در گفت‌وگو با تابناک اقتصادی بررسی شد

چالش مرغی مسئولان؛ چرا قیمت مرغ پر کشید؟ / منتظر ارزانی باشیم یا عادت کنیم؟

یک فعال صنعت مرغداری گفت: اگر نهاده‌ها به صورت کامل با همان قیمت دولتی تامین شود، قطعا قیمت مرغ با همان قیمت مصوب یعنی ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان توزیع خواهد شد. البته این اتفاق با توجه به روند و فرآیند تولید، به گونه‌ای نیست که ظرف ده روز انجام شود، بلکه باید به آن یک فرصت یک ماهه تا ۴۵ روز داده شود.
کد خبر: ۱۰۱۶۸۳۸
|
۰۳ آذر ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۵ 23 November 2020
|
19571 بازدید
|

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران

محمدرضا مقامی فرد؛ این روزها شاهد افزایش قیمت مرغ و رسیدن آن به قیمت های لاکچری هستیم. این شرایط در حالی رخ می دهد که مسئولین وعده کاهش قیمت مرغ را در مرداد ماه سال جاری داده بودند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ در ۲۱ مرداد ماه سال جاری، کاظم خاوازی، وزیر جهاد کشاورزی طی مصاحبه‌ای درباره قیمت مرغ گفت: جو به میزان کافی در کشور موجود است و با همت بانک مرکزی، وزارت صمت در حال تدارک برای واردات کنجاله و دانه سویاست که امیدواریم با این تدابیر قیمت مرغ کاهش یابد.

به هر صورت این وعده‌ها در حالی بود که سایت تابناک اقتصادی در گفتگو با نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران کشور در اواخر شهریورماه این هشدار را داده بود که در صورت تامین نشدن نهاده برای مرغداران، ممکن است یک جهش قیمت وحشتناکی را در قیمت مرغ در پاییز سال جاری شاهد باشیم. به هر صورت هر آنچه بود امروز شاهد رسیدن قیمت مرغ حتی به ۴۰ هزار تومان هستیم و این جای نگرانی است.

خبرنگار تابناک اقتصادی در گفت‌وگو با حبیب اسدالله نژاد، نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران کشور به بررسی آخرین وضعیت گوشت مرغ در کشور پرداخته و از چرایی این لاکچری شدن قیمت مرغ پرسیده است.

حبیب اسدالله نژاد، نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران کشور در گفت‌وگو با خبرنگار تابناک اقتصادی درباره دلایل افزایش قیمت مرغ گفت: نهاده‌های مورد نیاز واحد‌های مرغداران، علیرغم همه تاکیدات و هشدار‌هایی که مرغداران داشتند، کامل تامین نشد.

وی ادامه داد: در کنار این مساله، دستگاه دولتی قیمتی را برای گوشت مرغ مصوب کرد که این قیمت در صورت عدم تامین کامل نهاده‌ها منطقی نبود. به همین خاطر، این ترس در مرغداران وجود داشت که جوجه ریزی را انجام بدهند و با شرایط موجود قیمت تمام شده بالاتر از قیمت دستوری باشد و گرفتار تعزیرات شوند. روی همین قضیه، میل و رغبت مرغداران برای جوجه ریز کم شد و این مساله هم اکنون بر روی بازار تاثیر گذاشته است. این فعال صنعت مرغداری با اشاره به کاهش عرضه مرغ اظهار داشت: هم اکنون قیمت مرغ ده نرخی شده است!

اسدالله نژاد گفت: مرغداران ما هرگز تعیین کننده قیمت مرغ نبودند. اواخر سال گذشته تا اوایل سال جاری مرغداران در هر مرغ ضرر ۴ تا ۵ هزار تومانی داشتند و این موضوع موجب شد تا مرغداران بیش از ۱۴۰۰ میلیارد تومان ضرر کنند.

وی در پاسخ به این پرسش که پس چه کسانی قیمت مرغ را تعیین می‌کنند، پاسخ داد: این دفترداران و واسطه‌ها هستند که با توجه به شرایط بازار قیمت مرغ را تعیین می‌کنند.

