به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، پیمان نامدار در جلسه ستاد مقابله با کرونای استان که امروز یکشنبه ۶ مهرماه در سالن اجتماعات مدیریت بحران استانداری قزوین برگزار شد، با توجه به شیوع کرونا تصریح کرد: اگر عملکرد ما در استان متناسب بود شاهد شرایط اینچنینی نبود، روز گذشته ۷۰ بیمار در قزوین بستری شدند و ۱۲ بیمار فوت کردند، در حال حاضر ۳۳۰ فرد مبتلابه کرونا در بیمارستانهای قزوین بستری هستند که از این میان ۶۱ نفر درای سی یو هستند.
وی تأکید کرد: در حال حاضر اوضاع کرونا در قزوین از اسفند و فروردین حادتر است و وضعیت بیمارستانها بهشدت نگرانکننده است، استان قزوین در مورد زیرساختهای بیمارستانی جزو ۴ استان رتبه پایین کشور است و بهشدت مشکل دارد. بهطوریکه طی چند سال اخیر صرفاً یک بیمارستان دولتی در قزوین تأسیسشده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: افتخار ما در قزوین این است که ۶۰ درصد تخت بیمارستانی ما دولتی است که نشاندهنده پتانسیل خوب برای بخش خصوصی است، علیرغم مکاتبات فراوان، بازدیدهای صورت گرفته، گزارشهای ستاد دانشگاه طی ماههای گذشته هیچگونه همکاری در این حوزه اتفاق نیفتاده است.
وی عنوان کرد: ما شرایط سختی داریم، فردا بیمارهای ما باید بر روی صندلی یا روی زمین قرار بگیرند چراکه بخش خصوصی از پذیرش مبتلایان به کرونا خودداری میکنند، درخواست میکنم که راهاندازی بیمارستان صحرایی از همین امروز در دستور کار قرار بگیرد چراکه ما نمیتوانیم روی کمک بیمارستانهای خصوصی حساب کنیم، چون تا امروز یک مریض مبتلابه کرونا را پذیرش نکردند.
نامدار تأکید کرد: روز گذشته بیماریدر بیمارستان پاستور پذیرش نشده است و پیشپرداخت ۳۰ میلیونی مطالبه کرده است، در استانهای دیگر بخش خصوصی هماهنگ است، اما در استان ما همکاری نمیشود، اگر قرار است عملهای سبک در بیمارستانهای خصوصی صورت بگیرد تضمین میدهم که این عملها را در تأمین اجتماعی انجام دهیم.
وی یادآور شد: اکسیژن ساز بیمارستان بوعلی دیگر جوابگو نیست، میتوانم در حیاط بیمارستان تخت بگذارم، اما اکسیژن ساز کافی نیست و خطر قطعی برق در این بیمارستان وجود دارد، علیرغم اینکه به دادستان و استانداری نامه زدم که بخش خصوصی بر اساس مصوبات ستاد کرونا عمل نمیکند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین اظهار کرد: ما اعلام کرده بودیم که بیمارستان ولایت کرونایی ندارد، اما در حال حاضر با توجه به شرایط بحرانی ۳۰ فرد مبتلا در این بیمارستان بستری هستند، همچنین بیش از ۵۰ تخت تأمین اجتماعی به این بیماران اختصاص دادهشده است، همچنین بیمارستان رحیمیان الوند سه روز است که بیماران کرونایی را پذیرش میکند و بیمارستان قدس نیز برای پذیرش بیماران آمادهشده است.
وی تأکید کرد: بخش خصوصی باید مکلف شود که بیماران را پذیرش کند، در خصوص مطبهای پزشکی که بهصورت خصوصی عمل میکنند باید بگویم بررسیها نشان میدهد که ۹۰ درصد بخش خصوصی موارد پیشگیری از کرونا را رعایت میکنند، اما نیازمند است که بازدید و نظارت بهصورت مستمر صورت بگیرد و نوبتدهی باید بهگونهای صورت بگیرد که تجمع ایجاد نشود.
نامدار تأکید کرد: بیمارستان صحرایی باید از فردا شروع به کار کند در غیر این صورت مریضها روی زمین میمانند، ما ظرفیت ۳۰ تخت برای بیماران کرونایی در بیمارستان تأمین اجتماعی در نظر گرفتیم، اما باید آن را به ۴۶ مورد افزایش دهیم چراکه شرایط سخت است.
وی خاطرنشان کرد: کلیه فعالیتهای استانی پیشنهاد میشود که به مدت یک هفته تعطیل شود این اختیار را ستاد ملی کرونا در اختیار استان قرار داده است، با توجه به رشد بیماران دچار مشکل خواهیم شد بنابراین نیازمند تعطیلی موقت فعالیتهای مختلف در استان هستیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین اظهار کرد: در حال حاضر میانگین فوتیها افزایش پیداکرده است و ۸۰ درصد فوتیها دارای بیماری زمینهای بودند، به این دلیل که جمعیت ما جزو استانهای با بیماران دیابت، ضعف نقص سیستم ایمنی است، ما در استان ۱۸ درصد بیمار سرطانی داریم که نسبت به سایر استانها بیشتر است.
۲۰ هزار واکسن آنفولانزا در قزوین توزیعشده است
وی افزود: روز گذشته ۲۰ هزار واکسن آنفولانزا به استان قزوین تحویل داده شد که این میزان با توجه به جمعیت یکمیلیون و ۳۰۰ هزاری نفری استان قزوین بسیار کم است، این میزان واکسن مرحله اول است که بهصورت رایگان در مراکز بهداشتی منتخب دانشگاه علوم پزشکی توزیع، تجویز و تزریق میشود.
نامدار تأکید کرد: واکسنها برای افرادی هستند که طبق دستورالعمل پروتکل کشور با نام، نام خانوادگی و کد ملی در سامانه سیب مشخصشده است، ۷۶۷ واکسن مربوط به زندانیها، ۱۹۵۲ واکسن مربوط به بهزیستی، ۳۶۲۵ واکسن مربوط به بیماران خاص سرطانی و نقص ایمنی ثبتشده در شرایط خاص هستند، ۶۶۸۶ واکسن مربوط به خانمهای باردار و درنهایت ۶۹۷۱ مورد مربوط به کارکنان بهداشتی و درمانی شامل پرسنل تأمین اجتماعی، نیروی انتظامی، دانشگاه علوم پزشکی و بخش خصوصی بیمارستانی است.
وی خاطرنشان کرد: ۶۶۸۶ واکسن برای خانم باردار تعداد سامانه سیب است، یعنی ممکن است زنان بارداری که با مراکز بهداشتی ارتباط نداشته باشند واکسن دریافت نمیکنند بنابراین بهمنظور توزیع عادلانه این افراد و سایر مردم نیز از طریق سازمان غذا و دارو و با ثبتنام در سامانه تی تک با ثبت کد ملی از واکسن بخش خصوصی بهرهمند میشوند، وزارت بهداشت مصمم است این واکسن در درجه اول برای افرادی که شامل دستورالعملها هستند تزریق شود، افراد دیگر نیز طی یک هفته آینده میتوانند واکسن از بخش خصوصی دریافت کنند که با ۳ کد ملی ۳ واکسن ارائه میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین تأکید کرد: کودکان زیر ۶ سال و افراد بالای ۶۰ سال جزو افرادی هستند که بهتر است واکسن برای آنها تزریق شود، اما در اولویت اول قرار ندارد، در حال حاضر واکسن برای افراد خاص توزیع شده است.