انتقاد نیکزاد از وزیر اقتصاد

نایب رئیس مجلس با بیان این‌که وام ودیعه مسکن پایه پولی را افزایش داد، گفت: دولت حتی یک سیاست را هم با موفقیت به انجام نرسانده است.
کد خبر: ۱۰۰۴۴۰۹
|
۰۱ مهر ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۵ 22 September 2020
|
11409 بازدید
|
۳

به گزارش تابناک به نقل از تسنیم، علی نیکزاد با اشاره به سرنوشت طرح مسکن که توسط دولت برای اجاره نشین‌ها اجرا شده است، اظهار کرد: دولت علیرغم تاکیداتی که مقام معظم رهبری در مقاطع مختلف دولت، مسکن تولید نکرد و عدم تولید انبوه مسکن، موجب شد که ما مشکلات عدیده‌ای را در باب مسکن داشته باشیم به طوری که الان خانه دار شدن برای جوانان در کلانشهر‌ها به رویا تبدیل شده است.

وی با بیان این‌که دهک درآمدی اول و دوم هم که از لحاظ درآمدی در رده‌های پایین قرار دارند، امکان خانه‌دار شدن برای آن‌ها وجود ندارد، افزود: هم‌اکنون ۶.۵ میلیون مستأجر در کشور داریم. دولت طرحی را با فشار افکار عمومی و با تبلیغات شروع و اعلام کرد که می‌خواهد به مستأجران ودیعه مسکن پرداخت کند، این در حالی است که طبق آماری که در اختیار من هست حداقل ۳ میلیون خانوار ایرانی مستاجری هستند که به این ودیعه مسکن نیاز دارند و قرار بود که دولت ۱۵ تا ۳۰ میلیون و در تهران تا ۵۰ میلیون تومان وام ودیعه مسکن بدهد.


وی ادامه داد:‌متاسفانه بر خلاف اظهارات وزیر اقتصاد و اقتصاددانان و بانک مرکزی مبنی بر اینکه خط قرمز ما افزایش پایه پولی است، پایه پولی افزایش داده شد تا از آن محل تسهیلاتی در باب ودیعه مسکن پرداخت کند، معمولاً جابجایی مستاجران در شهریور ماه صورت می‌گیرد، ولی امسال به صورت استثنا مدارس در ۱۵ شهریور ماه بازگشایی شد. این در حالی است که در سال‌های گذشته اول مهر شروع به کار می‌کردند، حال اگر خانواده‌ها نقل و انتقالی داشتند، طوری تنظیم می‌کردند که اول مهرماه در خانه جدید که اجاره کرده اند مستقر شوند؛ ولی دولت امسال آنقدر ودیعه مسکن را طول داد تا این نقل و انتقال صورت پذیرفت.

نیکزاد با انتقاد از میزان اعطای وام ودیعه مسکن به خانوار‌ها تصریح کرد: جای تاسف دارد که در این دولت وزارت راه و شهرسازی، وزارت اقتصاد و سیستم بانک مرکزی به طور کلی به ۲۲ هزار خانوار تسهیلات می‌دهند که میزان آن در مجموع ۶۶۰ میلیارد تومان می‌شود؛ در صورتی که همین الان ۱۵۰ هزار پرونده در سیستم بانکی موجود است و قرار بود دولت ۷۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات بدهد و خود دولت اعلام کرد که ۳ هزار میلیارد تومان برای این امر کنار گذاشته‌ام.

وی با بیان اینکه وقتی گرفتاری مردم درک نشود همین اتفاق می‌افتد که با ۲۲ هزار پرونده با میزان تقریبی ۶۶۰ میلیارد تومان به سرانجام می‌رسد، گفت: جای تاسف دارد که حتی یک مورد هم ندیدیم که این دولت سیاستی را در پیش بگیرد و با موفقیت به سرانجام برساند.