قیمت مرغ حباب دارد!

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران کشور با اشاره به قیمت کنونی مرغ، گفت: این قیمت هم اکنون بالاتر از قیمت تمام شده است، ولی نکته جالب‌تر اینکه بین قیمت مرغ زنده و قیمت مرغ گرم که به دست مصرف کننده می‌رسد، حباب بسیار بزرگی وجود دارد.

وی افزود: اگر اکنون قیمت مرغ زنده را فرضا درب مرغداری به کشتارگاه ۲۲ هزار تومان بفروشند، این مرغ نباید با قیمت بیش از ۳۲ هزار تومان به دست مصرف کننده برسد، اما هم اکنون عملاً دیده می شود که بعضا قیمت تا ۴۰ هزار تومان هم رسیده است!

این فعال صنعت مرغداری افزود: حتی در مرغ زنده نیز قیمت بالاتر از قیمت تمام شده می‌باشد. وی گفت: دلیل هم این است که اگر ۵۰ درصد نهاده‌های مورد نیاز هم به نرخ مصوب تامین و باقی نهاده‌ها از بازار آزاد خریداری شود، قیمت تمام شده هر کیلوگرم مرغ زنده باید ۱۸۵۰۰ تا ۱۹۰۰۰ تومان باشد.

وی ادامه داد: البته نباید فراموش کنیم که مرغدار نیمی از مرغ‌های خود را به نرخ مصوب ۱۴۰۰۰ تومانی می‌فروشد؛ بنابراین اگر این قیمت تمام شده‌ای که باید ۱۹۰۰۰ تومان باشد به ۲۲۰۰۰ تومان می‌رسد، چندان شکافی در آن دیده نمی‌شود. اما اگر مرغ ۲۲۰۰۰ تومانی به قیمت ۴۰۰۰۰ تومان به دست مصرف کننده می‌رسد، این یک شکاف و انحراف بسیار بزرگ است.

اسدالله نژاد درباره وضعیت نهاده‌ها هم گفت: به نسبت ماه گذشته سطح سهمیه تخصیصی افزایش یافته است؛ به این معنا که مرغداران هم اکنون ۶۵ تا ۷۵ درصد ذرت و ۴۵ درصد سویا را تامین می‌کنند. منتهی مساله‌ این است که تامین و بارگیری با تاخیر فراوان صورت می‌گیرد و عملاً مرغدار ۳۰ تا ۳۵ روز مجبور است تا دان مورد نیاز واحد خود را از بازار آزاد تهیه کند و گا‌ه ممکن است نهاده‌ها زمانی به دست مرغدار برسد که مرغی نداشته باشد؛ بنابراین، تامین حدود ۵۰ درصد نهاده‌ها انجام می‌شود، اما با تاخیر صورت می‌گیرد. وی افزود: بنابراین اولاً تامین ۱۰۰ درصدی صورت نمی‌گیرد و ثانیاً همان ۵۰ درصدی هم که تامین می‌شود با تاخیر است.

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران کشور با تکذیب فروش نهاده‌های دولتی در بازار آزاد توسط مرغداران گفت: سازوکاری که برای تامین نهاده در نظر گرفته شده به صورتی است که اصلا امکان انجام چنین کاری وجود ندارد. هم اکنون سامانه دامپزشکی، جوجه ریزی، کشتارگاه و سماصط (مدیریت اطلاعات صنعت طیور) به یکدیگر متصل است و امکان انجام چنین کاری وجود ندارد؛ یعنی تا زمانی که سامانه سماصط مجوز صادر نکند، تا مرغدار مرغ خود را در سامانه انجمن جوجه یک روزه خرید نکند، تا دامپزشکی برگه قرنطینه را تایید نکند، از طریق سامانه بازارگاه هیچ سهمیه‌ای تخصیص داده نمی‌شود.

اسدالله نژاد در مورد درخواست‌های مرغداران از نهادها، گفت: در ابتدا باید عرض کنم که سازمان جهاد کشاورزی در این قضیه مرغداران قصورات کمی داشته و می‌توان گفت تلاش خود را انجام داده است. به عبارت بهتر دیگر وظایف جهاد کشاورزی ایجاب نمی‌کرده است که از این بیشتر تلاش کند.

