بازار ارز بر خلاف روز قبل، با رشد نرخ ارز در صرافیهای بانکی مواجه شده است. روندی که به نظر میرسد برای مهار افزایش نرخ دلار در بازار آزاد با رشد عرضه از سوی بازارساز میباشد.
به گزارش
تابناک اقتصادی؛ بر این اساس در معاملات امروز (یکشنبه سی شهریورماه ۹۹) بازار ارز، شاهد رشد شاخص ارزی در صرافیهای بانکی و مجاز سطح کشور هستیم. با این افزایش نرخ دلار، روند صعودی این ارز در بازار آزاد متوقف شده است و در حال حاضر نرخ دلار بازار آزاد ارزانتر از نرخ صرافیهای بانکی میباشد که در نتیجه شاهد کاهش ورود تقاضا به درب صرافیهای بانکی و مجاز هستیم.
حال بر اساس جدیدترین اطلاعات دریافتی از بازار امروز، هر اسکناس
دلار آمریکا در صرافیهای بانکی و مجاز به نرخ ۲۷۲۰۰ تومان از مردم خریداری میشود و در مقابل به قیمت
۲۷۳۰۰ تومان به متقاضی دریافت دلار فروخته میشود که نسبت به روز شنبه، ۸۵۰ تومان گرانتر شده است. این در حالی است که در بازار آزاد ارز، در لحظه انتشار این گزارش، دلار آمریکا به رقم ۲۷۲۰۰ تومان رسیده است.
همچنین هر
یورو در این صرافی ها، به نرخ ۳۲۰۵۰ تومان از مردم خریداری میشود و در مقابل به قیمت
۳۲۱۵۰ تومان به متقاضی دریافت یورو فروخته میشود که نسبت به روز قبل، ۹۵۰ تومان افزایش نرخ دارد. یورو در بازار آزاد نیز به رقم ۳۲۰۰۰ تومان رسیده است.
نرخ رسمی ۴۷ ارز ثابت ماند
بانک مرکزی نرخ رسمی ۴۷ ارز را برای امروز اعلام کرد که بر اساس آن نرخ تمام ارزها ثابت ماند.
براساس اعلام بانک مرکزی هر دلار آمریکا برای امروز (یکشنبه سی ام شهریور ماه ۹۹) بدون تغییر نسبت به روز گذشته، ۴۲ هزار ریال قیمت خورد. همچنین هر پوند انگلیس بدون تغییر به قیمت ۵۴ هزار و ۲۶۷ ریال و هر یورو نیز بدون تغییر ۴۹ هزار و ۷۲۴ ریال اعلام شد.
افزون بر این، هر فرانک سوئیس ۴۶ هزار و ۸۲ ریال، کرون سوئد ۴ هزار و ۷۹۵ ریال، کرون نروژ ۴ هزار و ۶۲۰ ریال، کرون دانمارک ۶ هزار و ۶۸۵ ریال، روپیه هند ۵۷۱ ریال، درهم امارات متحده عربی ۱۱ هزار و ۴۳۷ ریال، دینار کویت ۱۳۷ هزار و ۴۳۲ ریال، یکصد روپیه پاکستان ۲۵ هزار و ۲۷۱ ریال، یکصد ین ژاپن ۴۰ هزار و ۱۶۷ ریال، دلار هنگ کنگ ۵ هزار و ۴۲۰ ریال، ریال عمان ۱۰۹ هزار و ۲۳۱ ریال و دلار کانادا ۳۱ هزار و ۸۱۰ ریال قیمت خورد.
از سوی دیگر، نرخ دلار نیوزیلند ۲۸ هزار و ۴۰۴ ریال، راند آفریقای جنوبی ۲ هزار و ۵۷۲ ریال، لیر ترکیه ۵ هزار و ۵۵۵ ریال، روبل روسیه ۵۵۵ ریال، ریال قطر ۱۱ هزار و ۵۳۹ ریال، یکصد دینار عراق ۳ هزار و ۵۲۹ ریال، لیر سوریه ۸۳ ریال، دلار استرالیا ۳۰ هزار و ۶۲۰ ریال، ریال سعودی ۱۱ هزار و ۲۰۰ ریال، دینار بحرین ۱۱۱ هزار و ۷۰۲ ریال، دلار سنگاپور ۳۰ هزار و ۹۰۱ ریال، یکصد تاکای بنگلادش ۴۹ هزار و ۴۲۳ ریال، ده روپیه سریلانکا ۲ هزار و ۲۶۵ ریال، کیات میانمار ۳۲ ریال و یکصد روپیه نپال ۳۵ هزار و ۵۰۰ ریال تعیین شد.
همچنین، نرخ یکصد درام ارمنستان ۸ هزار و ۶۵۷ ریال، دینار لیبی ۳۰ هزار و ۵۶۹ ریال، یوان چین ۶ هزار و ۲۰۵ ریال، یکصد بات تایلند ۱۳۵ هزار ۱۳۱ ریال، رینگیت مالزی ۱۰ هزار و ۲۰۸ ریال، یک هزار وون کره جنوبی ۳۶ هزار و ۴۷ ریال، دینار اردن ۵۹ هزار و ۲۳۸ یال، یکصد تنگه قزاقستان ۹هزار و ۹۵۶ ریال، لاری گرجستان ۱۳ هزار و ۱۷۰ ریال، یک هزار روپیه اندونزی ۲ هزار و ۸۳۴ ریال، افغانی ۵۴۷ ریال، روبل جدید بلاروس ۱۶ هزار ۳۴۰ ریال، منات آذربایجان ۲۴ هزار و ۷۰۶ ریال، یکصد پزوی فیلیپین ۸۶ هزار و ۶۳۳ ریال، سومونی تاجیکستان ۴ هزار و ۶۸ ریال، بولیوار جدید ونزوئلا ۴ هزار و ۲۰۶ ریال و منات جدید ترکمنستان ۱۱ هزار و ۶۶ ریال ارزشگذاری شد.
روند بازگشت ارز صادرکنندگان سرعت گرفت
دکتر عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی در جلسه دورهای خود با مدیران عامل بانکها ضمن تقدیر از عملکرد شبکه بانکی در مقولههای کنترل نقدینگی، بازار بین بانکی، پرداخت تسهیلات مبارزه با کرونا، قرضالحسنه ازدواج جوانان و خصوصا بخشهای پیشران و صنایع کوچک و متوسط، بر لزوم تداوم انسجام و حمیت در همه ارکان اقتصادی کشور برای مواجهه موفقیتآمیز با شرایط جنگ اقتصادی تاکید کرد.
دکتر عبدالناصر همتی به وضعیت نرخ ارز در روزهای اخیر اشاره کرد و گفت: آمریکا تمام تلاش خود را در این روزها به خرج داده است و نهایت جنگ روانی و فشار آنها، همین شرایطی است که این روزها شاهد هستیم. وی ضمن اشاره به اخبار ناشی از گشایشهای ارزی گفت: در حوزه بینالمللی رایزنیهای ما در بعضی کشورها در آستانه ثمردهی است و از طرف دیگر میزان صادرات نفت و فرآوردههای آن بهتر و روند بازگشت ارز صادرکنندگان سرعت گرفته که هرسه این عوامل تاثیرات مثبتی خواهند داشت؛ بر همین مبنا از بانکها هم میخواهیم به انتقال و در دسترس قرار دادن منابع ارزی برای نیازهای تعریف شده ادامه دهند.