واکنش آمریکا به سخنان روحانی در سازمان ملل، تماس تلفنی ولیعهد بحرین با نتانیاهو، قدردانی حماس از کویت به دلیل مخالفت با عادیسازی روابط با تلآویو و تاکید امیر قطر بر تشکیل کشور مستقل فلسطین، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به آغاز استقرار نیروی فضایی ایالات متحده در جنوب خلیج فارس نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ نیروی فضایی آمریکا که از اواخر دسامبر ۲۰۱۹ با هدف تقویت قوای نظامی این کشور تأسیس و راهاندازی شده، با انتخاب شبه جزیره عربستان به عنوان تازهترین قلمرو حضور خود، در این منطقه وسیع و پهناور مستقر میشود.
نیروی فضایی آمریکا در نخستین استقرار خارجی خود، هماکنون، اسکادرانی متشکل از ۲۰ نظامی را به پایگاه هوایی «العُدید» قطر اعزام کرده است.
این قوا که به فرمان دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، راهاندازی شده، ششمین شاخه نیروهای مسلح ایالات متحده و نخستین سرویس نظامی این کشور از زمان ایجاد نیروی هوایی آن در سال ۱۹۴۷ به این سوست.
«تاد بنسون»، فرمانده نیروی فضایی مستقر در پایگاه العدید در مصاحبه با آسوشیتدپرس گفت: «رفتهرفته شاهد اقدامات ملتهایی هستیم که در تدارک گسترش درگیریها به فضا هستند. باید بتوانیم در این زمینه رقابت و از کلیه منافع ملیمان دفاع و حفاظت کنیم».
در مراسم ادای سوگندی که اوایل ماه جاری میلادی در العدید برگزار شد، ۲۰ نیروی هوایی به همراه پرچمهای آمریکا و ماهوارههای غولآسا وارد پایگاه نیروی فضایی شدند. به زودی، نفرات بیشتری به یگان «متصدیان اصلی فضایی» که مدیریت ماهوارهها را بر عهده دارند، میپیوندند. وظیفه این یگان، ردیابی رزمایشهای نظامی کشورهای دیگر است.
ذکر این مهم لازم است، این اقدامات با واکنش منفی از سوی برخی قانونگذاران آمریکا روبهرو شده است؛ افرادی که به این شاخه نظامی با نیروی پیشبینیشده ۱۶ هزار نفر و بودجه ۱۵.۴ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱، با نگاه تردید مینگرند و آن را پروژهای بیهوده در راستای اهداف تبلیغاتی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر میدانند.
واکنش آمریکا به سخنان روحانی در سازمان ملل
«مورگان اورتاگوس»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا طی رشته پیامی در توئیتر به سخنرانی حسن روحانی رئیس جمهور ایران واکنش نشان داد و با اشاره به سخنان روحانی درباره حمایت ایران از صلح و مبارزه با تروریسم، حمایت ایران از گروههای مقاومت در منطقه را حمایت از تروریسم توصیف کرد.
اورتاگوس در ادامه این پیام به بخشی از سخنان رئیس جمهور ایران اشاره کرد که طی آن گفته بود دوران سیطره و هژمونی به پایان رسیده است. اگر این دوران به پایان رسیده، چرا ایران نیروها و گروه هایش را از عراق خارج نمی کند و تلاش برای سیطره بر لبنان از طریق حزب الله را متوقف نمی کند؟
حضور مستشاری ایران در عراق با درخواست دولت این کشور برای مبارزه با گروه تروریستی داعش بوده است.
به اذعان مقامات عراقی، ایران اولین کشوری بود که به درخواست مقامات این کشور برای مبارزه با داعش پاسخ داده و زمانی که گروه تروریستی داعش، بخش های بزرگی از عراق را به تصرف خود درآورده بود، به کمک عراق شتافت.
تماس تلفنی ولیعهد بحرین با نتانیاهو
سلمان بن حمد آل خلیفه، ولیعهد بحرین تلفنی با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفتوگو کرد و در جریان این تماس تلفنی مدعی شد: امضای صلح با اسرائیل، ستون های امنیت و ثبات منطقه را تقویت می کند.
ولیعهد بحرین در این تماس تلفنی اعلام کرد که با نتانیاهو همکاری دوجانبه و تحولات منطقه را رایزنی کرده است.
قدردانی حماس از کویت به دلیل مخالفت با عادیسازی روابط با تلآویو
«اسماعیل رضوان» از رهبران حماس به دولت و ملت کویت به دلیل مخالفت با عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی درود فرستاد و حاکمان عرب را به الگوبرداری از کویت فراخواند.
رضوان در مصاحبه با شبکه المیادین گفت، ملت کویت به «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا و کشورهایی که به عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی روی آوردهاند، پاسخ قوی داده و گفتند که مساله فلسطین، مساله ای محوری است.
رضوان گفت که موضع کویت سیلی به حاکمان امارات و بحرین و تمامی کسانی بود که روابط خود با رژیم صهیونیستی را عادی کردهاند؛ موضع کویت تأکید بر این موضوع بود که رژیم اشغالگر دشمن اول است.
وی تصریح کرد، ما از موضع تشکیلات خودگردان مبنی بر انصراف از ریاست شورای اتحادیه عرب نیز استقبال میکنیم. این یک موضع مهم است و ما از آن قدردانی میکنیم.
او همچنین خواستار اصلاح راه و مسیر اتحادیه عرب شد و گفت که عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی جرم است.
رضوان افزود: از رژیمهای عربی میخواهیم با الگوبرداری از موضع تشکیلات خودگردان فلسطین با موضع اتحادیه عرب مخالفت کنند.
تاکید امیر قطر بر تشکیل کشور مستقل فلسطین
روز سه شنبه، شیخ تمیم بن حمد آل ثانی در سخنانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، طرح مربوط به راه حل تشکیل دو کشور تاکید کرد و گفت: تحقق صلح عادلانه جز با پایبندی اسرائیل به ابتکار صلح عربی و حل و فصل موضوع فلسطین امکان پذیر نیست.
وی گفت: از جامعه جهانی و شورای امنیت می خواهیم، مسئولیت خود را نسبت به پایبندی اسرائیل به لغو محاصره نوار غزه انجام دهند.
امیر قطر ادامه داد: ما به هماهنگی با شرکای بین المللی خود برای حمایت فوری و طولانی مدت از مردم غزه ادامه می دهیم.
شیخ تمیم همچنین به تحولات سوریه اشاره کرد و گفت: بحران سوریه به دلیل سرسختی نظام این کشور و بی عملی شورای امنیت همچنان ادامه دارد.
وی توضیح داد، ما بر موضع ثابت قطر در حل بحران سوریه بر اساس توافق «ژنو۱» و قطعنامه های شورای امنیت تاکید می کنیم.
امیر قطر از جنگ یمن نیز به عنوان تهدیدی برای منطقه یاد کرد و گفت: جنگ در یمن همچنان منطقه را تهدید می کند و راه حل آن تنها با گفت وگو میان یمنی ها و تضمین تمامیت ارضی کشورشان امکان پذیر است.