به عنوان نمونه تخصیص ارز دیگر از عهده وزارت جهاد کشاورزی خارج بوده است یا اینکه مسئول ترخیص کالا از گمرکات نیست. هم اکنون چیزی حدود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن نهاده در بنادر دپو شده است. یا اینکه وزارت جهاد کشاورزی مسئول تنظیم بازار نیست. تنظیم بازار در اختیار وزارت صمت می‌باشد. مسئولیت وزارت جهاد کشاورزی از سامانه بازارگاه شروع می‌شود و ورودی نهاده به سامانه بازارگاه هم جوابگوی نیاز بازار نیست. وی افزود: در مجموع انصاف نیست که تمامی قصورات در این زمینه را به گردن جهاد کشاورزی انداخت.

بازار سیاه؛ مقصد نهاده دامی با دلار ۴۲۰۰

وی در مورد پیشنهادها برای متعادل شدن وضعیت قیمت مرغ گفت: دو راهکار بیشتر وجود ندارد؛ نخست این است که دولت نهاده‌های مورد نیاز واحد‌های مرغدارای را تماما با ارز ۴۲۰۰ تومانی تامین کند که تجربه چند ماه گذشته بیانگر آن است که دولت توان انجام این کار را ندارد. بزرگترین مشکل و انحراف در نهاده‌ها از ترخیص نهاده تا ورود به سامانه بازارگاه است که باید توسط دولت علت این موضوع بررسی شود. باید دولت بررسی کند که این نهاده‌هایی که در بازار سیاه توزیع و فروخته می‌شود، از کجا آمده است.

راهکار دوم آنکه دولت سیاست آزادسازی نهاده‌های دامی و قیمت مرغ را در پیش بگیرد و به دهک‌های پایین جامعه، مستقیم یارانه پرداخت کند. قطعا اگر این کار صورت بگیرد، قیمت مرغ همین حدودی خواهد بود که ما هم اکنون در بازار شاهد آن هستیم.

اسدالله نژاد اظهار داشت: اگر نهاده‌ها به صورت کامل با همان قیمت دولتی تامین شود، قطعا قیمت مرغ با همان قیمت مصوب یعنی ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان توزیع خواهد شد. البته این اتفاق با توجه به روند و فرآیند تولید به گونه‌ای نیست که ظرف ده روز انجام شود، بلکه باید یک فرصت یک ماهه تا ۴۵ روز داده شود.

وی با اشاره به اینکه مرغداران هم راضی به این قیمت‌های لاکچری نیستند، افزود: مرغداران به حداقل‌ها راضی هستند. حتی در این مدت متحمل زیان‌های سنگینی هم شده اند، اما مرغداران فارغ از این مسائل باز هم به حداقل‌ها راضی هستند چرا که این ضرر‌ها به هر حال به شرایط کشور و حضور در یک جنگ اقتصادی باز می‌گردد و می‌گشت.

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران کشور در مورد وضعیت جوجه ریزی در حال حاضر گفت: جوجه ریزی هم اکنون بین ۱۰۰ تا ۱۰۵ میلیون قطعه است و با توجه به اینکه سرانه مصرف هم به دلایل معیشتی کاهش پیدا کرده، پیش بینی این است که همین میزان جوجه ریزی نیاز بازار را تامین خواهد کرد. البته جوجه ریزی با توجه به تغییراتی که در سامانه بازارگاه ایجاد شده است، افزایش یافته و از همین جهت است که می‌گویم احتمالاً مشکل فعلی مرغ حل خواهد شد.

وی افزود: سه مساله موجب ایجاد شرایط کنونی شده است؛ اول اینکه جوجه ریزی کاهش یافته است.
دوم آنکه با توجه به نیاز بازار، مرغدار مجبور به تخلیه سریع سالن‌ها و این موضوع موجب شده هم سن و هم متوسط وزنی مرغ‌های کشتار کاهش یابد.

