امروز صحن مجلس شورای اسلامی برای دقایقی متشنج شد. علت، حضور وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت در پارلمان بود که برخی از نمایندگان آن را خلاف قانون تعبیر کردند.
به گزارش «تابناک»؛ با نواخته شدن زنگ آغازین جلسه علنی امروز مجلس، روح الله متفکر آزاد، عضو هیات رییسه، نامه رییس جمهوری به رییس مجلس برای معرفی علیرضا رزم حسینی به عنوان وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت را قرائت کرد.
بعد از آن اعلام وصول نامه معرفی وزیر پیشنهادی صمت، یکباره حسینعلی امیری معاون پارلمانی رئیس جمهور، مجلس را ترک کرد و بعد از دقایقی به همراه رزم حسینی وارد صحن پارلمان شد و در جایگاه مسئولان دولت نشست. حضور رزم حسینی با استقبال نمایندگانی از استان های کرمانشاه، کرمان و خراسان رضوی همراه بود که همین موضوع با اعتراض جمع دیگری از نمایندگان همراه شد. مشخصا علی بابایی کارنامی، نماینده ساری با فریاد این اعتراض را بیان کرد که وقتی هنوز رزم حسینی از مجلس رای اعتماد نگرفته، حضورش در پارلمان خلاف قانون است. اعتراض های بابایی برای دقایقی جو مجلس را متشنج کرد و تعدادی از نمایندگان دور او جمع شده تا او را آرام کنند.
جبار کوچکی نژاد نماینده رشت نیز در تذکری گفت که هیات رییسه تخلف کرده و باید قانون را رعایت کند چون هنوز رزم حسینی از مجلس رای اعتماد نگرفته و لذا حضورش در پارلمان خلاف قانون است؛ این اعتراض ها باعث شده که بعد از چند دقیقه، وزیر پیشنهادی صمت به همراه معاون پارلمانی رییس جمهور صحن مجلس را ترک کنند.
روی دیگر ماجرا شروع لابی های پشت پرده برای رایزنی با نمایندگان جهت رای اعتماد به رزم حسینی است که قبل از اعلام وصول نامه معرفی شروع شده است، وزیر پیشنهادی که در پشت سر خود مخالفت نمایندگان با صدارت مدرس خیابانی را دارد. رزم حسینی در یک هفته باقی مانده تا جلسه رای اعتماد در فراکسیون ها و جلسات کمیسیون ها برای ارائه برنامه، دفاع از عملکرد و پاسخ به سوالات، انتقادات و ابهامات نمایندگان حاضر می شود تا در نهایت وضعیت وزارت صنعت معدن و تجارت در جلسه رای اعتماد در سه شنبه هفته آینده (هشتم مهرماه) تعیین شود.
همچنین نمایندگان، پرونده طرح اصلاح قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی را بستند و مصوب کردند که قیمت محصولات اساسی کشاورزی تا پایان تیرماه هر سال تعیین شود. سازمان برنامه و بودجه موظف شد تا اعتبارات پیش بینی شده مربوط به خرید تضمینی محصولات کشاورزی را در بودجه سالانه قید کند. شورای قیمت گذاری و سیاستگذاری حمایتی محصولات کشاورزی نیز تنها مرجع تعیین قیمت محصولات کشاورزی و خرید تضمینی شد.
یکی دیگر از مصوبات جلسه علنی، تصویب کلیات طرح «جهش تولید و تامین مسکن» بود؛ طرحی که به دنبال استفاده از تسهیلات برخی بانکها برای ساخت مسکن برای پیاده سازی برنامه ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی و الزام وزارت راه و شهرسازی به واگذاری اراضی مورد نیاز ساخت مسکن صرفا به صورت اجاره ۹۹ ساله است. در زمان بررسی کلیات، نمایندگان مخالف معتقد بودند نتیجه اجرای این طرح، افزایش نقدینگی و به دنبال آن تورم در کشور است و در مقابل موافقان تاکید داشتند که این طرح می تواند با رشد قیمت مسکن مقابله کند؛ اما محمدرضا رضایی کوچی، رییس کمیسیون عمران با دفاع از این طرح گفت: اقدامات دولت باعث افزایش قیمت مسکن شده و داشتن خانه یک رویاست. این طرح برای قشرهای پایین و مستضعفان و نه پولداران بوده و آنها صاحب خانه می شوند.
نمایندگان با دو موضوع هم مخالفت کردند؛ اولی تشکیل کمیسیون ویژه مصون سازی از تحریم ها بود و دیگری دو فوریت طرح تشکیل شورای عالی محیط زیست توسط معاون اول رئیس جمهور. درباره تشکیل کمیسیون ویژه روح الله متفکرآزاد، عضو هیات رییسه مجلس به تحریم ها و تلاش دشمن برای اعمال فشار بیشتر اشاره کرد و تشکیل آن را مغایر با عملکرد دیگر کمیسیون ها در مجلس ندانست. درباره تقاضای دو فوریت نیز محمدرضا صباغیان، نماینده مهریز و بافق گفت: حجم بالای کارهای رئیس جمهور و حضور در شوراهای مختلف فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی باعث شده که جلسات شورای عالی محیط زیست تشکیل نشود؛ لذا می توان با تغییر مدیریت شاهد تشکیل این جلسات بود.
همچنین صبح امروز قبل از شروع جلسه علنی، نشست شورای مرکزی فراکسیون انقلاب اسلامی برگزار و هیات رییسه آن انتخاب شد. محمدباقر قالیباف به عنوان رییس و سیدمحمدرضا میرتاجالدینی و نصرالله پژمانفر به عنوان نواب رییس، عباس گودرزی، سید جلیل میرمحمدی و معصومه پاشایی به عنوان دبیران و مجتبی یوسفی به سمت سخنگو و احمد نادری به عنوان کارپرداز فراکسیون انقلاب اسلامی تعیین شدند.