نایب رییس مجلس در پاسخ به سوالی پیرامون میزان درخواستی‌های اعطای وام ودیعه مسکن از سوی مردم افزود: تا شهریور ماه ۱۵۰ هزار پرونده بدون هیچ عیب و نقصی روی میز بانک‌ها قرار دارد، ولی بانک‌ها تا دلشان نخواهد نمی‌خواهند این وام را به مردم دهند؛ و دلیل این که در سنوات گذشته بانک‌ها را موظف کردند که به بخش مسکن تسهیلات بدهد، این بود که شخص رئیس‌جمهور هر ۱۵ روز یکبار شورای عالی مسکن را تشکیل می‌داد و در آنجا این مسائل را پیگیری می‌کرد.

نیکزاد گفت: جای تاسف دارد که با وجود این همه مانورو صحبت‌هایی که در تلویزیون می‌شود و می‌گویند برای اولین بار در حوزه اجاره ما دخالت کردیم، شاهد هستیم که ۲۲۰۰۰ وام به طور متوسط ۳۰ میلیونی ودیعه اعطا شده که در مجموع چیزی حدود ۶۶۰ میلیارد تومان می‌شود.

وی با تاکید بر این که وام ودیعه مسکن، مٌسَکِن است و درمان نیست تصریح کرد: درمان این است که بخش مسکن را به عنوان مولد و لوکوموتیو اقتصاد و عامل دور زدن تحریم که ۱۳۶ رشته را فعال می‌کند در نظر بگیریم، تسهیلات مصوبه شورای پول و اعتبار را به آن بخش اختصاص دهیم تا مسکن تولید شود؛ البته در کنار این اقدامات، باید کاری بکنیم که مسکن به دلالی تبدیل نشود.

نایب رئیس مجلس گفت: کاری که وزیر اسبق راه و شهرسازی انجام داد و جای تاسف دارد این است که اجازه داد عرصه و اعیان مسکن‌های مهری که در شهر‌های جدید از جمله پردیس ساخته شده بود اجازه فروش داشته باشد، الان دولت و نظام تلاش می‌کند که آن مسکن‌ها را تکمیل کند هرچند نباید منّت بگذارد، چون از همین عرصه‌های مسکن مهر حداقل ۵۰ هزار میلیارد تومان کسب درآمد کردند. مسکن مهر در کشور ساخته می‌شود و اگر ۱/۵ میلیون آن را کنار بگذاریم، از یک میلیون بقیه بابت عرصه ۵۰ میلیون تومان می‌گیرند که رقمی حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان می‌شود.

نیکزاد ادامه داد: البته قانون بودجه سال ۱۳۹۹ مجلس شورای اسلامی این مسئله را به اختیار گذاشته، ولی این‌ها به طریقی اجبار کرده‌اند و این مسئله را دو بار تذکر داده ام.

وی خطاب به وزیر اقتصاد تصریح کرد: اگر شما بابت اجاره منزل مردم تسهیلاتی ندهید که منابعش را هم از خط اعتباری دیده‌اید و پایه پولی را بالا برده‌اید، به چه کسی قصد ارائه تسهیلات دارید؟

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۳
افشین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۱
چرا باید مساله مسکن را حل کنند؟ ودیعه مسکن را باید به مردم تحمیل کنند تا بتوانند 13 درصد سود آن را بگیرند و مستاحر بدبخت هر سال باید ودیعه مسکن بگیرد و تا خرخره در قرض بانک بماند مگر سال دیگر پول پیش کمتر خواهد شد برای مستاجرین؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۱
"عدم تولید انبوه مسکن، موجب شد که ما مشکلات عدیده‌ای را در باب مسکن داشته باشیم به طوری که الان خانه دار شدن برای جوانان در کلانشهر‌ها به رویا تبدیل شده است"
باید با ترک فعل صورت گرفته که این مشکل مسکن امروز را به وجود آورده برخورد سخت شود
افراد سودجو یی که مانع تولید مسکن می شدند باید شناسایی و به مردم معرفی و محاکمه شوند
راما
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۱
برادر برس به داد ما ..نیکزاد تو که گفتی میلگرد ۸۵۰۰ برادر جلوی این گرانی را بگیرید الان بازار ۱۲۵۰۰ آخه کی جلوی این گرانی رو میخواد بگیره حضرات کمر بستن سیمان رو هم چن برابر کنن انگار ما از کشور دیگه ای هستیم و حقوقمون رو دلاری میگیریم..
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