سوم اینکه مردم با دیدن افزایش قیمت یک محصول، میل به خریدشان افزایش می‌یابد و به نوعی احتکار خانگی رخ می‌دهد. اسدالله نژاد در مورد قیمت واقعی مرغ گفت: الان قیمت تمام شده برای مرغدار ۱۸۵۰۰ تا ۱۹۰۰۰ تومان است و قیمت فروش باید بین ۲۷۰۰۰ تا ۲۸۰۰۰ تومان باشد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲۷
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۹۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۳
بشینین خونه و منع تردد رو رعایت کنید و به این قیمتها عادت کنید وگرنه کرونا میاد سراغتون ها!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۳
فوقش از گرسنگی میمیریم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۳
صمت: صدور مجوز تورم
ناشناس
| United States of America |
۱۸:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۳
دقیقا
ناشناس
| Germany |
۱۸:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۳
یک قبر بکن برا خودت و چند متر کفنم بخر
که بازمانده ها با این وضع تورم و گرانی به دردسر نیفتند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۳
بهتر، به مرغان تریاک میدن، هورمون میزنن و ..... هزارتا مرض میگیریم با این مرغای هورمونی و معتاد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۳
هرچه مشکل و بی نظمی است از این دلار۴۲۰۰ است فقط فساد ازش می‌باره ، دلار با این قیمت باید قطع شود و به دهک های پایین یارانه قطع این ارز داده شود وگرنه توی این آب همیشه گل آلود یک عده از این دلار۴۲۰۰ به ثروت‌های نجومی میرسند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۳
معنی همه چی تو این کشور عوض شده. ارزونی؟؟؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۳
شما تعطیلی میبینید؟
فقط یک منع تردد ۹ به بعد است که همش تردد اضافه است اگر این منع تردد همیشگی هم بشه خیلی خوب میشه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۳
فقط ببینید قیمت سیبزمینی و تخم مرغ سر از کجا درمیاره

