداران نمی‌رسد و اینجا ۶۰ درصد از نهاده‌ها با قیمت مصوب نشتی دارد که باید توسط دستگاه‌های مسئول این مسئله نشتی پیگیری و مشخص شود آن ۶۰ درصد نهاده‌ها که با ارز دولتی وارد شده است کجاست؟

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران کشور در پایان صحبت‌های خود گفت: با توجه به قیمت ارز نیمایی کنونی و با توجه به زمزمه‌هایی که از برخی محافل شنیده می‌شود، اگر دولت بخواهد آزادسازی قیمت را برای نهاده‌ها انجام دهد و ارز ۴۲۰۰ تومانی آن‌ها را حذف کند، قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده نزدیک به ۳۰ هزار تومان و قیمت هر کیلوگرم مرغ گرم در بازار بیش از ۴۰ هزار تومان خواهد شد.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۹
فقط این را میدانم که وجدان اخلاقی و انسانیت در ایران داره کمرنگ میشه و پول حرف اول را در همه چیز میزنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۹
باید بپذیریم فساد اقتصادی در ایران به بالاترین حد خودش رسیده.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۹
در ایران؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۹
در ایران؟؟؟؟؟؟؟؟
در ایران؟؟؟؟؟؟؟؟
نه پس در آمریکا
بیطرف
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۹
به نام خدا
بلی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۹
چرا در مملکت ما چند تا اقتصاد دان نخبه در بین مسئولین نیست که هر روز شاهد این کارها نباشیم ؟؟
پاسخ ها
مهدی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۹
چون یا خونه نشین شدند و یا از مملکت فراریشان داده اند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۹
متاسفانه این دولت مانند دولت قبل بسیار اغراق میکند چرا باور میکنید؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۹
مسلما سیستم توزیع دولت باگ داره و یه عده به راحتی از همین سیستم توزیع دولتی، تو بازار آزا میفروشن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۹
دقیقا موافقم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۹
من هم موافقم
دلیلش اینه که یا مسئولین بی سواد تشریف دارند و متوجه باگ نیستند
یا متوجه هستند ولی منافع بعضی آقازاده ها و نورچشمی ها و خودی ها در بقای این باگهای مملکت ویران کن است
در هر دو صورت این مسئولین باید به مردم پاسخگو باشند که این اوضاع افتضاح را چرا جمع نمی کنند
پورعلیزاده
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۹
در این کشور هر چیزی امکان داره وقتی اکبر طبری با اونهمه فساد اقتصادی در عالی ترین رده قضایی اونطور مجازات میشه پس دیگه باید از چه جور فسادی تعجب کنیم؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۹
مشت نمونه خروار. مرغ و فرآورده‌های مرتبط خیلی توی چشم هستن که ما این رو متوجه شدیم وگرنه خودتون وضعیت بقیه بازارها رو حدس بزنین.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۹
توی خبر نوشته: قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده نزدیک به 30 هزار تومان و قیمت هر کیلوگرم مرغ گرم در بازار بیش از 40 هزار تومان خواهد شد!!!
:(
مرغ 80 هزارتومان شایدم 100 هزارتومان
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۹
مسلما امثال شما باید به جرم زنده به گور کردن میلیونها جاندار اعدام شوید...
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