چون وقتی مردم تهی دست نتونن مرغ بخرن، میرن سیبزمینی می خرن و قیمت سیبزمینی تا 12 هزار هم میرسه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۴
وقتی ارز ۴۲۰۰ تومانی که برای خوراک دام و طیور و دارو بوده را برای خرید ۴۲۰ کانتینر لوازم خانگی بوش المان
و وسایل آرایش زنان پولدار
و اتومبیلهای چند میلیاردی آغازاده هاشون
و ورود سیگار از بنادر رسمی
و بخور بخورهای مافیای هزار سر و چنگال رفته است
چرا نباید مرغ بدون سر و پر و شکم خالی پرواز نکند ؟
چرا نباید عده ای در سطل های زباله شهرداری دنبال تهیه خوراک خودشان باشند ؟
وقتی ایران مال با پول پس انداز هزاران نفر از مردم
توسط یک مشت دزد با ده هزار متر خلافی ساخته میشود
ودر بندر عباس ۱۲ متر آلونک یک زن و ۳ کودکش را ده نفری تخریب میکنند
و دنبال فیلمبردار می گردند ، تا به زندان بیندازند
چرا نباید مسولان شعار محو و نابودی کشورهای دیگر را بدهند؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۳
چون از عمد....!!
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۹:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۳
چرا می گوییم ارزان نگه داشتن دلار بدترین سیاست است و چرا می گوییم غیر ممکن است که دولتی بتواند برای میان مدت قیمت دلار را دستوری پایین نگه دارد و چرا می گوییم حتی تصور دلار بیست هزار تومنی هم محال است. فقط توجه کنید که مثلا قیمت مرغ به 35 هزار تومن یا پوشک به صد هزار تومن رسیده. اگر قرار باشد دلار 15 هزار تومن یا بیست هزار تومن باشد به این معنی است که بزودی شاهد قاچاق معکوس گوشت مرغ و پوشک از کشورهای همسایه و پایانه های بندری خواهیم بود. خوب این قاچاق به دلار نیاز دارد. اگر دلار کافی وجود نداشته باشد قیمت دلار دوباره سر به اسمان خواهد گذاشت. برای اینکه اقتصاد ایران بتواند دلار بیست هزار تومنی را ببنید نیاز به درامد ارزی بالای صد میلیارد دلار در سال دارد که در حتی میان مدت محال است. حتی اگر اصلا امریکا و اروپا وام هم بدهند و نفت هم بخرند باز غیر ممکن است. مشکل ما کارشناسان و تحلیلگران سفارشی است که مطابق نابلدی مسئولان و مدیران اقتصادی و خواست انها می خواهند از مسئولیت شانه خالی کنند و براحتی می گویند تقصیر دلال است یا حباب است یا روانی است و.... و مشکل بزرگتر برخی مردم و فعالین اقتصادی هستند که به این حرفها و بهانه ها باور دارند و به علم اقتصاد خیر. برویم ببینیم در این چند ده سال کدام کار علمی و تولید واقعی و بومی ولی در عین حال قابل رقابت با بازار جهانی را انجام دادیم که حالا انتظار داریم اقتصاد ایران مانند اقتصاد ویتنام یا چین عمل کند؟! همین عدم توجه به علمی تفکر کردن باعث می شود که برخی این مسئولین را معجزه هزاره یا دیپلمات هزاره یا شیخ دیپلمات و... می نامند و مچکر می شوند ولی سال بعد متنفر میشوند! و این چرخه هر چهار سال ادامه می یابد. چون مطابق توصیه دین و عقل عمل نمی کنیم و از یک سوراخ دهها بار گزیده می شویم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۳
اگر این مدیران بروند در کشوری که تورم کم دارد شرط می بندم سر سال نشده تورم بالا تحویل می دهند و بعد می گویند دولت سایه نگذاشت و ما هیچ کاره هستیم!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۳
اي مسئولان شما چطور قيمت دلار و سكه رو پايين اوردين ولي مرغ و لبنيات حبوبات و ميوه و لاستيك و خودرو را نمي توانيد يه جاي كار مي لنگه به امام حسين
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۳
صادرات لجام گسیخته
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۳
کار نمی لنگه ، خودشون می لنگن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۳
بخش بزرگی از گرونی ها مربوط به صادرات است
از منابع ارزان قیمت این مردم استفاده میکنند بعد با افتخار صادر میکنند
اگر منابع به قیمت جهانی در اختیار تولید کننده قرار گرفت و بعد توانست محصول تولیدی را صادر کند میتواند به خودش افتخار کند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۳
سعی کن عادت کنی که اذیت نشی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۳
خبر از گرسنه نداری خب
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۳
سومدیریت که فقط در کرنا نیست در تمام امور مشکل داریم
محسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۳
این خبر یادتون هست حتما ؟
در فروردین ماه که قیمت مرغ ۸ هزار تومان بود ( از مرغداری ) بخش های دولتی ۲۴ هزار تن مرغ از مرغداران خرید و جمع کرد .

و الان بعد از ۹ ماه به صورت یخ زده با قیمت ۱۸ هزار تومان داره بین مردم توزیع میکنه ؛ هر کیلو ۱۰ هزار تومان سود خالص ، حساب کنید ۲۴ هزار تن چقدر سود میشه؟

علی برکت الله
‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌
‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌
؟
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۳
بعد 45 سال هنوز درگیر مرغ هستیم .

علی برکت الله
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۳
عاشق اين تيكتم

علی برکت الله
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۳
اگر این نماینده ها راست میگویند ویک زره به فکر موکلین خود هستند همین فردا وزیر جهاد کشورزی را با استیضاح عزل کنند ووزیر صنعت را هم حداقل کارت زرد بدهند و زمان اصلاح هم تعیین نمایند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۴
مجلس نهایتا بتونه بودجه موسسه فلان شخص و بنیاد فلان آدم رو افزایش بده
اجازه دخالت تو کارها رو نداره
ناشناس
|
Germany
|
۱۶:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۳
چرا نهادهای دامی در داخل تولید نمیشه؟!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۴
لازم نیست تولید بشه

دور ریز سیفی جات و میوه ها رو بتونن مدیریت کنن، نیازی به واردات نهاده های دامی نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۳
یک سوال اگر دولت نداشته باشیم تورم به نظر شما کمتر نمی شود؟ تخم مرغ/ لبنیات / مرغ / لاستیک / حبوبات
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